30
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

BUGÜNÜN BASIN ÖZETLERİ - 16.10.2008

 

Dünyadan ilginç olaylar: Uğursuz uğurböceği
 Asya'dan getirilen uğurböcekleri Almanya'ya uğursuzluk getirdi. 1990 yıllarda seralarda yaprak bitleriyle savaşmak için Asya'dan Almanya'ya getirilen uğurböcekleri ekolojik dengeyi alt üst etti.

Rotamız şaştı
A Milli Takımımız, 2010 yılında Güney Afrika'da düzenlenecek 19. Dünya Futbol Şampiyonası Avrupa Elemeleri 5. Grup'taki 4. maçında grubun zayıf takımı Estonya ile deplasmanda 0-0 berabere kaldı.

Başörtüsü ’düştü’ canlı bomba göründü
İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, 8 kilo 800 gram plastik patlayıcı ile kenti kana bulamak üzere gönderilen PKK’nın kadın canlı bombasının nasıl yakalandığını görüntüleriyle anlattı.

Deniz Feneri’ni yazmak görevdir
Ankara 6. Asliye Ceza Mahkemesi, RTÜK Başkanı Zahid Akman’ın, Deniz Feneri haberleri nedeniyle Hürriyet’te yayınlanmasını istediği tekzibi şu gerekçeyle reddetti: "

80 bin YTL rüşvet iddiası
1 milyon dolarlık iş takibi protokolünü açıklayarak Şaban Dişli’nin AKP Genel Başkan Yardımcılığı’ndan istifa sürecini başlatan CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, bu kez "Silivri Belediye Başkan Yardımcısı Namık Öndeş’in Dişli olayının baş aktörü Mehmet Karasu’dan rüşvet aldığı"na ilişkin 80 bin YTL’lik banka havale dekontunu açıkladı.
Frankfurt Kitap Fuarı'nda harita rezaleti
Almanya'nın Frankfurt kentinde resmi açılışı dün yapılan 60. Frankfurt Kitap Fuarında, Irak'ın kuzeyindeki bölgesel yönetim tarafından açılan standda bölücü harita asıldı.olacak.

Kime kızmalı?
GENELKURMAY Başkanı Org. İlker Başbuğ’un dünkü asabi ifadeli açıklaması bize 1970’li yılların meşhur "Pentagon Belgeleri" olayını anımsattı.
Oktay EKŞİ yazdı...

Arkadan vurmak...
İKTİDAR Türk askeri ile anlaşamıyor.   Sorun çıkıyor.      Ama peşmerge ile anlaşıyor...   Talabani ile uzlaşıyor...   Barzani ile buluşuyor...   Anlaşamadığı; Türk ordusu.
Bekir COŞKUN yazdı...

Türkiye gerçekten bir labirent
FRANKFURT Kitap Fuarı’nın bu yılki "onur konuğu" Türkiye!   Bizim İzmir Fuarı’na benzer bir büyüklükteki alan içine yayılmış binalarda süren fuarın girişindeki "forum" alanında bu nedenle büyük bir sergi düzenlenmiş.
Mehmet Y. YILMAZ yazdı...


 

Kocasını aile şirketi kurmak için öldürtmüş 
Adana’da, işadamı kocasını öldürttüğü gerekçesiyle tutuklanan Şehnaz Sönmezler’in, amacının fabrikayı kardeşi ve kendi üzerine geçirmek olduğu öne sürüldü.
Tarafını seç uyarısı 
Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, Aktütün Karakolu saldırısının önceden bilindiği iddialarına sert yanıt verdi: Eylemleri başarılı gibi gösterenler akan ve akacak olan her damla kanın sorumluluğuna ortak olurlar
CHP’nin Ankara adayı Karayalçın 
CHP Genel Merkezi’nde gerçekleşen zirveden uzlaşı çıktı. Deniz Baykal, Ankara  büyükşehir Belediyesi için SHP lideri Karayalçın ile büyük ölçüde anlaştı
Christina fanları kuyruk oldu 
Türk hayranları Christina Aguilera’nın katılacağı ‘Var mısın Yok musun’a konuk olabilmek için sınava girdi
Havada panik 
THY’nin Antalya-Saint Petersburg seferini yapan uçağını kendisini Radikal Kemalist Parti lideri olarak tanıtan Özbek şair Yaşar Paşaoğlu kaçırmaya kalkıştı. Alkollü şair, ekstra içki ikram eden personel tarafından etkisiz hale getirildi
Türkiye'nin büyük şairi Dağlarca'yı kaybettik...
Cumhuriyet döneminin en önemli şairlerinden Fazıl Hüsnü Dağlarca, 94 yaşında hayata gözlerini yumdu. Kendi tarzını yaratmayı başaran şairle birlikte bir dönem de sona erdi
 

Bütçe durumu cesaret verici! 
Türkiye 2001 yılı sonrasında sıkı bir IMF programı uygulayarak, bütçe açıklarını düşürmek ve borçluluk azaltmak yoluyla itibar kazanmıştı.
Deniz Gökçe yazdı...

Avrasya Maratonu’na slogan öneriyoruz 
Milattan önce 490 yılından beri Maraton koşulur. Atina’nın Persleri yendiğini müjdelemek için koşan asker Philippides’in aldığı mesafe 42 kilometreydi. ‘Kazandık’ deyip, can vermişti
Burhan Ayeri yazdı...

Yine sızdırılan belgeler, yine Taraf gazeteciliği... 
Büyük gazetecilik başarısı mı, yoksa “Bilgi belge sızdırma merkezi”nin Taraf’a bir kıyağı mı? Taraf, Aktütün baskınından önce oraya giden PKK’lıların fotoğraflarını yayınladı.
Oray Eğin yazdı...

 

9 yaşındayken komşusu tecavüz etmiş 
Kahramanmaraş'ın Andırın ilçesine bağlı Saygılı köyünde bekâret yüzünden canına kıyan 15 yaşındaki Fatma Korkmaz'ın, 9 yaşındayken komşusunun tecavüzüne uğradığı ortaya çıktı
Polisler: Orantılı güç kullandık 
Engin Çeber'in gördüğü işkence sonucu yaşamını yitirdiği iddiası üzerine başlatılan soruşturmada, çoğunluğu İstinye Şehit Muhsin Bodur Karakolu'nda görevli olan 19 polis savcılıkça sorgulandı
 
Bu sözler erkek adama yakışmaz! 
İbrahim Tatlıses'in, Demet Akalın için söylediği "O nasıl bir binici olduğumu iyi bilir" sözlerine Akalın'ın sevgilisi Oğuz Kayhan cevap verdi: Bu davranışlar erkek adama yakışmaz. Ancak yok olan biri bu tarz lafları edebilir...

1 milyon tüketici, kredi ve kart borcunu ödeyemiyor 
Durgunluk, işsizlik, tüketimin borçla finanse edilmesi borç ödemeyenlerin sayısını çığ gibi büyütüyor. Kredi borcunu ödemeyen 201 bin, kart borcunu ödemeyen 741 bin kişi var..

Paketlerin havası çabuk söndü! 
Küresel finans piyasalarını kurtarmaya yönelik planların yarattığı olumlu hava yerini durgunluk endişesine bıraktı. ABD verileri endişeyi körükledi. Sonuç 2 günlük kazançların geri verilmesi oldu..
SPK, Doğan'a 'Kâğıdı pahalı aldın' dedi, hapis cezası istedi 
SPK, Doğan Grubu'nun vergi cennetlerindeki şirketlerinden Hürriyet ve Doğan Gazetecilik'i zarara uğratarak kâğıt ithal ettiği gerekçesiyle Aydın Doğan için suç duyurusu yaptı..

Türkiye sineması! 
Bugünkü manşetimiz herhangi bir ülkede ayda bir yaşanacak olaylar demetini sunuyor aslında.  Gerek kamusal, gerekse özel yaşamlarda yaşanan ve bu manşete sığdıramadığımız nice olay var.
Ergün Babahan yazdı...

Okuma!.. Tartışma! 
Bir gün şöyle bir sonuca (kesin) varılacak diye düşünüyorum:  ABD'deki 11 Eylül 2001 saldırıları meselesinde...  Aslında elde ciddi istihbarat vardı...  Bir ihtimal, müthiş gaflet uykusu da vardı...
Umur Talu yazdı...

Sorun "Bilgi sızması" değil de istihbaratta çok başlılık ve uyumsuzluk mu?
Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un, basında yer alan TSK'ya dönük eleştirilere ve haberlere öfkelenmesi ne kadar doğalsa, basının bu eleştirileri ve haberleri yapması da o kadar doğaldır.
Mehmet Barlas yazdı...

 

İşkenceciler müebbetle yargılanabilir
Adalet Bakanı Şahin, ilk tespitlere göre Ceber'in işkence sonucu öldüğünün anlaşıldığını belirterek, “TCK'nın 94. maddesine göre işkence sonucu bir vatandaş hayatını kaybederse, suçu işleyenler ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılırlar” dedi
Cola'da Kent farkı
Dünyanın en büyük alkolsüz içecek firmalarından Pepsi yüzde 9,5 zarar ettiği için 3 bin işçiyi çıkarmaya hazırlanırken, başında Türk yönetici Muhtar Kent bulunan Coca Cola ise yüzde 14 kar açıkladı.
 
Moral bozmaktan kaçınmalıyız
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, kendi askerimizin, kendi polisimizin moralini bozacak davranışlar içinde olmanın doğru olmadığını söyledi.

Hesabı süper nine kesti
Eski bir koşucu olan 68 yaşındaki İngiliz kadın, çantasını çalmak isteyen genç kapkaççılara iyi bir ders verdi.

Son kararınız mı!
Ünlü şarkıcı Madonna ile İngiliz yönetmen Guy Ritchie'nin yıl sonuna kadar boşanmaları bekleniyor.
Popçulara kampüs yolu açıldı
Yükseköğretim affının kapsamının genişletilmesi ünlü popçulara kampüs yolunu açtı. Afla birlikte Teoman, Çelik ve Alişan amfilerdeki hayranları ile aynı sıralara oturacaklar

Terörle mücadelede yeni yaklaşım
Bazılarının yeniden 'olağanüstü hal' kararı çıkmasını beklediği neredeyse yarım gün süren terör zirvesinden, İçişleri Bakanlığı bünyesinde yeni bir kurul oluşturulması yönünde güçlü bir irade çıktı.
Fehmi Koru yazdı...

Başbuğ'dan savaş ilanı…
Org. Başbuğ, yaptığı konuşmayı "herkesi dikkatli olmaya ve doğru yerde bulunmaya davet ediyorum…" cümleleriyle sözlerini bitirirken, Türkiye'nin çok uzun süredir bir Genelkurmay Başkanı'nda tanık olmadığı kadar, "sert ve buyurgan"dı.
Ali Bayramoğlu yazdı...

McCain'e piyango çıkar mı?
4 Kasım'daki başkanlık seçimine üç haftadan daha az bir vakit kala, anketler Obama'nın McCain'le arasındaki farkı açtığını gösteriyor.
Tamer Korkmaz yazdı...

 

Boğaziçi'ndeki özgürlük mücadelesi öğrencileri birbirine kenetledi
Boğaziçi Üniversitesi'ndeki ayrımcılığa her görüşten öğrenci tavır alıyor. Başı açık ve kapalı öğrenciler, el ele vererek Eğitim Fakültesi'nde devam eden yasağa karşı dün de direnişlerini sürdürdü.
Barzani ile görüşme yeni sayfa açtı
Türkiye'nin Irak Özel Temsilcisi Büyükelçi Murat Özçelik ile Irak'ın kuzeyindeki Kürt yönetiminin başkanı Mesud Barzani arasındaki görüşme, bölge halkı tarafından olumlu karşılandı
ABD başkanlığını kim kazanırsa kazansın Ermeni tasarısı geçmez
Baba Bush olarak bilinen eski ABD Başkanı George H. W. Bush döneminde ulusal güvenlik danışmanlığı yapmış olan Amerikan-Türk Konseyi (American Turkish Council-ATC) Başkanı emekli Korgeneral Brent Scowcroft, 4 Kasım'daki ABD başkanlık seçimlerini kim kazanırsa kazansın Türkiye'ye yönelik politikalarda değişiklik beklemediğini söyledi.
Petrol düşse de indirim gündemde değil, doğalgazda yeni zamlar yolda
Otomatik fiyat ayarlamasına bağlanan doğalgaza yılın beşinci zammı geliyor. Dövizdeki artış dikkate alınarak yapılan hesaplamaya göre zammın yüzde 10'un üzerinde olması planlanıyor.

Fatih Üniversitesi'nde fahri doktora cübbesi giydi
Yurtdışından bugüne kadar 4 üniversiteden fahri doktora unvanı alan Başbakan Tayyip Erdoğan'a, yurtiçinden bu unvanı ilk kez Fatih Üniversitesi verdi.

Türk gemisi NATO bayrağıyla Somalili korsanların peşinde
NATO Avrupa Kuvvetleri Komutanlığı (SHAPE), İttifak'ın 7 savaş gemisinin Somali kıyılarında güvenliğe katkı amacıyla görevlendirildiğini ve harekete geçirildiğini, bunlar arasında Türk savaş gemisi Gökova'nın da bulunduğunu açıkladı.

Kim daha kahraman? 
"Son sözüm, dolayısıyla herkesi dikkatli olmaya ve doğru yerde bulunmaya davet ediyorum." Bu sözler, birbirine denk iki taraf arasında geçen bir tartışmada söylendiği zaman biraz sert bir "ikaz" olarak anlaşılabilir.
MÜMTAZ'ER TÜRKÖNE yazdı...

Zaman bir sevdadır, sevdalıları vardır...
Gazetemizin yeni bir tiraj kampanyası var. Hedef 1 milyon. Çorbada tuzumuz olsun diye bu ay ben de birkaç yıldır gitmediğim illere öncelik vererek yollara düştüm. Geçen hafta Erzurum ve Trabzon'da Zaman okuyucuları ile buluştum. 
HÜSEYİN GÜLERCE yazdı...
Terörle böyle mücadele edilmez ki! 
Aktütün Karakolu'na düzenlenen hain saldırının ardından 12 gün geçti. 17 evladımızı kaybettiğimiz o menfur olaydan sonra kabaran duyguların yerini sağduyunun alması gerekiyordu. Maalesef öyle olmadı.
EKREM DUMANLI  yazdı...

 

Kenthaber
Yayın Tarihi : 16 Ekim 2008 Perşembe 05:57:43
Güncelleme :16 Ekim 2008 Perşembe 06:31:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?