29
Mayıs
2024
Çarşamba
ANASAYFA

BUGÜNÜN BASIN ÖZETLERİ - 17.08.2008

 

Kerkük’te asimilasyon
Amerikan haber ajansı Associated Press, Kerkük’teki son durumu mercek altına aldı. AP, şehrin statüsü konusundaki etnik gerilimin sürdüğü bir dönemde Türkmenlerin asimilasyona uğradığını bildirdi. Ajansa konuşan Kerkük Hacı Osman Camii imamı İzved Raşid Salihi, "Delibaş Camii’nin ismini bile Kürtçeleştirip Dilbaş yaptılar" dedi.
De Beers: Ekonominiz iyiye gidiyor, Dubai’deki kadar pırlanta satarız
Hatasız pırlanta iddiasıyla hızla büyüyen De Beers, Katarlı Salam International ortaklığıyla İstinye Park’ta açtığı ilk mağaza ile Türkiye pazarına girdi. Dünyanın stratejik tüm şehirlerinde mağaza açmayı hedeflediklerini dile getiren De Beers’ın CEO’su Guy Leymarie, "Türk ekonomisi iyiye gidiyor. Burada en az Dubai’deki kadar satış yapacağımızdan eminiz" diyor.
Sevgiliden 14 dakika sevişme görüntülü şantaj
Sevgilisi, kendisinden ayrılmak isteyen türbanlı mühendis kızı cep telefonuyla gizlice çektiği sevişme görüntülerini internette yaymakla tehdit etti.
Babasıyla yarışacağı günü bekliyor
Türkiye Karting Şampiyonası için geçtiğimiz hafta sonu ilk kez çıktığı Körfez Pisti’nde upuzun saçları go-kart motoruna takılan ve kafa derisi yüzülen 9 yaşındaki İrem Güneş, hızla iyileşiyor. Minik sporcunun şimdi tek isteği, antrenman yaptığı babasıyla yarışmak.
Gülen’i silmiş
Kültür ve Turizm Bakanı Günay, Fethullah Gülen’in bakanlığının sitesindeki biyografisini kaldırdı. Günay "Bakanlığım döneminde herhangi bir suiistimale veya herhangi bir değerin istismarının yapılmasına göz yumulamaz" dedi.
Tahran harab-ül Bağdat olmasın
2003’te Başbakan’ken Irak Devlet Başkan Yardımcısı Ramazan’a "ABD ile kazanamayacağınız savaşa girmeyin" diyen Abdullah Gül 5 yıl sonra İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad’ı Irak örneğini vererek uyardı: "Komşumuzun başına bir şey gelmesini istemeyiz.

Yandaş TÜBİTAK
NE zaman bir fırsat olur da bu konuya tekrar döneriz, bilemiyoruz. O nedenle şimdi söyleyelim de, gerekirse sonra tekrar anımsatırız:
Oktay Ekşi yazdı...

2006 yazında tuhaf bir olay
2006 yılının yaz aylarında bir gün Paris’in Champs-Elysees caddesinde çok ilginç bir şey oldu. O gün olup biten şeylere inanılabilir mi bilmiyorum.
Ertuğrul Özkök yazdı...

Denizdeki adam... 
PAÇALARI kesilmiş şalvara benzeyen bir büzmeli mayosu vardı. Arkasını dönünce fark ettim; poposunda Japon bayrağındaki gibi tepsi büyüklüğünde bir kırmızı güneş yer almıştı.
Bekir Coşkun yazdı...


 

Unutturmayacağız 
17 Ağustos 1999’da saatler 03.02’yi gösterirken Merkez üssü Kocaeli’nin Gölcük İlçesi olan deprem 7,4’le sallamaya başladı. 45 saniye süren felakette resmi verilere göre 17 bin 480 kişi öldü.
Ya istifa ya ihraç 
Partisi kapatma davasında ipin ucundan dönerek, laiklik karşıtı eylemlerin odağı olmakla suçlanan Başbakan Erdoğan, yeni dönemde ilk revizyona kabineden değil, AKP yönetiminden başlamaya hazırlanıyor. Namlunun ucunda iki isim var: Edibe Sözen ve Şaban Dişli.
Devşirme değilim 
Pekin’de yüzümüzü güldüren 10 bin metredeki, gümüş madalyalı kızımız Elvan Abeylegesse ile dün Pekin’in ünlü gezi mekanı Yasak Şehir’deydik. Olimpiyatlardan madalya çıkaran ilk bayan atletimiz Elvan, Rus hocası Anatoly Beychkov ile birlikte sorularımızı yanıtladı.
'Sıra bize geliyor' korkusu 
1-Geçmişte siyasilerle ortak olup banka gasp edenler, basın gücüyle bürokrat atayıp kamuyu soyanlar ‘eyvah’ dedi. Çünkü eski defterleri çok kabarık
Söyleyecek sözleri bitince arşivden laf kalabalığı başlattılar 
DOĞAN Grubu yetkilisinin, son telefon kayıtlarında Yılmaz-Derviş ikilisiyle birlikte Pamukbank’a nasıl el koydurduğunun ortaya çıkması Hürriyet’i çok yıprattı. Patronu savunmakta zorlanan Ertuğrul Özkök, iddialara cevap vermek yerine 1970’lerdeki eski gazete kupürlerinden medet umdu.
En düşük memur maaşına 103 YTL zam
YÜZ BİNLERCE öğrencinin merakla beklediği Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) yerleştirme sonuçları açıklandı. ÖSS’de dereceye girenlerden 3’ü ODTÜ Elektrik-Elekronik Mühendisliği bölümünü, 2’si Bilkent Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümünü burslu kazandı.
 

Olimpik atletizmde ilk kadın madalyamız Elvan’dan! 
Açıkça söylemek gerek ki, Beijing Olimpiyatları’nda halter ve grekoromen güreşte performansımızın düşüklüğü ve sonra da Atina olimpiyatlarının bronz madalyalı çekiç atmacısı “Anadolu Aslanı” Eşref’in ilk turda, hem de 16’ıncı olarak elenmesi, hepimizin morallerini iyice bozmuştu
Deniz Gökçe yazdı...

Güneşlenmeye başlamadan önce mutlaka bunu okuyun  
Tatil yörelerinde uzun süreli güneşlenmeyi planlayanların çoğunun bir koruyucu krem kullanma bilincinin mutlaka olduğuna eminim. Ancak bu koruyucu kremler hakkındaki gerçekler hakkında bilginiz acaba ne durumda?
Serdar Turgut yazdı...

10 Bin steple koştunuz mu? 
Elvan’ın koşusu başlamadan önce TRT-3’e geçmiştik. Doğrusu çikolata kızımızın getireceği bronza razıydık. Ağır sakatlık döneminden sonra içimize ‘Acabalar’ yerleşmişti. İzleyenlerimize yarışı tekrar anlatmamıza gerek yok.
Burhan Ayeri  yazdı...

 

Saakaşvili'ye Türk zırhı 
Rusya ile girdiği savaşta zora giren ve can güvenliği tehlikede olan Gürcistan Devlet Başkanı Saakaşvili'nin son model Mercedes makam aracı ile 5 adet cipi Ankara'da zırhla kaplanıyor..
Ünlülerin maması 1 yılda servet yapmış 
İngiltere'de aralarında televizyoncular, yargıçlar ve siyasetçilerin de olduğu çok sayıda üst düzey isme hayat kadını ayarlayan genelev patroniçesi serbest bırakıldı.
Toplumumuz İvedik'lerle dolu 
Yönetmen Sinan Çetin meslektaşları için ağır konuştu: "Popüler filmlerin geliriyle kurulan havuzdan para alıp, yaptıkları kritersiz filmlere 'sanat filmi' diyorlar. Bunlar dilencilik yapıyor. Toplum, İvedik'lerle dolu."
Gül: Hepimiz biriz beraberiz, bir milletiz 
Alevilerin "İncinsen de incitme" sözünün herkese yol göstermesini isteyen Gül, "Alevisiyle Sünnisiyle Türküyle Kürdüyle hepimiz biriz, beraberiz, milletiz. Kimse bizi ayıramayacak" dedi..
Bolton mucizesi 
Jamaikalı atlet 100 metrede 9.69 ile inanılmaz bir dünya rekoru kırdı. Son 20 metrede tribünlere selam gönderen Bolt gezegenin en hızlı adamı oldu..
7'den 70'e pedal sevdası 
Hem spor yapıp sağlıklı kalmak hem de çevreyi korumak isteyenler pedallara asılıyor. Top model Tülin Şahin, Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyeleri, marangoz ve gazeteciler bisiklet sevgisinde buluşuyor.

Kana kana yaşamak 
Can Yücel'in bir şiiri elime geçti. Acı çekmemek için, çok sevmemeyi tavsiye ediyor. "Ne bir şeyi sahipleneceksin, ne de bir yere ait olacaksın" diyor. Doğrusu bu fikri hiç beğenmedim.
Nazlı Ilıcak yazdı...

Bir varmış bir yokmuş 
Jandarma Komutanlığı içinde kısaca JİTEM denilen bir örgütün varlığı uzun zamandır biliniyordu.
Kısaca JİTEM, açığı Jandarma İstihbaratı Terörle Mücadele.  Ancak yetkililer, böyle bir kurumun varlığını ısrarla yalanlıyordu.
Ergün Babahan yazdı...

Kime kızacağımızı değil kime oy vereceğimizi düşünemez miyiz? 
Türkiye'de insanları en fazla zorlayan şey, kime ve neye kızacağını kestirememek durumudur.
Bakın şu İstanbul'a...
Mehmet Barlas yazdı...


Bir depo ile 1387 kilometre 
Nissan'ın yeni Qashqai modeli bir depo benzinle bin 387 km mesafe katetti.
Depremle yaşamayı 17 Ağustos öğretti
Depremde 4 cocugunu ve bacaklarını kaybeden Sultan Kiraz ve onu sırtında taşıyan eşi Ahmet Kiraz 17 Ağustos’un sembolü oldu.
Ersever’in silahı Albay'dan çıktı
Veli Küçük'ün sağ kolu emekli Albay Arif Doğan'ın deposunda bulunan silahlardan biri, 1993'te öldürülen binbaşı Cem Ersever'in üzerine kayıtlı çıktı.
Huzuruna geldik ey güzel Allah’ım
Ramazan’ın müjdecisi Berat Kandili’nde camileri dolduran müminler dua ve niyazla geceyi ihya ettiler
Mülteci kampında sanat
İHH, Ürdün'deki kamplarda Iraklı ve Filistinli mültecilere meslek öğretiyor.
Yeni nesil Zihni Sinir projeleri
Yeni nesil Zihni Sinir projeleri

Hafta sonu için can sıkıcı notlar
Yazmayalı iki haftayı geçtiği için (bir okurum “Geçti de ne demek tam üç hafta oldu!” diye uyarıyor beni), haliyle, gazete kupürlerinden oluşan bir seçki var elimde.
Kürşat Bumin  yazdı...

İflas
Ergenekon işi iflas etmiştir. Ergenekon davasının hiçbir ciddiyeti kalmamıştır. Bu davadan ne bir arınma ne bir demokrasi çıkar…”
Tamer Korkmaz yazdı...

Yolsuzluklar siyasetin yolunu tıkar
Demokratik siyaset, işin kökenine inildiğinde, yolsuzlukları önlemek için bulunmuş en sağlam yöntemdir. Halkın devrede olmadığı yönetimlerde ahlâklı olmak için fazla bir gereklilik yoktur.
Fehmi Koru yazdı...

 

Depremin bıraktığı hasar kalıcı oldu
Merkez üssü Kocaeli'nin Gölcük ilçesi olan, 17 Ağustos 1999'da saat 03.02'de meydana gelen ve yaklaşık 45 saniye süren 7,4 büyüklüğündeki depremin üzerinden 9 yıl geçti.
Mahkemede kaybolan belgeler yargıdaki ilişkiler ağına uzandı
Yerel mahkemede kaybolan Büyükçekmece'deki arazi yolsuzluğuyla ilgili belgeler yeniden yargıya taşınıyor. Ergenekon iddianamesine de giren klasörlerde yargı mensuplarına yönelik ağır suçlamalar var. Delilleri karartmak için hukukçu heyetinin kurulduğu ileri sürülüyor.
Depremden sonra düştüğü alkol batağından, çocukları sayesinde kurtuldu
Türkiye'yi derinden sarsan depremin üzerinden 9 yıl geçti. Saatler 03.02'yi gösterdiğinde merkez üssü Kocaeli'nin Gölcük ilçesi olan 7,4 büyüklüğündeki depremde yıkılan evlerin enkazında kimi eşini, kimi çocuklarını yitirdi.
İnternette arama yapmanın incelikleri
'Aramakla bulunmaz; bulanlar ancak arayanlardır' demiş eskiler. İnternette de pek çok şey var arayınca bulunan. İnsanlar pek çok yitiğini arıyor, merakını gideriyor internette. Arama motorları da bu mecrada en büyük yardımcımız... 'Bir de Google efendiye sor' cümlesi pek de yabancı olmasa gerek.
Reçeteye yazılan ilaçların yarısı gereksiz
Özellikle reçeteli ilaçların serbest eczanelerde alımının kolaylaşması Türkiye'deki ilaç tüketimini artırdı. Sadece 2007 yılı içinde Türkiye'deki reçeteli ilaç pazarında 11 milyar YTL değerinde 1,3 milyar kutu ilaç satıldı. Uzmanlar, bu durumun ileride sosyal güvenlik açığını iyice artıracağını düşünüyor.

ZarKöylüyü kazanmak için ateistliğimi bir kenara bırakıp mevlit okuttum!
Kim bilir kaç bininci satır düştü sayfalara, gencecik bedenlerin davul zurnayla gidip ağıtla geri dönüşü üzerine? Kana doymayan terör, canına kıydığı on binlere geçtiğimiz pazartesi günü Erzincan'da 9 askerimizi daha ekledi.

Yeni dönemde AK Parti ve dindarlar
AK Parti'nin kapatılmayışı, her kesime, Türkiye'nin gerçeklerini yeniden doğru okuma ikazı yaptı. Asıl tesirini de, şuurlu dindar kitlede hissettiriyor. Bu hissiyatı değerlendirmeden önce, bunda etkili olan tespitleri hatırlatayım.
HÜSEYİN GÜLERCE  yazdı...
Yapacak çook işimiz var
"Müze şehir" diyorlar Ahlat'a. Zaman tüneline girip, bugünden asırlar öncesine gitmiş gibi hissediyor insan kendisini. Her tarafta buram buram tarih var, nereye baksan ecdadın izleri görünüyor. İnsan köşe başında ashab-ı güzin efendilerimizden ya da Selçuklu ve Osmanlı ulularından birisiyle karşılaşacağını zannediyor.
HAMDULLAH ÖZTÜRK  yazdı...
Tatlıcı Ali Efendi'nin ardından... 
Şehirlerin manevi dinamikleri vardır, sayıları azdır, bir elin parmaklarını geçmez. Değerini sadece ehli bilir ama varlığından herkes haberdardır.
MUSTAFA ÜNAL yazdı...

 

Kenthaber
Yayın Tarihi : 17 Ağustos 2008 Pazar 07:22:46
Güncelleme :17 Ağustos 2008 Pazar 07:49:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?