20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

BUGÜNÜN BASIN ÖZETLERİ - 19.08.2008

 

Balyoz yumruk
Olimpiyat ringinde 57 kilo boksörümüz Yakup Kılıç, Cezayirli Abdelkader Chadı’yi 13-6 yenip yarı finale çıktı ve bronz madalyayı garantiledi.
Son dersi veren bir avuç genç oldu
Terörist alçaklara en güzel cevabı, Diyarbakır’ın pırıl pırıl gençleri verdi. 3 Ocak’taki bombalı saldırıda 3 öğrencisi ölen, birçok öğrencisi yaralanan dershane, ÖSS ve OKS’de büyük başarı elde etti.
PKK mayınına bir şehit daha
Şırnak- Cizre karayolunda devriye görevi yapan askeri araç, dün saat 07.00 sıralarında Kızılsu Köyü yol ayrımından geçerken, asfalt olan yolun kenarındaki toprak bölüme daha önceden döşenen bir mayın uzaktan kumanda ile patlatıldı.
Hayvan keserek bayram yapmayı aklım almıyor
Hülya Avşar, kardeşi Helin Avşar’ın sahibi olduğu ’guardianturk.com’ isimli sitede kaleme aldığı "Hayvan keserek bayram yapan bir dini aklım almıyor" başlıklı bir köşe yazısı kaleme aldı.
Ölürken ereksiyon mümkün olur mu
CUMHURİYET Bilim Teknik ekinin 15 Ağustos sayısında ilginç bir açıklama yer aldı. Önce derginin yazarı Tahir M. Ceylan bir yazısında, "Erkekler ölürken ereksiyon olur" dedi.
Tiyatrocunun bomba repliği panik yarattı
Antalya-Diyarbakır uçağında bir yolcunun elinde, "Dikkat bomba" yazısını gören hostes, pilota haber verdi.

Yolsuzluklar ve AKP
DENİZ Baykal, "AKP, bu rüşvet olayıyla yolsuzluğun odağına oturdu" demiş ve kanımızca doğru söylemiş.
Oktay Ekşi yazdı...

Öteki Türkiye kadehi bekliyor
GEÇEN cumartesi akşamı, içimi karartan Türkiye’den çıkıp iç açıcı Türkiye’ye göç ettim.    Alaçatı’da Pegasus Hava Yolları’nın sponsorluğunu yaptığı Dünya Rüzgár Sörfü yarışmasının ödül törenine katıldım.
Ertuğrul Özkök yazdı...

Bir rezaletçik...
BAŞBAKAN çocuklara balon dağıttığında öyle bir "baloooonnn" deyişleri var ki, balon ağır bir şeymiş gibi geliyor insana.
Bekir Coşkun yazdı...


 

Kum torbası da neymiş 
Tuzla’da, filika testi sırasında 3 kişinin öldüğü GİSAN tersanesinin kurucusu Mehmet Oyar, “Kum torbası falan bilmiyorum, denemede kum torbası olmaz. Üç işçi ölmese 19 yolcu ölürdü” dedi
Geline 18 kilo altın, damada 320 bin YTL 
AKP Hakkari eski Milletvekili Mustafa Zeydan’ın oğlu Zeyyat ile aşiretin önde gelen isimlerinden Veysel Abbasigil’in kızı Meryem’in 3 gün 3 gece süren düğününde genç çifte 18 kilo altın ve 320 bin YTL para takıldı. Davetli sayısı 15 bini buldu...
1.5 milyar insanı ağlattı 
Çin’in atletizmdeki en büyük yıldızı olarak gösterilen 2004 Atina olimpiyat şampiyonu Liu Xiang, sakatlığı yüzün den tek bir yarışa katılamadan yarıştan çekilince ülkesini göz yaşlarına boğdu
Bir hızlı yükseliş hikayesi 
Hürriyet-Milliyet-Vatan bunu yazmaz... Yeni yazı dizisi yarın Akşam'da...Aydın Doğan nereye koşuyor? Hiçbir şey üretemeyen bir işadamı nasıl oldu da böyle büyüdü?
Çin askerlere bez bağlamış 
Tüm dünyayı büyüleyen tören hakkında her geçen gün yeni bir skandal ortaya çıkıyor. Sahte havai fişek gösterisi, şarkı söylerken play-back yapan küçük kız ve paralı taraftar bombalarının ardından dün de çıplak hostes ile bezli asker iddiaları ortaya atıldı
Annenin ölüme isyanı 
3 aylık yavrusu kollarında ölen anne goril, bunu kabullenmedi.Yavrusunu sırtında taşıdı, kollarını oynatmaya çalıştı.
 

Çin ruhunu teslim etmiş gibi! 
Bugün biraz durup bir durum değerlendirmesi yapacağız.   Bilindiği gibi Çin 1978 yılından beri inanılmaz bir değişim geçirmekte. Ekonomi hızla serbest hale gelirken, siyaset hâlâ sımsıkı.
Deniz Gökçe yazdı...

İçimde hınzırlık var bugün
Olimpiyatları izlerken teknik açıklamalarla, rekorlarla ilgilenmek yerine meselenin gözden kaçabileceğine inandığım hafif yönlerine yöneldim.
Serdar Turgut yazdı...

İstikbal uzaydadır! 
Kişisel uzay programımı sanırım anlatmıştım. Dünyanın sonunun geldiğine olan inancım karşısında, bu yola baş koyduğumu dikkatli okurlar hatırlayacaktır.
Mansur Forutan yazdı...

 

Şoktaki abisi sabaha kadar adını sayıkladı 
Kaçak binmek isterken kovalanıp tren altında kalan 11 yaşındaki Ebubekir'in ağabeyi tanık olduğu facianın şokunda. Cenazeye katılamayan Mücahit sabaha kadar onun adını sayıkladı..
Emekli kadın öğretmene, kocaya yaklaşma yasağı 
Pakize Kılıç'ın 33 yıllık eşi Orhan Kılıç'a 6 ay boyunca yaklaşması, telefonla araması ve mesaj bile atması mahkemece yasaklandı..
Gül, dün 26 heyetle görüşerek rekor kırdı 
Afrika'daki 53 ülkeden 50'sinin katıldığı Afrika Birliği Zirvesi için İstanbul'a gelen heyetler Gül ile görüşmek için sıraya girdi. Gül dün 26 ülkeden gelen heyeti ayrı ayrı kabul etti..
İsinbayeva rekora uçtu  
Bayanlar sırıkla yüksek atlama Dünya rekortmeni Elena Isinbayeva, 29 Temmuz'da 5.04 ile kırdığı dünya rekorunu Pekin'de 5.05'e yükseltti ve Pekin'i ayağa kaldırdı..
Kentin akciğerleri yandı sabotaj şüphesi var 
Çavuşbaşı Belediye Başkanı durup dururken yangın çıkmayacağını belir terek, sabotaj ihtimalinin olduğunu söyledi..
Alkollü sürücü aileyi katletti 
Düğün çıkışı yol kenarından yürüyen aileye otomobil çarptı: Aynı aileden 2'si çocuk 5 kişi öldü. Sürücü 3.20 promil alkollü çıktı

Kırk tilki kırk ayak 
Hitit Hukuku"nu iyi bir kitap yazacak kadar bildiği için "Türk hukuku" karşısında sık sık "küçük dilini yutan" Avukat Erdal Doğan dünkü SABAH'ta Ecevit Kılıç' a söylemişti:
Umur Talu yazdı...

AB gerçeği 
Türkiye önemli bir değişim sürecinden geçiyor, bunu hepimiz biliyoruz.  Kimi şeyler daha hızlı değişiyor, kimi ise daha yavaş,  Değişimin sıkıntılı olduğu alanların başında çevre geliyor.
Ergün Babahan yazdı...

Medya kavgalarında sadece kavganın tarafları kaybeder 
Özel yaşamları kadar şirketlerine ait gizli kalması gereken bilgiler de defalarca manşetlerden teşhir edilmiş işadamları, medya sermayeleri arasında yine tırmanan kavgayı keyifle izlemekte.
Mehmet Barlas yazdı...


ADAya mı geliyor
Pakistan'ın darbeci devlet başkanı Pervez Müşerref, hükümetin 'azil' tehdidi üzerine çaresiz kaldı ve TV'den ulusa seslenerek görevinden istifa etti. Müşerref'in, hakkında kovuşturma açılmayacağı garantisi aldığı iddia edildi.
7 gün aç ve susuz kaldı ama turp gibi
Evlerinin önünde oynarken kaybolan 3 yaşındaki İrem, bir hafta sonra ormandan sapasağlam çıktı
Göreve gidenlere uyuşturucu verdim
Evinde JİTEM'in arşivi ile bomba, silah ve bir miktar uyuşturucu yakalanan emekli Albay Doğan, “Görev icabı ihtiyacı olanlara uyuşturucu veriyordum” dedi.
Koman Paşa bizi yanılttı
Dönemin Susurluk Komisyonu Başkanı Elkatmış, soruşturma sırasında MİT’in doğru bilgi vermediğini, Jandarma Komutanı Koman’ın ‘JİTEM yok’ dediğini bugün ise durumun değiştiğini söyledi
Kene sigortası
Kenenin yolaçtığı KKKA hastalığından ölümler sigortacıları harekete geçirdi. Fortisbank, kene dahil her türlü haşere ve böcek sokmasına karşı müşterileri sigortalamaya başladı.
Yeni anayasaya herkes katılmalı
Önümüzdeki dönemde 131 yeni yasal düzenleme yapılacağını belirten Başbakan Yardımcısı Çiçek, AB müktesebatına uyum açısından bazı yasalarla anayasada değişikliğin zorunlu olduğunu söyledi.

Önemsiz (?) gelişmeler
Milli Eğitim Bakanı'ndan yeni bir "af" müjdesi. 600 bin eski öğrencinin yararlanması bekleniyormuş. Dünyada en masrafsız gönül alma yolu nedir sorusunun cevabının "af" olduğu muhakkak.
Kürşat Bumin  yazdı...

Kavgada yumruk sayılmaz
Bir dostum, “Hayatın rümuzları, şifreleri çözmekle geçti, elin oğlu pişkin pişkin bilmezleri oynuyor, bizlere hiç yardımcı olmuyorsun” dediğinde uyandım. Ali Vural, Veli Dural ve Mr. Anderson rümuzlarının arkasındaki isimleri herkesin az çok tahmin edeceğini düşünüyordum çünkü.
Taha Kıvanç yazdı...

Aleviler ile yeni bir başlangıca var mıyız?
Her yıl tekrarlanan bir tören önceki gün yine yapıldı. Törene Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den başlayarak devletin mülki ve resmi erkânı katıldı. İlgili-ilgisiz hemen herkes konuştu. Konuşanlar birlik ve beraberlikten söz ettiler, ama ortalıkta en az rastlanan birlik ve beraberlik havasıydı.
Fehmi Koru yazdı...

 

'Sarı kart'ın anlamı
Anayasa Mahkemesi'nin, AK Parti'nin laikliğe aykırı eylemlerin odağı haline geldiği görüşüyle onu Hazine yardımından kısmen yoksun bırakma kararı, partinin bundan sonra izleyeceği yol hakkında iki karşıt yoruma yol açtı.
Mahkemede kaybolan belgeler yargıdaki ilişkiler ağına uzandı
Yerel mahkemede kaybolan Büyükçekmece'deki arazi yolsuzluğuyla ilgili belgeler yeniden yargıya taşınıyor. Ergenekon iddianamesine de giren klasörlerde yargı mensuplarına yönelik ağır suçlamalar var. Delilleri karartmak için hukukçu heyetinin kurulduğu ileri sürülüyor.
Petrol şaşırtmaya devam ediyor
Petrol fiyatlarında yaşanan düşüş bütün dünyada memnuniyetle karşılandı ama en kârlı ülkelerden biri Türkiye. Şimdi herkes, fiyatların seyrini merak ediyor.
Gıda toptancılarına karaborsa operasyonu
Ramazan yaklaşırken gıda fiyatlarının yeniden yükselişe geçmesi Maliye'yi harekete geçirdi. Gıda şirketlerine şok baskınlar yapan ekipler, toptancı depolarındaki bakliyat çuvallarını tek tek sayarak kayıt altına alıyor. Ani fiyat artışlarında, elinde büyük miktarda stok tutanlara müdahale edilecek.
AB Ulusal Programı tamam, 131 yasa, 473 yönetmelik değişecek
Yeni dönemde önceliği demokratikleşmeye ve Avrupa Birliği (AB) reformlarına veren hükümet, ilk adımı atıyor. Müzakerelerin çerçevesini çizen Ulusal Program taslağı tamamlandı.

'Para kaynağı; şantaj ve yabancı devlet yardımları' 
Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan emekli Tuğgeneral Veli Küçük'ün evinde bulunan belgelerden biri, İşçi Partisi lideri Doğu Perinçek'in gelir kaynaklarıyla ilgili.

Ergenekon'la açılan Güneydoğu fırsatı 
Ergenekon operasyonunu basit bir suç örgütlenmesini çökertmek olarak görmek yanlış. Ergenekon günah keçisi haline getirilmemeli ama sosyal ve siyasal birçok sorunun altında imzası olduğunu görmezden gelemeyiz.
BÜLENT KORUCU yazdı...
Ergenekoncular mı özgürlükçüler mi rektör olsun? 
Yirmibirinci yüzyılda, hem de üniversitelerde, bir 'ortaçağ düzeni' kurabileceklerini sananlar, değişimin toplumsal ve siyasal dinamikleriyle iktidarları ellerinden uçup giderken hezeyan halindeler.
İHSAN DAĞI  yazdı...
Alevî-Sünnî gerilimine dur demek 
Geçen hafta Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Hacıbektaş'taki törenlere katıldı. Çok da iyi oldu. Cumhurbaşkanı'nın konuşmasını protesto etmek isteyen küçük bir zümreye aldırış edilmedi.
EKREM DUMANLI yazdı...

 

Kenthaber
Yayın Tarihi : 19 Ağustos 2008 Salı 08:20:28
Güncelleme :19 Ağustos 2008 Salı 08:52:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?