29
Mayıs
2024
Çarşamba
ANASAYFA

BUGÜNÜN BASIN ÖZETLERİ - 2.10.2008

 

Çankaya'ya 30 Milyon $’lık yat
Deniz Kuvvetleri’ne bağlı İstanbul Tersanesi Komutanlığı’nda, Cumhurbaşkanlığı’na tahsis edilmek üzere “protokol maksatlı” ultra lüks bir yat inşa edildiği ortaya çıktı
Panik havası estirmenin anlamı yok
Hükümet Sözcüsü, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Amerika, mevduat sigortasını 250 bin dolara çıkarıyor
Wall Steet’i kurtarma planı olarak anılan ve Temsilciler Meclisi’nde reddedilen 700 milyar dolarlık pakete ’vatandaş makyajı’ yapıldı.
Tünelde ölüme 28 milyon dolar
Yaptıkları tünelin tavanı otomobilinin üzerine çökünce ölen kadının çocuklarına inşaat şirketi 28 milyon $ tazminat ödeyecek.
Hükümete 5 mesaj
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Meclis’in yeni yasama yılı açılışında hükümete beş mesaj verdi. Yolsuzlukla mücadelede yeterli olunmadığına vurgu yapan Gül, küresel kriz nedeniyle ekonomik tedbirlerin "gecikmeksizin alınması" çağrısı yaptı.
Öldüren zayıflama ilacı izinsiz yeniden satışta
Ölüme neden olduğu için yasaklanan zayıflama ilacı "Lida", içeriğinde değişiklik yapılmadan, izinsiz olarak yeniden satışa sunuldu.

AKP belediyelerinin yumuşak karnı: İmar tadilatları
2002 öncesi hükümetler ülkeyi merkezden yönlendirilen ballı ihaleler ile soyarlardı.   Ancak, 2000’li yılların başında ekonomiye IMF el koyunca merkezi idarenin keyfi ihale açma yetkisi büyük çapta sekteye uğradı.
Cüneyt ÜLSEVER yazdı...

Sivrisinek saz
YENİ yasama yılı dün Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün yaptığı konuşmayla başladı.   Biz de iletişim teknolojisindeki gelişme sayesinde Meclis’e gitmeden olayı aşağı yukarı yaşamış gibi olduk. 
Oktay EKŞİ yazdı...

Neden dövme yaptırırız
BİR gün "hedonizm" ve kendine hayranlık tarihi üzerine bir kitap yazsam, herhalde "Amerikan Sapığı" filminin o sahnesiyle başlardım.
Ertuğrul ÖZKÖK yazdı...


 

Dönmedolapta can pazarı 
Bayramda lunaparka giden aileler kâbusu yaşadı. Arızalanan dönmedolap elektrik direğine çarpıp parçaladı.15 kişi kabinlerde yarım saat mahsur kaldı
Baronların İstanbul savaşı 
Polisin uyuşturucu ticareti gerekçesiyle üst üste operasyon düzenlediği Sarıgöl’de baronlar savaşı başladı. 70 kişinin tutuklandığı semtte liderlik kavgasına tutuşan iki grup, bölgede kontrolü ele geçirmek için ortalığı savaş alanına çevirdi
Kadıköy'e bir - iki 
Türkiye’yi UEFA Kupası’nda temsil eden Galatasaray Bellinzona, Beşiktaş Metalist ve Kayserispor da PSG karşısında 1. tur rövanş maçlarına çıkıyor.
Düğün masrafı hayır kurumuna! 
İPEK Tuzcuoğlu'ndan örnek davranış. İşadamı Aziz Birsin'le 11 Ekim'de evlenecek olan Tuzcuoğlu, 'Düğün yapmayacağız. Dostumuz çok ve bize çok ciddi bir rakama mal olacak.
İki kez kalp krizi geçiren Mina hayata tutundu 
Bodrum tatilinde kalbi duran ve iki kez kriz geçiren 11 yaşındaki Mina’nın sağlık durumu iyiye gidiyor. Küçük kız, bir yılın ardından konuşma terapisine katılıyor, toplarla çalışıyor
Açılışta iki tatsız sürpriz 
TBMM’nin yeni yasama döneminin açılışına ne komutanlar geldi, ne de Sayıştay Başkanı haricindeki yüksek yargı başkanı. Cumhurbaşkanı Gül konuşmaya başlayınca Kamer Genç protesto etti, olay çıktı.
 

Moda okunabilir bir şey mi? 
Taşralı genç asistan rolündeki Anne Hathaway’e katı moda dergisi yöneticisi rolündeki Meryl Streep’in verdiği bir ders var “Devil Wears Prada”nın bir sahnesinde. 
Oray Eğin yazdı...

Bu kanun geçmeye mecbur! 
Dün de yazmıştık, ABD’de siyaset tamamen saçmaladı ve sonunda.   Pazartesi günkü Senato oylamasında hem ABD, hem Avrupa, hem de dünya geneli açısından son derece önemli , acil ve dev finansal ve ekonomik dev sorunun büyük ölçüde ortadan kaldırılması için gereken yapılamadı
Deniz Gökçe yazdı...

Rana’ya bir itirafım oldu 
Benimle birlikte gezmenin prensiplerine aykırı olduğunu ifade eden Rana ve oğlum yine seyahate çıktılar. Biraz sonra bunun başlangıcında olan biteni hatırlayabildiğim kadarıyla yazacağım. 
Serdar Turgut yazdı...

 

Baykal'a cevap: Prim yaptırmam 
Başbakan Erdoğan, TBMM'nin açılış resepsiyonunda, Deniz Baykal ile canlı yayında tartışma önerisi için "Öyle prim yaptırmak gibi bir derdim yok" dedi..
'Genç Hitler' ağzındaki baklayı çıkardı 
Avusturya'da seçimlerle elini güçlendiren Haider ile birlikte hareket ederek koalisyona girme hazırlıkları yapan Strache seçim sonrası ilk konuşmasında Türkiye'yi hedef aldı. Müzakerelerin sonlandırılmasını istedi..
 
Yeni banknotlar geliyor 
Paradan altı sıfır atılması ile Yeni Türk Lirası'na (YTL) geçen Merkez Bankası, 1 Ocak'tan itibaren dolaşıma çıkaracağı Türk Lirası (TL) banknotlar ile Kuruş (Kr) madeni paraları kamuoyuna sunuyor.

Gül: Ekonomik krizi fırsata çevirmeliyiz 
AK Parti kapatma davası nedeniyle geç tatile giren Meclis, Gül'ün konuşmasıyla yeni döneme başladı. Açılış töreninde askerler ile Anayasa Mahkemesi ve Yargıtay başkanları bulunmadı..

Babasıyla oynayan çocuk hayatta başarılı oluyor 
İngiltere'de Newcastle Üniversitesi'nin araştırmasına göre, babasının ilgilendiği çocuk mesleki ve sosyal hayatta daha başarılı oluyor.
Sosyal Güvenlik ağır hastaları mağdur etti 
20 özel hastane, Sosyal Güvenlik Kurumu kapsamına girmedi. Ağır ameliyatların yapıldığı bu yerlerde daha önce parasız verilen hizmetler için artık büyük paralar ödenmek zorunda..

'O yasak kararını sen mi verdin baba?' 
AKP'ye ve DTP'ye kapatma davaları açıldığından beri, çeşitli düzeylerdeki yargıçların "ideolojik" ve "siyasi" açıdan taraflı davrandıklarına ilişkin sürüyle yorum çıktı.
Emre Aköz yazdı...

Medya ve siyaset 
Otelin kapısından sokağa adım attığınızda koca koca Van Gogh tabloları karşılıyor insanı.
Baştan çıkarıcı bir biçimde bir şölene davet ediyorlar sizi ama mesleğin geleceğiyle ilgili bir seminere katılmak için burada olduğumuzdan Van Gogh sergisini görme umudunu son güne bırakıp toplantının yapıldığı otele yöneliyoruz.
Ergün Babahan yazdı...

Kimseye benzememek yerine çağdaş ve ileri olana benzemeliyiz... 
Yüzünün ve vücudunun güzelliği ile dikkati çeken ve bir televizyon dizisi ile de "Yıldız" rütbesine ulaşan genç kadın birkaç yıl önce bir gazetede yayınlanan söyleşisinde, hayatında ilk kez sahip olduğu galiba "Yorkshire-terrier" cinsi köpeğini şöyle anlatıyordu:
Mehmet Barlas yazdı...

 

Çar'ın itibarı 90 yıl sonra iade
Rusya'da Yüksek Mahkeme, son Çar 2. Nikola ve ailesinin Bolşeviklerin siyasi baskılarının kurbanları olduğuna karar vererek, Çar ve ailesinin itibarını iade etti.
Türkiye'de her dört evin biri 'ONLINE'
TÜİK'in yaptığı "Hane halkı Bilişim Teknolojileri Kullanım Araştırması", Türk halkının bilgisayarları ne kadar hayatına soktuğunu ortaya çıkardı.
 
Bu bayram sizi aramayabilirim
Terhisine 47 gün kalan er Yalçın Gürbüz, Kadir Gecesi ailesini telefonla aradı. Annesine, "Operasyona gidiyorum. Bayramda sizi aramayabilirim” diyen Gürbüz, Hani'de şehit düştü

AB liderleri 4 Ekim'de toplanıyor
Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy'nin gözü korktu. Sarkozy, küresel krize ilişkin olarak AB liderleriyle toplantı kararı aldı Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, 4 Ekim Cumartesi günü AB'nin önde gelen yetkilileriyle, küresel finansal kriz konusunu görüşecek.

Bunun adı burger krizi
175 dolarlık hamburger yiyen, lüks araçlarla gezen Amerika'nın 'okumuş çocukları' krizin boy hedefi haline geldi. Kurtarma paketinin Meclis'ten geçmemesinin temelinde bu kesime duyulan öfkenin bulunduğu belirtiliyor
Krizi fırsata dönüştürelim
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, yeni yasama yılının açılışı dolayısıyla Genel Kurul'da yaptığı konuşmada dışa açık Türk ekonomisinin krizden belli ölçüde etkilenebileceğini ama gerekli reformlarla bu krizin Türkiye için bir fırsata de dönüştürülebileceğini söyledi.

Kriz bulutları…
Türkiye'nin her daim karşı karşıya olduğu büyük tehlike "siyasi alanın daralması, siyaset mekanizmasının zaten eksik olan gücünün biraz daha kırılması"dır. "Siyasetçiye öfkeden kaynaklanan ama sonunda siyasi mekanizmayı hedef alan bir siyasallaşmanın üremesi"dir.
Ali Bayramoğlu yazdı...

John McFelaket!
Başkanlığı devretmeye hazırlanan Bush'un yalvarmaları, 700 milyar dolarlık “kurtarma” paketinin ilk rauntta Temsilciler Meclisi'nden geçmesine yetmedi.
Tamer Korkmaz yazdı...

Öksüz bir ekonomik kriz
Biz hiç değilse ekonomik krizlerimize sebep olanları tanıyoruz. 1980'lerde 'banker krizi' patladığında kurulan saadet zincirinin en başında kimlerin oturduğundan herkes haberdardı; kimi banker demir parmaklıklar arkasında hayli çile doldurdu o yüzden...
Fehmi Koru yazdı...

 

'Doktor sayısı fazla' diyenler, bebekler üzerinden siyaset yapıyor
Sağlık alanında altı yılda yapılan reformlar, kronikleşmiş sıkıntıları tamamen ortadan kaldırmasa da olumlu neticeler verdi. Hastanelerin birleştirilmesiyle devlet ve özel sağlık kuruluşlarının kapıları her vatandaşa açıldı.
Gurbette bayramın hüznünü çocuklar azalttı
Fethullah Gülen, Ramazan Bayramı'nı yine gurbette geçirmenin hüznünü yaşıyor. Bayram namazının ardından yakın arkadaşları ve çevredeki Türklerle bayramlaşan Gülen'i en çok çocukların neşesi mutlu ediyor.
Nazım Hikmet'in eşini ve oğlunu Türkiye'den biz kaçırdık
G.Saray'ın UEFA Kupası'ndaki rakibi İsviçre'nin Bellinzona kulübünün başkanı Gabriele Giulini'nin, Türkiye'nin yakın tarihiyle ilgili önemli bir tanık olduğu ortaya çıktı.
Bayramda anne ve babalarını bekleyenler de var
Altı yaşında verilmiştim yuvaya. Bahçesindeki söğüt ağacının dibinde beklerdim her bayram sabahı. Belki bir araba döner gelir diye gün boyu yolu gözlerdim iki büklüm oracıkta.

Boğaziçi, 12 Eylül'den beri böyle rektör görmedi
ODTÜ'nün 68 Kuşağı temsilcisi, özgürlüklerin kalesi Boğaziçi'ne rektör atanınca, ilk işi başörtüsü yasağı oldu. Öğrencilerin 'Baba Kadri' dediği Rektör Özçaldıran, öğretim üyelerinin sakallarına takan 12 Eylülcü rektörü hatırlatıyor.

'Telekulak'ta Ergenekon baskısı var' iddiası
Ergenekon tutuklusu Tuncay Özkan'ın, Kanal D genel yayın yönetmeniyken dönemin koalisyon ortaklarından Mesut Yılmaz'a ihbarda bulunarak Yargıtay üyelerini dinlettirdiği iddia edildi.

 Piyasa ekonomisi ve kapitalizm 
700 milyar dolar. Sarsıcı bir miktar. Ne var ki bu, Bush'un kötü ekonomi politikalarının ülkemize maliyetinin sadece bir bölümü... Başkan Bush iktidara geldiği zaman Başkan Clinton'dan dört yıl üst üste yılda 5,6 trilyon dolar dolayında bütçe fazlası devralmıştı.
ŞAHİN ALPAY yazdı...

Amerika çökerken 
Hem uzun bir tarihin sonundayız, hem de yepyeni bir tarihin başındayız. Dünya sistemi ipi kopmuş tesbih taneleri gibi dağılıyor. Eski düzenin ortadan kalkması ve yerine yenisinin gelmesi daha uzun bir süre alacak.
MÜMTAZ'ER TÜRKÖNE yazdı...
Bayramlar ve zengin Müslümanlar 
Almanya'da görülen Deniz Feneri davası ile ilgili tartışmalar, kendini dindar kabul eden Müslümanlar için bir özeleştiri fırsatı da sundu.
HÜSEYİN GÜLERCE yazdı...

 

Kenthaber
Yayın Tarihi : 2 Ekim 2008 Perşembe 08:53:21
Güncelleme :2 Ekim 2008 Perşembe 09:47:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?