19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

BUGÜNÜN BASIN ÖZETLERİ - 20.02.2009

 

 

Adalet, hakkaniyet ve eşitlik istiyoruz
Doğan Yayın Holding, dünya basın tarihinde görülmemiş vergi cezasıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Bunun siyasi ortamdan tetiklenen bir inceleme olduğu konusunda ciddi şüphelerimiz vardır..." dedi.
Partiyi böldü
CHP Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen’in arsa satışında aracı olduğu iddiaları, partiyi böldü. Kemal Kılıçdaroğlu’nun "Gereğini yapmalı" çıkışının ardından Ali Topuz da, "Vakit yitirilmeden istifa ettirilmelidir. İstifa da yetmez, partiden uzaklaştırılmalıdır" dedi.

Düşünce okundu
ABD’li bilim adamları beyindeki düşünceleri yüzde 80 oranında okuyabilen bir tarayıcı geliştirdiler. Bilim dünyasında heyecanla karşılanan gelişme, Nashville’deki Vanderbilt Üniversitesi tarafından kaydedildi.

Menderes’in aşkı öldü
Ünlü opera sanatçısı olmasına rağmen adı hep eski Başbakan Adnan Menderes ile yaşadığı aşkla gündeme gelen Ayhan Aydan bir süredir yaşadığı Çeşme’nin Alaçatı Beldesi’ndeki evinde 85 yaşında hayata gözlerini yumdu.
Şişli Etfal’de tuhaf bir dayak
Şişli Etfal Hastanesi’nde medikal onkolog olarak görev yapan Doç. Dr. Andaç Argon (45) önceki gün poliklinikte sopalı dört kişinin saldırısına uğradı. Doç. Argon başına, boynuna ve omuzlarına darbe aldı. 
Irkçı karikatür
New York Post Gazetesi’nin ABD’nin ilk siyahi başkanı olan Barack Obama’yı ’maymun’ olarak gösteren karikatür yayınlaması ortalığı karıştırdı.

Al sana kamuoyu yoklaması
Star Haber’in toplantı masasındayız... Öğrendik ki, arkadaşça rekabet ettiğimiz Show Haber, Melih Gökçek’i canlı yayına çıkaracak... E biz de, "Melih Gökçek’in vatandaşa dağıtacağı 44 trilyon liralık avanta kolisini canlı yayına çıkaralım" dedik.
Yılmaz Özdil yazdı...
 

Gidiş...
NE önümde bir kamuoyu yoklaması var, ne uzmanların görüşü... Hiçbir somut bilgi sahibi değilim.
Bekir COŞKUN  yazdı...

 

Ceza değil cezalandırma
DÜN yazı yazamadım.Çünkü bütün günümü, Doğan Yayın Holding’e yazılan cezalarla ilgili raporu okuyarak geçirdim. Mali gruptaki arkadaşlardan uzun bir brifing aldık.


 

Krize karşı hediye çeki
Hükümet, hazırlaryacağı krizle mücadele paketinin içinde toplumun belli kesimlerine hediye çeki dağıtmayı planlıyor. Ekonominin koordinasyonundan sorumlu Devlet Bakanı Nazım Ekren, hediye çekinin tutarının 200-500 lira arasında düşünüldüğünü söyledi
Doğan'a ikinci şok
Doğan Yayın Holding hakkında vergi kaçakçılığından ceza davası açılması söz konusu. Maliye'nin, Doğan Yayın Holding'e 826.3 milyon TL cezayı 'vergi kaçakçılığı'ndan kestiği ortaya çıktı.
CHP'de Sevigen depremi büyüyor
Arsa satışında aracılık yaptığı ortaya çıkan CHP'li Mehmet Sevigen için partinin ağır topu Ali Topuz sert konuştu: "İstifası yetmez, partiden uzaklaştırılmalı. Kimse pisliğe yakın olmak istemez."
Büyük sanatçıya alkışlarla veda
Önceki gün vefat eden ünlü tiyatrocu Gazanfer Özcan (78), sevenlerinin gözyaşları ve alkışlar arasında son yolculuğuna uğurlandı. Özcan'ın eşi Gönül Ülkü Özcan, tabuta sarılarak ağladı
Kimsesizlerin kimsesi olun
Başbakan Erdoğan, Obama ile yaptığı telefon görüşmesinde şunları söyledi: "Dünyadaki kimsesizlerin kimsesi, sahibi ve sessiz yığınların sesi olmanızı bekliyorum.

AB'ye tır'la girdik
Avrupa Adalet Divanı kararı: "Türklerden vize istenemez"
Tır şoförü Mehmet Soysal ve iki arkadaşının vize uygulamasının iptaliyle ilgili talebini AB'nin en yüksek mahkemesi haklı buldu

 

Lüksemburg'da hâkimler var, ya Berlin'de?
Ajanslar iki gün önce küçücük bir haber geçti: Avrupa Gazeteciler Cemiyeti, 5 yıl önce açtığı Türkiye şubesini kapatıyor. Gerekçe? "Türkiye'nin AB sürecinden uzaklaşmış olması..."
ERDAL ŞAFAK yazdı...

Yerel seçimde kimler kimlerin oylarını bölecek?
Türk müziğinin ustalarından bestekâr solist ve koro yöneticisi Ali Şenozan anılarını "Gönül Telimizi Titretenler" adı ile kitaplaştırdı.
Yıllardır seslerini ve sazlarını dinlediğimiz ses sanatçılarının yaşam öyküleri ile ve sayısız anekdotlarla dolu bir anılar meşheri bu kitap. 
MEHMET BARLAS yazdı...

Gençlerimiz ders çalışmayı bilmezler
Yok efendim, moruk ağzı yapıyor değilim, "okumuyor haytalar" gibilerden... Ders çalışmanın "tekniğini" bilmezler demek istedim.Çünkü öğretilmez. Çünkü anası babası da bilmez, hocası da.Gencecik bir kız bilgisayar başında on bir saat oturduğu için "akciğer ambolisinden" gidince de akıllar başlara gelir gibi olur...ENGİN ARDIÇ yazdı..

 

Terzi Seyfi'den Angora Seyfi'ye

Belediye meclislerinin 'ballı koltuklarına' tipik örnek, çeyrek asırlık belediyeci Seyfi Saltoğlu. Mesleği terzilik olan Saltoğlu, bu kez aday değil. Ama epey sınıf atlamış: Artık Angora Evleri'nde villası, dükkanları var

Pippa Bacca'nın katili çark etti

Bacca davası sil baştan... Sanık Karataş: Bizi 3 kişi kaçırdı. Bacca'yı onlar öldürdü. Kocaeli'nin Gebze İlçesi yakınlarında, tecavüz edildikten sonra boğularak öldürülen Pipa Bacca davası sil baştan. Adli Tıp raporunda, sanık Murat Karataş'ın olay anında yalnız olmadığı ortaya çıkmış, Bacca'ya 2 ya da 3 kişinin tecavüz ettiği saptanmıştı.

 
Düğünden sonra cenaze

Kanser hastası Jade, pazar günü evleniyor. Talihsiz kadın, aynı zamanda cenaze hazırlığı yapıyor, çocuklarının geleceğini planlıyor. Rahim kanserine yakalanan ve 8 hafta ömrü kaldığı açıklanan Jade Goody (27) pazar günü evleniyor.  

Meclis tek vekille bile toplancak

Başbakan'ın seçim sonrası Anayasa değişikliği yapılacağını söylemesinin ardından gözler TBMM İçtüzüğü'ne döndü. İçtüzük taslağında Anayasa'nın 7 maddesinde değişiklik öngörüldü. Taslak, Anayasa değişikliğinin bir provası niteliğinde 

Lady Diana'nın tahtına Fransız Lady göz dikti

AIDS'le mücadele eden bir vakfın sözcülüğünü üstlenen Fransa First Lady'si Carla Bruni, kendisini, Lady Diana'nın halefi olarak gördüğünü söyledi. 

Ali Şen: Aragones'te zeka yok

Fenerbahçe Kulübü'nün eski başkanlarından Ali Şen, sarı-lacivertli futbol takımının İspanyol teknik direktörü Luis Aragones'i eleştirdi. Ali Şen, ''www.maraton.com.tr'' isimli internet sitesinde yer aln röportajında, Fenerbahçe'nin maçlarda ileride tek forvetle oynamasına tepki göstererek, özetle şunları kaydetti:  

Tiksinti

Üzülüyordum, çaresizdim ama artık içim tükendi. Çaresizlikten, her gün gördüğüm davranışlardan ve bazı suratlardan içim bulanıyor. TiksindimTüm dünya içinden nasıl çıkacağını tam bilemediği bir krizle boğuşuyor. Her gün sokaklara işsiz insanlar bırakılıyor.
Serdar TURGUT yazdı...

Toplum kendi muhalefetini üretir
Ekonomik kriz, bir türlü 'seçimin esas gündem maddesi' haline gelemiyor. Oysa 'gerçek gündem ekonomi' olmalı. Halkın başkaca bir meselesi olduğuna inanmıyorum. İşsizlik rakamları, büyüme ve üretim verileri kaygı uyandırıyor.
İsmail KÜÇÜKKAYA  yazdı...

Obama neden aradı?
Başkan Obama'nın Abdullah Gül ve Tayyip Erdoğan'ı telefonla araması iki ülke ilişkileri açısından elbette önemli ancak bunun arka planına bakmadan pespembe resimler çizmek de pek gerçekçi değil.
Nagehan ALÇI yazdı... 

 

Maliye'den Doğan'a sert cevap
Doğan Holding'in kendilerine kesilen vergi cezasını, gazeteleri yoluyla çarpıtmak istediğini belirten Maliye Bakanlığı, yargıya başvuracaklarını açıkladı
AB vizesini aldık mı?
Avrupa Adalet Divanı, Türklere Avrupa yolunu açacak bir karara imza attı: İş için Avrupa'ya gidecek Türklerden vize istenemeyecek. Fakat bu kararla Avrupa yolunun tamamen açılıp açılmadığıyla ilgili kafalar karışık.
 
Çamura ve pisliğe bulaşanı istemiyoruz
CHP İstanbul Milletvekili Ali Topuz, CHP Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen'in vakit yitirilmeden istifa ettirilmesi ve partiden uzaklaştırılması gerektiğini söyledi.
Bomba korkusu
Eskişehir'de parfümeri dükkanı havaya uçtu. 15 kişinin yaralandığı patlamayı 'bomba' sanıp korkuya kapılan vatandaşlar, bölgeye yakın okula koşup çocuklarını dersten aldı.
Bakanlık'tan GATA sevkine soruşturma
Sağlık Bakanlığı GATA'da tedavi gören Levent Ersöz ile bunama raporu için Adli Tıp'a başvuran İbrahim Şahin hakkındaki sağlık kurulu raporıyla ilgili soruşturma başlattı.

Recep İvedik +18 olsun
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, vizyona yeni giren Recep İvedik-2 filmiyle ilgili Değerlendirme ve Sınıflandırma Üst Kurulu'nun aldığı kararı değerlendirdi.

Bu başka bir iş, ama ne iş?
Arkadaşlar, Yeni Şafak'a ve bizlere saldırırken ölçüyü elden kaçırmasanız iyi olur. Kendi okurlarınızın kafasını karıştıran derin çelişkilere sebep oluyorsunuz çünkü... Her şeyden önce karar vermeniz gereken bir nokta var: Yeni Şafak gazetesi haberlerinde seçici davranıyor mu, davranmıyor mu?
TAHA KIVANÇ yazdı...

Kim bağımsız?
Bağımsızlık adına yıllarca uyutmuşlar meğerse milletimi; Bağımsız devlet, bağımsız yargı, Bağımsız kurul,Bağımsız medya…Ülkemin her tarafı bağımsızdı daha düne kadar. Sadece hükümetler her zaman bağımlıydı. Hükümetler hiç bağımsız olamamıştı zaten.
İBRAHİM KAHVECİ yazdı...

Gönüllü kum çuvalı: Merkez medya
Günün koşulları sert, iktidar mücadelesi açık… Böyle olunca her gelişme, vergi cezaları, medya patronlarının Ergenekon ilişkileri, yolsuzluk dosyaları gibi hemen her hadise siyasi değerlendirmeye tabi tutuluyor.
Ali BAYRAMOĞLU yazdı...

 

CHP'de sular durulmuyor
CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin'in istifa restiyle başlayan liste tartışması partiyi karıştırdı. Yönetimdeki hiziplerin kavgası Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Hüseyin Sağ'ın merkezinde gelişti.
Pana Film fiyat indirdi, 'Kurtlar Vadisi Pusu' 5 Mart'ta ekranda
Show TV ile maddi sorunlar yaşayan ve uzun süredir ekranlardan uzak kalan 'Kurtlar Vadisi Pusu' ile yapılan anlaşmanın ayrıntıları netleşmeye başladı
Suriye Başbakanı: Paranızın üzerindeki Itri benim dedem
Suriye Başbakanı Naci Otri, üzerinde Itri'nin resmi bulunan 100 Türk Lirası'nı cebinden eksik etmiyor. Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen'in önceki gün Şam'a yaptığı gezide, Suriye Başbakanı Otri, Türk heyetine sürpriz yaparak cebinden
Şirketler için yeni paket geliyor
İş dünyasını rahatlatacak önlem paketinin Meclis'ten geçmesinin ardından reel sektöre yeni bir müjde daha geldi.
10 bin üniversiteli polis olacak
İçişleri Bakanı Beşir Atalay, bu yıl 8-10 bin arasında üniversite mezunu polis alınacağını açıkladı. Polis meslek yüksekokulları ile üniversite mezunlarının polis olabildiklerini hatırlatan Atalay, "Artık üniversite bitirmeyen polis olamıyor.." dedi.
'Bush'un sırıtmasına dayanamadım'
Eski ABD Başkanı George W. Bush'a Irak ziyareti sırasında ayakkabı fırlattığı için tutuklanan Iraklı gazeteci Muntazar el Zeydi, olay anında "Bush'un ayaklarının altında Iraklıların kanından başka bir şey görmediğini" anlattı
Erbil'de konsolosluk açmak çok mu zor?
Abant Platformu önemli bir organizasyona imza attı, 18'inci toplantısını Erbil'de gerçekleştirerek."Barışı ve Geleceği Birlikte Aramak" başlığı altında yapılan toplantının daha şimdiden tarihe geçtiğini söylemek mümkün.Neden mi?
Mehmet Yılmaz yazdı...
Sevigen üzerinden Baykal'ı vurmak
CHP'de seçimden sonra yaşanması beklenen parti içi hesaplaşma şimdiden başladı. Bu öne alışın sebeplerini irdelemeden önce olayı kısaca özetlemekte fayda var. Birbirinden bağımsız gibi görünen iki paralel süreç birlikte yaşanıyor.
Bülent Korucu yazdı...
CHP'nin Sevigen kriterleri
CHP, seçim stratejisini yolsuzluk dosyaları üzerine oturttu ama iddialar partideki isimlere uzandığında duymazlıktan veya görmezlikten gelmeyi yeğliyor
Mustafa Ünal yazdı...

 

Kenthaber
Yayın Tarihi : 20 Şubat 2009 Cuma 05:31:35
Güncelleme :20 Şubat 2009 Cuma 07:24:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?