30
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

BUGÜNÜN BASIN ÖZETLERİ - 20.09.2008

 

Okulların pirinci küflü çıktı, bakan istifa etti
Japonya’da, aralarında huzurevleri ve okulların da bulunduğu pek çok kuruluşa, Çin ve Vietnam’dan ithal edilen ilaçlı ve küflü pirinç gönderildiği ortaya çıkınca, Tarım Bakanı Seyçi Ota istifa etti.
RTÜK Başkanı Akman Armada’nın ortağı
Almanya’da görülen Deniz Feneri e.V. davası iddianamesinde ’kurye olma ihtimali’ yer aldığı için basın toplantısı düzenleyerek, "3,5 yıldır yurtiçinde ve yurtdışında hiçbir ticari faaliyetim yoktur" diyen RTÜK Başkanı Zahid Akman’ın kardeşiyle ortak olduğu
Yolsuzluk lekesi var AK Parti artık o kadar ’ak’ değil
The Economist Dergisi, "Yoksa o kadar ak değil mi" başlıklı bir makale yayımladı. Makalede, "AKP’nin liderleri, partinin AK şeklindeki kısaltmasının ’beyaz,’ ’temiz’ anlamına gelmesiyle
Erdoğan’a çığ gibi tepki var
Başbakan Tayyip Erdoğan’ın, AKP kongrelerinde Doğan Grubu’nu hedef alan konuşmalarından sonra şimdi de iktidar yanlısı olmayan medyaya karşı "O gazeteleri eve sokmayın, almayın"
Gaziantep’te 10 kilo bulgur izdihamı
Gaziantep’te, 67 yaşındaki tüccar Hacı Mehmet Tunalı tarafından dağıtılan 16 YTL tutarındaki 10 kilogramlık bulgur paketlerinden almak isteyen kadınlar, izdihama yol açtı.
Alo Fetva" hattına ilginç sorular
NEVŞEHİR Müftülüğü bünyesindeki ‘Alo Fetva Hattı’nı arayanların ilginç ve farklı sorular yöneltildiği bildirildi. Nevşehir Müftüsü Ramazan Çortul, bazı kadınların ‘Alo Fetva Hattı’nı arayarak,

Suyu çıktı
BİR başbakanın bir gün ortaya çıkıp, üstelik "en tabii insan hakkı" adına "Şu grubun yayınladığı gazeteleri almayın" diyeceği kimsenin aklına hayaline gelmezdi. 
Oktay EKŞİ yazdı...

Vatan nasıl kurtuldu?.....
KAYSERİLİ vatandaşlar, Kayseri Kalesi’nde Bizans bayrağı görünce koştular. 
Bekir COŞKUN yazdı...

Ya biat ya cihat

ÖNCEKİ akşam Sakıp Sabancı Müzesi’nde, o muhteşem Dali sergisinden çıkıp eve dönerken, Başbakan Erdoğan’ın, partisine oy verenleri beğenmediği, kavga ettiği "gazeteleri almamaya" davet eden boykot çağrısını öğrendim.

Ertuğrul ÖZKÖK yazdı...


 

Bayram havası 
ABD’nin kurtarma planı ilk günden etkisini gösterdi. Dünya borsaları 4 günün acısını tek günde çıkardı. İMKB yüzde 12.9 artarak tarihi bir rekora imza attı
Sezaryenci doktordan normal doğuma direniş 
Sezaryen oranları yükseldi, Sağlık Bakanlığı el koydu. Kadın hastalıkları ve doğum uzmanları yeniden öğrenci oldu. Doktorların, bebek ölümleriyle gündeme gelen Zekai Tahir
Müjde Ar genç kız gibi döndü

'HAYDİ Gel Bizimle Ol' programı yeni yayın dönemine Müjde Ar sürpriziyle girdi. Tatilde ...
Cuma namazı mesai saatine göre kılınacak

Diyanet, çalışanların katılımını artırmak için cuma namazlarının ...
Altın vuruş 
Trabzonspor, kötü oynadığı maçta Denizli deplasmanından 3 puanla döndü. Tek gol Gökhan’dan gelirken Bordo-Mavililer maç fazlasıyla liderliğe yükseldi
Müebbedi bozan söz
Evli sevgilisini yatakta öldüren ve ömür boyu hapsi istenen kadının cezası, bir söz nedeniyle 15 yıla indirildi. Mahkeme “Ne evlenmesi, biz gerilla usulü vurkaç taktiği yapıyoruz” sözlerini tahrik saydı
 

Namaz şovları
Salı öğlenden sonra Berlin’in Tegel havaalanında İstanbul için uçak bekliyorum. Bu son derece yetersiz havaalanı, Türkiye’ye her uçak kalktığında müthiş bir kaosa sahne oluyor.
Oray Eğin yazdı...

Devletçilik o kadar öcü değilmiş
Bir yanda Putin, Rus borsasında işlem yapılmasını iki gün yasaklıyor ve üçüncü gün borsa büyük bir tırmanış gösteriyor. Ve belki de bu Rusya’nın krizin etkilerinden kurtuluşunu getiriyor.
Serdar Turgut yazdı...

ABD neleri acilen değiştirmeli? 
ABD finans kesimi son günlerde ciddi bir dalgalanmaya girdi. Bu finansal krizin reel tarafta nereye kadar gidebileceğini tahmin edebilmek herkesin arzusu.
Deniz Gökçe yazdı...

 

Savcılık üç koldan incelemeye alıyor 
Almanya'daki karar Türkiye'deki süreci hızlandırdı. Görevlendirilen Basın Savcısı Nadi Türkaslan soruşturmayı üç aşamada yürütecek..
5 kişiden birisi her gün oruçlu 
Pew'un 24 ülkede yaptığı ankete göre; Türkiye'nin % 20'si orucunu hiç bırakmıyor. Her gün beş vakit namaz kılanların yüzdesi ise 34..
 
Borsa 27 ay geriye gitti, $ 1.30'a vurdu 
Dünyada yaşanan türbülansa kapılan İMKB'de hızlı düşüşler devam ediyor. YTL 1.30'a ulaşırken faiz yüzde 20'yi aştı. Global finans sistemine ilişkin kaygıların devam etmesinin yatırımcıları risksiz yatırımlara yöneltmesiyle YTL değer kaybetti, faiz yükseldi.

İtalyan ordusunda ilk Müslüman kadın 
Üç bin 500 kadının görevli olduğu İtalyan ordusunda görevli ilk Müslüman kadın asker El Habaki: Ramazanda oruç tutuyorum. Yemekhanede de Müslüman adetlerim dikkate alınıyor.....

Hülya stüdyoya dönüyor 
Geçen sezon özellikle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı konuk ettiği programı olay olan Hülya Avşar, TürkMax'taki 'Hülya Avşar Stüdyosu' ile 29 Eylül'de ekranda olacak. Yeni sezona iddialı hazırlanan Avşar Kızı, yeni imajı ile fotoğrafçı Pelin Karaahmet'e poz verdi.
Başbakan'dan boykot çağrısı 
Erdoğan, parti teşkilatına, isim vermeden Doğan Grubu'na bağlı gazeteleri satın almamaları yönünde çağrı yaptı ve "Bu gazeteleri evinize sokmayın" dedi..

Paşa... denmeyecek!  
Genelkurmay Başkanı Başbuğ bir yandan Silahlı Kuvvetler'in "Türk Siyasi Kuvvetleri" kadim hattının değişmeyeceğini söylüyor... Söylemek bir yana, "27 Nisan muhtırası, pardon bildirisi" deyişindeki gibi "bildiriyor".
Umur Talu yazdı...

Ergenekon davası ve Deniz Feneri 
Türkiye Almanya'daki Deniz Feneri davasının sonuçlarıyla ciddi bir sarsıntı yaşadı. Yardım amacıyla toplanan paraların kişisel veya siyasi amaçlar için kullanılmış olması, toplumun geniş kesiminin vicdanında yara açtı.
Ergün Babahan yazdı...

Her musibetten bir ders almayı da, hesap sormayı da öğrenmeliyiz 
İnançları ya da duyguları istismar ederek insanlardan bağış toplayanların, bunları ceplerine atmaları toplum vicdanında yaralar açar.
Mehmet Barlas yazdı...

 

Ziraat: Avrupa ve ABD bankalarını fonluyoruz
Ziraat Bankası Genel Müdürü Çağlar, “Şu anda yurtdışını biz fonluyoruz. Elimizdeki günlük 2-2,5 milyar dolar likiditeyle Avrupa ve Amerika bankalarını bir anlamda biz fonluyoruz” dedi
'Almanya artık güvenli değil'
Mannheim'daki evi şüpheli bir şekilde yanan Sadık Tanış “Almanya artık yabancılar için güvenli değil" dedi.
 
Başbakan'a suikast işi Atabeyler'e
Danıştay hükümlüsü Osman Yıldırım'dan şok itiraf: Ergenekon, Cumhuriyet'e bomba atma işini bana, Danıştay işini Alparslan Arslan'a Başbakan'a suikasti Atabeyler'e verdi.

Vurun beyaz önlüklüye
Hastalarına bakılmadığını iddia eden bir grup terör estirdi. Acil servisi ellerindeki sopalarla basan 50 kişilik grup, beyaz önlüklü herkese acımasızca saldırdı.

Sonuna kadar
Başbakan Erdoğan, Deniz Feneri olayı ile ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın soruşturma başlattığını hatırlatarak, “İnsanların manevi duygularını istismar edenler en ağır cezayı görmelidir” dedi
Bereket Konvoyu'nda oruç açmanın sevinci
Ramazan ayı boyunca Balkan halkına iftar sofrası kuran ve çeşitli etkinliklerle halkın gönlünü fetheden Bereket Konvoyu her din, dil ve ırktan binlerce kişiyi aynı çatı altında buluşturarak dünyaya barış, kardeşlik ve dostluk mesajları veriyor.

Böyle gelmiş, ama...
Ne yaparlarsa yapsınlar, ne yaparsak yapalım, her zaman onlar doğru biz yanlışız... 'Siyaseten doğru' denilen şey bu olsa gerek...
Fehmi Koru  yazdı...

'Köktendinci rolünde oyna' bana; börekler açarım sana!
Ergenekon'da dün bir "şok" dalga daha gerçekleşti ve aralarında Ülkü Ocakları eski başkanı Avukat Levent Temiz, sanatçı Nurseli İdiz ve "Sisi" lakaplı Seyhan Soylu gibi isimlerin de bulunduğu 15 kişi gözaltına alındı.  
Tamer Korkmaz  yazdı...

Yanılgı ve bedeller: Özkök, Hürriyet, generaller, vs
Ertuğrul Özkök son zamanlarda ne öngördüyse ve ne istediyse tersi gerçekleşiyor. AK Parti dışında koalisyon talebi, Gül cumhurbaşkanı olmasın kampanyası, mahalle baskısı, irtica tehlikesi çağrısı, Irak'a müdahale edilsin, Barzani'ye ders verilsin çığlıkları karşılık bulmadı.
Ali Bayramoğlu yazdı...

 

Merkez bankalarından 180 milyar dolarlık yangın söndüme operasyonu
Dünyanın en önemli 6 merkez bankasının küresel krizle ortaya çıkan nakit sıkışıklığını azaltmak için piyasalara 180 milyar dolar verme kararı yatırımcıların tansiyonunu düşürdü
Elektriğe 9 ayda üçüncü zam, faturalar kabaracak
Elektrik fiyatlarına yılın üçüncü zammı yapıldı. Enerji Üst Kurulu'nun onayladığı tarifeye göre 1 Ekim'den itibaren geçerli olmak üzere konutlardaki elektriğin birim fiyatı yüzde 9,07, sanayide ise yüzde 9,27 artırıldı.
Deniz Feneri'nde ceza alan Gürhan'dan şok iddia: Türkiye aleyhine konuşmamı istediler
Deniz Feneri e.V. davasında 5 yıl 10 ay hapse mahkûm edilen Mehmet Gürhan, dün sürpriz bir çıkış yaptı. Gürhan, mahkeme ile anlaşma sürecinde Türkiye aleyhine konuşması için baskı gördüğünü açıkladı.
Perinçek'in 68 yıllık 'karanlık' macerası: Taşeron mu, provakatör mü, ajan mı?
En büyük 'Türk ulusalcı' meğer Ermeni kökenliymiş. Ama Perinçek yaptığı eylemlerle bu ülkede yalnız Türklerin değil Türk halkıyla ayrısı gayrısı olmayan ve barış içinde yaşayan Ermenilerin de yüz karası oldu
Petrolü Lehman ve Merrill yükseltiyordu ikisi batınca fiyat düştü
Dünya piyasaları Lehman Brothers'ın batışı ve Merrill Lynch'in rakibi Bank Of America'ya satışıyla sarsılırken, finansal dalgalanma ile ilgili çarpıcı bir iddia gündeme geldi.

THK zarflarındaki paraları toplayıp ortadan kayboldular
Bandırma'da Türk Hava Kurumu'nun 34 köy ve 2 beldede dağıttığı 25 bin adet fitre ve zekat zarfı geri toplanırken kayboldu. Zarfların bir kısmının kurumla ilgisi olmayan kişiler tarafından alındığı belirlendi.

Medyanın büyüsü çözülürken... 
Doğan-Erdoğan karşılaşması üzerinden tartıştığımız medya-siyaset ilişkisinin, temel sebebi üzerinde durmak gerekiyor.
HÜSEYİN GÜLERCE  yazdı...

DTP kapatılırsa...  
DTP, Anayasa Mahkemesi'nde sözlü savunmasını yaptı. Yargıtay Başsavcılığı'nın "parti kapatma davası" açmasının sebebi esas olarak bu parti ile şiddet arasında kurulan ilişkiye dayanıyor.
MÜMTAZ'ER TÜRKÖNE yazdı...
Son Ergenekon gözaltıları ne anlama geliyor? 
Birinci duruşmanın yapılacağı 20 Ekim'e kısa süre kala yeni bir Ergenekon dalgasıyla karşı karşıyayız. İrili ufaklı dalgaların sayısını unuttuk artık. 
MUSTAFA ÜNAL yazdı...

 

Kenthaber
Yayın Tarihi : 20 Eylül 2008 Cumartesi 08:06:58
Güncelleme :20 Eylül 2008 Cumartesi 09:27:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?