30
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

BUGÜNÜN BASIN ÖZETLERİ - 21.10.2008

 

Dakika bir fiyasko bir
Tam 46’sı aylardır hapiste yatan 86 sanıklı Ergenekon davası, aylar önceden hazırlanan Silivri Cezaevi’nin içindeki fiyasko ve dışındaki curcunayla başladı.

Karakolda komaya sokuldu iddiası
Bağcılar’da, 1,5 yaşında bir çocuk babası tornacı Ahmet Laçin’nin (30) hırsızlık suçlamasıyla gözaltına alındığı Bağcılar Polis Merkezi’nde dayak yiyerek hastanelik olduğu ve daha sonra da hayatını kaybettiği iddia edildi.

Süper talihli ortaya çıktı
Süper Loto’dan 11 milyon YTL’lik ikramiyeyi kazanan ve kuponunu Antalya’nın Kemer ilçesinde yatıran talihlinin İstanbul’da yaşayan bir işçi emeklisi olduğu açıklandı.

PKK’lı ile polisin birlikte olduğu çete
Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde yaşayan yurttaşları, beş ile on bin Euro arası değişen bir parayla yurtdışına çıkaran 17 kişilik bir çete, düzenlenen operasyonla yakalandı.

Fazıl Hüsnü Dağlarca diye Çamlıbel’in şiirini okudu
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ankara’da dün başlayan Uluslararası Türk Dil Kurultayı’nda, önceki gün kaybettiğimiz şair Fazıl Hüsnü Dağlarca’dan söz etti ve bir de şiirini okudu.
Gizli aşk dayanışması
Konu aşk olunca Fransa’da yine akan sular durdu. Sağ ve sol, kaçamak aşk yaşayan IMF Başkanı Dominique Strauss-Kahn’a destek olmak için orta yolda buluştu.

Dünya Demokrasi Forumu
ANADOLU’daki meslektaşlarımızın kaderidir. Verdikleri haberin gerçekliği kadar akla yakın olup olmadığı da irdelenir. İhtimal Doğan Haber Ajansı Muhabiri Erol Küçükoğlu’nun önceki gün Mesudiye’den verdiği haber, bizim yazı işlerinden, "Bu kadarı da fazla!" türü bir tepki almış.
Oktay EKŞİ yazdı...

Sıkışık hukuki durum... 
ERGENEKON davası çok da güzel başladı.   Tek sorun; mahkeme salona sığmadı.   Sanıklar içeri alınamadığı için, tanıklara yer bulunamadığı için, avukatlar kapıdan giremedikleri için, hákim yerinden kalksa başkası oturacağı için...
Bekir COŞKUN yazdı...

Medya çetesinin son ismi
"BELGEYİ" gözünüzün önüne getirin.Beş ayrı sütuna bölünmüş, beyaz A 4 ebadında bir káğıt.   Her sütuna elyazısı ile birtakım isimler yazılmış.   İlk sütunda "işadamları" var.   Başına Şevket Sabancı’nın ismi yazılmış.
Ertuğrul ÖZKÖK yazdı...


 

Miranda soyundu internet kilitlendi 
Dünyaca ünlü model Miranda Kerr FHM dergisine birbirinden seksi pozlar verdi. Bikinili pozlarıyla derginin yeni sayısına kapak olan Miranda’nın şimdiden magazin sitelerine düşen fotoğrafları tıklanma rekoru kırdı.
Turkcell Doğu’yu hedefliyor 
Turkcell, Doğu’daki ikinci çağrı merkezini Diyarbakır’da açtı. 1000 kişinin istihdam edildiği merkezin açılışında konuşan Turkcell Genel Müdürü Ciliv, “Artık Ankara’nın doğusuna yatırım yapacağız” dedi
Kaybetme korkumuz yok 
Fenerbahçe Teknik Direktörü Luis Aragones, Arsenal maçı öncesi düzenlediği basın toplantısında kaybetme korkularının olmadığını söyledi.
Hep aynı pist 
THY’nin Budapeşte-İstanbul seferini yapan TK 1436 sefer sayılı Boeing 737-800 tipi yolcu uçağı Atatürk Havalimanı’ndaki 06-24 olarak bilinen kısa pistinde iniş yaptıktan sonra, pist sonuna ancak durabildi. İçinde 109 yolcusu ve 6 mürettebatı bulunan uçak dün saat 12.40’ta iniş yaptı.
Göstericiler daha hazırdı 
Tarihi dava farklı görüşlere sahip grupları da karşı karşıya getirdi. Olası çatışma jandarmanın araya girmesiyle engellendi. Tuncay Özkan’a destek vermek için gelen grup, muhafazakâr bir televizyonun canlı yayın yapmasını engelledi
Organize protesto 
Başbakan, esnafın kepenk indirdiği Diyarbakır’da PKK’ya ve DTP’ye çattı: Dükkanlar neden kapanmış, tehditle. Demokrasiden yanayım diyeceksin, öbür taraftan vatandaşın ticaret hakkını kaldıracaksın
 

Siz ölmüşsünüz, haberiniz yok! 
Red Kit tarafımdan çok okunmuş, ezberlenmiş klasik eserlerdendir. Red Kit’te bir de “Mezarcı Mahmut” vardır. Ne zaman düello olur ve tabancalar çekilir, kurbanlar verilir, Mezarcı Mahmut sahneye çıkar ve tabut satar, defin yapar.
Deniz Gökçe yazdı...

Büyük planın perde arkası 
Yalancılığı ispat edilmiş Taraf gazetesinin ilk günden beri tek bir amacı var: Türkiye’de darbe yaptırmak ve gazeteyi bastırmak. 
Oray Eğin yazdı...

Hedgistan notları 
Türkiye’de de CNBC-e kanalında gösterilen ve gençler arasında ve üst gelir gruplarınca beğenilen Gossip Girl adlı bir dizi var. Hiç gözünüze çarpmadıysa konuyu özetle vereyim
Serdar Turgut yazdı...

 

Çarkın'dan şok itiraf 
Eski özel harekâtçı Ayhan Çarkın Arena programında çarpıcı açıklamalarda bulunarak teröre karşı operasyonlarda yüzlerce kişinin öldürüldüğünü söyledi..
Nazar'ın son isteği cips ve bebekmiş... 
Aile büyükleri hastaneyi basınca, karaciğer nakli ameliyatı yarım kalan ve hayatını kaybeden Nazar'dan geriye, bu son kareler kaldı. Doktorlara göre ise, meslektaşlarının başka çaresi yoktu..
 
'Terör örgütü tehditle kepenk kapattırıyor' 
Terör örgütünün zoruyla kepenk kapatıldığını söyleyen Erdoğan, yollara dökülen çöplere tepki gösterip belediyeye çattı: "Halkım bunlara gereken dersi vermeli"..

Seyyar satıcılar panayıra çevirdi 
Birçok seyyar satıcı Silivri Cezaevi önünde renkli görüntülere neden oldu..

16 Mart katliamı zamana gömüldü 
Beyazıt'ta 30 yıl önce 16 Mart'ta 7 öğrencinin öldüğü katliamın davası zamanaşımı süresinin dolması nedeniyle düştü. Örgüt bağlantısı iddiasındaki mağdur avukatları karara itiraz edecek..
90 dakika Kartal 
Beşiktaş ligde zirveye otururken Denizli, "İlk yarıdaki iyi futbolumuzu 90 dakikaya yayarsak daha memnun olacağım. Sistemin iyi işlemesi için 11 kişinin de görevini tam olarak yapması lazım" dedi..

16 Mart'tan Ergenekon'a 
Sömestr tatilinin ardından İstanbul'a gelmeye hazırlanırken İzmir'den mahalle arkadaşım ve bir sınıf üstüm Savaş Nokay aradı. 
Ergun Babahan yazdı...

Sıvasız evlerin ölü çocukları 
Yoksul edebiyatı yapma, oğluuum!"  Tabii ya!   "Asansörde ter kokuyordu" dediğiniz çocuklardan belki bunlar.  "Göbeğini kaşıyan adam"ın çocukları belki.
Umur Talu yazdı...

AK Parti hangi çevreden hangi merkeze kayıyor? 
Ne dersiniz? Gerçekten renkli televizyondan önce rüyalarımızı da siyah-beyaz mı görürdük? İngiliz The Daily Telegraph gazetesindeki habere göre, Dundee Üniversitesi'ndeki psikoloji araştırmacısı Eva Murzyn, böyle bir hipotezi ortaya atmış.
Mehmet Barlas yazdı...

 

Servetleri eriyor
Dünyayı sarsan mali kriz en zenginler listesinden inmeyen Rus oligarklarının servetini giderek eritiyor. 110 milyarder, servetlerinin yarısını kaybederken 25 Rus devinin Kremlin'den yardım bekledikleri açıklandı
CHP savunmada!
CHP davayı izlemek için Milletvekili Şahin Mengü'nün de aralarında bulunduğu bir heyet gönderdi. Kendisini sanık avukatı sanan muhabir Mengü'yü şok etti.
 
Da Vinci Şifresi gibi
Asrın davası Ergenekon, dış basında da geniş yer buldu. The Independent, 2455 sayfalık iddianameyi 'Da Vinci Şifresi'ne benzetirken, The Times, 'Demokrasi sınavı' yorumunu yaptı.

Ergenekon resmi hala çok eksik
Susurluk davasının kilit ismi, eski özel harekat polisi Çarkın'dan sarsıcı açıklamalar: Susurluk kazası Ergenekon'u aydınlatan lambadır. Ergenekon resmi çok eksik aktörlerin çoğu dışarıda. Çatlı'yı öldürme emrini siyasiler verdi, ipini Ergenekon çekti.

Dışarıda olsam kafana sıkarım
Sanıklardan Drej Ali lakaplı Ali Yasak, duruşma salonunun girişinde DTP'lilere 'Ne işiniz var burada' diye bağırdı. Yasak Sırrı Sakık'a “Dışarda olsam kafana sıkardım” dedi.
Susurluk mahkum oldu: Şahin ve Eken'e 6'şar yıl
İstanbul 6 nolu Devlet Güvenlik Mahkemesi'nde o dönem görülen davada hakim, sanıklardan Özel Harekat Dairesi eski Başkan Vekili İbrahim Şahin ve MİT eski görevlisi Korkut Eken'i cürüm işlemek amacıyla çete oluşturmak suçundan 6'şar yıl hapisle cezalandırdı.

Asker, siyasetçi ve medya
Aktütün baskını sonrasında patlak veren tartışmalar sırasında askerin de siyasilerin de medyadan fazla mutlu olmadığını öğrendik. Genelkurmay Başkanı Org. İlker Başbuğ'un kuvvet komutanlarını yanına alarak yaptığı sert ve öfkeli açıklama bütünüyle medyayı suçlayıcıydı.
Fehmi Koru yazdı...

İki 'Ankara havası'
Tarhan Erdem'in Dengir Mir Fırat ve üç DTP milletvekili ile Ankara'da bir akşam yemeğinde buluşmasına ilişkin Hürriyet gazetesinin patlattığı habere getirdiği şu yoruma katılamayacağım doğrusu:
Kürşat Bumin yazdı...

Güneydoğu alevi ve Ergenekon…
Birbirine bağlı ve merkez üssü Diyarbakır olan üç gelişme meydana geldi dün. Öcalan'a kötü muamele gerekçesiyle Doğu ve Güneydoğu'nun kimi yerlerinde, özellikle Diyarbakır'da gösteriler, sokak çatışmaları, sabah saatlerinde tüm kent esnafını etkileyen "kepenk kapama eylemi" yaşandı. 
Ali Bayramoğlu yazdı...

 

Barzani: Türkiye ile duvarlar yıkıldı görüşmeler sürecek
Irak'ın kuzeyindeki bölgesel Kürt yönetiminin başkanı Mesud Barzani, Türkiye ile duvarların yıkıldığını ve diyaloğun önünün açıldığını söyledi.
Alman Göç Yasası'nın ayırdığı Hünkar bebek 3 ay sonra annesine kavuştu
Almanya'da tedavi gören 3 aylık bebeğine 'Göç Yasası' sebebiyle hasret kalan Yozgatlı anne İlknur Bezirhan, yavrusuna kavuştu.
Münazara ve Diyalektik
Belli kural ve kaideler çerçevesinde karşılıklı konuşma, herhangi bir hakikatin/hakikatlerin vuzuh ve inkişafı adına fikir teâtîsinde bulunma diyebileceğimiz 'münazara', aynı kanun ve esaslara dayanarak beyin fırtınası yaşamanın, müşterek düşünmenin, insaflı ifade ve beyanın ayrı bir unvanıdır.
CHP, SHP'ye ambargo uygulamıştı, şimdi ne değişti?
SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın'ın CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye başkanı adaylığına sıcak bakması 22 Temmuz'da işbirliği yapan CHP ve DSP'yi birbirine düşürdü.

'Ergenekon'un 1 numarası Fenerbahçe'de ofisinde kadrosunu revize ediyor' 
Sözcülüğünü Celalettin Çan'ın yaptığı 78'liler Vakfı, 12 Eylül darbesinin muhatabı olan kuşak tarafından kuruldu. 2000'den beri askeri müdahalelere karşı kamuoyu oluşturulması ve darbecilerin yargılanması için çalışıyor. .

Televizyon ve internet eğitimin düşmanı
İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü, öğrenci, öğretmen ve veliden oluşan 30 bin kişiye derslerdeki başarısızlığın sebebini sordu. Zayıf notların altından televizyon ve internet bağımlılığı ile aile içi sıkıntılar çıktı. .

Bu mantıkla Gladyo sonsuza kadar yaşar 
Bu ülkede o kadar çok hadise o kadar hızlı yaşanıyor ki! Bazen değil bir tespit yapmak, meselenin bir yönüne değinip geçme fırsatını bile yakalayamıyorsunuz. Bu durum, bazen şuuraltı yüklemelerin ince hesabının devamına yarıyor.
EKREM DUMANLI yazdı...

Ergenekonculuk 
Bir emekli askerin evinde yakalanan 27 el bombası ile başlayan soruşturma, "terör örgütü" davası olarak nihayet başladı. Türkiye yaklaşık yarım yüzyılının hesabını bu dava üzerinden görecek. 
MÜMTAZ'ER TÜRKÖNE yazdı...
Türk'ün 151 dostu 
İçeride sürüp giden kısır tartışmalara bakmayın; Türkiye'nin uluslararası etkinliği giderek yükseliyor. BM Genel Kurulu'nda 192 üyeden tam 151 oy alan Türkiye, Güvenlik Konseyi geçici üyeliğine seçildi 47 yıllık aranın ardından. 
İHSAN DAĞI yazdı...

 

Kenthaber
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2008 Salı 05:36:24
Güncelleme :21 Ekim 2008 Salı 06:50:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?