19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

BUGÜNÜN BASIN ÖZETLERİ - 22.01.2009

 

Kısa, öz, anlamlı

CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül’ün dün yasama, yürütme ve yargıyı öğle yemeğinde buluşturan "erkler zirvesi"ne "Ergenekon" ile "Telekulak" tartışması damgasını vurdu.

Yer tespitinde savcı iznine gerek yok
Doç. Adem Sözüer, Uludağ’da donarak ölen Ümit Özgen’in hukuki bilgisizlik kurbanı olduğunu söyledi. Sözüer "Olay bir suç soruşturması değil, bir gencin hayatının tehlikede olması. Yerinin telefonla tespiti için savcılık veya hákim izni gerekmez" dedi.

Çarpıcı açıklamalar
MGK eski Genel Sekreteri Org. Tuncer Kılınç Uğur Dündar’a yaptığı çarpıcı açıklamada, "TSK’dan rövanş alınıyor. Yargı herkese lazım. Aklanmanın yolu yargıdan geçer" dedi.
İdari af depremi
TCK’daki, ’Kanunsuz suç ve ceza olmaz. İdari tasarrufla suç ve ceza konulamaz’ genel düzenlemesiyle idari cezalara ilişkin binlerce dava düşecek, mahkûmiyetler beraate dönecek. Cumhuriyet tarihinin en büyük idari affına, 9 bin marka taklitçiliği davası da girecek.
İlk telefon Ortadoğu’ya
Çifte ateşkesin ardından çatışmasız bir Gazze Şeridi devralan Barack Obama, ilk görev gününde Ortadoğu sorunu konusunda işe koyuldu.
Denizciler kaza geçirdi:
Kocaeli'nin Gölcük İlçesi’nde çarpıştığı kamyonla birlikte 10 metrelik istinat duvarından aşağıya uçan otomobildeki 2’si yüzbaşı 1’i teğmen 3’ü astsubay 6 denizci şehit oldu.
’İslami camia’ ile ilgili anlamadığım tek şey
"
İslami camia"ya mensup olanlar, eskiden, kendilerini acayip dışlanmış hissederlerdi...
"Getto psikolojisi"nin ağır etkisi altındaydılar yani...
Ahmet HAKAN yazdı...
 

Değer miydi
SİZİ bir dakikalık "milli reflekse" davet ediyorum.Lütfen kendinizi, dün Hürriyet’in birinci sayfasında gördüğünüz çocukların yerine koyun.
Kiminin bacakları kopmuş...

Ertuğrul ÖZKÖK yazdı...

 

Türk kamu yönetiminin temel zaafı
BİZİM kamu düzenimizin en önemli sorunu, "yanlış" kişilerin yaptıkları "yanlış" işleri örtbas etmenin, bir üst makamın görevi olarak görülmesidir. Hatalar ve "çürüme", "kişisel" düzeyde ele alınmaz. 

Mehmet YILMAZ yazdı...


 

Demokrasi ve hukuk sofrası
Gül ile yasama, yürütme ve yargı başkanlarının yemekli zirvesinden "usul yasalarına özen" çağrısı
Cumhurbaşkanı Gül'ün çağrısıyla Dışişleri Konutu'nda öğle yemeğindeki "erk"lerin zirvesi 1.5 saat sürdü.
İşkence üssüne neşter
Obama'nın ilk icraati Guantanamo..
ABD Başkanı Obama, ilk gününde Guantanamo üssünde terör suçundan süren yargılamaları 120 gün durdurma kararı aldı.
Babanın oğul feryadı
Bakırköy'de derse girmeyerek arkadaşıyla sahile gezmeye giden ilköğretim okulu öğrencisi Rasim Can Güroğlu (13) yolun karşısına geçerken bir otomobilin altında kalarak hayatını kaybetti. Olay yerine gelen anne ve baba sinir krizi geçirdi.
Uludağ için Davos modeli
Uludağ, Başbakan Erdoğan'ın talimatıyla Dünya Ekonomik Forumu'nun ev sahibi İsviçre'nin Davos kasabasına benzeyen bir turizm merkezine dönüştürülecek.
Sarkozy'nin seks sırrı
Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy'nin, sekste başarılı olmak için aerobik eğitmeni Julie Imperiali'nin kontrolünde karın altı kaslarını geliştirdiği ortaya çıktı.
Carlos: 2011'e kadar Fener
Fenerbahçe'nin Brezilyalı yıldızı Roberto Carlos, sezon sonu bitecek sözleşmesini bugün bir yıl daha uzatacak.
 

Şantaj!
Başbakan Erdoğan'ın Brüksel gezisinde Nabucco gaz boru hattı projesiyle ilgili çıkışının AB çevrelerinde ve Avrupa medyasında yankıları sürüyor.
ERDAL ŞAFAK yazdı...

Herkes kendi değişimini kendisi yapar... Yapamayanları değiştirirler
Dünyanın farklı coğrafyalarında yaşayan ve kendilerini yenileyip değiştirmeleri gerekenler, bunu yapmak yerine insanlık tribününden "Bakalım Obama neyi değiştirecek" diye Amerika'yı seyrediyorlar şimdi.
MEHMET BARLAS yazdı...

Gazze'yi niçin yazmadım?
Çünkü Yahudi-Arap savaşındaki çeşitli "muharebelerden" yalnızca biridir de ondan... İsrail bu kez "hayvanca" saldırmış, kadın ve çocuk ayırımı da yapmamıştır ama bir muharebedir işte. İlk hayvanlığı da değildir bu.

ENGİN ARDIÇ yazdı...

 

Zirvede usul uyarısı
Ergenekon soruşturmasıyla gerginleşen ortamı yumuşatmak için Cumhurbaşkanı Gül dün devredeydi. Yasama, yürütme ve yargının temsilcilerinin ağırlandığı yemekte Cumhurbaşkanlığı Forsu yer almadı.
Cani alt komsunun kardeşi çıktı!
İlknur İslam ve 2 çocuğunun katil zanlısı yakalandı. Ailenin komşusunun kardeşi olan cani, hırsızlık için eve girdi. Anneyi öldürdü tanık bırakmamak için çocukları katletti
 
Beyaz Saray'da iyi eğlenceler
George W. Bush'un ikizleri Jenna ve Barbara, Obama'nın kızları Malia ve Sasha'ya yazdıkları mektupta, 'Bu büyülü mekanda iyi eğlenceler'' diledi.
Silahları kaybettin o halde 7 milyon doları geri ver
'Kayıp silahlar' Batman eski Valisi Salih Şarman'ın peşini bırakmıyor. Olayla ilgili yargılandığı davaların birinden beraat eden diğeri de zaman aşımı nedeniyle düşen Şarman'a bu kez kayıp silahların bedeli olarak 7 milyon dolarlık paranın tahsili davası açıldı
Üzmez kuruluna Avrupa makyajı
Yazar Üzmez'in tahliyesini sağlayan rapora imza atan Adli Tıp 6. İhtisas Kurulu'nda, taciz mağduru çocuklar için özel oda yapıldı. İki uzmanın görev yaptığı oda oyuncaklar, renkli sandalyeler ve yazı tahtalarıyla döşendi
1 günde 20 bin kişi işsiz kaldı
KRİZİN 2009'da etkisini daha şiddetli göstermeye başladı. Dünyanın dev şirketleri 19 bin 850 kişinin işine son verdi. İsveçli iletişim teknolojisi şirketi Ericsson, 5 bin personeli işten çıkaracağını açıkladı

Kan ağlamaktan yüreğim kurudu
Öyle sanıyorum ki medyada Ergenekon hakkında çıkmış en ağır yazıyı ben yazmışımdır. Henüz davası sürüyor, neyin ne olduğunu tam bilmiyoruz ama Ergenekon ve Susurluk türündeki örgütlenmeler, bir ülkede masum insanların hayatı ile oynayarak karışıklık çıkarmak için vardırlar.
Serdar Turgut yazdı...

İşte isim isim profesyonel eylemciler
Geçmişte, özellikle sol gelenekte, Türkiye'nin aydınlar hapislere tıkıldığında, içeride seslerini duyuracak ifade kanalları yoktu, ama bir şey yapmak istiyorlardı. Bu yüzden de açlık grevlerine başladılar. 
Oray Eğin yazdı...

Bütçede şikayet edilecek şey yok!
Ekonomide büyümeyi sürekli hale getirmek için tasarruf ve yatırım oranlarını artırmamız gerekir. Yani bugün olduğundan daha fazla tasarruf yapmamız ve bunu da daha verimli yatırımlara dönüştürmemiz gerekir.
Deniz GÖKÇE yazdı...

 

Amerikancı Gürüz 9 bin liramı geri ver
Ergenekon'da gözaltına alınıp serbest bırakıldıktan sonra 'Ben ulusalcı değil, Amerikancıyım' diyen YÖK eski Başkanı Kemal Gürüz'ün çark ettiği ortaya çıktı
Piyasaların yeni kabusu Bank 'Off' America!
Amerikan bankacılık sistemine ilişkin belirsizlikler bir kez daha küresel hisse senedi piyasalarını hallaç pamuğu gibi salladı.
 
Sınav stresi teşhisi öldürdü
Erzurum'da kaldırıldığı hastanede “sınav stresinden” dolayı rahatsızlandığı belirtilip, sakinleştirici iğne yapılarak evine gönderilen üniversite öğrencisi Emine Baki (22) yine hastanede 3 gündür sürdürdüğü yaşam savaşını kaybetti.
Uzanlara hileli iflas davası
Şişli Cumhuriyet Savcılığı, Uzan ailesinin beş mensubunun da aralarında bulunduğu 71 kişi için İmar Bankası'ının kaynaklarını buharlaştırmak ve 'hileli iflas' suçundan 8 yıla kadar hapis cezası istedi.
Erklerin zirvesi memleket meselesi
Cumhurbaşkanı Gül, yasama yürütme ve yargı organlarının başkanları ile yemekte biraraya geldi.
Fosforu itiraf ettiler
İsrail basını, Savunma Bakanlığı'nın Gazze operasyonu sırasında fosfor bombası kullanıldığını kabul ettiğini yazdı.

 

Kemal Gürüz ve gerçekler
YÖK'ün eski başkanı Prof. Kemal Gürüz'e “En iyi savunma saldırıdır” aklını vermiş olmalılar ki, Ergenekon davası kapsamında gözaltına alınıp salıverildikten sonra gazeteler ve televizyon ekranları onunla dolu 
FEHMİ KORU  yazdı...

Dertli para ve adresi
Paranın derdi olur mu dersiniz. Eğer bu soruyu soracak olursanız en güzel cevabı İş Bankası genel müdürü ifade etti: "Ekim ayında aldığımız 800 milyon doları hala kasada tutuyoruz". 
İBRAHİM KAHVECİ yazdı...

Obama'nın Sınavı
Obama "ilk siyah başkan" unvanıyla yemin ettikten sonra "barış çağını başlatmak"tan söz etti. "60 yıl önce yerel bir lokantada renginden dolayı kendisine servis dahi yapılmayan bir adamın oğlu" 44. Amerikan Başkanı sıfatıyla herkese elini uzattı. 
TAMER KORKMAZ yazdı... 

 

Yargı'nın bağıran yüzü
Türkiye, 2,5 yıl önce YARSAV tanıştı. Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, 'ETÖ soruşturması derinleştikçe sesini en fazla yükselten kişi' olarak tarihe geçti.
Suyla dolan uçak 500 tona ulaşmış
ABD'nin New York kentinde havada kaz sürüsüyle çarpıştığı için Hudson Irmağı'na acil iniş yapan Airbus 320 tipi uçak, vinçlerle
Narenciye dalı kırıldı diye köylüler birbirine girdi
Traktörle geri manevra yaptıkları sırada Çatalpınar köyünden Dede (60), Musa (34) ve Hüseyin Akbaş'a (52) ait narenciye bahçesindeki bir ağacın dalını kırdılar
Ünlü türkücü İsmail Türüt'e polis zoruyla sorgu
İstanbul'da görülen hakaret davasıyla ilgili duruşmalara katılmadığı için hakkında yakalama kararı çıkarılan İsmail Türüt, İzmir'de polis nezaretinde savcıya ifade verdi.
Lösemili çocukların kan babaları
İzmir Dr. Behçet Uz Çocuk Hastanesi Onkoloji Servisi'nde lösemi teşhisiyle yatan çocukların babaları, örnek bir uygulama başlattı
Memurluk hakkına kavuşmak için adliye koridorlarında ömür tüketiyor
Eskişehirli Zekai Sarı, Adalet Bakanlığı'nın açtığı memurluk sınavını kazanmasına rağmen bir türlü memur olamıyor. Atamasının yapılması için defalarca dava açtı
Televizyon haberciliği çöküyor
Tuncay Güney, TRT'ye çıkıp başta CHP ve Doğan Grubu'na dair bazı suçlamalarda bulununca yer yerinden oynadı. Eline kalemi alan ya da mikrofonu kapan, söze TRT'ye hakaretle -en azından televizyon haberciliği 
EKREM DUMANLI  yazdı... 

 

Böyle "dost"unuz oldukça...
Bak bak bak, ne diyor, "Ey Atatürkçüler, laikler; eğer bugün susup sinerseniz biteriz. Atatürk biter. Atatürk Cumhuriyeti biter (...) Ilımlı İslam devletine döneriz."
A. TURAN ALKAN yazdı...

Terörle savaşta Bush'un hataları ve Obama
ABD'de sekiz yıl devam eden Başkan Bush dönemi resmen bitiyor artık. Yarınki yemin töreninden sonra yeni Başkan Barack Obama işbaşı yapacak Beyaz Saray'da.
MEHMET YILMAZ  yazdı...

 

Kenthaber
Yayın Tarihi : 22 Ocak 2009 Perşembe 04:17:30
Güncelleme :22 Ocak 2009 Perşembe 08:23:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?