27
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

BUGÜNÜN BASIN ÖZETLERİ - 23.01.2009

 

 

 

CHP’de 3’lü model
CHP, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayını belirledi: Kemal Kılıçdaroğlu. CHP İstanbul’da seçmenin karşısına ’3’lü model’ ile çıkacak.
Bir ışık görüyorum 
Uludağ’da donarak hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Ümit Özgen’in, arkadaşının cep telefonuna gönderdiği mesajlar, soğukla mücadelesindeki çaresizliğini ortaya koydu. 
 

Ergenekon’da son dalga özel harekáta
Ergenekon’nun son dalgasında 15 ilde operasyon yapıldı. Türk Metal Sendikası Başkanı ve yöneticileri, muvazzaf albay, üsteğmen, teğmen ve biri İl Emniyet Amiri çok sayıda özel harekát polisi ile ...

 
Ekonomi endişeyle durdu, kriz ’teğetle yerle bir etme’ arasında
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, başlangıçta "Kriz Türkiye’yi teğet geçiyor" mesajları verirken, TÜSİAD Başkanlığı’na yeniden seçilen Arzuhan Doğan Yalçındağ, "Etkinin boyutları ’teğet geçme’ ile ’yerle bir etme’ arasında değişiyor" dedi.
İkinci kez yemin etti
Obama, ilk başkanlık yemininden 31,5 saat sonra bir kez daha yemin etti. ABD Federal Yüksek Mahkemesi’nin Başyargıcı John Roberts ilk yemin sırasında sözleri karıştırmış, Obama’yı da şaşırtmıştı.

Savaş suçlarında ’zamanaşımı’ olmaz
DÜN Hürriyet’in internet sitesine düşen bir haberi okurken tüylerim diken diken oldu. Kurtlar Vadisi dizisinin oyuncularından Atilla Olgaç, Müge Dağıstanlı ve Gülşen Yüksel’in sunduğu "Orada Neler Oluyor" isimli programda tuhaf bir açıklama yapmış.
Mehmet Y.Yılmaz yazdı...

 

Fahrenheit 451 düzen değişiyor
KIZGIN bir düzenin, yeni bir düzenin ayak sesleri. Hayır bu, bizim yaşadığımız düzen değil. Bu artık yeni bir düzen. Filmi de çekilen, Fahrenheit 451 romanındaki gibi. 
Yalçın DOĞAN yazdı...

 

Fethullah Gülen’e apaçık bir mektup
SAYIN Hocam...
Evvela mahsus selamımı iletirim... Afiyettesinizdir inşallah... 
Ahmet HAKAN yazdı...


 

Ergenekon'da Metal Fırtına
11'inci dalga operasyonunda Türk Metal Sendikası Başkanı Mustafa Özbek gözaltına alındı. 8 subay, 13 polis ve 4 akademisyen sorguda
Hücre cephanelik
11'inci dalgada asker ve polislere yönelik gözaltıların, Ergenekon tutuklusu İbrahim Şahin'in ajandasındaki listeyle gerçekleştiği öğrenildi
12 milyon kişiye af
Çek, kredi ve kart borcu nedeniyle 'Kara liste'de bulunanlara müjde Kamuoyunda 'sicil affı' olarak bilinen kanun, Meclis Genel Kurulu'nda kabul edildi. Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan kanundan 12 milyon kişinin yararlanacağını açıkladı.
Oscar'da bir evden iki aday
Brad Pitt'in oynadığı 'Benjamin Button'un Tuhaf Hikâyesi' filmi 13 dalda Oscar'a aday gösterildi. Pitt'in birlikte yaşadığı Angelina Jolie de 'En İyi Kadın Oyuncu' ödülünün adayları arasında.
Melaminli süte üç idam
Çin'de 6 bebeğin ölümüne, 300 bin çocuğun hastalanmasına neden olan süttozu skandalı için üç yönetici idam cezası aldı..
Çin'de zehirli süt ürünleri davası idam kararıyla sonuçlandı.
İstanbul'da CHP adayı Kılıçdaroğlu
CHP İstanbul'da Kadir Topbaş'ın karşısına Kemal Kılıçdaroğlu'nu çıkarma kararı aldı. İstanbul milletvekili Kılıçdaroğlu, TBMM'de dosyalı muhalefetiyle dikkat çekmişti.
 

Sonu 9'la biten yıllar üstüne...
TÜSİAD (Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği) Genel Kurulu'nda yeniden Yönetim Kurulu Başkanlığı'na seçilen Arzuhan Doğan Yalçındağ, konuşmasında hem ilginç, hem de önemli bir tespitte bulundu: 

ERDAL ŞAFAK yazdı...

Böyle gelmiş ama böyle gitmesi mümkün değildi...
Değişim ille de devrim şiddetinde gelmez ki. Hep "Böyle gelmiş, böyle gider" demeye alışmışız. Ama görüyoruz işte.
Hiçbir şey eskisi gibi değil.
Alışılmış nostaljik yakınmaların artık bir anlamı kalmadı. 
MEHMET BARLAS yazdı...

Gül.. Erdoğan.. Türkiye ve AKP!..
Hayır, yeni dalganın kafamdaki gündemi değiştirmesine izin vermeyecek, dün gece kafamda şekillenen yazıyı yazacağım..
AKP bir yol ayrımında mı?. Bu ayrım, Türkiye'nin dünyadaki konumunu etkileyecek, köklü değişimlere yol açacak mı?..

HINCAL ULUÇ yazdı...

 

 

Şahin operasyonu
Ergenekon 10. dalganın yankıları sürerken, Türkiye yeni güne yeni bir operasyonla uyandı. 16 ilde yaklaşık 40 kişi gözaltına alındı. 15 Özel Harekatçı zanlının İbrahim Şahin'e yakın isimler olduğu öne sürüldü
TRT'ye Güney soruşturması
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Tuncay Güney'i canlı yayına çıkartan TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin ile programın yapımcı ve yöneticisi hakkında soruşturma başlattı
 
CHP 'KILICINI' çekti bu kez hedef Topbaş
CHP'de tüm gözlerin çevrildiği İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adaylığı için sona gelindi. Grup Başkanvekili Kılıçdaroğlu'nun aday olması kesin gibi. Resmi açıklamayı bugün Genel Başkan Baykal yapacak
Ucuz atlattık!
'İhmal' ve denetimsizlik peş peşe geldi. Fore kazığı olmayan istinat duvarı, gecekonduyu ezdi, 4 katlı binayı çökertti. 6 kişi enkaz altında kalırken, 3 yaşındaki Emirhan yoğun bakımda yaşam savaşı veriyor
Seve seve Türk oluruz
Fenerbahçe, kontratları sezon sonu bitecek olan Brezilyalı yıldız futbolcuları Alex de Souza ve Roberto Carlos ile sözleşme yeniledi
Microsoft 5 bin kişiyi işten çıkarıyor
Microsoft, gelecek 18 ayda 5 bin kişiyi işten çıkaracak. Bu şirket tarihindeki ilk işten çıkarma olacak. 1975 yılında kurulan şirkette, birleşmelerden sonra limitli olanlar dışarıda tutulduğunda, ilk kez işten çıkarma yaşanıyor.

Bu 'mutat' görüşmeler gerginliği azaltır
Dün medyada yer alan haberler arasında bence en önemlilerinden biri Ergenekon falan değildi. Önemli gelişme, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un her perşembe 'düzenli olarak' bir araya gelme kararları idi. 
Ali Saydam yazdı...

 

Güzel günler göreceğiz çocuklar...
Nazım Hikmet bu şiirini elbette sonrasına dair yazdı... Yarına...
Ergenekon'da dünkü dalgadan sonra artık gülümsemeye başladım.
Öncelikle şu bilgiyi paylaşayım sizinle...Cemaat büyük bir sıkıntıda.
ABD ve Almanya'da art arda önemli gelişmeler bekleyin. 

Serdar Akinan yazdı...

 

Ergenekon'da S1 depremi
Ergenekon soruşturmasının 11. dalgasında, suikast hazırlığında yakalanan İbrahim Şahin'in kurduğu 2 suikast timi çökertildi. Polis, Şahin'de ele geçirilen 'S-1' belgesinde adı geçen özel harekatçı polis ve subayları gözaltına aldı.
En büyük düşmanım Akyürek
VERSO Araştırma'nın sahibi Erhan Göksel, gözaltına alınmasıyla ilgili Emniyet Genel Müdürü İstihbarat Daire Başkanı Akyürek'i suçladı.
 
Seçmenin siyasi tercihi değişmedi
Genar tarafından yapılan araştırmaya göre, partilerin 22 Temmuz seçimlerindeki oy oranlarının değişmediği ortaya çıktı. Ankette, AK Parti yüzde 47,5, CHP 23, MHP ise 13,7 oy alacağı öngörülüyor.
'Çeber'i tekme tokat bahçeye çıkarmıştık'
Tutuklu sanık infaz koruma başmemuru Yılmaz Aydoğdu, sanık Engin Çeber'e yapılanlar konusunda “korktuğu” için tutanak tutmadığını söyledi
3 kardeş yanarak öldü
Komşuya giden annenin evde yalnız bıraktığı biri 6 aylık, 2 ve 3 yaşlarındaki üç çocuğu çıkan yangında feci şekilde yanarak can verdi. 
Derin devlet vardır olmalıdır, olacaktır
'Encümen-i Daniş' başkanı eski TBMM başkanı Necmettin Karaduman, 'derin devlet'e bakışını “Derin devlet gereklidir. Türkiye'de de vardır. Hep olmuştur, olmalıdır, olacaktır ' diyerek açıkladı

On birinci dalga!
Ergenekon Operasyonu tüm hızıyla sürüyor. Dün gerçekleştirilen 11. Dalga'da Türk Metal Sendikası Başkanı Mustafa Özbek, Verso araştırma şirketinin sahibi Erhan Göksel ve gazeteci Ünal İnanç'ın da aralarında bulunduğu 30'a yakın kişi gözaltına alındı. 
Tamer Korkmaz yazdı...

Meraksız başyazara notumdur
“Hürriyet'in başyazarı Oktay Ekşi iki gün üstüste adımın geçtiği yazılar yazar mı?” diye sorsaydınız, fazla tereddüt etmeden “Herhalde yazmaz” derdim ve tabii yanılmış olurdum. Son iki yazısı benimle ilgili çünkü. 
Taha Kıvanç yazdı...

O sendika işçisini bırakıp neden kapımıza geldi?
Türkiye'de sendikal hareketin yeri ve işlevi noktasında yaşanan sıkıntılara güzel bir örnektir Uzel Traktör Fabrikası. İşçilerin sırtından yıllarca para toplayan
sendika bir tarafta, işsiz güçsüz bırakılan işçiler diğer tarafta artık.
İbrahim Kahveci yazdı...

 

İki suikast timine operasyon
Ergenekon terör örgütü soruşturmasında en önemli operasyonlardan biri dün 13 ilde eşzamanlı gerçekleşti. Aralarında Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Mustafa Özbek, araştırmacı Erhan Göksel, gazeteci Ünal İnanç'ın da bulunduğu....
Yalçın Küçük,artık tutuksuz yargılanacak
Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan Prof. Dr. Yalçın Küçük ve Bağımsız Cumhuriyet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Engin Aydın'ın tahliyesine karar verildi.
Bu yıl 350 şube açıp 2 bin kişiyi işe alacak
Perakende sektörünün önde gelen kuruluşlarından BİM, küresel ekonomik krize rağmen 2009 yılında mağaza ağını genişletmeye devam edecek. Şirket, bu yıl sonuna kadar 350 yeni mağaza açmayı hedefliyor.
TRT'ye Tuncay Güney soruşturması
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, TRT'de yayınlanan 'Büyüteç' programına Tuncay Güney'in konuk olarak katılmasıyla ilgili soruşturma başlattı. TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin ile programın yapımcı ve yöneticisi gizliliği ihlalle suçlanıyor
Belge ve delillere göre yeni gözaltılar olabilir
İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Turan Çolakkadı, Ergenekon soruşturması kapsamında değişik illerde 30'un üzerinde yerde arama yapıldığını, bulunan belge ve delillere göre yeni gözaltılar olabileceğini söyledi.
Hazine, Turgut Özal modeliyle vatandaşı gelire ortak edecek
Küresel kriz sebebiyle altın, borsa, döviz, bono ve tahvildeki gelişmeleri yakından takip eden yatırımcı için yeni bir enstrüman daha geldi. Hazine Müsteşarlığı, getirisi devlet gelirleriyle ilişkilendirilen Gelire Endeksli Senetleri (GES) piyasaya sürüyor.
Ayıplardan kurtularak başlamak
Işık girmeyen küçücük hücrelerde tecrit edildiler.Günlerce uykusuz bırakıldılar.Yüksek sesle taciz edildiler. Sık sık dövüldüler. Dinî konularda aşağılandılar. Cinsel istismara uğradılar.
Mehmet YILMAZ  yazdı...

Hukuk, Kemal Gürüz'e de lazım oldu
Eski YÖK Başkanı, yeni Ergenekon şüphelisi Prof. Dr. Kemal Gürüz'ü CNNTürk'te Tarafsız Bölge'de seyrederken içim burkuldu. Üniversite camiasını, yani bilim dünyasını 8 yıl yönetmiş bir kişinin psikolojisi canımı sıktı

.Bülent KORUCU yazdı...

Dalga dalga Ergenekon
Son gözaltılar yeni bir dalga mı, yoksa bir önceki o büyük dalganın artçısı veya uzantısı mı? Bana, yeni değil önceki tsunami etkisi yapan derin dalganın devamı gibi geliyor.
Mustafa Ünal yazdı...

 

Kenthaber
Yayın Tarihi : 23 Ocak 2009 Cuma 06:15:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
isa uslu IP: 85.102.211.xxx Tarih : 23.01.2009 21:40:27

ergenekon dalgası su durulana kadar devam etmeli savcılarımızı güvenlik güçlerimizi destekliyoruz devlet içinde devlet olmaz iktidarı ele geçirmek istiyorsan siyaset yap çalış oy al ülkeyiyonet silahla tehditle kaba kuvvetle ayak otunu yapma artık halkın sırtından inin sizi taşıyacak gücümüz kalmadı zaten şehitlerin ahı sizi tutacak adaletin allah yardımcısı olsun dualarımız onlarla tosyalı isa uslu


mehmet ersindigil IP: 88.76.89.xxx Tarih : 23.01.2009 18:16:44

Bu Ergenekon davasina bir türlü aklim ermedi" Kim Vatan sever kim milliyetci kim terörist kim inkilapci kim isbirlikci,Bir türlü cözmüs degilim.Basindan okuyarak TV den haberleri izleyerek o kadar takip ettim halen neyin pesinde olundugu ve ne yapilmak istenildigini anlamis degilim.Lütfen görevli Savcilarimiz ellerini cabuk tutsunlar ve bu isi bitirsinler.En azindan kurunun yanunda yas yanmasin saygilarimla.