20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

BUGÜNÜN BASIN ÖZETLERİ - 23.09.2008

 

Tek kişilik hücrede kaldım
Ergenekon soruşturması kapsamında göz altına alınan Nurseli İdiz yaşadıklarını Hürriyet'e anlattı.
Karavanda cinnet
Minik iki kızının kocası tarafından öldürüleceğini anlayan anne "Polis imdat" telefonunu aradı. Ancak 900'lü hat düşmeyince, kocasının geçirdiği cinneti önleyemedi. Adam önce iki küçük çocuğunu öldürdü kısa süre sonra da kendini astı.
Aydın Doğan’dan iftiralara cevap
AKP Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ ile AKP Merkez Disiplin Kurulu Üyesi ve Trabzon Milletvekili Kemalettin Göktaş’ın asılsız iftiralarını, Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Doğan, Avukatı Şehnaz Yüzer aracılığı ile yanıtladı:
13 bebekten 6’sını enfeksiyon öldürdü
İzmir’de Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 24 saatte 13 bebeğin ölümü üzerine Sağlık Bakanlığı tarafından görevlendirilen heyet, ilk gün çalışmalarını tamamladı.
Tiyatro sanatçısı Hadi Çaman vefat etti
Tiyato ve sinema sanatçısı, yönetmen, yazar Hadi Çaman (65), Kadıköy’deki Doğa Huzur ve Bakımevi’nde hayatını kaybetti.
Halkın önünde tartışmayın
AKP’li Aliağa Belediye Başkanı Tansu Kaya ile AKP’li Belediye Meclis üyesi Şafi Teymur arasındaki şantaj, komplo ve yolsuzluk suçlamalarına İzmir İl Başkanı Aydın Şengül müdahale etti.

Sırası mı?
PLANLANMIŞ bir olay diye bakmadık ama Cumhurbaşkanı’nın görev süresi acaba 5 yıl mı 7 yıl mı konusunun meslektaşlarımız tarafından Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e sorulması üzerine "Gündeme galiba yeni bir madde daha sokuluyor" diye düşünmekten kendimizi alamadık. 
Oktay EKŞİ yazdı...

Kanlı oluyor...
BENCE Erbakan’ın o "Kanlı mı olacak, kansız mı?" sorusu doğru bir soruydu.   Evet, kanlı oluyor. O içerde kendini asan bilim adamları, son nefesini cezaevinde verenler, hakkındaki iddiayı dahi bilmeden hapishanelerde çürüyenler, ancak ölümcül hale gelince bir sedye ile salınanlar... 
Bekir COŞKUN yazdı...

Aklı fikri kelepçede 
NE diyor AKP milletvekili:"Bir sabah 6.00’da polis, Aydın Doğan’ı evinden alıp götürse benim için şaşırtıcı olmaz." Olmayacağı kesin. Hatta cümleyi şöyle tamamlaması lazımdı: "Benim için sevindirici olur."
Fatih ÇEKİRGE yazdı...


 

Bebeğine sarılamadı 
Kayseri, İstanbul, Ankara’nın ardından ‘Bebek katili mikrop’ önceki gece İzmir Tepecik Hastanesi’nde korkunç yüzünü gösterdi. Kuvözde tedavi gören 13 bebek art arda hayatını kaybetti
İspatlayın istifa edeyim 
Almanya’daki Deniz Feneri davasında adı geçen RTÜK Başkanı Zahid Akman NTV canlı yayınında hakkındaki suçlamalara yanıt verdi.
Çok büyük 
Avustralya’nın en büyük spor dergilerinden biri olan Alpha’nın Harry Kewell ile transferinden hemen sonra yaptığı röportaj Galatasaray’ın resmi internet sitesinde yayınlandı.
9 bin metrede çocuk pilot skandalı 
Türk Hava Yolları’nın alt markası olan Anadolujet uçağında inanılmaz bir rezalet yaşandı. 15 yaşındaki bir çocuk 9 bin metrede pilot koltuğuna oturdu. Onlarca yolcunun hayatının hiçe sayıldığı olay Airporthaber’in sitesinden duyuruldu
Polis Banu nöbete döndü 
‘Var mısın Yok musun’ yarışmasında sempatik tavırlarıyla izleyicilerin gönlünü kazanan polis memuru Banu Albayrak, kazandığı parayla annesine ev alacak
Cumhuriyet Kadınları projesini beğendiler 
Ergenekon operasyonu kapsamında 4 gün gözaltında kalan sanatçı Nurseli İdiz, yaşadıklarını AKŞAM’a anlattı. Ergenekon’un içeriğini sorguda öğrendiğini belirten İdiz “Cumhuriyet Kadınları projemizi anlattık.
 

Zahid Akman kendini NTV’de akladı 
Gündemin bir numaralı adamı Zahid Akman, dün NTV’de canlı yayında daha evvel Başbakan’dan azar işitmiş bir gazetecinin karşısına çıktı. NTV’nin Ankara temsilcisi Murat Akgün, ekrandan anladığımız kadarıyla zaten sakin mizaca sahip biri, bu sefer her zamankinden daha da sakin, daha doğrusu uysallaşmış bir halde programı açtı.
Oray Eğin yazdı...

İç yazışmalarım 
Aşağıda gazetede yayınlamış olduğum bazı bildiri ve iletişimleri bulacaksınız.    Tüm bölüm başkanları ve yazı işleri elemanlarına   Arkadaşlar, Bugün hepinizin ‘Cep telefonu’ kavramı üzerine düşünmenizi istiyorum. Konunun sosyolojik ve felsefi anlamı üzerine de yoğunlaşın
Serdar Turgut yazdı...

Lüks konut fiyatları şaka gibi!  
ABD’de başlayan konut sektörü “subprime” sorunu, konut sektöründen sonra, finans sektörünü de batırdı. ABD resesyonda değil, son kurtarma operasyonlarından sonra resesyona girmeyebilir de.
Deniz Gökçe yazdı...

 

40 yıllık nükleer rüyasında 4. randevu 
12 şirketin şartname aldığı nükleer santral için karşıtları ile destekleyen gruplar arasındaki gerilim ve söz düellosu da tırmandı. SABAH, nükleer santral ihalesine bir gün kala tarafların nabzını tuttu..
Boğaz'dan geçiş sırası Rusya'da 
Rusya, Gürcistan'la krizde restleştiği ABD'nin arka bahçesindeki Venezüella ile askeri tatbikat için Karayipler'e savaş gemilerini yolladı. Boğazlar'dan geçiş için Türkiye'den 8 gün önce özel izin alındı..
 
'Ayağımızı artık yere sağlam basıyoruz' 
Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin eskisi gibi krizlere karşı zayıf olmadığını vurgulayarak, "Kimsenin şüphesi olmasın, Türkiye bu krizi de asgari etkiyle aşacak; belirlediği hedeflere doğru kararlılıkla ilerleyecektir" dedi..

Kemerini takmayanın, alkollü kullananın canı fena yanacak 
Trafik Kanunu'nun değişimi amacıyla yasa taslağı hazırlandı. Trafikte kemer takmamanın cezası 55 YTL'den 125 YTL'ye çıkıyor. Alkollü araç kullanan ise, 750 YTL ceza ödeyecek..

Bebeğim, bir sarılıp koklasaydım seni... 
13 bebeğin öldüğü Tepecik Hastanesi'nden 5 aile şikâyetçi oldu. Bilim Kurulu'nun ilk incelemesine göre ölümlerden 6'sı enfeksiyondan meydana geldi. Savcı olayın polise geç intikal ettirildiğini söyledi..
Televizyon Oscarı'nı 'Mad Men' aldı
"TV Oscarları" olarak değerlendirilen 60'ıncı Emmy Ödülleri Los Angeles'ta sahiplerini buldu. Ülkemizde de gösterilen "Mad Men" iki ödül kazandı.

Her bebek kendi göbeğinden... 
Bir hastanede 76 bebek... Bir başkasında bir gecede 13 bebek. "Normal"i bir hastanede bir ayda 15, 16 bebekmiş! "Normal" denen, memleketin "bebekleri"ni hastanelerde dahi yaşatamamasına dair bir şey.
Umur Talu yazdı...

Zor günler kapıda 
Türkiye son altı yılı hem Kemal Derviş reçeteleri, hem tek parti iktidarının getirdiği istikrar, hem de dünyadaki konjonktür sayesinde rahat geçirdi.  Bu dönemde zenginler servetlerini beşe, ona katladı, dar gelirliler de bu pasta büyümesinden az da olsa bir pay aldı.
Ergün Babahan yazdı...

Çoğulcu demokrasi ekonomik istikrarın da güvencesidir 
Sovyetler Birliği'nin çöküp dağılmasının sorumlusu olarak Gorbaçov'u gösterenler, Çin'i hatırlatıp şöyle diyorlardı: Gorbaçov "glasnost"la şeffaflığı yani demokrasiyi, "perestroika" ile de ekonomide yeniden yapılanmayı getirmek istedi
Mehmet Barlas yazdı...

 

Eruygur'a yurtdışına çıkış yasağı konuldu
Cezaevinde düşerek beyin kanaması geçiren emekli Orgeneral Şener Eruygur dün uyandırılmaya başlandı. Öncki gün Eruygur'u tahliye eden mahkemenin ise yurt dışına çıkış yasağı koyduğu da öğrenildi.
Diyanet, hac için 40 bin ek kontenjan aldı
Diyanet İşleri Başkanlığı, hac için Suudi Arabistan'dan 40 bin kişilik ek kontenjan aldı. Diyanet, ek kontenjan kayıtlarını başlatırken 26 Eylül tarihine kadar kayıtlar tamamlanacak. Diyanet İşleri Başkanlığı, 30 bin kişilik ek kontenjan almak için uzun süredir çalışmalarını sürdürüyordu.
 
Japonların Mansız aşkı
Japonlar'ın 2002 Dünya Kupası sırasında başlayan İlhan Mansız aşkı devam ediyor. Japon yapımcılar Mansız'ın TRT'de başrolünü oynadığı 'Dalgakıran' dizisine talip oldu.

İstanbul'un gözbebeği bugün satılıyor
TOKİ İstanbul'un gözbebeği sayılan Bakırköy sahil şeridindeki arsasını 650 milyon YTL muhammen bedelle satışa çıkarıyor

Rektör Boğaziçi'nde kaliteyi düşürdü
Başörtüsü yasağına 'özgürlüklerin kalesi' olarak bilinen Boğaziçi Üniversitesi de katıldı. Eğitim yılının ilk günü öğrenciler, yeni rektörün direktifiyle okula alınmadı.
İlkokul mezunu hacker!
İzmir'de bir işadamının bankadaki hesabından 2 bin 600 YTL'yi internet üzerinden çeken bir kişi ile 4 arkadaşı yakalandı

Kaset koleksiyoncusu
Son gözaltına alınanlardan biri 28 Şubat'ın simge isimlerindendi; ben henüz onun rolünden habersiz, “Bütün bunlar tezgâh” diye yazarken, birileri “Gözümüzle gördüğümüz şeyi bile farklı yansıtıyor, komplocu bu” diye üstüme üstüme geliyorlardı.
Taha Kıvanç yazdı...

Yollarımız burada ayrılabilir
Hadi bakalım, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın partililerine yaptığı 'gazeteleri boykot' çağrısına, -'yandaş medya' denilenler dahil- hepimiz elbirliğiyle karşı çıktık; karşı çıktık da, bu Başbakan Erdoğan'ın 'boykot' çağrısına yol açan ülkedeki yanlış medya iklimini ortadan kaldırdı mı? 
Fehmi Koru yazdı...

Siyasetin 'moralizasyonu' mu yoksa?
Köşe yazısında felsefe yapılamayacağının ben de farkındayım. Dolayısıyla başlığı okuyan okurlarımın gözü korkmasın... Bugünkü yazı için kafamdan geçen, “siyaset” ve “moral” arasındaki ilişkinin makbul sayılmayan bir biçimi olan “siyasetin moralizasyonu” meselesine bir iki taze örnekten hareketle şöyle bir değinmekten ibaret. 
Kürşat Bumin yazdı...

 

Ergenekon'dan TSK'ya defolu atlet
Ergenekon terör örgütünün askerî ihalelere fesat karıştırarak Mehmetçiğe standartlara uymayan 'iç çamaşırı' satmaya kalkıştığı belirlendi.
Sorgusunda Kerinçsiz'i suçlamış: Davalarından rahatsız oluyorduk
Ergenekon soruşturmasının 7. dalgasında gözaltına alınan avukat Levent Temiz'in, mahkemede, birçok davasına müdahil olarak katıldığı Büyük Hukukçular Birliği'nin faaliyetlerinden rahatsız olduğunu anlattığı ve Başkan Kemal Kerinçsiz'i suçladığı ortaya çıktı
CHP'li Kılıçdaroğlu sabah meydan okudu akşam çark etti
Son zamanlarda basın toplantılarıyla iktidara ağır suçlamalarda bulunan CHP Grup Başkan Vekili Kemal Kılıçdaroğlu, dün söz verdiği halde canlı yayına çıkmadı.
Öcalan Ergenekon üyesi, Dev-Sol da naylon örgüt
28 Şubat sürecinde Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı yapan Bülent Orakoğlu, PKK, Dev-Sol, Hizbullah ve Hizbuttahrir örgütlerinin Ergenekon tarafından kurulan 'naylon' örgütler olduğunu söyledi.

Yasak işe yaradı, sigara tüketimi azaldı
Kapalı alanlarda sigara içme yasağı etkisini göstermeye başladı. İlk iki ayda sigara içme oranı yüzde 4 azaldı. .

Boğaziçi rektörü vatanî görevine başladı!
Yeni rektörle birlikte Boğaziçi Üniversitesi'ndeki (BÜ) özgürlükler dönemi de sona erdi. Üniversitenin açılış gününde okullarına gelen başörtülü öğrenciler, önceki yıllarda rahatça girdikleri kampüse dün alınmadı.

Ergenekon tahliyeleri 
Ergenekon soruşturmasında mahkeme günü yaklaşıyor. Savunma tarafının söyleyecekleri kadar savcılık makamının iddialarını ortaya koyabilme performansı merakla bekleniyor. 
BÜLENT KORUCU  yazdı...

'Kaderimizde Doğan'ı savunmak da varmış'
Yakında birinci yayın yılını dolduracak olan Taraf gazetesi, insan hakları, hukuk devleti, demokrasi ve azınlıklara saygı ilkelerine bağlı yayınlarıyla temayüz eden bir gazetemiz. 
ŞAHİN ALPAY yazdı...
Köln'de cami, Kayseri'de Bizans bayrağı 
ülkenin 'kültürel çoğulculuğuna' ne oluyor? 'Farklı' olana saygı ve hoşgörü göstermek, farklılıklarla bir arada yaşamak geçmişte mi kaldı? Nostalji mi sadece? 
İHSAN DAĞI  yazdı...

 

Kenthaber
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2008 Salı 08:46:52
Güncelleme :23 Eylül 2008 Salı 10:36:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?