31
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

BUGÜNÜN BASIN ÖZETLERİ - 23.10.2008

 

İşte dünyanın seçimi
Gallup araştırmasına göre ABD’de Demokratların başkan adayı Obama’nın Türkiye’deki desteği yüzde 22, McCain’inki ise yüzde 8’de kaldı.

Müslüman milyardere şok suçlama
Prenses Diana'nın sevgilisi Dodi El Fayed'in babası Muhammed Fayed, 15 yaşındaki bir lise öğrencisini taciz etmek suçlamasıyla ifade verdi.

Toptan, Akman’ın ’kasasını’ açtırdı
Deniz Feneri e.V. davasının Türkiye ayağını soruşturan Ankara Cumhuriyet Savcılığı’nın, RTÜK Başkanı Zahid Akman’ın mal bildiriminin kendilerine verilmesi talebine, TBMM Başkanı Köksal Toptan’dan ’jet onay’ çıktı.

Miras uğruna öldü gösterildi
İsviçre’de okuyan hukuk öğrencisi Yüksel Şahin, evlilik işlemleri için geldiği Gaziantep Nurdağı Nüfus Müdürlüğü’nde "1998’de öldü" sürpriziyle karşılaştı.

Yüce Mahkeme’nin 4 önemli gerekçesi
 Türbanın üniversitelerde serbest bırakılmasını amaçlayan değişikliği iptal kararının gerekçesinde, Anayasa Mahkemesi çiğnenen Anayasal ilkelerle ilgili şu dört önemli mesajı verdi:
Rize’de kız lisesi önünde vali fırçası
Sivil plakalı bir otomobille dün okul önlerini denetlemeye çıkan Rize Valisi Kasım Esen, Kız Meslek Lisesi önünde bekleyen 3 genci yanına çağırarak neden beklediklerini sordu.

Anlamayana anlatırlar 
ADALET ve Kalkınma Partisi (AKP) iktidarının ileri gelenleri, Anayasal düzenin temel gerçeklerini anlamakta hálá zorlanıyorlar.
Oktay EKŞİ yazdı...

Vatandaşıma mektup...
SENİN gözün kör...Kulağın sağır vatandaşım...Görmüyorsun, duymuyorsun.Ve dilin  dönmüyor.Çünkü göz ve kulak dili besler.Bir kaldır başını da gör Türkiye’nin halini. 
 Bekir COŞKUN yazdı...

Franco'nun da meclisi vardı
GEÇEN ay bir televizyon konuşmasında bana "milli iradenin" ne olduğunu sordular.   Çağdaş demokrasilerde milli iradenin ne anlama geldiğini anlatmaya çalışırken, "Benim için Ufuk Uras da milli iradedir" dedim.
Ertuğrul ÖZKÖK yazdı...


 

Teröre karşı Sahil Güvenlik de devrede 
Terörle mücadelede yeni adımlar atıldı. PKK’yla etkin mücadele için alınan kararlardan bazıları şu şekilde: İç Güvenlik Yüksek Kurulu ve İç Güvenlik Genel Sekreterliği kurulacak. Emniyet Müdürlüğü müsteşarlık olacak
Hocaefendi K.Irak'ta 
Irak’ın kuzeyinde ilk ve ortaöğretim düzeyinde birçok okulu bulunan Fethullah Gülen, bölgedeki ilk Türk üniversitesini de açtı. Işık Üniversitesi’yle birlikte bölgede bulunan okul sayısını 11’e çıkaran Gülen’in rektörlüğe getirdiği isimse, ‘Türbana Özgürlük Bildirisi’nde imzası bulunan Prof. Dr. Hoşoğlu
‘Soykırım’ sözüne jet inceleme 
DİYARBAKIR Cumhuriyet Başsavcılığı, DTP Genel Başkanı Ahmet Türk’ün “1980 askeri darbesi, hem Kürt halkı için hem de bütün Türkiye için eşi benzeri görülmemiş siyasi, sosyal ve kültürel soykırıma neden oldu” sözleri üzerine inceleme başlattı.
Takımın patronu benim 
Galatasaray Teknik Direktörü Michael Skibbe, UEFA Kupası’nda Yunanistan’ın Olympiakos takımı ile zorlu ve ilginç bir maç yapacaklarını söyledi.
'Efsane'ydi 'Mizah' a dönüştü 
Arsenal’ın Fenerbahçe karşısına aldığı 5-2’lik galibiyet, İngiliz basınında zafer sarhoşluğu yarattı. Maç sonucunu abartılı başlıklarla okurlarına duyuran İngiliz gazetelerinden The Daily Telegraph, sonucu tek cümleyle “Arsenal’in 5 yıldızlı gecesi” olarak niteledi
Geyşalara hayran kalan adam 70’inde geyşa oldu 
Adını Mary olarak değiştiren 70 yaşındaki İngiliz Malcolm Murdoch, Japonya’nın ilk transeksüel geyşası oldu.
 

Aslında damarlardaki kanda var! 
Salı akşamı Saracoğlu stadında Fenerbahçe-Arsenal maçını üzüntü ile seyrettim ve kendimi kötü hissettim.
Deniz Gökçe yazdı...

Küçük muhabir kafası 
Amerika tarihinin en önemli dönemecinde. Ekonomik kriz gündelik hayatta hissediliyor, tüketim kültürünün doğduğu topraklar alışverişin azaldığına tanık ediyor, herkes gündelik rutinin bir parçası olarak borsa endekslerini okuyor ve tam da bu dönemde yeni bir Başkanlık seçimi var.
Oray Eğin yazdı...

Ekonomik krizde Medyum Memiş'e talep çok arttı 
Arkadaşım olan Mehmet Memiş (Medyum Memiş) ile arada bir buluşup sohbet ederiz. Kuantum fiziğini okuyup öğrenmeye çalıştığımdan bu tarafa, bize paralel olarak var olduğuna inandığım kâinatların bulunduğuna inanırım ben.
Serdar Turgut yazdı...

 

Anayasa Mahkemesi Meclis'e 'kuma' geldi 
Anayasa Mahkemesi, üniversitelerde türbanı serbest bırakan, Anayasa'nın 10 ve 42'nci maddelerinde yapılan değişikliği iptali kararının gerekçesiyle, TBMM'nin Anayasa yapma yetkisinin sınırlarını daralttı.
Şarap Kongresi için Dışişleri Bakanlığı bile seferber oldu 
160 milyar Euro'luk şarap piyasasına yön verme gücüne sahip Dünya Bağ ve Şarap Kongresi'nin 35'incisine 2012'de ev sahipliği yapmak üzere Türkiye başvuru yaptı..
 
ABD'deki başarı öyküsü ölümle bitti 
Limuzin şoförüyken, "ABD rüyası"nı gerçekleştirip işadamı olan Gökçe Kürkçü (32), New York'ta uğradığı saldırıda 7 bıçak darbesiyle öldürüldü..

Emniyet'teki poz için beraat kararı 
Hrant Dink'in katil zanlısı Ogün Samast'ın yakalanmasından sonra getirildiği Samsun Emniyet Müdürlüğü'nde çekilen fotoğraf ve görüntüleri ile ilgili davada dönemin Samsun Terörle Mücadele Şube Müdür vekili Metin Balta ile komiser İbrahim Fırat beraat etti.

Yerli durdu, dolar tavana vurdu 
Euro/dolar paritesi iki yıl aradan sonra 1.28'in altına geriledi. İngiliz sterlini de dolar karşısında son 5 yılın en düşük seviyesini gördü. G.Kore'nin para birimi Won'daki değer kaybı yüzde 7.5'i buldu
Haciz korkusu iki kardeşi kapkaççı yaptı 
Bir çocuk annesi bir kadın ile küçük kardeşi, babalarının arabasıyla kapkaç yaptı. Dördüncü seferde yakalandılar..

Yönetenlerin yönetilenlerle sorunu var 
Türkiye'de dün yazılan köşe yazılarının önemli bölümü Kürt sorunu ve devlet içinde odaklanmış suç örgütlerinin yurttaşlarına yönelik eylemleri üzerineydi.
Ergun Babahan yazdı...

Huzursuz vicdan, vicdansız huzur! 
"Huzursuz ruhların zamanaşımına kaçamayan vicdanları konuşacak"tı ya...  "Yüzlerce adam öldürmek"ten bahseden...  "Biz Susurluk kazasının Ergenekon'u aydınlatan lambasıyız" diyen... 
Umur Talu yazdı...

"Kürt realitesi"ni de "Regl gerçeği" gibi cesaretle değerlendirebilecek miyiz? 
Yine ağaçlara takılıp, ormanı gözden kaçırmak tehlikesi ile karşı karşıyayız galiba.  Bütün dünyayı sarsan finansal kriz, şimdi global bir durgunluğa dönüşüyor.
Mehmet Barlas yazdı...

 

800 bin öğrenci için üniversite yolu açıldı
800 bin öğrenciyi ilgilendiren affı tasarısı yasalaştı. Askeri eğitim kurumları ve Polis Akademisi'nden atılan öğrenciler de aftan yararlanabilecek. Aftan yararlanan öğrencilere 4 sınav hakkı tanınacak
Hürriyet'te sansür var
Hürriyet Gazetesi yazarı Bekir Coşkun, mahkemede şok açıklamalar yaptı ve 'Emin Çölaşan'ın yazılarına sansür uygulandı, makaslandı.
 
Dede'yi hemen gönderin
F.Bahçe'nin Arsenal yenilgisi Avrupa basınında büyük yankı uyandırdı. İspanyol gazeteleri sarı-lacivertli takımda geleceği tartışılan teknik direktör Aragones'in görevine son verileceğini ileri sürdü.

'Üç Maymun'u en iyi jüri oynadı
Antalya Film Festivali'nde ödül almayarak herkesi şaşırtan Üç Maymun için İstanbul'da gala yapıldı. Ceylan, ödül vermeyen jurinin kararına saygı duyduğunu belirtirken, juriyi sinema dünyası sert dille eleştirdi

Mercedes ile BMW'den işbirliği 
Piyasada yaşanan kriz iki Alman otomotiv devini işbirliğine götürdü.Daimler Mercedes Benz ve BMW, maliyetlerini azaltmak için otomotiv parçalarını beraber satın alacak.
Silivri bu kez hazır
Ergenekon davasının ilk gününde yaşanan sıkıntılar nedeniyle duruşma salonunda yeni düzenlemeler yapıldı. Cumhuriyet Başsavcı Vekili Turan Çolakkadı, salona ekleme yapıldığını belirterek “Sıkıntı olmayacak” dedi

Sabreden kazanır
Yakalanmayacağınızı ve hesaba çekilmeyeceğinizi bilseniz birini öldürebilir misiniz? Kişisel çıkarınız, ailevi sorunlarınız, ideolojik takıntılarınız birini öldürmenizi gerektirdiğinde?
Fehmi Koru yazdı...

Müthiş…
Susurluk davasında yargılanan eski özel harekatçı Ayhan Çarkın, Uğur Dündar'a müthiş açıklamalar yaptı: 
Tamer Korkmaz yazdı...

DTP, terör, demokrasi…
11 Eylül saldırısından Güneydoğu'daki terör hadiselerine hep aynı gerçek çıkar karşımıza: Demokrasi ve siyasete olan inanç, şiddetin hayata hakim olduğu dönemlerde azalır.
Ali Bayramoğlu yazdı...

 

Olayların amacı askerî vesayete zemin hazırlamak
Abdullah Öcalan'ın 'kötü mualeme' gördüğü iddiaları üzerine başlayan olaylar sürüyor. Bölgeyi yakından tanıyan iki isim mitinglerin perde arkasında askerî vesayet rejimi hülyalarının yattığını söylüyor.
CHP'nin tezleri, Anayasa Mahkemesi'nin gerekçesi oldu
Eğitim özgürlüğüyle ilgili değişiklikleri iptal eden Anayasa Mahkemesi'nin gerekçesi çok tartışılacak. Mahkeme, yetkisini aşarken Anayasa'ya ek yaptı. 46 sayfalık gerekçedeki görüşler, CHP'nin tezleriyle örtüşüyor.
EDS görüntüleri, aile saadetine gölge düşürüyor!
İçişleri Bakanlığı, Elektronik Denetim Sistemi (EDS) görüntüleri sebebiyle mağdur olan sürücüler için ilginç bir genelge yayımladı.
PKK, Ergenekon'u gölgede bırakmak için çırpınıyor
Ergenekon terör örgütü ile bağlantısı iddiası gün yüzüne çıkan PKK, Doğu ve Güneydoğu'da vatandaşı devletle karşı karşıya getirmek için eylemlerini artırdı.

K. Irak'la diyalog Öcalan'ı hasta ediyor!
Türkiye kritik bir süreçten geçiyor. Bir taraftan 'yüzyılın davası' olarak nitelendirilen Ergenekon soruşturması sürüyor. Soruşturmayla birlikte Ergenekon terör örgütü ile PKK arasındaki bağlantılar bir bir gün yüzüne çıkıyor.

İşte yenilenen uydu frekanslarının tam listesi
TÜRKSAT uyduları üzerinden yayın yapan radyo ve televizyonların frekanslarında yeni düzenlemeye gidiliyor. Düzenlemeyle, Türkiye'de dijital yayıncılığın bir adım ötesine geçilecek.

Ya Ergenekon, ya kaçınılmaz son! 
Çetesini bertaraf edemeyeni çete bertaraf eder.Gladyosunu tasfiye edemeyeni gladyo tasfiye eder. Cuntacısının hakkından gelemeyenin hakkından cunta gelir.Kural budur!
EKREM DUMANLI yazdı...

Adım neden geçti Ergenekon'da? 
Önce havaalanında karşılaştığımızda Enis Berberoğlu söyledi: "Hüseyin Bey, sizinle gizli örgüt arkadaşıymışız..." Ergenekon iddianamesinde adımın geçtiğinden dem vuruyordu. Önceki gün de Hürriyet'in Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök sütununa taşıdı.
HÜSEYİN GÜLERCE yazdı...
Ergenekon'un 16 Mart katliamı 
O gün İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesi önünde yedi öğrenci ölmüş, 42 kişi de yaralanmıştı. İlk defa uzun namlulu silahların ve el bombalarının kullanıldığı 30 yıl öncesine ait bu olay tarihe 16 Mart katliamı olarak geçti. 1978 yılında ben de öğrenciliğimin son yılındaydım.
MÜMTAZ'ER TÜRKÖNE yazdı...

 

Kenthaber
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2008 Perşembe 06:37:10
Güncelleme :23 Ekim 2008 Perşembe 07:13:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?