20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

BUGÜNÜN BASIN ÖZETLERİ - 23.11.2008

 

Danimarka’dan sünnete yasak
Ünlü İtalyan gazetesi Corriere della Sera, Danimarka hükümetinin 15 yaş altı Müslüman ve Yahudi erkeklere sünneti yasaklayacağını yazdı.
Tatsız tutsuz golsüz
Turkcell Süper Lig'in 12. hafta maçında Fenerbahçe, Ankaragücü ile deplasmanda golsüz berabere kaldı: 0-0
Bu görüşme gürültüyü kesti
Ermenistan Spor Bakanı Dr. Grigoryan, iki ülke Cumhurbaşkanları Sarkisyan ve Gül’ün bir araya gelmesiyle büyük bir adım atıldığını belirterek, "Dünyaya öyle bir ses verildi ki, dışarıdan gelen gürültü kesildi" dedi.
’Türkiye İran olacak’ iddiası siyasi savaş
Türkiye İş Kadınları Derneği TİKAD’ın davetlisi olarak İstanbul’da Çırağan Sarayı’ndaki kadın sempozyumuna katılan, eski İran Cumhurbaşkanı Ali Ekber Haşimi Rafsancani’nin
Lodos değil ihmal
1984’te İstinye Tersanesi’nde inşa edilen ve önceki gece denge dubaları su alan Karaköy İskelesi’nin batmasının lodostan değil, bakımsızlık ve ihmalden kaynaklandığı iddia edildi
25 yılda 23 James Bond izledik, gişe geliri 11 milyar dolar oldu
Sean Connery, Roger Moore, Pierce Brosnon gibi isimlerle Hollywood’a damgasını vuran 23 Bond filmi 25 yılda 11 milyar dolarlık gişe hasılatı yaptı

Bilezik...
KUCAĞINDA küçük bir köpek vardı.
Veteriner Tıp Merkezi’nin önünde dolanıp durdu bir süre.
Arada bir köpeğini okşuyor, hasta köpeği tüm acılarına rağmen o okşadıkça başını kaldırıp sahibini koklayarak öpüyordu.
Bekir COŞKUN yazdı...

Michelle evlendi
TANSU, o düğün davetiyesini önüme koyduğu sırada başka şeylerle meşguldüm.
"Michelle evleniyormuş" dedi.

Ertuğrul Özkök yazdı...

İmralı
"İçerde" psikolojisi bozulan Abdullah Öcalan’a, 6 arkadaş gönderiliyormuş...
"Dışarda" psikolojisi normal miydi?
Hadi hepsini anladık diyelim...
Niye 6? 
 Yılmaz ÖZDİL yazdı...


 

İnsanlık yaşadıkça 'Umut'lar tükenmez
Antalya'da kaza sonucu bilincini yitiren ve ailesi bulunamayan Umut'a, çarpan sürücünün eşi ile bir arkadaşı sahip çıktı. İki kadın 24 saat başında..
CHP çarşaftan medet umar hale geldi
"Laiklik elden gidiyor söyleminden çarşafa geldiler" diyen DSP lideri Sezer, yerel seçimlerde CHP işbirliğine nokta koyduklarını açıkladı..
Kanser riski ölçüp yok eden reçete hazırlanıyor
ABD'deki Şikago Üniversitesi'nde 'kanser riski' ölçülüyor. Riskli kişilere diyetten ilaçlara, yüzde 90 korunacakları reçeteler hazırlanıyor..
Zengin, sözleşme yapıp evleniyor
Ünlü boşanma avukatı Kezban Hatemi anlattı: Son yıllarda evlilik öncesi 100'den fazla sözleşme yaptım. Zengin aile kızları ya da oğulları için devreye giriyor bu sözleşme.
'Apo beni yıllar önce keşfetti'
Abdullah Oğuz'un sevgilisi Ebru Akel, 19 Aralık'ta gösterime girecek 'Sıcak' filmiyle bu kez oyunculuk sınavı verecek. Akel, "Apo beni yıllar önce keşfetti, babam izin vermedi, çalışamadık
Çarşaf tartışması
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, partisine ilk defa 'çarşaşı üye' kabul edince, Türkiye'nin hızlı değişen gündemine çarşaf ve türban tekrar girdi.
 

Alo...
Bu yazıyı okurken yanınızda bir Afrika haritası bulundurmanızı tavsiye ediyoruz .
Türkiye 2006 yazında Meclis'in oybirliğiyle kabul ettiği Başbakanlık tezkeresi uyarınca Kongo Demokratik Cumhuriyeti'ne 
 
ERDAL ŞAFAK yazdı...

Mikail Caksunî
Michael Jackson, Müslüman olmuş... Böyle bir haber bekliyordum zaten, fakat aklımda Brad Pitt falan vardı.

ENGİN ARDIÇ yazdı...

Saç uzatmak bir protesto mudur yoksa bir ibadet midir?
Her şey aklıma gelirdi ama sevgili Reha Muhtar'ın saçlarını uzatarak siyasi bir protesto eylemini başlatacağını asla düşünemezdim.
MEHMET BARLAS yazdı...

 

PATRONUM OLUR MUSUN
Küresel kriz televizyoncuya ilham verdi.İş vaat eden bir program evlilik yarışmalarının pabucunu dama attı. Flash TV’de Yalçın Çakır’ın sunduğu ‘İş Peşinde’ye 6 haftada 274 bin kişi başvurdu. İşçi adayları arasında 12 bin de üniversiteli var
Partiler halka değil halk partilere yön gösteriyor
Siyaset, kimlikler, ekonomi, kültür... Birçok alanda bu ülkede bir hareketlilik var. İktidar partisinin devlete yakınlaştığı söyleniyor, muhalefet partilerinin de halka
 
Koca iskele nereye gitti kardeşim?
Dün sabah vapurla Eminönü’ne yanaşan İstanbullular, karşı sahilde bir eksiklik fark etti: Karaköy İskelesi! 24 yıllık iskele, önceki gece lodos fırtınasının tesiri, çürük dubaları ve sağlam olmayan zincirleriyle, 4 saatte ‘bağıra bağıra’ sulara gömüldü
Hocaefendi’nin Erbil’deki okul açılışına AKP’li 6 vekil katıldı
Fethullah Gülen’e yakınlığıyla bilinen Feza Eğitim Kurumları’nın Erbil’de kurduğu Fezalar Işık Üniversitesi’nin akademik yıl açılışı dün yapıldı.
Türkiye’de 2009’da her gün 8.200 kişi işsiz kalacak
Avrupa’da işsizlik sigortasının mucidi olarak tanınan ABD’li Genworth Financial’ın Avrupa ve Türkiye Direktörü David Nolan’a göre, gelecek yıl Türkiye’de 3 milyon kişi işini kaybedecek
Zam protestocularına cop
ANKARA’da Halkevleri üyeleri, doğalgaz zamlarını protesto için Başkent Doğalgaz Dağıtım A.Ş. önüne yürüdü.

Lider olan az bilgi ile hızlı karar verir’...
Cumartesi sabahı saat 09.00’da ciddi ve derinlikli konular ve ‘öğrenmek’ adına kim yollara düşer? Dün Beyaz Nokta Gelişim Vakfı’nın İstanbul Teknik Üniversitesi Maslak Kampüsü Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde iki gün süren Gelişim ‘08Kongresi’nin sabah bölümünü izleyenler, bu sorunun yanıtını aldılar...
Ali Saydam yazdı...

Bir sosyal başkaldırı olarak: DEDİKODU
Dünyanın en büyük medya patronlarından birisi olan ve gazetecilik heyecanıyla yaşayan Rupert Murdoch’un çok beklenen ve hakkında şimdiden birçok dedikodu yapılmaya başlanan biyografisi 2 Aralık’ta piyasaya çıkıyor.
Serdar Turgut...

ABD için son tahminler yayınlandı!
Toplumumuzu diğer toplumlardan ayıran birçok iyi özellikler vardır. Ancak kibarca bir ifade ile “daha az değerli” özelliklerimiz de boldur.

Deniz Gökçe yazdı...

 

CHP 100 YTL'yi bana çok gördü
CHP'nin Anayasa Mahkemesi'ne başvurarak belediyelerin üniversite öğrencilerine burs vermesini engellemesine öğrenciler sert tepki gösterdi.
Bakan Çelik: Hiç hayırlı bir iş yapmadılar
Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, belediyelerin öğrencilerin burslarını kesmesinin söz konusu olmadığını Anayasa Mahkemesi'nin öğrencilere kötülük yapmayacağını ifade etti
 
Mevduat garantisi sınırsız değil
Başbakan Erdoğan, mevduata güvence limitinin arttırılacağını, ancak sınırsız olmayacağını söyledi. Erdoğan, ekonomik paketle igili çalışmaların sürdüğünü belirtti.
Annan kapıda kaldı
Zimbabve'nin sert politikalarıyla eleştirilen Devlet Başkanı Mugabe, aralarında BM eski Genel Sekreteri Annan, eski ABD Başkanı Carter ve Nelson Mandela'nın eşi Graca Machel'in de bulunduğu “The Elders”a (ihtiyar heyeti) vize vermedi
Lodos alarmı!
Hızı saatte 80 kilometreyle vuran şiddetli lodos İstanbul'u alarma geçirdi. Dev dalgalar sahil şeridindeki arabaları sular altında bırakırken, bir hastanenin çatısı uçtu, işyerlerinin camları kırıldı.
Selvi boylum kayıp kopyalım
Türk sinema tarihinin gelmiş geçmiş en etkileyici filmlerinden biri olan "Selvi Boylum, Al Yazmalım"ın master negatifinin arşivlerde kaybolduğu ortaya çıktı.

McCarthy listesi
Haberi kaynağından alıp aktarıyorum: YÖK'ün iki gün önce atadığı 28 dekandan 11'i 'türban destekçisi' imiş... Haberin kaynağı Milliyet gazetesi.
Fehmi Koru yazdı...

Servis bekleyenler!
Bugün servis bekleyenleri biraz inceleyelim istedim. Kim nasıl ve ne gibi bir servisle karşı karşıya? Krizi fırsata çevirmek isteyen işletmeler servis hizmetlerine daha bir önem vermeye başladılar.
İbrahim Kahveci yazdı...

Deniz Bey'in elinde “siyasi simge ölçer” var…
CHP usulü “açılım” buraya kadar: Yankı uyandıran bir Sultangazi Fotoğrafı, daha haftası bile dolmadan “Üniversite okumak isteyenlere orada dur deriz!” çark edişi, kırk kapı dolaşıp “Telaşa kapılmayın, tavrımızda bir değişiklik yok” yollu açıklamalar…
Tamer Korkmaz yazdı...

 

Ya hesaptan anlamıyor ya da maksadı başka
Uluslararası reyting kuruluşları ile bazı yabancı bankalar birbiri ardına Türkiye'ye ilişkin olumsuz raporlar açıklıyor. Ancak bu raporlarda büyük çelişkiler dikkat çekiyor.
Lodos, Marmara'yı esir aldı, dalgaların boyu deniz fenerini aştı
Marmara ve Ege'de etkili olan kuvvetli lodosun hızının saatte ortalama 80 kilometreye ulaştığı bildirildi.
CHP'de açılım sürüyor; genel merkez binasına mescit gündemde
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın başörtülü ve çarşaflı kadınlara parti rozeti takmasıyla başlayan 'açılım' yeni adımlarla devam edecek
Bilgisayar ve televizyonda fuar indirimi
Ekonomik kriz sebebiyle piyasaların daralması üzerine, elektronik firmaları fuarlarda tüketiciyle buluşmanın yollarını arıyor
Ortadoğu'nun ilk Türk üniversitesi resmen açıldı
Irak'ın kuzeyinde 1994'ten beri eğitim faaliyetlerini sürdüren Fezalar Eğitim Kurumları'nın Erbil'de kurduğu Işık Üniversitesi dün görkemli bir törenle resmen açıldı.
Seçimlerde partim ikinci olursa genel başkanlığı bırakırım
Başbakan Tayyip Erdoğan, Hindistan'da siyasî kariyeriyle ilgili iddialı açıklamalarda bulundu.
Reva mı?
Tarihin yükü omuzlarımızda bütün ağırlığıyla duruyor. Asırlık problemlerle boğuşmaya mecbur kalıyoruz. Osmanlı Devlet-i Âliye'sini istila hareketleri, farklı etnik kökenden insanlar üzerine kurulmuş bölme ve tasfiye planları hâlâ tesirini icra ediyor.
Hamdullah Öztürk yazı...
Aydınlar ve siyaset
Yazılar kâğıt üzerine yazılır; ama sosyal meseleler bir cebir problemi gibi kâğıt üzerindeki yüzeysel işlemlerle çözülemez. Çünkü sosyal meselelerin çok yönlü bir derinlik boyutu vardır ve o derinlik boyutunda somut ile soyut'u birleştiren kompleks ilişkilerin aydınlatılması gerekir.
Ahmet Selim yazdı...
İki fotoğraf
Çok konuşuldu, çok tartışıldı ama ben yine de son 10 güne damgasını vuran o unutulmaz iki fotoğraf karesine dikkatinizi çekmek istiyorum. İlkinin üzerinde maalesef pek durulmadı; dramatik ve yürek acıtan bir görüntü.
Mustafa Ünal yazdı...

 

Kenthaber
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2008 Pazar 04:10:45
Güncelleme :23 Kasım 2008 Pazar 05:02:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?