31
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

BUGÜNÜN BASIN ÖZETLERİ - 24.08.2008

 

Obezlere vergi şoku
Rusya'nın Gürgistan'dan çekilmesi, ancak "tampon bölgeler" oluşturması ile ilgili kriz gündemdeydi. Ne var ki ABD ve İtalya'da "ekstra şişmanlık vergisi"nin getirilmesi, şok etkisi yarattı.
’Densiz’ yardımcı
Demokrat Parti Başkan Adayı Barack Obama, Türkiye’de "densiz" olarak tanınan Senatör Joe Biden’ı "başkan yardımcısı adayı" olarak seçti.
O halatı kitap kapağı yaptı
Tatil dönüşü bindiği feribotun halatı kopunca bacağı diz altından kesilen Çera Alfasa, 4 ameliyat geçirdi, yerine dikilen bacağı 3.5 santim kısa kaldı.
Lüks tüketim kriz dinlemiyor, köpek tasması bile milyon dolara satılıyor
Krizin getirdiği ortamda ilk tasarruf önlemi olarak harcamalar kısılırken ultra zenginler köpeklerinin tasmasından bile ödün vermiyor.
Öldüren sekse müebbet hapis
Ankara’da iki yıl önce bir otel odasında hayatını kaybeden Ebru E.’nin ölümüyle ilgili soruşturma tamamlandı.
İnsanlığı da özel
"Benim için kırdığım rekorlardan çok ülkem adına kazandığım altın madalyalar daha değerli. Ülkemiz için gurur duyulacak bir başarıya imza attık. Benim işim koşmak ve koşarak istediğim noktaya ulaştım."

Çevrecinin daniskası
DIŞARIDAN bakan zanneder ki, bu ülkeyi yöneten siyasi parti Anayasa’da istediği değişikliği yapamıyor, çünkü muhalefet engel oluyor.
Oktay Ekşi yazdı...

Anadilde sevişmek
REFİK Halid Karay "Nilgün" romanında, gerçek sevişmenin ancak "anadilde" mümkün olabileceğini söylüyor.
Ertuğrul Özkök yazdı...

Bir kedi yavrusu olsaydım... 
BENCE bizler boşu boşuna onlara hayvanları anlatıp duruyoruz, insanlar hayvanları yeterince tanıyorlar aslında.
Bekir Coşkun yazdı...


 

EINSTEIN MI BU ÇOCUKLAR 
ÖSS bu yıl için bitti ama tartışmalar sürüyor. Binlerce öğrenci, gelecekleri için 180 soruyu 3 saatte çözerken, profesörler bir fen sorusunu yaklaşık 2 saatte çözebildi.
İstanbul’da faciaya kıl payı  
Teröristler, Karacaahmet Mezarlığı’nı mesken tuttu. 7 Ağustos’ta gerçekleştirilen havanlı saldırının ardından, dün de mezarlıktan parça tesirli bomba çıktı. Düzenek, patlamasına 22 dakika kala etkisiz hale getirildi
Yetim hakkı yiyeni barındırmayız 
Erdoğan, Rize’den Genel Başkan Yardımcılığı’nı yürüten Şaban Dişli’yle ilgili rüşvet iddialarına üstü kapalı cevap verdi.
Ben devşirme değil Türküm 
İki gümüş madalya kazanıp tüm Türkiye’yi sevince boğan Elvan, “Hedefim; 2012 Olimpiyatları. Oradan iki altınla Türkiye’ye döneceğim” dedi.
Kabustan beter 
Avrupa standardında birinci sınıf bir golcü... Klasını ve yeteneğini sezgi gücüyle birleştiren, dünya çapında ustaların yanında pişen formasına ölesiye aşık tartışmasız bir kral.
Altın Portakal’a Oscar cilası 
FESTİVALDEN seksi sürpriz. Hollywood’un Oscar ödüllü sarışını Charlize Theron, Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin konuğu olarak Türkiye’ye geliyor
 

Bye Bye Beijing! 
Bugün Çin’de son günüm, yazıyı cumartesi erken yazıyorum. Pazar sabahı İstanbul’a varıp, biraz uyku sonrası pazar akşamı futbol seyredilecek ve SKY televizyonunda futbol analizi yapılacak Medyada iseniz, durmak yok.
Deniz Gökçe yazdı...

‘Pembe’ sarap artık saygı hak ediyor
Daha altı ay öncesine kadar pembe şarap kavramını bile duymaya tahammülüm yoktu. Hele restoranlarda pembe şarap içenleri gördüğümde onları cahil, barbar olarak kategorize ederdim.
Serdar Turgut yazdı...

Yakaladıklarını götürüyorlar 
Ramazan kapıda. Etiketlerdeki uçuşlar hızlandı. Tek olumlu tespit, ayçiçek yağlarında. 5 Litrelik tenekeler 23.50’ye fırlatılmışken, şimdilerde 17.90’e geriletildi. Reçel, pirinç gibi gıdalar çoktan tavan yaptı.
Burhan Ayeri yazdı...

 

Babamın hikâyesi: İnci Küpeler 
On bir yıl benim sevgilim oldu o kız, çok güzeldi," dedi babam, konunun en önemli iki unsurunu gururla tek cümlede toplayarak.
Ekip iştahımı kabarttı, çok eğleneceğiz
Avrupa Yakası'na dönen Ata Demirer: "Binnur Kaya ve Engin Günaydın gibi kadroya benden sonra katılan oyuncular iştahımı kabarttı, diziye dönmek istedim."
Canavar baba av tüfeğiyle tüm ailesini katletti 
İzmir'de, 30 yaşındaki baba Ramazan Canavar av tüfeği ile önce eşini sonra da üç çocuğunu katletti. Son olarak da namluyu kendine doğrulttu..
Komadaki kızına fısıldıyor: Dayan 
ÖSS'ye girdiği gün komaya giren Fulya'nın annesi kulağına "Dayan kızım, iyileşeceksin, savcı olacaksın" diye konuşuyor..
İlişkiler şefkat ister 
İlişki danışmanı İlhan Uçkan: "Kadın da erkek de aynı şeyi ister; şefkat ve onaylanmak. İlişkiler konusunda benim kadar kafa yoran bir kişi yoktur."
İzmir bombacıları kıskıvrak yakalandı 
İzmir'de meydana gelen patlamayla ilgili olarak 8 kişi yakalandı. Mersin'deki canlı bomba saldırısını ise PKK'nın gençlik örgütlenmesi, Kürdistan Özgürlük Şahinleri üstlendi..

Naylon burjuvazi! 
Dipsiz Kuyu'da da sık sık dipten tarandı:  1. Türkiye sermayesinin "darbe, derin devlet, hatta çete işbirlikçiliği".
Umur Talu yazdı...

Mahkeme kararları 
Türkiye'de mahkeme kararları sürprizlerle dolu. Yerleşik bir içtihat kültürümüz yok, Yargıtay'ın bile belirli aralıklarla benzer konularda farklı kararlar verdiğine tanık olabiliyoruz.
Ergün Babahan yazdı...

Ağaçları görmekten ormanı göremeyenlerin ülkesi... 
Bir olayın gerçek nedenini aramak yerine, sadece sonuca bakarak çözüm üretilebileceğini zannetmek, bizim yanılgılarımız arasındadır.
Mehmet Barlas yazdı...


Baykal’ı vatandaşla buluşturdu
İzmir Fuarı’nın açılışına katılan Sanayi Bakanı Çağlayan görevli bakanlık standını bulamayınca 15 dakika dolaştı. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, "Ne gezdiriyorsunuz bizi! Birisine sorun" diye tepki gösterdi.
Coelho Mesnevi’yi okumasa Simyacı’yı yazamazdı
Minyatür, fotoğraf, resim ve sinema sanatçısı İran’lı Hummetrad’a göre sanat evrensel olmalı.
Haritaya bak istediğin ülkede oku
Milli Eğitim Bakanlığı, bu yıl bin 400 öğrenciye burs vererek, yüksek lisans ve doktora yapması için yurt dışına gönderecek. Devlet, öğrencisine, "Ülke beğen, gönderelim" diyecek.
Serviste konfor yarışı
Otomotiv firmaları her yıl birbirinden daha konforlu okul servis aracı üretmeye çalışıyor
YargItay'da köstebek telaşı
Ergenekon soruşturması sırasında İşçi Partisi'nde ele geçirilen Yargıtay binasına ait krokiyi ‘içeriden’ birinin çizdiğinden kuşkulanan Yargıtay soruşturma başlattı.
ABD güçleri 76 Afganlı’yı öldürdü
Afganistan İçişleri Bakanlığı, ABD komutasındaki koalisyon güçlerinin Herat eyaletinin Şindand bölgesini bombaladığını duyurdu. Bombardımanda çoğu kadın ve çocuk 76 sivil öldü, onlarca kişi de yaralandı.

Çevrecilere yönelik müstehziyâne sözler
Biliyorum, şakası yapılacak bir şey değil ama (çünkü sonunda sivil ve politik özgürlüklerimizin güme gitmesi söz konusuydu) kendimi tutamıyorum: 
Kürşat Bumin yazdı...

“Her-yere-kon” diyorlardı, ya…
Ergenekon “ahtapotun kolları” gibi: Örgütün izlerini belli başlı provokasyonların hepsinde görmek mümkün… Hemen her gün yeni bağlantılar ortaya çıkarılıyor.
Tamer Korkmaz yazdı...

İktidardan beklenen...
Yaz rehaveti etkisini siyasetin üzerinde de hissettiriyor. Meclis tatil, yargıçlar, bürokratlar, öğrenciler tatilde, bir yılı yorgun geçirenler sıcağı bahane edip kendilerini serin sulara atmış bulunuyorlar. Böyle bir ortamda siyasetin de hız düşürmesi doğal.
Fehmi Koru yazdı...

 

Ergenekon için 10 yıl önce düğmeye basılmış; kim nasıl engellemiş?
Ergenekon'un JİTEM'ci subayları için 10 yıl önce açılan bir faili meçhul davasında Genelkurmay'dan iki kez bilgi istenmiş. Bugün tutuklu bulunan 17 subay hakkında hiç bir bilgi verilmedi, işlem yapılamadı.
Özgürlük gemileri Gazze kıyılarına ulaştı
İsrail'in Gazze Şeridi'ne uyguladığı ambargoyu kırmak amacıyla önceki gün Kıbrıs'tan iki tekneyle yola çıkan uluslararası insan hakları savunucuları, Filistin kıyılarına ulaştı.
Akaryakıtçıya marker cezası EPDK'ya takıldı
Akaryakıt dağıtım şirketlerine beş ay önce başlatılan operasyon, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'na (EPDK) takıldı.
Evinin huzurunu bozan sarhoşa ceza geliyor
Emniyet Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanlığı'nda görevli 4 kadın başmüfettiş önemli bir çalışmaya imza attı.
İŞTE O BELGE! Yarsav Başkanı, Yargıtay Cumhuriyet Savcısının sağlam raporu
İşte Yarsav Başkanı, Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Ömer Faruk Eminağaoğlu'na verilen sağlam raporu. Eminağaoğlu "askere elverişsizliğini" öne sürerek bu rapora itiraz edip bu raporu almaması gerekirdi. Ve askerlik yapamam diyerek hastaneye sevkini istemeliydi.

Çürüğe çıkmadan bir hafta önce 'komando olabilir' raporu verilmiş
Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu'na çürük raporundan bir hafta önce komando olabilmesi için 'sağlam' raporu verildiği ortaya çıktı.

Siyasetin gündemi 
Siyasetin ölü sezonundan geçiyoruz. AK Parti davası kararının açıklanması, genel seçim sonrasında başlayan 2007-2008 sezonunun kapanışı idi.
MÜMTAZ'ER TÜRKÖNE yazdı...
Büyük hata 
Bazı insanlar kendisini her şey zanneder. Sonra yaşanan olaylar gösterir ki, her şey sadece Âlemlerin Rabbi'ne isnat edilebilir. İnsana düşen bu gerçeği idrak ederek "Her şey O'ndan biz faniyiz./ Onun ile olduk aziz." demektir. Bu mananın Yunusça ifadesi, "Yaratandan ötürü"dür. 
HAMDULLAH ÖZTÜRK yazdı...
RTÜK'ten futbol fanatiklerine sıfır tolerans 
Bugünlerde sporla yatıp sporla kalkıyoruz, artık sonuna geldiğimiz Pekin Olimpiyatları birbirinden heyecanlı yarışlara sahne oldu. 
MUSTAFA ÜNAL yazdı...

 

Kenthaber
Yayın Tarihi : 24 Ağustos 2008 Pazar 07:01:29
Güncelleme :25 Ağustos 2008 Pazartesi 06:59:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?