31
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

BUGÜNÜN BASIN ÖZETLERİ - 26.09.2008

 

Mistik güçlerin kadını
Şimdi de mistik güçlere başvurduğu ortaya çıktı."Büyüden ve şeytandan korunma ve seçimde kazanma duası" içeren ayine katıldığı Youtube'da yayınlanan görüntülerde.
Ürdün'de kraliçeler gibi karşılandım
Songül Öden, "Gümüş" dizisiyle Ortadoğu'da fırtınalar estiriyor.  Öden, "Dizi için Ürdün'e gittiğimde kraliyet ailesinin korumaları karşıladı. Uçak indiğinde limuzin piste gelip beni aldı.
AKP’den istifa
Yeni bir siyasi oluşum için AKP’den kopan eski Abdüllatif Şener’e yakınlığıyla tanınan AKP Yozgat Milletvekili Mehmet Yaşar Öztürk dün partisinden istifa etti.
Belgeye karşı ’gazlı’ fıkra
Gazeteci Uğur Dündar’ın moderatörlüğünde TBMM çatısı altında karşı karşıya gelen CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu ile AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat 1 saat 35 dakika nazik bir üslupla tartıştı.
Babasının doğurduğu kız babasının kopyası
ABD’de cinsiyet değiştirerek erkek olan, ancak kadınlık organlarını da koruyarak bu sayede bebek dünyaya getiren Thomas Beatie’nin (34) kızı Susan Juliette, neredeyse üç aylık oldu.
Tuncay Özkan’ın deposu arandı
Ergenekon soruşturmasında gözaltına alınan Tuncay Özkan’a ait belgelerin, Halkalı’da Javelin İş Merkezi’ndeki bir depoda bulunduğu bilgisini alan polis, mahkeme kararıyla depoyu aradı.

Meclis’te düello
İTİRAZ ettiler. "Biz düello yapmak için buraya gelmedik" dediler. Ama yaptıkları düpedüz "sözlü" bir "düello" idi.    Baştan söyleyelim:   
Oktay EKŞİ yazdı...

Dalgalar...
"7’nci dalga..." "8’inci dalga..." "9’uncu dalga..." Daha dün Ankara’daki arkadaşları arayıp sordum: "Bir şey oldu sanki, bu 10’uncu dalga mı?.."  "Öyle normal zamanda olmaz" dediler, "Dalga vakti şafakla..."  Olsun...
Bekir COŞKUN yazdı...

Anlatılan ’ramazan’ ile ’şeker’in hikáyesidir
Başbakan Tayyip Erdoğan’ın "Şeker denmez, ramazan denir" şeklinde kestiği raconu görünce, "Demek ki hallolmamış" dedim... Aşağıdaki yazıyı hem bunu yansıtması açısından, hem de Tayyip Erdoğan’ın son günlerde nasıl "milli görüş" çizgisine doğru gerilediğini göstermesi açısından bir kez daha okumakta yarar var diye düşünerek yayınlıyorum.)
Ahmet HAKAN yazdı...


 

Doldum, her alanda patlamak üzereyim 
Hülya Avşar, Turkmax’ta başlayacak yeni programı için iftar yemeği verdi. Her konuda ilginç açıklamalar yapan Avşar, “Çok çalışıyorum ama hiç yorgun değilim. Her alanda patlamak üzereyim” dedi
Şifreyi çözdü kilise bastı 
Roma’da kendini Deccal ilan eden bir tıp fakültesi öğrencisi ‘Da Vinci Şifresi’ filmini izledikten sonra kilise basıp rahibi delik deşik etti
Reddetti öldürdüm 
İSTANBUL Beyoğlu’nda çöp dökmek için evden çıkan, cesedi boğazı kesilmiş ve 26 yerinden bıçaklanmış halde çatıda bulunan Gizem Kılıç (14) cinayeti aydınlatıldı
İçeri alıp cesetlerini çıkarmasınlar 
TUNCELİ Bağımsız Milletvekili Kamer Genç, Ergenekon davasıyla ilgili olarak tutuklanan insanların hayatlarının korunması gerektiğini bildirdi. Genç, parlamentoda düzenlediği basın toplantısında, Ergenekon davası kapsamında hak, hukuk ve laik Cumhuriyeti savunan kişilerin hapse atıldığını öne sürdü.
Kaptanlar gemisini terketmez 
Fenerbahçe’nin Sivasspor’la deplasmanda oynayacağı zorlu karşılaşma öncesi sakatlığı devam eden Brezilyalı yıldızın “Ben de kafilede olmak istiyorum” sözleri İspanyol çalıştırıcıyı duygulandırdı.
Biji Diva 
‘Halkı askerlikten soğutma’ davasında hâkım karşısına çıkan Bülent Ersoy ile avukatı arasında ‘pembe kimlik’ krizi çıktı. Diva, ‘Müvekkilim askerlik yapmıştır’ diyen avukatına tepki gösterdi
 

Bu sanatçılar ne kadar korkakmış 
Günlerdir bekliyorum, sanat dünyasından hiç kimse çıkıp da Nurseli İdiz hakkında bir açıklama yapacak mı diye. Sahip çıkmak da değil tam beklediğim, en azından nezaketen de olsa bir destek olmak, üzüntüsünü paylaştığını bildirmek
Oray Eğin yazdı...

Şaşılığımın kısa tarihi 
İlkokula ilk başladığım yıllarda diğer çocukların ve öğretmenimin suratıma bakınca gülmelerinden, gayet tabii ki suratımda bir tuhaflık olduğu yolunda ilk ipuçlarını almıştım.
Serdar Turgut yazdı...

Vatandaş “exotic” değil! 
Bazen akıllı insanların yazıp çizdikleri düşünceleri görünce hayranlık duymadan edemiyorsunuz. Alan Reynolds 2006 yılında “Income and Wealth” adında bir kitap yazmış bir araştırmacı.
Deniz Gökçe yazdı...

 

Palin'e 'Playboy'a soyun' teklifi yaptı 
Playboy'un patronu Hugh Hefner Palin için "Seçimi kazanamazsa gelsin benim dergime soyunsun, gözlüklü kadın ilgi çekiyor" dedi..
Öldürüp başsağlığı diledi 
Bıçakla hunharca öldürülen 14 yaşındaki Gizem'in katili, komşunun yeğeni çıktı. Zanlının, Gizem'i arama çalışmalarına katılıp eve başsağlığına geldiği anlaşıldı..
 
50 yaşında dibe vurdu 
Geçtiğimiz ağustos ayında 50 yaşına basan Amerikalı şarkıcı Michael Jackson'ı görenler gözlerine inanamıyor.

Bush ve Ahmedinecad'a mesaj verdi: Realist olun 
Gül, El Cezire televizyonuna verdiği röportajda İran'a karşı Türkiye'nin topraklarının kullanılıp kullanılmayacağı sorusuna "Türkiye herhangi bir komşu ülke için bir saldırı üssü değil" dedi..

iPhone aylık paketlerle satıldı, Türkiye'de uzun kuyruklar yaptı 
Türkiye'de iPhone satışı kuyruklarla başlarken Turkcell ve Vodafone uygun paket yarışına girdi. Vodafone aylık 39 YTL'den başlayan paketlerine 979 YTL iPhone ücreti alırken, Turkcell'in 75 YTL'lik paketinde 279 YTL iPhone ücreti ödeniyor..
Uğurluyoruz 
Türk spor basınının duayeni Kazım Kanat, SABAH Spor Servisi'nin Kazım Abi'si bugün son yolculuğuna uğurlanıyor..

Vefa soruları 
1. Bazı okurlar soruyor: Ağır sıklet finalin iki yiğidi Fırat ile Kılıçdaroğlu benzer etnik kökenden gelmiyor mu? Bu güç, kudret, enerjilerini, cesaretlerini mesela "Kürt meselesi"nin (hadi çözümü bir yana da) akılcı, vicdani, insani bir yola sokulmasında da kullanamazlar mı?
Umur Talu yazdı...

Siyasetin işlevi 
Tüm dünya büyük bir ekonomik krizin pençesinde kıvranırken Türkiye yine içine kapanıyor.
Evet Cumhurbaşkanı Gül, New York'ta Birleşmiş Milletler toplantılarına katılıp dünya liderleriyle görüşüyor.
Ergün Babahan yazdı...

Açık oturumun galibi demokrasi ve şeffaflıktı... 
Dün televizyondaki açık oturumdan (veya açık duruşma) ötürü kutlanması öncelikle gereken kişi Uğur Dündar'dı.  Neticede herkesi televizyonların karşısına kilitledi ve meslek hayatında yeni bir başarıya imza attı.
Mehmet Barlas yazdı...

 

Likeside'e imar çıkmadı
İETT arazisini alan Sama Dubai'nin sahibi Şeyh Maktum'un diğer şirketi Emaar'ın Likeside villa projesine onay çıkmadı
Kate için Kraliyet Kanunu değişecek
İngiltere Başba-kanı Gordon Brown'ın emriyle hazırlığı yapılan yasal değişiklikle, 300 yıl önce getirilen yasak kaldırılacak ve Katoliklere de İngiliz kraliyeti tahtı yolu açılacak
 
CHP'li başkanın rüşvet itirafları
Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz'ın verdiği rüşvetleri anlattığı ses kaydı ortaya çıktı. Eryılmaz kayıtta, ihale alan firmalara koydukları rüşvet şartlarını anlatırken, imara açılacak arsalar için de CHP'li üyelere para verdiğini itiraf ediyor

Köşk'te 500 dolara Cadillac operasyonu
Yeni Şafak eski polis müdürü Adil Serdar Saçan'ın sakladığı ileri sürülen belgelerdeki Cadillac dosyasına ulaştı. Kenan Evren'in zırhlı aracı için Ergenekon'un devreye girdiği, Köşk'te görevli bir albayın da 500 dolara otomobili Doğu Perinçek'e tahsis ettiği ortaya çıktı.

Metrobüste bir başkan
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Florya'daki aile davetine, metrobüsle gitti. Ayakta yolculuk eden Topbaş, vatandaşlarla sohbet etti.
Öğrenci affı genişletiliyor
Yaklaşık 800 bin kişiyi ilgilendiren Öğrenci Affı yasa tasarısı taslağı Bakanlar Kurulu tarafından Ekim ayında tartışılmak üzere Meclis'e gönderilirken, taslağın ilk olarak görüşüleceği TBMM Milli Eğitim Komisyonu üyeleri, affın genişletilmesinden yana olduklarını açıkladılar

Gayri meşrunun tarihi
Yargıtay 8. Ceza Dairesi, Susurluk davasının gerekçeli kararında, Susurluk'a ilişkin şu teşhisi yapıyordu: Emniyet teşkilatında görevli sanıkların terörle mücadele diye yola çıkıp, bir süre sonra yasaların kendilerine verdiği yetkileri tam bir sorumsuzluk içinde
Ali Bayramoğlu yazdı...

Türkiye üyelik peşinde
Birleşmiş Milletler (BM) genel kurul toplantısı olduğu için burada 'parti zamanı', hemen her büyük otelde bir veya birden fazla devlet ve hükümet başkanıyla karşılaşmak mümkün olabiliyor.
Fehmi Koru yazdı...

Saldırılar güçlendirir
İnsan yurtdışında uzun müddet yaşayınca hassasiyetleri de farklı oluşuyor... Önceki gece, New York'ta olduğumu gazetedeki yazımdan öğrenen ABD'de yaşayan bir dostum “Hoşgeldin” demek için aradı. Kapatırken, “Uykunu kaçırmak istemiyorsan, Akşam'da çıkan hakkındaki yazıyı okuma lütfen” uyarısında bulundu. 
Taha Kıvanç yazdı...

 

Yasağı protesto eden öğrenciler üniversiteyi afişle donattı
Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Kadri Özçaldıran'ın başlattığı başörtüsü yasağına tepkiler devam ediyor. Uygulamanın üçüncü gününde üniversite bahçesindeki korkuluk ve direklere rektörü okulun misyonuna uygun davranmaya çağıran afişler asıldı.
Ramazan'ın kalbi olan Kadir Gecesi'nde nasıl dua edelim?
1. Kadir Gecesi, Kadir Sûresi'nde de ifade edildiği üzere, "Kur'an'ın indirildiği; bin aydan daha hayırlı olan; Rab'lerinin izniyle Ruh ve meleklerin her türlü iş için indiği; tan yeri ağarıncaya kadar esenlik, huzur ve güven kaynağı olan" (Kadir, 97/1-5) bir gecedir.
Sekizinci dalganın ipuçları Ergenekon iddianamesinde
Eski Organize Suçlar Şube Müdürü Adil Serdar Saçan ve Esenyurt Belediyesi'nin eski Başkanı Gürbüz Çapan'ın 8. dalga operasyonunda gözaltına alınmasının ayrıntıları Ergenekon iddianamesinden çıktı.
'Avrupa'daki en katı laiklik Türkiye'de'
"Türkiye, Avrupa hukuk geleneğinde demokratik kurallar doğrultusunda laikliğini gözden geçirirse iyi olabileceği kanaatindeyim."

Komşu, krize aldırmadı, Türkiye'ye bir günde 750 milyon dolar yatırdı
Uluslararası piyasalarda büyük bir mali kriz yaşanmasına rağmen yabancıların Türkiye'ye ilgisi sürüyor.

JİTEM'ci emekli Albay Arif Doğan da hastanede
Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan emekli orgeneraller Şener Eruygur ve Hurşit Tolon'dan sonra JİTEM'in kurucusu olduğu iddia edilen emekli Albay Arif Doğan da hastaneye kaldırıldı.

Aydın Doğan'dan cevap 
12 Eylül tarihli yazımızla ilgili olarak Sayın Aydın Doğan bir mektup gönderdi. Mektubu aynen yayınlıyorum:
HÜSEYİN GÜLERCE yazdı...

MÜSİAD'ın önerileri 
MÜSİAD, önceki gün Başbakan'a kapsamlı bir rapor sundu. Bu raporun MÜSİAD'ın web sitesinde yer alan bir özetini okudum. Bazen siyasetin harareti, yapay gündemler ile yükselirken, bulunduğumuz yeri tespit etmek için kerteriz noktası gibi sağlam ölçülere ve harareti düşürecek "serinkanlı" müdahalelere ihtiyacımız oluyor. MÜSİAD'ın raporunu bu gözle okumak lâzım.
MÜMTAZ'ER TÜRKÖNE yazdı...
 Kim kaybetti? 
İktidar ve muhalefet partisi temsilcilerinin birbirleri hakkında 'şerefsiz, alçak, aşağılık, bay müfteri ve baron' gibi kulak tırmalayan sözcükler kullanması kuşkusuz hoş değil.
MUSTAFA ÜNAL yazdı...

 

Kenthaber
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2008 Cuma 08:31:39
Güncelleme :26 Eylül 2008 Cuma 09:16:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?