31
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

BUGÜNÜN BASIN ÖZETLERİ - 26.10.2008

 

Kontratımda var başkasıyla yatamam
Bu röportajı okurken dikkat edilmesi gereken hususlar: 1- Adam komik bir adam. Esprili bir adam. Konuşurken kendisiyle de karşısındakiyle dalga geçiyor

Sivas vahseti önlenebilirdi
Cemil Çiçek’in AKP’yi kapanmaktan kurtaran sözlü savunmasının ilginç ayrıntıları Anayasa Mahkemesi’nin gerekçeli kararında ortaya çıktı.

Ayaklanmaya çağrı barışa katkı değil
Başbakan Tayyip Erdoğan, kente gelişi öncesinde asılan partisinin afiş ve pankartlarını toplayan DTP’li Tunceli Belediyesi’ne sert çıktı.

İsrail’e Atatürk meydanı
Yahudi İzak Şatil’in önerisiyle, 1. Dünya Savaşı’nda Ber Şeva’da şehit düşen Türklerin anısına yapılan anıtın bulunduğu meydana ’Atatürk Meydanı’ adı veriliyor.

Başbakan böyle korundu
BAŞBAKAN Erdoğan’ın Tunceli ziyareti nedeniyle Elazığ, Bingöl, Malatya ve Erzincan’dan takviye güvenlik güçleri kente geldi. Kentin bütün cadde ve sokakları güvenlik güçleri tarafından tutulurken, iki Süper Kobra helikopter sürekli kentin üzerinde uçtu.
Oscarlı şarkıcının annesi ve kardeşi evde
DREAMGIRLS (Rüya Kızlar) adlı 2006 yapımı filmdeki rolüyle en iyi yardımcı kadın oyuncu Oscar’ını kazanan ve "Sex and The City" filminde de dikkat çeken Amerikalı oyuncu ve şarkıcı Jennifer Hudson’ın ailesi, çifte cinayetle sarsıldı.

Kafa karıştırmadan
ANAYASA Mahkemesi’nin iktidar partisini kapatmayıp parasal yaptırımla yetinmesine ilişkin kararının gerekçesi tartışılıp duruyor..
Oktay EKŞİ yazdı...

Poşetteki deniz...
O gün denize baktım.   Bir beyaz naylon pis poşet öyle salına salına yüzüyordu dalgaların arasında. 
Bir tane daha, bir tane daha...   Belki binlercesi... 
Bekir COŞKUN yazdı...

Sapına kadar erkekçe bir yazı
KENDİ kendime küçük bir nefis imtihanı yaptım.Monica Belluci beni istese, acaba onu reddedebilir miydim?   Böyle bir soruya ne cevap verilir?
Ertuğrul ÖZKÖK yazdı...


 

Firari baron, adam kaçırırken yakalandı 
İstanbul’da 29 ayrı uyuşturucu operasyonu sonrası Sarıgöl’de liderlik savaşı veren ‘Baron Azad’ lakaplı Bülent Turan, bir müteahhidin oğlunu kaçırırken şüphe üzerine yakalandı.
15 yıl oku kazmacı ol 
Zonguldak’ta, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) maden ocaklarına alınacak 3 bin işçi için başvuran 37 bin 196 kişi arasında 1160 üniversite mezunu da bulunuyor
Ali Koç'tan itiraf 
Fenerbahçe Kulübü’nün Olağan Yüksek Divan Kurulu Toplantısı’nda konuşan Asbaşkan Ali Koç, özeleştiride bulundu.
Kasklı sapık kabusu 
Başkentliler iki ayrı sapığın estirdiği terör nedeniyle korku dolu günler yaşıyor. Bugüne kadar 16 çocuğa tecavüz eden sapıklardan biri şans eseri yakalandı. Yenimahalle ve Çankaya’da 10 çocuğa tecavüz eden diğer sapığın yakalanması için özel ekipler oluşturuldu.
Dolar fırlayınca batan tekstilci, vekile mesaj atıp boğazını kesti! 
Küresel krizin derinden sarstığı tekstil dünyası dün acı bir haberle sarsıldı. Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi, Atak Tekstil Örgü Kimya ve Boya Sanayi’nin sahibi Mehmet Ağcabay (44) evinde ölü olarak bulundu.
Kadıköy'de Arsenal tarifesi 
Çalkantılı günler geçiren, kapalı kapılar ardında çıkış çareleri arayan Fenerbahçe, ligin kabadayılarından Bursa’yı özverili ve görkemli futboluyla yenip kara bulutları dağıtırken, parlak bir dönüş yaptı
 

Dolar düşmesi gerekirken yükseliyor! 
Normalde dünya çapında bir kriz başlatan ABD’nin parasının değer kaybetmesi gerekli diye düşünmek yanlış olmaz. Öyle ya şu anda ABD’de başlayan kriz sonrasında tüm dünyada hisse senetlerinin değeri nerede ise yüzde 50 düşmüş bulunuyor
Deniz Gökçe yazdı...

İşler çirkinleşecek 
Krizin gümbür gümbür geldiğini her fırsatta dile getirmiş olan New York Üniversitesi Profesörü Nouriel M. Roubini, Londra’dan yaptığı son açıklamasında şöyle diyor: ‘Panik noktasına geldik.
Mehveş Evin yazdı...

Haydi bakalım kolay gelsin 
Global Kriz’ Türkiye’yi içine alınca Ergenekon Davası ikinci plana atılmaya başlandı. Lokomotif sektörlerdeki patinaj, geri kaymalara dönüştü. İşsiz sayısı her gün artmakta.
Burhan Ayeri yazdı...

 

Devrim Arabaları'nın mühendisi 
Televizyon dizileri sayesinde evimizden biri gibi olan Halit Ergenç, bu hafta vizyona giren Devrim Arabaları'nda severek rol aldığını söylüyor.
'Paranın yüzde 25'i gelse fena mı olur' 
Akbank Özel Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Fikret Önder, Türklerin yurt dışında 70-100 milyar dolar arası bir parası olduğuna inanıyor ve 'Yüzde 25'i gelse fena mı olur' diyor
 
Karıma zulum ettim, bittim 
Neredeyse tüm mal varlığını yitiren Toprak, başına gelenleri 33 yıllık eşinden boşanmasına bağlıyor..

İş stresine karşı siyah çay 
Strese karşı vücudunuzu dirençli yapabilmek siyah çay içerek mümkün.

Jüri ayağa kalk! 
Antalya Altın Portakal Ulusal Yarışma Jürisi, uluslararası yarışmalarda gösterilmiş ve ödül almış dört yönetmenin filmini es geçince kararları da tartışılmaya başlandı.
Bir tokat atan kocaya 2 tokat 
Fethullah Gülen, koca dayağına karşı koymayı "meşru müdafaa" diye değerlendirdi. Gülen "Kocası bir tokat vuruyorsa, o da iki tokatla karşılık verse" dedi..

Hatayı kabul etmek doğruyu bulmaktır 
Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu toplantısında konuşan Asbaşkan Ali Koç, bu yıl transferde yanlışlar yapıldığını kabul edip "Sorumluluk bizimdir" demiş.
Ergun Babahan yazdı...

Ben burada 'Yuh' demişim! 
Bilirsiniz, Dipsiz Kuyu "medya eleştirisi (özeleştirisi)" ile dolup taşar. Ama aşağıdakiler nasıl bir şey, aklım kesmiyor.  "Aşağılar"a gelmeden önce not:
Umur Talu yazdı...

Az lafla veya iki çizgi ile de çok şey anlatılabilir...
Bazen bir sözcük sayfalarca yazıdan veya bir karikatür saatlerce süren bir filmden, bir fıkra uzun süren bir konferanstan daha keskin biçimde hedefi vurur.
Mehmet Barlas yazdı...

 

Türkiye'ye IMF dopingi
Türkiye, IMF tarafından en iyi ekonomik sicile sahip üç ülkeden biri olarak ilan edildi. Bu açıklama ile Türkiye'nin kredibilitesinin artacağı ve tüm dünyaya “Türkiye'ye sonuna kadar güvenebilirsiniz” mesajı verildiği belirtiliyor
ABD'li komutandan PKK için destek sözü 
Irak'taki Amerikan güçlerinin komutanı Ray Odierno, Genelkurmay 2. Başkanı Org. Hasan Iğsız'a PKK'yla mücadelede destek sözü verdi.
 
Ferrari'yi eczane bile zor durdurdu
Ortaköy'de Ferrari marka araç, eczaneye çarptı. İddiaya göre, aşırı hızla seyreden 34 DRC 97 plakalı Ferrari marka aracın sürücüsü Özgür Kışlalıoğlu, direksiyon hakimiyetini kaybedince cadde üzerindeki eczaneye çarptı.

Babası MİT'çi çıktı
Ergenekon'un kara kutusu Tuncay Güney, 'Rabay' adıyla kitap oldu. Güney, kitapta ilk kez babasının, MİT'çi Mehmet Eymür'le beraber çalışan bir istihbarat elemanı olduğunu açıkladı.

Vadi'de kriz
Global kriz dizileri de vurdu. Kurtlar Vadisi Pusu, kanaldan alacaklarını tahsil edemediği için önümüzdeki hafta tekrar bölümüyle yayınlanacak. Diziye bir süre ara verilebileceği de söyleniyor
Taşrada büyümeseydim yazar olamazdım
25 yıllık gazeteci Ahmet Kekeç, çocukluğundan başlayan yazarlık serüvenini, doğup büyüdüğü Malatya' yı ve gazetecilik yıllarını anlatıyor. Taşranın soğuk ve kasvetli yüzünden kaçmak için yazarlığa sığınan Kekeç, anlaşılmak ve göz önünde olmak istemiyor

Terör brifingi önemli
Bugünün dünyasında 'terör eylemi' yapmak çoluk-çocuk işi sayılabilir. Yeter ki, hayatını 'bir dava uğrunda feda edebilecek' iki yetişkin veya macerasever iki çocuk bulunsun; herhangi bir ülkeyi sarsacak en korkunç eylemleri sahneye koyabilirsiniz.
Fehmi Koru yazdı...

"Anayasa benim!" diyen bir Anayasa Mahkemesi…
Anayasa Mahkemesi'ni "1961 Anayasası'nın ürünü olarak" ihdas eden hakim irade, 27 Mayıs darbesinin arkasındaki "Gizli Devlet" yapılanmasıydı.
Tamer Korkmaz yazdı...

750 sayfayı okumak büyük sabır gerektirir 
Bir gün öncesinin gerekçeli kararını okumuş birisi olarak önceki günkü niyetim yenisine el atmaktı. Ancak bir sitede bulduğum “tam metin”i tıklamadan önce gözüm bir gazete haberine ilişti. 
Kürşat Bumin yazdı...

 

Prof. Celal Şengör Türkiye'yi ABD'ye şikâyet etmiş
'Bir şirkette yönetim kurulu üyesi olarak çalıştığı gerekçesiyle' YÖK'ün tamamladığı soruşturmada 'üniversite öğretim mesleğinden çıkarılması' teklif edilen Prof. Dr. Celal Şengör'ün, Türkiye'yi ABD'ye şikâyet ettiği ortaya çıktı.
Artık 'gol olur' demiyorum 
NTV Televizyonu'nda maçtan önce Rıdvan Dilmen yorum yapıyor: "Alex, Güiza ve Semih üçlüsü bir arada oynamaz. Aragones bu üçlüyü sahaya sürerse 5 yer."
Kuvvacılar namazı iki vakte indirmiş!
Ülkede kaos çıkararak darbeye zemin hazırlamakla suçlanan Ergenekon terör örgütünün, amaçları doğrultusunda yeni bir Kur'an-ı Kerim hazırlattığı öğrenildi.
Bu hafta 100.sayımız, işte budur ahvalimiz
Her hafta sonu büyük bir keyifle okuduğunuz Zaman Pazar ve Zaman Gençlik ekimiz 100. sayıya ayak bastı ve 'dalya' dedi.

Danışan da pişman danışmayan da...
İkinci Dünya Savaşı, ülkelerin on binlerce askeri ile katıldıkları, milyonlarca askerin ve sivilin öldüğü bir savaştır. Savaşa sonradan dahil olan ABD ordusundan bu savaşta yalnızca bin 646 asker savaşta görev almaktadır.

Güvenlik kuruluşları hesap verebilir olmalı
Türk medyasının sivilleşmesi ve demokrasiye katkısı Bilgi Üniversitesi'nde masaya yatırıldı. TESEV tarafından organize edilen 'Medya: Gerçeğin Peşinde' konferansında güvenliğin bir insan hakkı olduğu kaydedildi.

Reçete Romanlar 
Birden 1960'lar, Pendik, eski Belediye binasının karşısında Yeni Eczane, teyzemin eczanesi. Bazı yaz günleri orada sözüm ona çıraklık yapıyorum. Beni Pendik'e çeken, yaz gecelerindeki açık hava sineması; bir de, reçetede ölçekleri, maddeleri verilmiş ilâçların yapımı. Galiba ilâçların yapımı gönlümü daha çelerdi.
SELİM İLERİ yazdı...

'Çok Açık' ve 'Çok Basit' 
Bu yaşıma geldim, ama bu ülkede olup bitenlere anlam verebilmekte hâlâ fevkalade güçlük çekiyorum. Sadece bazı şeyleri anlamakta mı;- değil elbette! Anlayabildiklerimi de çözmekte sorunlar yaşıyorum
HİLMİ YAVUZ yazdı...
AYM kararında Ergenekon düzeni 
Anayasa Mahkemesi'nin AK Parti kararı için kaleme aldığı 378 sayfalık gerekçenin ana gövdesi, Başsavcılığın iddialarından ve AK Parti'nin bu iddialara verdiği cevaplardan oluşuyor.
MÜMTAZ'ER TÜRKÖNE yazdı...

 

Kenthaber
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2008 Pazar 05:36:51
Güncelleme :26 Ekim 2008 Pazar 06:10:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?