20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

BUGÜNÜN BASIN ÖZETLERİ - 28.08.2008

 

Bayramda tatil fırsatları
Bu sene Ramazan ayının yaz sonuna gelmesi, Şeker Bayramı için tatil altenatiflerini de artırdı.
Sünnette bonkör vergide cimri çıktı
Bursa’da oğluna stadyum ve helikopter kiralayarak 3 gün 3 gece sünnet düğünü yapan emlakçı İsmail Dengiz’in vergide cimri olduğu ortaya çıktı.
Montrö faturası
Karadeniz’e giren NATO savaş gemilerini yakından izleyen Moskova, Boğazlardan geçiş izni verildiği için Türkiye’ye fatura kesti.
Eşimi istifaya zorluyorlar
Ergenekon soruşturması kapsamında, savcı talimatıyla tatilini kesip Ankara’ya dönen Ferda Paksüt, yolda Hürriyet’e konuştu.
İşadamı Fahrettin Tanyar’ı eşinin sevgilisi öldürmüş
Bolu’da pazartesi günü evinde kalbinden bıçaklanarak öldürülen CHP’li İl Genel Meclisi üyesi 56 yaşındaki Fahrettin Tanyar’ı, Karacasu Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi’nde çalışan eşi 44 yaşındaki Serap Tanyar’ın sevgilisi 38 yaşındaki Mehmet Ç.’nin öldürdüğü anlaşıldı.
14 yaşında evlendirip zorla gerdeğe soktular
Annesi babası boşanınca 14 yaşındaki F.K.’nın velayeti annesi Elmas O.’ya verildi. İlköğretimi bitiren F.K., eğitimini sürdürmek istiyordu.

Rusya’nın faturası 
DİLERİZ sağduyu çok geçmeden egemen olur da Gürcistan’ın Saakaşvili isimli -aklı biraz havada görünen- Cumhurbaşkanı eliyle başlatılan kriz dünyanın başına bela açmadan biter.
Oktay EKŞİ yazdı...

Tek parti dayağı...
1950’den bu yana Türkiye’yi tek parti yönetir. Demirel; Menderes’in genel müdürüdür... Özal; Demirel’in müsteşarıdır... Erbakan; Özal’ın ilk genel başkanıdır...
Bekir COŞKUN yazdı...

Bir fincan kahvenin hatırı
GÜRCİSTAN’ın içine düştüğü durumu görünce, aklıma yıllar önce New York Times’ta okuduğum bir cümle geldi. Gürcistan Devlet Başkanı Şevardnadze, devrilmeden bir yıl önce Amerika Birleşik Devletleri’ne gitmişti.
Ertuğrul ÖZKÖK yazdı...


 

Uçan tekmeyle kocasını öldürdü 
Kara kuşak sahibi karateci kadın hakkında, alkolik eşini döverek öldürdüğü gerekçesiyle dava açıldı. Kadın suçlamaları reddetti
Rektörleri artık Köşk atamamalı 
Cumhurbaşkanı Gül, Köşk’te bir yılını değerlendirdi. ‘Çukurambar’daki buluşmasında bulunduğumun açıklanmasını ben istedim” diyen Gül, rektörleri Cumhurbaşkanı’nın seçmesini de yanlış bulduğunu söyledi
Aslan hakem kurbanı
İtalyan hakem Matteo Trefonilini, 57. dakikada Nicolita’nın ofsayttan attığı golü geçerli saydı. Sarı-Kırmızılı ekip Steaua Bükreş’e dramatik bir şekilde mağlup olup UEFA Kupası’na kaldı
Yeni komutandan 'şahin' başlangıç
Kara Kuvvetleri Komutanlığı görevini Başbuğ’dan devralan Orgeneral Işık Koşaner, ilk konuşmasında sert mesajlar verdi: Laiklik ilkesi Türkiye’nin varoluş meselesidir. TSK, ulus, üniter ve laik devletin korunmasında her zaman taraftır
TRT'de olmasak sana yapacağımı bilirdim! 
Popstar Alaturka’daki jüri üyeliği sırasında ilginç çıkışları olan Bülent Ersoy yine yapacağını yaptı. TRT’deki ‘Akşam Sefası’ programına katılan Ersoy, Ankara Radyosu’nun genç solistlerinden Nusret Yılmaz’ı yakın markaja aldı.
Fenerbahçe kendi liginde 
2-2’nin rövanşında maça çok iyi başlayan Kanarya, 28’de Uğur’un akıl dolu pasını ağlarla buluşturan Semih’le öne geçti. 58’de bu kez Güiza ortaladı Alex affetmedi, Saracoğlu bayram yerine döndü. Tosic ise skoru belirledi
 

Avamlaştığımızın kanıtı 
Büyük bir gururla karşılanıyor ama ortada aslında acıklı bir durum var: “Gümüş” ve benzeri Türk dizilerinin Ortadoğu’da övgüyle karşılanmasından bahsediyorum.
Oray Eğin yazdı...

Yazarlık üzerine ve kendimle hesaplaşma 
Dün gibi hatırlıyorum (Belki de dündü) yazarlık hayatına ilk başladığım günü. İlk yazının ne olacağına karar vermek hayli zor bir iştir. Tek bir yazıda beğenilir olmaya çalışırsınız
Serdar Turgut yazdı...

Olimpiyatta başarının ölçüsü var! 
Türkiye ilginç bir şekilde Olimpiyatlar’daki başarısızlığımızı tartışıyor. Pazartesi günkü yazımda başarısızlığımızın temel nedenlerini anlatmıştım. Bu nedenle tekrar etmeyeceğim
Deniz Gökçe yazdı...

 

PKK'nın karakutusu Paris'te sorgulandı
PKK'nın eroin trafiğinden gelen yaklaşık 1 milyar Euro'yu yönettiği ileri sürülen Nedim Seven, Türk adli makamları tarafından tutuklu bulunduğu Fransa'da sorgulandı. Seven'in iadesi istendi..
2.150 oyla bikini güzeli seçildi
Başta Bodrum, Çeşme ve Antalya sahilleri olmak üzere neredeyse tüm yurtta bu yaz tam bikini yarışı vardı. Rengârenk ve seksi bikinileri ile bu yaz plajlarda kendilerinden fazlasıyla söz ettiren ünlüler arasındaki yarış, internete de taşındı
Yeniden "Hızlı ve Öfkeli" 
2001 yılının hit filmi "The Fast and the Furious" serisinin 4. filmi "Fast and Furious" 2009'un yaz aylarında sinemalara geliyor.
'Sabıkalı model' kalkışta arızalandı uçakta panik çıktı  
Onur Air'a ait, geçtiğimiz hafta İspanya'da 2007'de de Isparta'da düşenle aynı model uçak arızalandı. Bazı yolcular inmeye çalıştı..
Çocukların ağzında 'kimyasal' tehlikesi! 
Sulu boya, oyun hamuru gibi oyuncak kategorisine girenler dışında kırtasiye ürünlerinde ithalat mevzuatı olmadığına dikkat çeken Adel Genel Müdürü Dursun, "Çocukların ağzına götürdüğü kalem, silgi gibi ürünlerde sağlık tehlikesi var" dedi..
Kız evlat için 5 yıl
Hamileyken bebeğini kaybeden şarkıcı Nez, kız çocuğu evlat edinmek için Çocuk Esirgeme'ye başvurdu. En az 5 yıl bekleyecek.

Öğretmen sınıfı 
Binlerce insanın endişesi, acısı, umudu, umutsuzluğu içinde "bir yazı" ne ki!
Ama bir iğne batırıyorsunuz, patlıyor. Bir örtüyü kaldırıyorsunuz, ses vermek ses duymak isteyen hayal kırıklığı orduları akın ediyor.
Umur Talu yazdı...

Fırsatı kaçırmamak 
Türkiye'nin mevcut yapıyla sağlıklı bir biçimde yoluna devam edemeyeceği ortak bir görüş noktası.
O yüzden Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nden TÜSİAD'a kadar uzanan geniş bir yelpazede anayasa taslakları hazırlanıyor, yeni bir yasal çatı oluşturulmaya çalışılıyor.
Ergün Babahan yazdı...

Bazen kesin tutum belirlememek de doğru bir politikadır... 
Dünya dengelerindeki değişim, haritalara da yansır. Bunu çevremizde defalarca gördük. Ayrıca Osmanlı'nın son yüzyılında sayısız harita değişikliklerine biz de konu olmadık mı? Şu anda bu konuda en hareketli bölgeler Balkanlar, Kafkasya ve Ortadoğu.
Mehmet Barlas yazdı...

 

Balkanlar'da sevgi sofrası açmaya gittiler
Bayrampaşa Belediyesi'nin “Kardeşlik Sınır Tanımaz” sloganıyla Ramazan'da Balkan ülkelerine yola çıkardığı Bereket Konvoyu dualarla uğurlandı. Bereket Konvoyu bu sene 8 ülkeyi ziyaret edecek.
Saçan, kilit isim Tuncay Güney'i de yurtdışına kaçırdı
Nesim Malki cinayetinin kilit ismi Erol Kohen'i 5 milyon dolar karşılığında yurtdışına çıkardığı ileri sürülen eski polis müdürü Adil Serdar Saçan, ifadeleriyle Ergenekon'u ortaya çıkaran Tuncay Güney'i de Türkiye'den gönderdi
Moro'ya baskı artıyor
Filipinler ordusunun, Müslüman yerleşim alanlarına saldırıları artarak devam ediyor. Son 10 günde hayatını kaybedenlerin sayısının 190'ı aştığı bildirildi
'Ataköy arazisinin fiyatı benim de içimi sızlatıyor'
450 milyon YTL muhammen bedelle satışa çıkarılan TOKİ'ye ait Ataköy'deki araziyi 'kolu-bacağı olmayan bir mevta'ya benzeten TOKİ Başkanı Bayraktar, “Bu kadar değerli bir araziyi bu bedelle satmak benim de içimi sızlatıyor” dedi.
Orduevlerine Vatan Millet Sakarya ATM'si
Emekli Yarbay Korkut Eken ile çete lideri 'Drej Ali' lakaplı Ali Yasak'ın orduevlerine alınacak ATM cihazları ihalesinde birlikte çalıştığı ortaya çıktı. Dinlemeye takılan görüşmede 'Drej Ali' ihale amacını 'Vatan Millet Sakarya' diye tarif ediyor.
Rektör seçimini Cumhurbaşkanı yapmamalı
Cumhurbaşkanı Gül, rektörlerin son aşamada Cumhurbaşkanı tarafından seçilmemesi gerektiğini ifade ederek, “Üniversiteler yeniden yapılanırken rektörlerin seçimi veya tayini ile ilgili yeni bir usûl olması lazım. Siyasi yarış gibi seçim olmamalı” dedi

KEY konusu
KEY konusundaki bir yazım üzerine tasfiye halindeki Emlak Bankası'nın Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Sayın Beyefendi beni aradı ve konut edindirme yardımının tamamen özel ve kamu kesimi işvereninden alındığını, çalışanların maaş ve ücretlerinden devletin kesinti yapmadığını (benim ifademle devletin onlardan ödünç almadığını) açıkladı.
Hayrettin Karaman yazdı...

Yeni dönemde medya
MHP bunu hep yapıyor. Hep yaptığı, olumlu davranır görünüp gerçek anlamda demokratikleşmeyi sekteye uğratmak... Yeni dönemde kendine bir yol haritası hazırlaması beklenen Ak Parti'ye, dün, en önemli maddesi Anayasanın Anayasa Mahkemesi'yle ilgili maddeleri (68, 69) ile Siyasi Partiler Kanununu değiştirerek parti kapatılmasını daha da zorlaştırmak olan kendi yol haritasını sundu MHP...
Fehmi Koru yazdı...

Füzeler ateşleniyor: Hiç bu kadar kötüsü olmadı
Hiç bu kadarını görmemiştik. Sovyetler Birliği'nin çözülmesinden bu yana merkez güçler arasındaki hiçbir kriz bu kadar tırmanmamıştı. Kafkaslar hep karışık oldu ama Karadeniz hiçbir zaman bu kadar tehlike altında olmadı. 
İbrahim Karagül yazdı...

 

150 kilometre hızla ölüm yarışı
Otoyolda bir araçla yarış yapan genç, otomobiliyle takla atarak yola savruldu. Kazada sürücü olay yerinde hayatını kaybederken, yanındaki iki arkadaşı ağır yaralandı.
İzmir, şimdi de bulaşıcı hastalıkların tehdidi altında
Türkiye'nin üçüncü büyük şehrinde önce çeşmelerden su yerine zehir akmaya başladı. Şimdi de bulaşıcı hastalık tehlikesi kol geziyor.
Herkesin oruçlu olduğu Ramazan'da kimler oruç tutmayabilir?
Hemen hepimiz biliyoruz ki, sonsuz merhamet sahibi Rabbimiz, bütün sene boyunca serbest bıraktığı kullarını bir aylık oruç ibadetiyle mükellef kılmış, hem sıhhatlerini kazanmaları, hem de sahip oldukları nimetlerin farkına varmaları için günahların affına sebep olacak bir irade imtihanına bizleri tabi tutmuştur.
Sendikalar bıktırdı, Lassa Mısır'a taşınıyor 
Türkiye'deki şirketlerin yatırımlarını daha düşük maliyetli ülkelere taşıma gerekçelerine bir yenisi daha eklendi.
Dünya'nın utandıran yüzü!
Dünya Bankası, dünyada 1,4 milyar insanın yoksulluk içinde yaşadığını bildirdi.

Ergenekon ile PKK ilişkisi korucuları şoke etti
Güvenlik güçleriyle birlikte hareket eden 45 bin köy korucusu, Doğu ve Güneydoğu'da PKK'ya karşı mücadele veriyor.

 MHP tuzak mı kuruyor? 
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin AK Parti'yi rahatlatacak önerilerini, "yeni bir tuzak mı?" endişesi ile yorumlayanlar yanılıyor. MHP tuzak kurmuyor.
MÜMTAZ'ER TÜRKÖNE yazdı...
Çankaya'daki Gül'ün ilk yılı... 
11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, geçtiğimiz yıl bugün seçilmişti. Çankaya'da tam bir yılını doldurdu.
HÜSEYİN GÜLERCE yazdı...
ABD, Rusya'yı tahrikten kaçınmalı 
Ne Abhazların hamiliğine soyunması, ne de "soykırım"a karşı Güney Osetya'ya "insani müdahale"de bulunduğu iddiası Rusya'nın gerçek niyetlerini gizleyemediği gibi, saygınlığını da artırmadı.
ŞAHİN ALPAY yazdı...

 

Kenthaber
Yayın Tarihi : 28 Ağustos 2008 Perşembe 07:13:50
Güncelleme :28 Ağustos 2008 Perşembe 07:48:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?