30
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

BUGÜNÜN BASIN ÖZETLERİ - 28.09.2008

 

Kendimle böyle de gurur duyuyorum
Beşiktaş'ın eski başkanı işadamı Serdar Bilgili, meme kanseriyle mücadeleye katkıda bulunmak amacıyla eve dergisi için çok özel bir fotoğraf çekimi gerçekleştirdi.
DYH: Hükümetin tavrı cesaret verdi iftiracılar belge sahtekárlığı yapıyor
Doğan Yayın Holding İcra Kurulu Başkanı Mehmet Ali Yalçındağ, "Bir süreden beri káğıt alımlarıyla ilgili olarak, bir gazete üzerinden grubumuza karşı yürütülmekte olan iftira saldırısı, şimdi de rakam ve belge sahtekárlığına dönüştürülmüştür" dedi.
Modern Müslümanların yeni starı
Dr. Mustafa Çeriç (Ceriç) İslam dünyası için çok önemli bir isim. Dünyanın dört bir yanındaki Müslüman din adamları için yeni bir kutup yıldızı gibi
Uzayda yürüyen ilk taykonot
GazetUzay yarışının son katılımcısı Çin, dün uzayda ilk yürüyüşünü gerçekleştirdi. Yerden 343 km irtifada yörüngeye oturan "Şincou" uzay aracından (Kutsal Tekne) çıkan kaptan pilot Zhai Zhigang, uzayda yürüyüş yapan ilk Çinli oldu.
Sen aradan çekil Erdoğan gelsin
CHP Lideri Baykal’ın mal varlığıyla ilgili iddiaları sürdüren AKP’li Fırat’ın ’suçluluğun telaşı içinde olduğunu’ söyleyen CHP Grup Başkanvekili Kılıçdaroğlu, "Sen çekil aradan. Genel başkanlarımız tartışsın" dedi. Kılıçdaroğlu, Baykal ve Erdoğan’ın yine Uğur Dündar moderatörlüğünde bir araya gelebileceklerini vurguladı.
O dinlemelere itibar etmeyin
Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker, Ergenekon operasyonundan sonra yaygınlaşan "Telefonlarım dinleniyor" konusunda, "Teknoloji o kadar ilerlemiş ki başa çıkılamıyor bu işle" itirafında bulundu.

İstifa gereksiz
BAZILARI boşuna uğraşıp duruyorlar. Onlara göre radyo ve televizyon yayınlarının yasalara ve etik değerlere saygılı şekilde yapılmasına göz kulak olan RTÜK’ün Başkanı Zahid Akman istifa etmeliymiş.
Oktay EKŞİ yazdı...

Bir sevgi hikáyesi...
KULAKLARI bir iner bir kalkar.   Her gece rüyamda bir yavru köpek koşar.   (.........)   Doğrusunu isterseniz sevgiler yüreklerimize gömülüdür, bir küçük torbada saklı begonvil tohumu gibi.
Bekir COŞKUN yazdı...

Cennette gözyaşları
GENÇ adam önündeki bilgisayar ekranında çalışıyor.Ekranda gökyüzü görüntüsü var.   Bulutlar geçiyor ve yavaş yavaş bulutların üzerine çıkıyorsunuz.  
Ertuğrul ÖZKÖK yazdı...


 

Şam’a bombalı araç darbesi 
ABD’nin terörizme destek vermekle suçladığı Suriye, başkent Şam’da 200 kg. bomba yüklü bir aracın havaya uçurulmasıyla sarsıldı.
Türkiye’nin ilk hayalet gemisi denize indi 
Çivisinden çeliğine Türk mühendislerinin yapımı ilk ilk savaş gemisi olan Korvet sınıfı “TCG Heybeliada” dün düzenlenen törenle denize indirildi
ultrAcı 
Galatasaray camiası, ünlü taraftar grubu ultrAslan’ın lideri Alpaslan Dikmen’in ölümüyle yasa boğuldu.
Oynaşma evlen baskısı 
Son dönemlerin popüler yerli dizi karakterleri Başbakanlık Aile ve Sosyal Araştırmalar Genel Müdürlüğü’nü rahatsız etti.
Özkan Metris’te 
Ergenekon soruşturmasının son dalgasında gözaltına alınan Adil Serdar Saçan, Gürbüz Çapan, Tuncay Özkan, Tanju Güvendiren, Emcet Olcaytu ve Hüseyin Nazlıkul, yasadışı Ergenekon terör örgütü üyesi olmak ve örgüt adına faaliyette bulunmak suçlarından tutuklandı.
Anketten yüzde 79.4 ‘gitsin’çıktı 
İnternet sitelerinde devam eden anketlerde, sarı-lacivertli ekibin sergilediği kötü performansın sorumlusu olarak İspanyol çalıştırıcı görülüyor
 

Diktatöre de hoşgörü 
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, sessiz ve derinden gidiyor. Herkesin dikkati Ergenekon, Deniz Feneri gibi konulara yoğunlaşmışken o kendi ajandasını aksatmıyor.
Mehveş Evin yazdı...

Bunlar Dest-i İzdivaç tetikçisi 
Bazı cinliklere bayılıyoruz. Örneğin 29 Haziran’da ‘Filan radyo isim değişikliğini gerçekleştirmeden yayın yapıyor’ demişiz. Cevabı yeni geliyor..
Burhan Ayeri yazdı...

Türk Diasporası 
Medyada hep “Ermeni Diasporası” haberlerini görünce, bir de Türk Diasporası’nı inceleyelim dedik. Aslında “Biz kaç kişiyiz?” diye başlık atacaktık ama bu başlık “kaka” oldu! O nedenle “Türk Diasporası” başlığını kullanıyoruz!
Deniz Gökçe yazdı...

 

ASALA operasyonları efsane mi? 
MİT'in öncülüğünde terör örgütü ASALA'ya yönelik düzenlenen operasyonlarda neler yaşandı? Gerçekten iddia edildiği gibi örgüt üyeleri öldürüldü mü? Nereler bombalandı?..
Nüfuz belgesi masada 
AKP'li Fırat, "Belge 'kırmızı hat' belgesi değil" diyerek CHP'li Kılıçdaroğlu'nu "Sülün Osman"a benzetirken, Kılıçdaroğlu "Kararı önünüze koyduk, alnınıza da çivileyelim mi?" yanıtını verdi..
 
Tören yaptık evli gibiyiz 
25'inci sanat yılını kutlayan Hülya Avşar, Pazar SABAH'a konuştu: "Sadettin Saran'la yurtdışında minik bir tören yaptık. Yüzüğümüzü takıyoruz ve kendimizi evli olarak görüyoruz."

50 YTL için iki kızıyla birlikte annesini kesti 
Ankara Zafer mahallesinde bir ay önce 4 ayrı bölgede parçaları bulunan kadın cesedinin sırrı çözüldü. Mehmet Ali A., 75 yaşındaki annesini 50 YTL için öldürüp iki kızının yardımıyla parçalara ayırdı..

'Yamyam' suçlaması yargıya havale edildi 
Eryılmaz'ın ses kaydı ile ilgili CHP'li Başkanvekili Mahmut İspir, "montaj" derken, CHP Ankara Milletvekili Ateş "Yargı gerçeği ortaya çıkarır" dedi..
Yapımcısı sahip çıktı 
Mahkemenin uyuşturucu tedavisi görmesine hükmettiği Seda Akman'a destek olan yapımcı Faruk Turgut: Ben oyuncunun insanlığına bakarım, özel hayatına değil!

Bağımsız ama düğümlü gazeteci 
Ergenekon deliniyor, içinden "gazeteci" fışkırıyor.  Deniz Feneri yanıyor, "gazeteci" gölgeleri saçılıyor.  Çankaya Başkanı, parayla yazı yazmaktan, her istediklerini yapmaktan bahsediyor, "gazeteci" kulakları çınlıyor.
Umur Talu yazdı...

Tavacı Recep'in öteki yüzü 
Çankaya'nın CHP'li Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz'ın telefon görüşmeleri ortalığa döküldü.
Evet, içinde rüşvet var, zorla alındığı belirtilen paralar, bir gazeteye aktarılan kaynaklar var.
Ergün Babahan yazdı...

Her toplumun güvenilir yaşlılara da ihtiyacı vardır... 
Masallarda bütün çocukların "Fareli Köyün Kavalcısı" ya da bir başka kötü niyetli bir büyücü tarafından bilinmeyen bir yere götürüldüğü anlatılır.
Mehmet Barlas yazdı...

 

İşte 'yamyam'lar
Çankaya Belediye Başkanı Eryılmaz'ın “Yamyamları doyuramıyorum. Para bulmak için 50 takla atıyorum” dediği CHP'li 24 Meclis üyesi cevap vermek yerine telefonları kapattı
Defilede Borat rüzgarı esti
Borat karakteriyle popüler olan Sacha Baron Cohen, Prada'nın koleksiyonunun tanıtıldığı defilede podyuma fırladı. Cohen, protest gösterisi nedeniyle karakola götürüldü
 
Saldırgan & Centilmen
Amerika'da milyonların merakla beklediği ilk seçim düellosuna Demokrat aday Obama'nın centilmenliği, rakibi McCain'in saldırganlığı damgasını vurdu. Anketler ise adeta ikiye bölündü

Kemal Kılıçdaroğlu ruhen sahtekar
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fırat, belgeleri çarpıtmakla suçladığı Kılıçdaroğlu'nu ünlü dolandırıcı 'Sülün Osman'a benzetti. Fırat televizyondaki tartışmayla ilgili kamuoyuna yeni belgeler sundu:

Rahşan Ecevit uçağa oğlak yavrusuyla bindi
Pilot Mustafa Kolko'nun anılarını yazdığı 'Havada 44 Yıl Neler Yaşadım' adlı kitabında tanınmış isimlere ait ilginç satırlar var. 'Özal şişmanladığı için kemeri bağlayamadı, Rahşan Ecevit uçağa oğlak yavrusuyla bindi...
Bir yıldız daha kaydı
Amerikalı ünlü aktör Paul Newman kansere yenik düşerek 83 yaşında hayatını kaybetti. Oscar'a 10 kez aday gösterilen Newman, 1987'de "The Color of Money" (Paranın Rengi) filmiyle Oscar kazanmıştı.

McCain-Obama 'düellosu'nun da galibi yok
Biliyorsunuz, ABD'deki başkanlık seçimi yarışında "düello"nun önemi büyük.   Bizim henüz alışmadığımız bu karşılamalar, sonuna yaklaşan seçim kampanyalarında bu ülkenin seçmenlerinin tercihini çok etkiliyor.  
Kürşat Bumin yazdı...

Sonucu Sarah Palin belirleyecek
Seçime neredeyse bir ay kaldı ve Amerikan seçmeninin kafası hâlâ karışık. Kafa karışıklığını doğal karşılamak gerekiyor: 
Fehmi Koru yazdı...

Masum Bey!
Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınan Tuncay Özkan, Gürbüz Çapan ve Adil Serdar Saçan'ın da aralarında bulunduğu altı kişi dün sabah tutuklandı.
Tamer Korkmaz  yazdı...

 

Ermenistan ile sorunlarımızı çözersek, tabii ki sınır açılacak
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, BM Genel Kurulu toplantıları nedeniyle bulunduğu New York'ta gerçekleştirdiği temasları değerlendirdi.
Hırsızlara bayram yaptırmayın
Tatil günleri hırsızlar için bulunmaz fırsat. Emniyet yetkilileri, bayramda tatile çıkacak vatandaşları, evlerini tedbirsiz bırakmamaları konusunda uyarıyor.
Alevi ve Sünniler, Kadir Gecesi'ni birlikte ihya etti
Ordu'nun Fatsa ilçesinde Alevi ve Sünnî vatandaşlar Kur'an-ı Kerim'in indirildiği Kadir Gecesi'ni birlikte ihya etti. Altı cemevi üstü cami olarak kullanılan Hz. Ali Camii ve Cemevi'nde bir araya gelen yüzlerce Alevî ve Sünnî, Anadolu'nun kardeşlik mayasının bozulmaması için ellerini semaya kaldırdı.
Belediye 'Kartal'a vize vermedi, Trabzon liderliğe oturdu
Geçen sezon 2 maçta da yenemediği İstanbul Bş. Bld. ile Olimpiyat'ta karşılaşan Beşiktaş, rakibine yine takıldı.

Verilen cezanın 16 milyon Euro ile alakası yok  
Kanal 7 Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Karaman, Almanya'da görülen Deniz Feneri e.V davası sürecinde ortaya atılan iddialara ilişkin çarpıcı açıklamalar yaptı.

Siz yardım edin ki, onlar da bayram etsin
Yer: Bir insani yardım kuruluşu. Zaman: Manevi hava nedeniyle yardımlaşma duygularının daha da yükseldiği bir dönem; Ramazan ayı.

Son iki gün 
Birkaç gündür aralıklarla devam eden yağmur, Ramazan'ın yirmi yedinci (Kadir) gecesi sabaha kadar nazlı nazlı yağdı. Rabbimiz yağmur vermeyince kuraklıklar, kıtlıklar gelmeye başlıyor.
HAMDULLAH ÖZTÜRK  yazdı...

'Uyuşturucu baronu'
Kılıçdaroğlu'nun Fırat'a yönelttiği en sansasyonel suçlama buydu. Fırat'ın bir uyuşturucu taciri olduğu kesindi, ama bu kadarla da kalmıyordu.
MÜMTAZ'ER TÜRKÖNE yazdı...
Dosyalar savaşı 
CHP'li Kılıçdaroğlu ile AK Partili Fırat arasındaki 'büyük düello' geride kaldı ancak tartışma bitmedi, öyle kolay kolay bitecek gibi de değil.
MUSTAFA ÜNAL yazdı...

 

Kenthaber
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2008 Pazar 09:34:49
Güncelleme :28 Eylül 2008 Pazar 10:26:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?