30
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

BUGÜNÜN BASIN ÖZETLERİ - 29.10.2008

 

Dayak da atmış
Demet Akalın'ın, dört yıllık sevgilisi Oğuz Kayhan'dan sadece ihanet nedeniyle ayrılmadığı ortaya çıktı. Ünlü şarkıcının, telefonunda eski sevgili Selin İmer'den gelen mesajları yakaladığı gece Kayhan'dan dayak da yediği öğrenildi.

Bebeğini bir öpücükle öldürdü
Yeni doğan bebeğini kaybeden anne, ölüm nedenini öğrenince şoke oldu. İngiltere'de iç burkan bir dram yaşandı.

Turkcell Mustafa filmine sponsor olmaktan neden vazgeçti
Can Dündar'ın yazıp yönettiği Mustafa filmiyle ilgili bir sponsorluk skandalı iddiası gündeme bomba gibi düştü.

Beyaz smokinli suikastçılar
Siyahlara düşman iki Amerikalı genç, beyaz smokin giyerek Afrika kökenlilerin gittiği bir okulda katliam yaptıktan sonra Obama’yı öldürmeyi amaçlıyordu. Otomobillerini hızla Obama’ya doğru sürecekler ve ateş edeceklerdi.

Polisin ’dur’ ihtarına uymayan genç öldürüldü
Antalya’da devriye gezen ekibin ’Dur’ ihtarına uymayarak kaçan motosikletteki iki gence ateş açan polis memuru M.E., 18 yaşındaki Çağdaş Gemik’i öldürdü.
Adı Belya Arda, o Ergenekon bebeği
Cumhuriyet Bayramı nedeniyle dün yarım gün devam edilen Ergenekon duruşmasına, yine savcılar ve sanıklar arasındaki atışmalarla, tutuklu sanık İsmail Yıldız’ın bebeği damgasını vurdu.

Rektör tayini
BİZİM bitmeyen, aslında bitmesi bizzat bizim tarafımızdan engellenen, sonra da "Bu nasıl çözülür?" diye vakit tükettiğimiz meselelerimiz vardır:
Oktay EKŞİ yazdı...

Çocuklara sözümüz var...
BİR yabancıya sorsanız:"Sizin cumhuriyetlerinizin içinde hiç ’dans’ var mı?.."Şaşılaşıp öyle gider yabancı.Oysa bizim cumhuriyetimizin içinde "şapka" da var. Dans var...Balo var..   Pantolon var...
Bekir COŞKUN yazdı...

RTÜK babanın malı mı
DÜN Turkcell’in "Atatürk filmine sponsor olmaktan vazgeçtiği" haberini okuduğum zaman çok şaşırdım.   Şaşırdım ve endişelendim.   Endişelendim ve kendi kendime sordum:
Ertuğrul ÖZKÖK yazdı...


 

TAHLİYE 
Bir kız çocuğuna taciz iddiasıyla tutuklu bulunan Vakit yazarı Hüseyin Üzmez, adli tıbbın “Mağdurenin beden ve ruh sağlığı bozulmamıştır” raporuyla tahliye edildi
Türk’e soykırım ‘dokundu’ 
Diyarbakır Savcılığı, ‘PKK soykırım ortamında doğdu büyüdü’ diyen Ahmet Türk’ün dokunulmazlığının kaldırılması için fezleke hazırlıyor
Hakeme yan bakan yandı 
Geride bıraktığımız hafta sonunda oynanan Fenerbahçe-Bursaspor ve Eskişehirspor-Galatasaray karşılaşmasında yaşananlar Futbol Federasyonu’nu harekete geçirdi.
Kurtarma paketi 
Küresel krizin, reel sektörü vurmaması için ilk adım Ziraat Bankası'ndan geldi. Kredi kullanan 103 bin firmanın borç ödeme süresi mevcut vade kadar uzatılacak. Zor durumdaki KOBİ'ler nefes alacak...
Kandil değil İstanbul 
PKK dağ koşullarını İstanbul’a da uyarladı. “Öcalan’a işkence yapılıyor” gerekçesiyle yapılan eylemlerde gözaltına alınan örgüt yandaşlarının ifadeleri polisi de şaşırttı
Atatürk'ü göklerden dünyaya indiren film 
CAN Dündar'ın, Atatürk'ün hayatını anlatan filmi 'Mustafa' bugün gösterime giriyor. Film, Ata'yı güçlü ve lider yönlerinin yanı sıra inancını sorgulayan, karanlıktan korkan, mutsuz ve yalnız bir insan olarak da göstermiş.
 

ABD seçimlerine bir hafta kala 
Dünyamızın en kritik günlerini yaşadığı 2008 yılında yapılacak ABD Başkanlık seçimleri pek çok kişinin yaşamını değiştirecek.
Deniz Gökçe yazdı...

“Türkiye’nin zencileri” Amerika’nın zencilerine örnek olur mu? 
Amerika’da siyah bir Başkan’ın seçilme ihtimali göz kamaştırıcı. Öte yandan ten rengi, ırkçılık tuzağına düşmeden de değerlendirilmesi gereken bir konu
Oray Eğin yazdı...

Recession chic: Durgunluk şıklığı 
Moda ve zevklerdeki değişimlerin, yaklaşmakta olan ekonomik değişimlerin en önemli ilk göstergesi olduğu tarihsel süreçte ispatlanmış bir gelişmedir.
Serdar Turgut yazdı...

 

İşte İlerleme Raporu 
AB Komisyonu'nun İlerleme Raporu'nda Türkiye'nin dış politikası övülüyor. Kapatma davası, gözaltı sürelerinin uzunluğu, 'ordunun rolü' eleştiriliyor..
İbo'ya kalsa iki yılda bir doğururum! 
2 yaşındaki kızı İrem'den sonra nisanda oğlunu kucağına almaya hazırlanan Demet Kutluay, hamileliğiyle ilgili her şeyi Şamdan Plus'a anlattı.
 
'Eşim benim ikinci peygamberimdi' 
Milletvekili eşinin ilişkisi nedeniyle boşanan Zeynep Koral, 38 yıllık emeğinin heba olduğunu düşünüyor: O benim ikinci peygamberimdi. Çok güvenirdim..

85'inci yıl çağrısı: Birlik ve demokrasi 
Başbakan, Cumhuriyet Bayramı masajında 'Birbirimizden şüphe duymak yerine kenetlenelim" çağrısı yaptı. Baykal ise "Cumhuriyet ile demokrasi karşı karşıya getirilmemeli" dedi..

En iyisi 4-4-1-1 
Skibbe'nin 'Eskişehir'de onu çok aradık' dediği Lincoln, Alman teknik adamın taktiklerine övgüler yağdırdı ve G.Saray için en uygun dizilişin 4-4-1-1 olduğunu söyledi..
Betis, Deivid ve Uğur'u istiyor 
R.Betis'in Deivid ve Uğur'un peşinde olduğu ortaya çıktı. İşaretler, İspanyolların sambacıyı sezon sonu bedelsiz almayı hedeflediğini gösteriyor ..

85'inci doğum günü 
Bugün Türkiye'nin şenlik günü. Genç Cumhuriyet bugün 85'inci yaş gününü kutluyor.  Cumhuriyet, bu topraklarda aklın, bilimin, çağdaşlığın egemen olması yolunda en önemli mihenk taşlarından biri.
Ergun Babahan yazdı...

Cumhuriyet, cumhuriyetçi mi? 
Tabii ki herkes (kendine göre) bir tarafı öne çıkarabilir.  Kimileri de, bu öne çıkarılan taraflardan hoşlanmadığı için, başka bir tarafını çıkartır.  Madem 85'inci yıl...  Ben artık şunu söyleyeyim:
Umur Talu yazdı...

Türkiye Cumhuriyeti Devleti Vatandaşı olmanın heyecanı... 
Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin 85'inci kuruluş yıldönümünü, geçmiş her yıldönümündeki gibi heyecanla kutluyoruz.
Mehmet Barlas yazdı...

 

Önümüzde engel kalmadı
Ermenistan Dışişleri Bakanı Edvard Nalbandyan, BBC'ye yaptığı değerlendirmede, 'Türkiye ile ilişkilerin normalleşmesinin önünde hiçbir gerçek engel kalmadı
Volkswagen'den 4x4'lük yükseliş
Porsche'un, Volkswagen'deki hisselerini artıracağını açıklamasıyla birlikte hissedarların Alman devine hücum etmesi, bir anda Volkswagen'i dünyanın en değerli şirketi haline getirdi. Hisselere olan ilgi nedeniyle Alman borsasındaki yükseliş yüzde 10'u aştı
 
Devlet istesin konuşurum
Mehmet Ağar, MİT Kontrterör Dairesi eski Başkanı Mehmet Eymür'ün iddialarına sert cevap verdi. Eymür'ün kendisini Ergenekon ile ilişkilendirmek istediğini söyleyen Ağar 'Devlet isterse konuşurum' dedi.

Halil Mutlu doktor mutsuz
Rekortmen haltercimiz Halil Mutlu, Avrupa Şampiyonası öncesi gittiği sağlık kontrolünde boyunun kısalığını hastalık sebebi sayan doktorun soruları karşısında şaşırıp kaldı

Sanıklar gerildi
Ergenekon davasının yarım gün yapılan duruşmasına sinirleri bozulan sanıklar damga vurdu. Mahkeme başkanı, iddianame okunurken savcıya sataşan, itiraz eden ve dalga geçen sanıkları sık sık uyardı.
CHP'de kasetli şantaj
Parti içi muhalefetin kirli bir savaşa dönüştüğü CHP'de Baykal'a yakınlığı ile bilinen Sevigen'in, Sav'ı Fransa'da yaşayan oğlu Özgür Sav'a ait görüntülerle şantaj yaptığı iddialarıyla çalkalanıyor.

Bugünün ruhu ve Cumhuriyet
Bugün 29 Ekim, 'Cumhuriyet Bayramı'; bakalım bir günlüğüne olsun bu kavram üzerinde düşünmeyi başarabilecek miyiz?
Fehmi Koru yazdı...

'Madde 24' ışığında Amerikan seçimleri 
Düşünelim bakalım; ABD anayasasında bizim “Madde 24” benzeri hüküm olsaydı manzara nasıl olurdu?
Kürşat Bumin yazdı...

Bu da bir cumhuriyet öyküsü…
1997 yılında katıldığım bir Güneydoğu ziyareti sırasında sorduğum bir soru üzerine dönemin Genelkurmay Genel Sekreteri Tümg. Erol Özkasnak, "Susurluk ile Türk Silahlı Kuvvetlerini aynı kaba sokan vatan hainidir, JİTEM diye bir örgüt yoktur..." demişti...
Ali Bayramoğlu yazdı...

 

Doların düşüşü de çıkışı gibi hızlı oldu
Küresel krizle birlikte Türk Lirası karşısında hızla değer kazanan dolar, aynı hızla değer yitirmeye başladı. Uluslararası piyasalarda gözlenen toparlanma dün İstanbul Borsası'na da yansıdı.
Dugin'den Ergenekon tepkisi: Suç örgütüne destek vermem
Ergenekon terör örgütünün Rusya ayağı ve fikir babası olarak tanımlanan Avrasya hareketi öncüsü Aleksander Dugin, hakkındaki iddiaları yalanladı.
Çocukları gösteriye katılan ailelerin yeşil kartı iptal edilecek!
Gösteri ve miting düzenleyen terör örgütü sempatizanları, her fırsatta çocukları sokağa döküyor. Başta Diyarbakır, Van ve Adana olmak üzere birçok şehirdeki eylemlerde ön saflarda yer alan çocuklar, polise molotof bile atıyor.
Kürt sorunu ya da Güneydoğu: Henüz vakit var...
Siyasi partiler, Güneydoğu konusunda devlet görüşleri dışına çıkmadıkça, bölgede etnik partilerin hegemonyası kolay kolay kırılmaz. İmkânlar ve sınırlar ortada. DTP'yi demokrat

İşte Başsavcı'nın farklılaştırdığı deliller
Anayasa Mahkemesi, AK Parti davasıyla ilgili gerekçeli kararında Yargıtay Başsavcılığı'nı 'delilleri farklılaştırmak, eksik ve parçalı biçimde aktarmak ve iddianameye vaki olmayan delilleri koymakla' suçladı.

Boğaziçi'nde özgürlük isteyenler, hazırlık sınıfında sindirilecek
Yeni dönemde başörtüsü yasağıyla gündeme gelen Boğaziçi Üniversitesi'ndeki (BÜ) baskıyı en çok yeni gelen hazırlık öğrencileri yaşıyor.

Yanlış okuma! 
Son terör ve şiddet olaylarının görülmekte olan Ergenekon davası ve yaklaşmakta olan yerel seçimlerle ilgili oldukları açık. Seçimler yaklaştıkça şiddet olaylarında artış olabilir.
ALİ BULAÇ yazdı...

Kaymaklı ekmek kadayıfı 
Soru: Cumhuriyet ne zaman ilan edildi? Cevap: Aslında 1 Kasım 1922'de. Soru: Niçin? Cevap: Çünkü Büyük Millet Meclisi (BMM) o tarihte, Osmanlı hanedanı'na bağlı saltanat rejimini lağvetmişti.
A. TURAN ALKAN yazdı...
Frankfurt Kitap Fuarı izlenimleri (2) 
Türkiye'nin 'Onur Konuğu' olduğu 60. Frankfurt Kitap Fuarı, ne kertede başarılı oldu? Bunu 'zaman gösterecek!' diyenler var elbet. Ama görünen köyün kılavuz istemediği de bir gerçek: Frankfurt Kitap Fuarı'nda, maalesef başarılı olunamadı! Görünen gerçek, ne yazık ki, bu!
HİLMİ YAVUZ yazdı...

 

Kenthaber
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2008 Çarşamba 06:12:49
Güncelleme :29 Ekim 2008 Çarşamba 06:34:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?