30
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

BUGÜNÜN BASIN ÖZETLERİ - 31.08.2008

 

İl il iftar saatleri
Ramazan geldi. Medeniyetlerin beşiği İstanbul'un tarihi camilerinde, ramazan için hazırlıklar tamamlandı. Bu akşam ilk teravih namazı kılınacak.
Uzan’ın İsviçre’deki 330 milyon doları için TMSF, Motorola ve Nokia yarışıyor
Uzanlar’ın İsviçre’de UBS bankasındaki önemli bir kısmı altına endeksli 180 milyon dolarlık hesabın 330 milyon dolara ulaştığını öğrenen TMSF, bu paranın peşine düştü.
Başbuğ’dan dans görüntüsü yok
GENELKURMAY Başkanı Org. İlker Başbuğ’un 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle Gazi Orduevi’nde verdiği resepsiyonda ilginç ayrıntılar dikkat çekti.
Çoban babanın gururu
Şanlıurfalı Güleç Ailesi, 7 çocuğundan 3’ünün üniversiteyi kazanmasının gururunu yaşıyor. Gündüzleri babaları gibi çobanlık yapıp süt sağan, geceleri ise tek göz odada ders çalışan çocuklardan Zehra Erzincan Üniversitesi, Halil Adnan Menderes Üniversitesi, Ali de Sakarya Üniversitesi’ni kazandı.
McCain’in kumarı
Taşralı aday Cumhuriyetçi Parti ABD Başkan Adayı McCain’in, Alaska Valisi Sarah Palin’i "başkan yardımcısı adayı" olarak tercih etmesi tartışma yarattı. 44 yaşındaki Palin’in, hem reformcu hem de muhafazakar kimliğiyle kararsız kadın ve dindar seçmenleri çekmesi planlanıyor.
Bir daha futbol oynatmam
Ümit’in eşi Nurdan Özat milyonları şoke eden olaydan sonra "Ümit’e bir daha futbol oynatmayacağım. Böyle yaşanmaz. Ben her maçı aynı sıkıntı içinde izleyemem" diye konuştu.

Modalılar direniyor
İSTANBUL seçkinlerinden pek çoğunun muhiti olan Moda’da meğer 2 aydır süren bir eylem varmış. Büyükşehir Belediyesi’nin koyduğu bir "içki yasağına" karşı "içkini kap gel" sloganıyla her cuma akşamı saat 20.30’da Moda İskelesi’nde buluşuyorlarmış.
Oktay EKŞİ yazdı...

Maazallah çevreci...
BEN biliyorum; Başbakan "Ben çevrecinin daniskasıyım" dediğinde, o çevreciliği bir uğraş alanı ya da meslek sanıyordu.   Boyacı, marangoz, karpuzcu gibi...
Bekir COŞKUN yazdı...

Yeşil parka, filtreli izmarit
"YÜZBAŞI Corelli’nin Mandolini" filminde çok sevdiğim bir sahne var.   Corelli ile Penelope Cruz’un oynadığı Rum kızı Pelagia arasında şöyle bir konuşma geçiyor. 
Ertuğrul ÖZKÖK yazdı...


 

Askeri kazayla uğurladılar 
Asker uğurlama konvoylarının yol açtığı kazalara bir yenisi eklendi. Asker konvoyundaki Bahri Atam (27) idaresindeki otomobil, Unkapanı Köprüsü’nde ters şeride girince Erdinç Korkmaz yönetimindeki belediye otobüsüyle çarpıştı.
KILIÇ'tan boykot 
Başkent’teki 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç’ın protokol protestosuna sahne oldu
Kafatasını açmadan tümörü yok ettiler 
Fransız doktorlar, beyin tümörlerini kafatasını açmadan lazerle yok etmeyi başardı. Tıp dünyasında heyecanla karşılanan ve lazerle yapılan operasyon, nöroşirürji alanında bir ilk olma özelliği taşıyor.
Kuveyt kafayı Gümüş’le bozdu 
KUVEYT’i kasıp kavuran Gümüş dizisine bir sansür daha. Milli Eğitim Bakanlığı, dizi oyuncularından ‘Şeytanın askerleri diye söz etti.
Şahin olsa iyi barakuda! 
Cumhuriyetçi McCain’in başkan yardımcısı adayı Sarah Palin, Bush yönetiminin şahinlerini aratacak özellikte
Montrö garantisi 
Karadeniz’deki ABD gemilerinin 21 gün sınırını aşarak Montrö Sözleşmesi’ni delmesi durumunda Türkiye’yi sorumlu tutacağı açıklaması yapan Rusya ile 60 yıl önce de benzer bir kriz yaşandı.
 

Kirpikleri düşüren konuşma 
Barack Obama’nın Başkan adaylığını resmen kabul ettiği konuşması, Demokrat olmayan Amerikalıları bile duygulandırdı. 
Mehveş Evin yazdı...

Mıçtılar ki tam mıçtılar 
Tüm oto-kontrol sistemlerinden arınma sürecim tam bitiyor ve yeniden harbi şekilde yazmaya hazırlanıyordum ki; Amerika’dan birbiri üstüne travmatik haberler gelmeye başladı. Bu biraz dengemi sarstı. 
Serdar Turgut yazdı...

ABD resesyonu? 
Kocaman bir ekonomi yorumcusu ordusu, başta Soros, Stiglitz, Roubini, Greenspan ve Feldstein adlı ABD kökenli “ustalar” olmak üzere, iki senedir ABD ekonomisi resesyona girecek diye felaket senaryoları yazılıyor.
Deniz Gökçe yazdı...

 

İslam ve estetik 
Profesör Murat Belge, İslam ve estetik arasındaki ilişkiyi anlattı. "Resmin yasak, edebiyatın 'edep'ten geldiği bir kültürün estetiği de özgür olamaz," diyen Belge'ye göre, kurulandığımız havluda dahi İslam estetiğinin izleri var.
Bu roman benim Anna Karenina'm 
* Nobel ödüllü yazar Orhan Pamuk, tutku dolu bir aşk hikâyesi anlattığı Masumiyet Müzesi için iddialı konuştu:
 
Maytap fırlayıp 13 kişiyi yaraladı 
Tokat Turhal'daki sanat festivalinde yere sabitlenmeyen maytap protokol ve vatandaşların olduğu yere fırladı..

Başım döndü, gözümü hastanede açtım 
Cuma gecesi oynanan maçta sahanın ortasına yığılan Ümit Özat taburcu edildi. Bayılma nedeni ise yeterli su içmediği için tansiyonunun düşmesi..

Fener kırmızıda geçti 
Bahçe için zor geçeceği daha 5. dakikada belli olan maç, 47. dakikada bitti. 30. dakikadan beri 10 kişi oynayan Belediye; 47'de 9 kişiye düşünce maç ev sahibine döndü.
Dikkat bu 'Aşk Yakar' 
Yönetmen Yavuz Turgul ile oyuncu Meltem Cumbul aşkı "Aşk Yakar" adlı dizinin setinde ortaya çıktı. 62 yaşındaki Turgul ile 38 yaşındaki Cumbul'un aralarındaki yaş farkını önemsemediği belirtiliyor.

Ulus devlet bölünmez! 
Ulus devlet tartışmalarını tartışamamalarını pek anlayamıyorum. Bir kere, pozisyonları karıştırıyorum.  Kendiminki dahil!
Umur Talu yazdı...

Sözlerin satır araları 
Zabıtaların bir bakkalı döverek hastanelik etmeleriyle gündeme gelen Keçiören'in Belediye Başkanı Turgut Altınok, Ertuğrul Özkök'ü arayıp üzüntüsünü dile getirmiş.  Zabıtaları açığa aldığını, olayı kesinlikle tasvip etmediğini belirtmiş.
Ergün Babahan yazdı...

Bütün bayramlar aynı zamanda kriz günleri midir? 
Belki hâlâ bu uygulama vardır...  EBU'ya (Avrupa Yayın Birliği) üye ülkelerin televizyonlarının haber daireleri temsilcileri, senede bir gün Cenevre'de bir araya gelirdi.
Mehmet Barlas yazdı...

 

Fındık eylülde 4 YTL aralıkta 5 YTL olacak
Fındık taban fiyatını 4 YTL olarak açıklayan Tarım Bakanı Eker, fiyatın kademeli olarak 2009 ocak ayında 5,35 YTL'ye çıkacağını belirterek, üreticilere fındıkları satmakta acele etmemelerini önerdi
Coplamaya bilimsel standart
Emniyet Genel Müdürlüğü, polisin kontrolsüz güç kullanmasına karşı OTDÜ ile bilimsel metod geliştirecek. Polisin toplumsal olaylara müdahalesi ve şüphelilere cop kullanması standarda bağlanacak.
Rusya'nın silahı doğalgaz
Rusya Büyükelçisi Vladimir İvanovskiy, AB'nin “Güney Osetya ve Abhazya'yı tanıma kararını geri çek” çağrısının mümkün olmadığını söyleyerek, “Bu, onlar için bir yaptırım olur. Rusya, Avrupa'da en büyük otomobil alıcısı. Arabaya benzin gerek, önümüz kış, doğalgazı kim verecek?” dedi
Oruç tutmayan da beni izleyecek
Herkesin benden bir şey öğrenmesini, doğrularını netleştirmesini, yanlışları varsa düzeltmesini istiyorum. 'Hocam sen benim önderimsin' diyen bir kişinin bile çıkmasını istemiyorum” diyen Nihat Hatipoğlu: Oruç tutmayan da beni izleyecek
Rodos'ta teravih, her şey dahil 850 Avro
Mescid-i Aksa'nın soğuk mermerleri üzerinde yapılan iftar ruhları serinletiyor, Saraybosna'nın Arnavut kaldırımlarından Gazi Hüsrev'e uzanan adımlar, "Bosanzki kafe"yle iftarları hazmettiriyor.
'Kara kıta'ya bilgi harekatı 
Ensar Vakfı, dünyanın en fakir kıtası olan Afrika'ya, beslenme ve konaklama kadar asli ihtiyaç konumunda olan eğitim alanında da yardım elini uzatma kararı aldı. Vakıf, kıtada bir milyon adet Kuran-ı Kerim, kalem ve kitap dağıtacak.

Necat meselesi (3)
Adam bir iki kitap okumuş, belki kitap da okumamış, vaizleri, şeyhini, ağabeyisini dinlemiş, duyduklarına ve okuduklarına inanmış, "din ve mezhep budur, buna uymayan inanç ve görüş batıldır, küfürdür" hükmünü benimsemiş…
Hayrettin Karaman yazdı...

Birey değil cemaat
Bugünlerde sıkça kullanılan bir sözcük 'cemaat'; genellikle olumsuz bir anlam yüklenerek kullanılıyor. Cemaatleşme ise büsbütün ayıp bir eylemmiş gibi kabul ediliyor.
Fehmi Koru yazdı...

İki 'skandal'
Dünkü yazıyı bitirirken "yarın da devir-teslim törenlerinde yapılan konuşmaları gözden geçiririz" diye söz verdiğimden -hiç mi hiç hevesim kalmamasına rağmen- kendimi mecbur hissediyorum.
Kürşat Bumin yazdı...

 

Asker, 27 Nisan bildirisinden gerekli dersi çıkardı
Ergenekon iddianamesinin eklerinde yer alan bir belgede "Pamukbank'a el konulmasında Aydın Doğan'ın dahli olduğu yolundaki" iddialar iki medya grubunu yine karşı karşıya getirdi.
Baykal'ın 'söz geride kaldı' açıklaması, AK Parti'yi kızdırdı
CHP, AK Parti iktidarında iki kez Genelkurmay'la girdiği sert polemiklerle gündeme geldi. Asker, önce kara harekatını erken bitirdiği iddiasıyla suçlandı, ardından Org. Yaşar Büyükanıt'a emekliliğinde kullanması için zırhlı araç alınması ağır bir dille eleştirildi.
'Şehirler Çorum gibi olsa Türkiye, Çin'i yakalar'
Leblebi diyarı olarak ün salan Çorum, tuğla, un, makine, tekstil ve şırınga gibi ürünlerin imalatıyla Türkiye ekonomisinde önemli bir yer tutuyor.
Yeni dönemde Avrupa Birliği müzakerelerine yoğunlaşacağız
Başbakan Tayyip Erdoğan, yeni dönemde öncelikli hedefin Avrupa Birliği (AB) reformları olduğunu açıkladı. Hükümetin dikkatini katılım sürecine yoğunlaştıracağını belirten Başbakan, bu çerçevede 3. Ulusal Program'ın hazırlandığını hatırlattı.
Libya, İtalya'nın sömürge döneminde yaptıklarını 5 milyar dolara unutacak
İtalya, Libya ile ilişkilerini normalleştirmek için dün önemli bir adım attı; sömürgecilik döneminin tazmini amacıyla bu ülkeye 5 milyar dolar ödemeyi taahhüt etti.

Sonpeygamber.info, Amerikalı Müslümanlarla buluşuyor
'Dünyada Hz. Peygamber sevgisini en iyi anlatan kitle iletişim aracı' alanında birincilik ödülü alan sonpeygamber.info internet sitesi, Peygamberimizi Amerikalılara anlatmak için yola çıkıyor.

Ordu ve cemaat 
Orgeneral İlker Başbuğ'un devir teslim töreninde yaptığı konuşmada alışılanın dışına çıkan bazı ayrıntılar var.
MÜMTAZ'ER TÜRKÖNE yazdı...
"Beyaz Diplomasi" 
Önce söz vardı"; sonra "Sözün düşüşü" gündemi işgal etmeye başladı. Bu serinin sonu "sözün bittiği yer"de noktalanıyor. Sözü bitirmeden devam edebilmek çok önemli bir meseledir.
HAMDULLAH ÖZTÜRK  yazdı...
Gül'ün bir yılı...
Daha dün gibi... Çankaya'ya tırmanışı hiç kolay olmadı. Oyunun kuralı sırf onun için değişti. Önüne 367 engeli çıkarıldı. Krize dönüşen sorunu halkın iradesi çözdü. 22 Temmuz sonuçları bütün engelleri kaldırdı. 
MUSTAFA ÜNAL yazdı...

 

Kenthaber
Yayın Tarihi : 31 Ağustos 2008 Pazar 08:16:10
Güncelleme :31 Ağustos 2008 Pazar 09:32:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?