20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

BUGÜNÜN BASIN ÖZETLERİ - 5.10.2008

 

İşte şehitlerimizin isimleri
Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nin Irak sınırındaki Aktütün Jandarma Sınır Karakolu'na teröristler saldırdı. Çıkan çatışmada 15 askerimiz şehit oldu, 20 askerimiz yaralandı. 23 terörist ise öldürüldü.
Yine Aktütün
K. Irak’taki Zap kampından Aktütün Jandarma Sınır Bölüğü’ne 350 kişilik bir grupla saldırı düzenleyen PKK’lı teröristler 15 Mehmetçiği şehit etti.
Eczaneyi hırsızlar değil sahibi soymuş
Ümraniye’de silahlı üç kişinin duvarı delerek girdikleri ileri sürülen eczaneyi, sahibinin borçları yüzünden sigortadan para almak için soyduğu ortaya çıktı.
Luca ağır geldi arayış sürüyor 
Başkan Demirören’in Kiev’de görüştüğü Lucescu’nun menajeri, "Sinan Engin kalırsa 1 milyon dolar daha talep ediyor. Seric, Sivok ve Cisse’nin yerlerine yeni oyuncular istiyor" dedi. Siyah beyazlılar bu gelişmeler üzerine alternatif isimler üzerinde yoğunlaştı.
İşadamı Esat Edin, 3 çocuğuyla selde öldü
Kemer Country’nin sahibi Esat Edin ve 3 çocuğu, Kaz Dağları’ndaki kampta, dere kıyısına kurdukları çadırda, önceki gece yarısı, yağışın ardından meydana gelen sele kapılarak öldü.
O iki kere öksüz
Artvinli Şehit Piyade Onbaşı Muhammet Aydemir, 3 yıllık evliydi ve 1.5 yaşında Nisanur adında bir kızı vardı.

Ey Türk, biraz ürk
ŞEMDİNLİ’den 15 şehit haberi geldi ve ateş düştüğü yeri yaktı...   Yani ne desek boş, ne desek nafile...   Bu yüzden "ağıt yakıcılığı yarışı"na girişmeyeceğim...
Ahmet HAKAN yazdı...

Hesabı sorulmalı
BİLMEDEN kimsenin kimseyi suçlama gibi bir hakkı yok. O nedenle 3 Ekim günü öğleden sonra Şemdinli sınırları içindeki Aktütün Jandarma Sınır Bölüğü’ne ve bölüğün güvenliğini sağlamakla görevli Bayraktepe’deki askerlerimize yapılan PKK saldırısıyla ilgili gerçekleri öğrenmek için bir süre beklemek zorundayız.
Oktay EKŞİ yazdı...

Ellerimde çiçekler
TEŞVİKİYE Camii’nin imamı, Hacı Meliha Kantek’in cenaze duasının son bölümünü, önceki gün şehit olan 15 askerimize ayırıyor.
Ertuğrul ÖZKÖK yazdı...


 

Simpson: Kodeste son! 
1994’te eski eşi ile onun eski erkek arkadaşını öldürmekten yargılanan ve ‘Yüzyılın Davası’ndan beraat eden eski futbolcu O.J. Simpson bu kez adam kaçırma ve soygun ithamlarından suçlu bulundu.
FT: Türkiye krize dayanıklı değil 
Önceki gün yeni TL’nin tanıtımında ‘Türkiye krizden fazla etkilenmez’ diyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın aksine Financial Times gazetesi, bayramın ardından yaşanan borsa düşüşleri ve liranın değer kaybına dikkat çekerek “Türkiye, diğer yükselen piyasalar gibi küresel finansal kargaşaya karşı bağışık olmaktan uzak” diye yazdı.
Uykudan kaldırıp dövdüğü kızından babaya infaz 
Mersin’in Turgutreis Mahallesi’ndeki evine alkollü gelen 5 çocuk babası Mehmet Ç. (47), uykuda olan çocuklarını dövmeye başladı.
Başınız dik olsun işiniz rast gitsin 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dört günlük Türkmenistan ziyaretini Aktütün Karakolu’nda 15 askerin şehit olması üzerine yarıda kesti.
Lider Trabzon’dan Konya’da 3’lük atış 
Trabzonspor, Antalya maçında olduğu gibi Konyaspor karşısında da yenik duruma düşmesine karşın 3 puanı kaptı ve liderliğini sürdürdü.
Doğalgaz bombası 
İSTANBUL Bakırköy’deki 4 katlı bir binanın 2’nci katında dün sabah saatlerinde patlama meydana geldi. Patlamanın yaşandığı katın duvarları yıkıldı.
 

Makrodan mikroya geçilecek! 
Sonunda cuma günü ABD Temsilciler Meclisi “bailout” denen kurtarma operasyonunun değiştirilmiş ve geliştirilmiş şeklini oyladı. Kanun tasarısını 171 hayır oyuna karşılık, 263 evet oyu ile kabul etti.
Deniz Gökçe yazdı...

Hep beraber gitmelisiniz 
Kanayan yaramıza değinip, başlayacağız. Klasik Yıldırım Demirören senaryosu izlemeye devam ediyoruz. Ertuğrul Sağlam’ın kellesini verip, isyanı durdurma istemi üzüntü verici.
Burhan Ayeri yazdı...

Hayallerim Abukluklarım ve Ben... 
Her kriz ortamı aynı zamanda yeni fırsatlar ortamıdır. Bazı cesur insanlar krizden korkup içe kapanacaklarına tersine o ortamı yepyeni yatırımlar, yeni fikirler peşinde koşmak için kullanırlar.
Serdar Turgut yazdı...

 

'Türkmenistan'daki işçilerimiz, işadamlarımız dostluk köprüsü' 
Başbakan Erdoğan, Türkmenistan'ı "ata yurdu" olarak gördüklerini belirterek şöyle konuştu: "Biz buradaki işadamlarımızı, yatırımlarımızı, işçilerimizi ve ailelerini bir dostluk, kardeşlik köprüsü olarak görüyoruz."..
Bütün tribünlerin sevgilisiydi
Türkiye'nin bütün tribün renkleri bir hafta önce Şişli Camisi avlusunda bir araya geldi ve 5 bin kişi, trafik kazasında hayatını kaybeden, Galatasaray tribün lideri Alpaslan Dikmen'i son yolculuğuna tezahüratlarla uğurladı.
 
Önce dişlere bakıyor 
Tüm Dünyada en iyi diş estetikçilerinin katılacağı İstanbul'daki dev kongreye hazırlanan Dr. Galip Gürel, mesleğinin boyut değiştiren halini anlattı: "Alışkanlık önce dişlere bakıyorum.

Tarayan tarayana... 
Dünyanın en çok kullanılan arama motoru Google, Chrome isimli tarayıcısıyla Microsoft ve Mozilla'ya rakip oldu. Ama Chrome, gerçekten de yıllardır internet tarayıcı pazarına hâkim olan Explorer ve Firefox'tan daha iyi olabilir mi?

Kapris hakkım yok 
Yeni sezona "Volkan askerden döndü, İfot Bursa'ya gitti, Kubilay yurtdışına kaçtı," gibi sürpriz değişikliklerle başlayan Avrupa Yakası'ndaki bu gelgit'ler en çok dizinin senaristi ve oyuncusu Gülse Birsel'i yormuş
'Kayıp Prenses atv'ye geliyor!' 
Peri kızı ile dünyalı bir adamın aşkını anlatan, 7'den 77'ye herkesi masallar diyarına taşıyacak olan 'Kayıp Prenses' yakında atv'de başlıyor. Başrollerini Yıldız Çağrı Atiksoy ile Sinan Sümer'in paylaştığı dizi, özel efektleriyle büyüleyecek.

Bu 'yanlış' politika zaten 'partiler üstü' 
Şemdinli'nin Aktütün köyündeki Jandarma Sınır Karakolu'na yapılan saldırı sonucu 15 askerimiz şehit oldu. Ayrıca kayıp ve yaralılar var.  PKK saldırısına siyasi kesimden çeşitli tepkiler verildi.
Emre Aköz yazdı...

Yine tezkere yine baskın 
Terör yine bir tezkere öncesi vurdu. Türkiye'nin dört bir yanında yürekler yandı.
Şimdi ne desek boş. Anaların, babaların acısını, sokaktaki öfkeyi anlamak, dindirmek mümkün değil.
Ergün Babahan yazdı...

Aktütün Karakolu'nun savunulmasındaki zaaflar bilinmiyor muydu? 
Ülke topraklarının bütünlüğünü, sınırlarımızın güvenliğini korumak için gerektiğinde canlarını veren Silahlı Kuvvetlerimizin mensuplarına, saygı ve minnet duyduğumuzu bir kez daha tekrarlamalıyız.
Mehmet Barlas yazdı...

 

Bordo Bereliler hainlerin peşinde
Hain saldırı sonrasında Genelkurmay Başkanlığı'na bağlı Bordo Bereli timler harekete geçti. Bordo Bereliler, kaçan teröristleri etkisiz hale getirmek için kapsamlı operasyon başlattı.
Herkese bu saldırının hesabı mutlaka sorulacak
Cumhurbaşkanı Gül, hain baskının hesabının sorulacağını belirterek, "Buna kimler yataklık etti, böyle bir saldırıya kimler kolaylık sağladı? Bunlar da sonuna kadar araştırılacak ve herkese bunun hesabı sorulacaktır" dedi.
 
Olaydan üzüntü duyduk 
DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki çatışma olayından üzüntü duyduklarını söyledi.

Teröre karşı yöntem değişikliği gündemde
Hakkari'deki hain baskının ardından Terörle Mücadele Yüksek Kurulu olağanüstü toplandı. Türkmenistan'da bulunan Başbakan Erdoğan da gezisini iptal ederek Ankara'ya döndü.

Milli seferberlik başlatılmalı 
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 15 askerin şehit olduğu Aktütün Karakolu'na yapılan terörist saldırıyı lanetledi. Terörle mücadelenin partiler üstü bir anlayışla gerçekleştirilmesini isteyen Bahçeli, "Terörle mücadelede partiler üstü bir anlayışla milli bir seferberlik başlatılması artık kaçınılmazdır.
Vatan trafiğe kapatılacak
İstanbul'un düşman işgalinden kurtuluşunun 85. yıl dönümü dolayısıyla yapılacak tören ve kutlamalar sebebiyle yarın bazı yollar trafiğe kapalı olacak.

'Kabul edilebilir'in ölçüsü nedir? 
Geçen ayın başında yayımladığım "Kabul edilebilir'in ölçüsü nedir?" başlıklı yazımda, bu yılın ağustos ayında verilen şehitlerin dökümünü hatırlatarak bu "savaş hali"nin daha ne kadar süreceğini sormuştum.
Kürşat Bumin yazdı...

Aktütün, Karatütün...
Acımız çok büyük: Hakkari/Şemdinli'deki Aktütün jandarma karakoluna teröristlerce girişilen saldırıda 15 askerimiz şehit oldu. İkisi ağır, 20 askerimiz yaralandı. İki uzman erbaştan ise haber alınamıyor. 
Tamer Korkmaz yazdı...

Akıl böyle ortamlarda lâzım
İnsanın içinde bir tel kopuyor gelen her şehit haberiyle; ha o şehidin evine düşmüş ateş, ha sizin evinize... Birileri için çok kolay olan ve ondan beslendikleri ölmek ve öldürmek eylemleri, hayatın değerini bilenleri kahrediyor.
Fehmi Koru yazdı...

 

Saldırıyı yapana da, yataklık edene de hesap sorulacak
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Hakkari'deki saldırıyla ilgili önemli mesajlar verdi. Gül, hain saldırının farklı boyutları olduğuna işaret etti.
Rüşvet itirafıyla gündeme gelen Çankaya'da silah bile çekilmiş
Rüşvet itiraflarıyla gündeme gelen Çankaya Belediyesi'nde uzun süredir çok ciddi kavgaların yaşandığı ortaya çıktı.
Bebeğine şehit arkadaşının adını vermişti
Şehit er Muhammet Aydemir'in terhisine 3,5 ay kaldığı, şehit arkadaşının ismini verdiği 40 günlük bebeğini hiç görmediği öğrenildi
Fransız validen fişlemeye 'haçlı zihniyeti' benzetmesi
Avrupa'nın en kalabalık Müslüman nüfusuna ev sahipliği yapan Fransa'da Müslümanlar diken üstünde. Fransız iç istihbarat teşkilatının deşifre olan fişleme girişiminin ardından cuma gecesi Korsika'da Ramazan Bayramı'nı kutlayan Müslüman gençler üzerine ateş açıldı.

Bir devrimcinin aşk mektubu
3 Temmuz 1908 Cuma günü, Makedonya kaynıyordu. Resne garnizon komutanı Kıdemli Yüzbaşı Ahmed Niyazi Bey, tabur kasasını kırıyor, 'ödünç' aldığı parayla başına geçtiği ihtilali finanse etmeyi planlıyordu.

İstihbaratçılar uyardı: Aktütün saldırısı Altınova kavgasını körüklemeye yönelik
Şemdinli'de 15 askerin şehit olması, Balıkesir'deki kavgayı körükleyeceği endişesini doğurdu. Bayramın ilk günü Balıkesir'in Ayvalık ilçesine bağlı Altınova beldesinde iki aile arasındaki kavga Türk-Kürt çatışmasına dönüşmüş ve şehirde büyük infiale neden olmuştu.

Son şehitler olsun 
Nereden başlamak lazım bilmiyorum. Tam da küresel krizin etkilerini azaltmaya çalışırken... Altınova'daki olaylar yatışmaya yüz tutmuşken... Meclis üç gün sonra tezkereye hazırlanırken...
MUSTAFA ÜNAL yazdı...

Cin külahtan çıkmaya görsün 
Yer yarılsa, semalar yırtılsa bile bizde bazı çevrelerin kılını kıpırdatamaz. Sanki onlar bu dünyanın dışındadırlar ve hiçbir şeyden etkilenmeden, konforlarını bozmadan, harikalarla donatılmış tam bir hayal âleminde yaşamaktadırlar.
HAMDULLAH ÖZTÜRK  ...
Marks galiba haklıydı 
İdeolojiler gerçekleri sistematik bir şekilde açıklamazlar; tersine sistematik olarak saklarlar ve mutlaka çarpıtırlar.
MÜMTAZ'ER TÜRKÖNE yazdı...

 

Kenthaber
Yayın Tarihi : 5 Ekim 2008 Pazar 08:06:50
Güncelleme :5 Ekim 2008 Pazar 09:55:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?