20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

BUGÜNÜN BASIN ÖZETLERİ - 6.10.2008

 

Kamyonet kasasında havasızlıktan öldüler
İstanbul’dan bir kamyonetin kapalı kasasına balık istifi doldurularak Yunanistan sınırına doğru götürülen 43 kaçağın umuda yolculuğu, Tekirdağ’ın Malkara ilçesi yakınlarında faciaya dönüştü. Dereye yuvarlanan kamyonette 18 kaçak öldü, 3’ü ağır, 25 kaçak yaralandı. Sürücü kaçtı.

Terör değil trafik bilançosu
En çok kaza ve can kaybı ise tatilin son gününde meydana geldi. Dünkü kazalarda 33 kişi öldü, 66 kişi de yaralandı. En çok kaza ve can kaybı ise tatilin son gününde meydana geldi. Dünkü kazalarda 33 kişi öldü, 66 kişi de yaralandı. 

10 ton LPG dehşeti
10 ton LPG yüklü tanker, üzerinde demiryolu bulunan Yeşilköy’deki alt geçitten geçerken sıkışarak alev aldı. Çok sayıda apartmanın bulunduğu geçit çevresinde büyük tehlike atlatıldı. Raylar yüksek ısı yüzünden eğrildi. Tren seferleri aksadı.
Rujlu pitbul saldırdı
Başkanlık seçimlerine haftalar kala kamuoyu yoklamalarında iyice geriye düşen Cumhuriyetçiler, tonlarını sertleştiriyorlar. "Rujlu pitbul" lakaplı Cumhuriyetçi Parti Başkan Yardımcısı Adayı Palin, Demokrat Parti Başkan Adayı Barack Obama’nın "teröristlerle arkadaşlık yaptığını" öne sürdü.
Morallerin en zirvede olması gerek
Başbakan Tayyip Erdoğan, dün Armutlu Köyü’nde katıldığı şehit Hasan Aygör’ün cenazesinin ardından terörle mücadeledeki yol haritasının yeniden belirleneceğini ve sınır karakollarının daha da güçlendirileceğini söyledi.
5 komutan düştü askerler çarpıştı
Aktütün baskınının perde arkası, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Hasan Iğsız’ın bir saat 45 dakika süren basın brifingi ile aydınlandı.

Garp cephesinde iki yeni şey var
BİR - Artık "Şemdinli’de 15 şehit" dendiğinde... Hep bir ağızdan "Vatan sağ olsun" demiyoruz... Lügat paralamıyoruz... Edebiyat yapmıyoruz... Ağıt yakmıyoruz...
Ahmet HAKAN yazdı...

15 değil 35
BİRDEN yasa boğulduk... Yine o karakol basıldı.. 15 şehit... Hayır 15 değil... Şehit sayısı 35’tir... Nasıl mı? 2008’in eylül ayına bakınca durum şu:
Fatih ÇEKİRGE yazdı...

Bu acıların bir çaresi olmalı
GÜNEYDOĞU’dan gelen acı haberler insanı öyle bir ruh haline sürüklüyor ki, böyle günlerde oturup yazı yazmak dayanılmaz bir işkence oluyor.
Tufan TÜRENÇ  yazdı...


 

Savaş gemisi gibi yat 
Chelsea kulübünün milyarder Rus patronu Roman Abramoviç (41), savaş gemisini aratmayan bir yat yaptırıyor. Terörist ve korsan saldırılara karşı füze savunma sistemi bulunan süper lüks yat için 200 milyon sterlin (465 milyon YTL) harcanacak.
Barzani’den kınama mesajı 
ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı John Negroponte, Irak’ın kuzeyinde bölgesel yönetimin başkanı Mesud Barzani ile görüştü. Negroponte, “Çok çirkin bir saldırı, bu olayı kınıyoruz” dedi. Barzani de saldırıyı kınadıklarını belirterek, “Buradan esef duyduğumuzu bildiriyoruz.
Harç bitti yapı paydos 
Fenerbahçe’nin adı var, forması var, hem de çok taraftarı var, yani anlayacağınız hiçbir eksiği yok ancak sahada takımı ateşleyecek, skoru her an değiştirecek, rakibi bunaltacak futbolcusu yok.
Sözün bittiği yer 
iye, Aktütün Jandarma Karakolu’na yapılan baskında hain teröre kurban verdiği 15 çocuğunu son yolculuğuna uğurladı.
Melekler annelerinin yanına gömülecek 
Balıkesir’in Edremit İlçesi’nde kurdukları kamp çadırında sele kapılarak hayatını kaybeden Kemer Country’nin sahibi Esat Edin ile çocukları Aliye (7), Serra Şirin (10) ve Mete Cem’in (12) bugün uğurlanıyor.
Sperm bankası çocuğu ruh hastası olur 
Leyla Bilginel’in bebeği için‘’gayrimeşru’’dediniz.Sözlerinizin Leyla Hanımı ne kadar incitebileceğini hiç düşünmediniz mi? Kalp kırmanın günahından korkmadınız mı?
 

Makrodan mikroya geçilecek! 
Sonunda cuma günü ABD Temsilciler Meclisi “bailout” denen kurtarma operasyonunun değiştirilmiş ve geliştirilmiş şeklini oyladı. Kanun tasarısını 171 hayır oyuna karşılık, 263 evet oyu ile kabul etti.
Deniz Gökçe yazdı...

Hep beraber gitmelisiniz 
Kanayan yaramıza değinip, başlayacağız. Klasik Yıldırım Demirören senaryosu izlemeye devam ediyoruz. Ertuğrul Sağlam’ın kellesini verip, isyanı durdurma istemi üzüntü verici.
Burhan Ayeri yazdı...

Hayallerim Abukluklarım ve Ben... 
Her kriz ortamı aynı zamanda yeni fırsatlar ortamıdır. Bazı cesur insanlar krizden korkup içe kapanacaklarına tersine o ortamı yepyeni yatırımlar, yeni fikirler peşinde koşmak için kullanırlar.
Serdar Turgut yazdı...

 

Ailesini kaybettiğini İstanbul'da öğrendi 
Edin ailesinin hayatta kalan tek çocuğu Murat Edin'e acı gerçek psikolog eşliğinde söylendi..
Dönüş çilesine fırtına eklendi 
Dokuz günlük bayram tatilinin bitimiyle yollara düşen vatandaşlar her yıl olduğu gibi trafik çilesi çekti. Fırtına yüzünden feribot seferleri aksayınca, Çanakkale'de araç kuyruğu 1.5 kilometreyi buldu..
 
Unkapanı kültürü bitti yerini yarışmalar aldı 
Müzik piyasasının yüzde 70'ini elinde tutan Seyhan Müzik'in sahibi Bülent Seyhan: "Bütün firmalar peş peşe battı. Unkapanı'na kimse uğramıyor artık. Onun yerini televizyon şarkı yarışmaları aldı"..

S.O.S bahane R.E.M. şahane 
Türkiye'deki sivil toplum kuruluşlarına destek için düzenlenen 'S.O.S İstanbul' etkinliğinde ünlüler, sosyal projelerden daha çok R.E.M.'e kulak verdi!

'Nazi değilim kebabı da çok severim' 
Avrupa'da yükselen ırkçılığın sesi olarak görülen genç siyasi Sunday Telegraph'a konuştu: Yakın arkadaşlarım arasında Türkler de var. Onlar da Türkiye'nin AB'ye ait olmadığını düşünüyor..
Türkiye'de çatlak yok, konsensüs var 
Abdullah Gül, Türkiye'de türban ve laiklik gibi konularda bir 'bölünme'den söz edilemeyeceğini belirterek, "Böyle bir çatlak yok. Bu sadece siyasi bir tartışmadır" dedi..

Gereksiz yazı
Olan oldu, biten bitti, basılan basıldı, boşuna tartışıyoruz: Yeni paralar hazır, yılbaşında dolaşıma çıkacak, sen istediğin kadar beğen ya da beğenme...
Başbakanın "beğenmiyorsan Boğaz Köprüsü'nden geçme, arabalı vapura bin" dediği gibi, bir yönetici çıkar da "beğenmediysen kullanma" derse ne yapacağız
Engin Ardıç yazdı...

Hariçten ağıt! 
Buralardan oturup o açıyı göremeyiz... Ama o acıyı biraz olsun paylaşabilirse, çoğalır yüreğimiz.
En büyükleri 30'unda, 20'li yaşlarda evlatlar ve geride miniklerini bırakan babalar bunlar.
Umur Talu yazdı...

Akıl tutulması Türkiye'de sorunların çözümünü engelliyor... 
Karmaşık içerikli sorunlarımızın sayısını tam olarak bilmek mümkün değil. Sadece "Güneydoğu Sorunu" na baktığımızda "Kürt Realitesi", "Gelişmemişlik", "Demokratikleşmede Gecikmeler", "Bölücü Terör", "Irak'ın İstikrarsızlaşması", "Şehitlerimiz", "PKK'ya katılımlar", "Asker-Sivil İlişkileri" benzeri ve herbiri aynı ağırlıkta olan başlıkları sıralamak ve bunları çoğaltmak mümkün.
Mehmet Barlas yazdı...

 

Faiz iner dolar çıkar altın düşer!
Kriz tüm cephelerden topyekun taarruz durumunda. Brezilya Borsası'nda ABD paniği var. Rusya, Ruslara bile güven vermiyor. ABD'de hamburger krizi şimdilik aşıldı.
İki anne bir evlat
Çocuğu olmayan amcasına evlatlık verildi. 7 yaşında gerçeği öğrendi. Ancak, yengesini yine de anne bildi. Amcasının ölümünden sonra yengesinin geçimini üstlendi. Cenazesinde, öz annesi ve anne bildiği yengesi de birlikte ağıtlar yaktı.
 
Nisanur ve Mert'ten babaya son görev
Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki Aktütün Sınır Karakolu'na teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan Jandarma Piyade Onbaşı Muhammet Aydemir'in cenazesi, Artvin'in Borçka ilçesinde toprağa verildi.

Cumhurbaşkanı'ndan şehide son görev
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Hakkari'nin Şemdinli ilçesi Aktütün Sınır Karakolu'na terör örgütünce düzenlenen saldırıda şehit olan Jandarma Astsubay Çavuş Hasan Önal'ın Eskişehir'de düzenlenen cenaze törenine katılmak üzere, dün helikopterle kente geldi.

Olayın tek boyutu yok 
Başbakan Erdoğan, terörün sadece güvenlik boyutuyla ele alınmasına karşı çıkarak, “Olayın psikolojik ve sosyolojik boyutları da var” dedi. Medyaya da 'sorumlu ol' mesajı verdi.
Amca bizi bırakma
Aktütün Karakolu'nda şehit olan Jandarma Astsubay Çavuş Hasan Önal'ın cenazesi, Eskişehir'de düzenlenen askeri törenin ardından Kanlıpınar Şehitliği'nde toprağa verildi.

'Ka'Siyaset' ile ama nasıl?
“Türk medyası”nın bu olaylar karşısındaki tavrı hiç değişmiyor. Nitekim, son 15 şehit için de yine çekmecelerde hazır tutulan sayfalara el atılmış.
Kürşat Bumin yazdı...

Gabar-Dağlıca-Aktütün
Tam bir yıl önce, Şırnak'ta 12 işçiyi katleden teröristler hemen ardından Gabar Dağı'nda roketlerle askeri birliğe saldırmışlar ve 13 askerimizi şehit etmişlerdi.
Tamer Korkmaz yazdı...

İktidar mücadelesi: Dün ve bugün
Türkiye'nin her bakımdan iktidar mücadelelerine sahne olduğunu sanırım zihni açık olan herkes artık görüyor. Yoksa PKK durduk yerde 25 militanının hayatını riske atan bir eyleme neden girişsin? 
Taha Kıvanç yazdı...

 

Süper Kobraları da düşürmek istemişler
Aktütün Jandarma Sınır Bölüğü'ne uçaksavar ve roketlerle düzenlenen saldırının detayları da ortaya çıkmaya başladı. Teröristlerin saldırısının hemen ardından Hakkari Dağ ve Komando Tugayı'ndan bölgeye Süper Kobra helikopterler gönderildi.
Fener, Kadıköy'de tepetaklak!
Süper Lig ve Şampiyonlar Ligi'nde çok kötü bir dönem geçiren Fenerbahçe, sahasında hafta içinde UEFA Kupası'na veda eden Kayserispor'a 4-1 yenildi.
Bursa'da 'Şimşek' çaktı, aslan baktı
Şampiyonluğun güçlü adayı Galatasaray, sezona iyi başlangıç yapan Bursaspor karşısında ilk yenilgisine uğradı
Yüksek faiz tüketiciyi ürküttü, evler artık Japon Yeni ile alınıyor
Küresel kriz ve iktidar partisine açılan 'kapatma davası' sürecinde yükselen faizler, emlak piyasasının durgunlaşmasına ve konut fiyatlarının gerilemesine neden oldu

Tatil dönüşü yollar yine kana bulandı
Ramazan Bayramı tatilinde memleketlerine giden birçok vatandaşın sevinci hüzne dönüştü. Yapılan bütün uyarılara rağmen, her tatil dönüşü olduğu gibi yollar yine kan gölüne döndü.

Aktütün baskını Dağlıca ile aynı
Terörün her türlüsünün kol gezdiği 12 Eylül dönemini yaşayan BBP Genel Başkanı ve Sivas Milletvekili Muhsin Yazıcıoğlu, Aktütün Karakolu'na yapılan hain saldırıyla yeniden gündeme gelen terörle mücadeleyi Zaman'a değerlendirdi.

1 milyon Zaman için kampanyamız başlıyor, hazır mıyız? 
Tatil bitti, üniversiteler açıldı, bayram geride kaldı. Maalesef her sene olduğu gibi bu yaz da tirajlarımızda bir düşüş yaşandı. Umuyoruz ki bu son olsun; bundan sonra yaz döneminde tirajımız hiç düşmesin.
EKREM DUMANLI yazdı...

Vatan sağ olsun, ama!.. 
Bugüne kadar Aktütün Karakolu'na yapılan beş saldırıda 43 asker hayatını kaybetmiş bulunuyor. Bu, not edilmesi gereken önemli bir nokta.
ALİ BULAÇ yazdı...
Gidin; hepiniz gidin! 
"Saldırının hesabı sorulacak", "Ayrım gözetmeden terörü lanetlemeyiz", "Etkili mücadele için siyasi irade ve kararlılık sergilenmeli", "Kanları yerde kalmayacak", "Milli birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyulan şu günlerde..." Vesaire, vesaire, vesaire... 
A. TURAN ALKAN  yazdı...

 

Kenthaber
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2008 Salı 08:01:31
Güncelleme :6 Ekim 2008 Pazartesi 08:50:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?