15
Mayıs
2024
Çarşamba
ANASAYFA

BUGÜNÜN BASIN ÖZETLERİ

 

Kör karanlıkta tepelerine bindik
Türk Silahlı Kuvvetleri, Kandil ve çevresindeki terörist yuvalarını, son dönemin en kapsamlı hava harekátıyla önceki sabaha karşı vurdu. 3 saatlik bombardımanda, dünyada sayılı hava...
Konya’da denediler Kandil’de vurdular
Türk Hava Kuvvetleri, bu yıl 18 Haziran’da ilk kez ’Anadolu Kartalı 2007/2’ tatbikatında Konya Atış Sahası’nda gece görüş gözlüğü ve gerçek mühimmatlarla tatbikat yapmış ve tam başarı sağlamıştı

Fazıl Say’a mektup
SEVGİLİ Fazıl...
"Nerelerdesin yahu! Görüşemiyoruz" falan diye "Selam / kelam" faslını uzatıp kafanı şişirmek yerine...
Hemen olaya dalıyorum: Bak dostum!
Ahmet Hakan yazdı...

Rahibi bıçakladılar
İzmir’deki Saint Antuan Kilisesi«nde ayin yöneten Rahip Adriano Franchini, bıçaklı saldırıya uğradı. Rahibin hayati tehlikesi bulunmazken 19 yaşındaki saldırgan suç aleti bıçağıyla yakalandı.

İnleri BBG evi

Dün gece hiç uyumadım. Harekátı anı anına Genelkurmay’da görüntülü olarak çıplak gözle izledim. TSK’nın geldiği düzeyi gördük, gururlandık.

Sınırı aşmayacak, haddini bilecek
EVET, konu komşu, yakın uzak, dost düşman ilgili herkes önceki gece yapılan hava harekátını iyi değerlendirmeli.

Ertuğrul Özkök yazdı...

Anayasa’da kılık kıyafet serbestliği özgürlüğü daraltır

Yeni anayasayı hazırlayan AKP Komisyonunun Başkanı Dengir Mir Mehmet Fırat, türbana serbestlikle ilgili tartışmaları değerlendirirken, öğretim üyelerinin hazırladığı taslaktaki alternatiflere aykırı bir görüş açıkladı.

ABD’li general:Sadece askeri mücadele yetmez
Amerika Birleşik Devletleri Genelkurmay Başkanlığı Harekat Planlama Dairesi Başkanı Tümgeneral Richard Sherlock, önceki gün Amerika Savunma Bakanlığı binası Pentagon’da gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Sen kötüsün! O anı hayatım boyunca unutmam mümkün değil...
Duşun tam orta yerinde duruyoruz. Hiç kıpırdamıyoruz.
Birbirimizin gözünün içine bakıyoruz. Onun bakışları beni, benim bakışlarım da onu delip geçiyor...
Ayşe Arman yazdı...

 

ABD'nin bölge politikası bekleniyor
İlk kez dertleşme tonunda konuşuyorlar benimle... Kürt siyasetinde yaşanan büyük çözülmeyi, bölgede siyasi İslamın güçlendiğini anlatıyorlar... Ve 'bekliyorlar'..
VE KANDİL VURULDU
F-16 ve F-4'lerden oluşan 52 uçak, gece yarısı iki ayrı üsten havalandı; Kandil'deki PKK kamplarını vurdu. Sivillerin zarar görmemesi için lazer güdümlü füzeler kullanıldı»

PKK'ya karşı 'kapsamlı plan'
PAZAR günü gece karanlığında Kuzey Irak'taki PKK kamplarına karşı yapılan hava operasyonu uzun bir siyasi ve teknik hazırlığın eseridir.
ABD Dışişleri Bakanı Rice Ankara'ya geldiğinde,

Taha Akyol yazdı...

Terörist '221'i duymadı
Çiçek, "Kim, TCK'daki 221'in farkında? Kandil Dağı'ndaki teröristin nereden haberi olacak da 'Ben bundan istifade edeyim' diyecek? Bu tanıtım yeteri kadar yapılamadı. Pişmanlık yasası konusunda ortak akla ihtiyaç var. Kim ne katkı verecekse şimdi konuşsun" dedi
DTP'li başkandan tehdit gibi ifade
Gündem gazetesinin kapanmasına tepki için yapılan eyleme katılan DTP İl Başkanı Halil Aksoy, "Bugün burası kendisini kapatmak zorunda kalabilir. Yarın insan yapabileceği hiçbir şey kalmayınca kendisini patlatabilir de" diye konuştu.

Sansür kararı Erdoğan'ındı
Fazıl Say öfkeli... "Karanlık güçlere teslim olmayacağız" dediği açıklamasında, bu iktidarın kendisine ve müzik sanatına şimdiye kadar dostça davranmadığını söylüyor.Örnek olarak da kendi yazdığı "Metin Altıok ağıtı" adlı oratoryonun, iktidarın ilk kültür bakanınca sansürlendiğini hatırlatıyor.

Can Dündar yazdı...

Maç unutulur ama golü asla!
Tuncay'ın Derby karşısındaki golünü yorumlayan İngiliz Times gazetesi şöyle yazdı: Maç kısa bir süre içinde unutulur, ancak karşılaşmadaki tek gol uzun süre hafızalarda kalacak
İzmir'de rahibe bıçak 
İzmir'de pazar ayinini yöneten İtalyan Rahip Adriano Franchini bıçaklı saldırıya uğradı. 19 yaşındaki saldırgan yakalandı.

ABD'nin bölge politikası bekleniyor

Gölgeler, fısıltılar, sorular
Her seferinde neler neler yazmak ister insan buralara geldiğinde: Dicle'nin üzerine düşen ayı, Mezopotamya'ya geceleri yağan yıldızları, şakacı çocukları ve eflatun bıyıklı adamları.

Ece Temelkuran yazdı...

 

Gece darbesi
Hükümete sınır ötesi harekât yetkisi veren tezkereden 60 gün sonra, Türk Silahlı Kuvvetleri PKK'ya yönelik geniş çaplı bir hava operasyonu düzenledi. Önceki gece yarısı üç saat süren ve çoğu F-16 50 uçağın katıldığı operasyon ilklere sahne oldu.
4 milyon hacı Arafat'a çıkıyor
Suudi Arabistan'a hac farizasını yerine getirmek için gelenlerin sayısı dün itibariyle bir milyon 643 bin 207'e ulaştı. Bu rakamın, vizesiz gelenler ve beklenmedik konuklarla dört milyona ulaşabileceği belirtildi.

Cennette cinnet!
Hala oturamadık yerimize.
Yerleşemedik.
Birbirimizi komşu, arkadaş, dost, kardeş edinemedik.
"Dört nala gelip uzak Asya'dan", bir bin yıl sonra dahi, "bir kısrak başı gibi uzanan" bu yurdu, ya

Umur Talu yazdı...

Büyükanıt: PKK kampları artık bizim için 'BBG Evi'
TSK'nın K.Irak'a yönelik operasyonunu ana karargâhtan izleyen Org. Büyükanıt, PKK kamplarını BBG Evi'ne benzeterek "Kış da olsa, kar da yağsa, mağarada da yaşasalar onları bulup, vururuz" mesajı verdi. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Kuzey Irak'a ...
Başbakan Erdoğan askere teşekkür etti
Operasyondan sonra TSK mensuplarını kutlayan Başbakan Erdoğan, "Kara kuvvetlerimiz de destek unsurlarıyla harekâta iştirak etmiştir" dedi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Irak'ın kuzeyindeki terör örgütüne ait hedeflere yönelik gece düzenlenen operasyonla ilgili İzmir'de değerlendirmelerde bulundu.

Fazıl Say ne yapsın?
SAĞDUYUNUN SESİ

Köksal Toptan "1980 ihtilalinden önce" de bakanlık yaptı, "sonra" da.
Devlet Bakanlığı da yaptı, "Milli Eğitim Bakanlığı da, Kültür Bakanlığı da.
Ve şimdi o TBMM Başkanı.
Başkan'la konuştuğumuz ilk konu "Fazıl Say olayı."

Yavuz Donat yazdı...

İlkleri başaran pilotlar tam 7.5 yılda yetişiyor
Gece harekâtıyla PKK'nın kamplarını vuran savaş pilotları, çok titiz bir seçim sürecinden geçip, son derece zorlu bir eğitim sonrasında göreve geliyor. PKK kamplarına yönelik son derece zorlu gece operasyonun altından
'İkna timleri' 50 genci dağdan indirdi
Hakkâri Valiliği'nin 2 yıl önce kurduğu 'ikna timleri' sonuç verdi. Kentte muhtarlar, imamlar, jandarma komutanları, öğretmen ve ağalardan oluşan 'kanaat önderleri' 2 bin evi tek tek dolaştı. Terör örgütüne katılım yüzde 80 düşerken, 50 örgüt üyesi de teslim oldu. ...

Vişne çürüğü rapor
Paris'te bugün Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin girişimiyle (Durun; hemen yüzünüzü buruşturmayın, bu kez hayırlı bir iş için uğraşıyor) düzenlenecek toplantıda Türkiye önemli bir belge dağıtacak.

Erdal Şafak yazdı..

Karayılan'ın 'Alo'suna F-16'larla jet cevap
Terör örgütü PKK elebaşılarından Murat Karayılan'ın uydu telefonu ile yaptığı görüşmelerden yerinin tesbit edilmesi üzerine Diyarbakır ve diğer üstlerden kalkan F-16 savaş uçakları belirlenen koordinatlarıa bomba yağdırdı.

TSK'ya operasyon tebriği

Başbakan Erdoğan, başarılı bir operasyon yapıldığını belirterek, “Başta Genelkurmay Başkanım olmak üzere Kuvvet Komutanlarımız ve kahraman pilotlarımızı, tüm Türk Silahlı Kuvvetlerimiz'in....

Eve dönüş mü? Yeni bir göreve dönüş mü?
Bir ülkede asayiş bozulduğu zaman, haydutluk artar ve eline silah alıp dağlara çıkanlar çoğalır. Hükümetler, dağa çıkanları eylemlerinden vazgeçirmek için çareler ararlar. 
Cevdet Akçalı yazdı...

Komando kaçış yollarını kapattı
Türk Silahlı Kuvvetleri'nin düzenlediği sınır ötesi operasyon nedeniyle kamplardan kaçması muhtemel teröristler için kaçış yollarına komando timleri yerleştirildi. Yollar ayrıca topçu ateşi altında alındı
Terör belasını yok etmeye kararlıyız
Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, ihtiyaç duyulduğunda operasyonların kararlılıkla sürdürüleceğini belirtti.
Çiçek “Biz hükümet olarak, en başta Silahlı Kuvvetlerimiz olmak üzere devletimizin....

'Adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs'
Önceki hafta Eyüp Adliyesi'nde, 2. Şişli Asliye Ceza Mahkemesi'nin Agos gazetesinden Arat Dink ve Serkis Seropyan'ı bir yıl hapis cezasına çarptıran kararının "gerekçe"sini konu edinen
Kürşat Bumin yazdı...

Arafat'ın yolunu tuttular
Kutsal topraklardaki 4 milyona yakın hacı adayı bugün Arafat'a çıkıyor. Mekke boşalırken, konaklama için 350 çadırın kurulduğu Arafat'a Türk hacı adayları otobüslerle, diğer ülkelerden gelen milyonlarca hacı adayı ise yürüyerek ulaşacak.
 IKYB: PKK ağır kayıp verdi
Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani'ye bağlı Irak Kürdistan Yurtseverler Birliği (IKYB) resmi internet sitesi, TSK operasyonunun terör örgütü PKK'ya "çok yoğun bir zarar" verdiğini duyurdu.
Medeniyetten anlamayan adam..
Suudi Arabistan Türk düşmanlığı yapıyormuş; çünkü "pis Araplar"(!) Mekke'de 2. Abdülhamit tarafından inşa edilen kışlayı yıkıp otopark yapmışlar..

Fikri Akyüz yazdı...


Kandil'e gece yarısı hava operasyonu


Türk Silahlı Kuvvetleri, Kuzey Irak'a yönelik ikinci sınır ötesi operasyonunu önceki gece yarısı yaptı. İki hafta önce Hakkari'nin Çukurca ilçesinin güneydoğusunda 50-60 kişilik PKK'lı terörist grubu etkisiz hale getirmek için Irak'a giren TSK, bu kez daha kapsamlı bir harekat gerçekleştirdi.
TSK, 'geri çekiliyoruz' taktiğiyle 3 gün istihbarat toplamış
Terör örgütü PKK'nın özellikle kış aylarında barınak olarak kullandığı Zap, Avaşin ve Hakurk bölgesindeki kamplarına beklenmeyen zamanda operasyon düzenleyen TSK'nın, üç gün boyunca istihbarat hazırlığı yaptığı öğrenildi.

Camdaki sinek

Camda küçük bir sinek geziniyor.

Bildiğimiz yaz sineklerinden değil, ufak tefek toz gibi bir şey; hemcinsleri çoktan ortalıktan çekilmişken bu soğuk havada hayata nasıl tutunabildiği şaşırtıcı.

A.Turan Alkan yazdı...

'PKK, ağır kayıplar verdi'
Türk F-16'larının ve topçu birliklerinin PKK'ya yönelik bombardımanının Kuzey Irak'ta 'yoğun bir zarar' meydana getirdiği bildirildi.
Kürdistan Yurtseverler Birliği sitesi, Uluslararası Kızılhaç Örgütü'nün tahliye edilenleri ziyaret ettiğini ileri sürerken, görgü tanıklarına dayanarak PKK'nın kayıp verdiğini de kaydetti.
Şemdinli sanığı iki astsubay batı illerine atandı

Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı Askeri Mahkemesi'nin ilk duruşmada tahliyelerine karar verdiği Şemdinli sanığı astsubaylar Ali Kaya ve Özcan İldeniz güvenlik gerekçesiyle batıdaki illere tayin edildi.
ABD ile mutabakatın meyveleri

Başbakan Erdoğan'ın 5 Kasım'da Beyaz Saray'da Başkan Bush ile görüşmesinden sonra iki şey netleşmişti: ABD Irak'ta PKK'ya karşı doğrudan bir şey yapmayacak, ama sınırlı hava ve kara operasyonlarına ses çıkarmayarak bu ve benzeri maksatla anlık istihbarat sağlayacaktı.
Ali H. Aslan yazdı...
Doğduğu köye bakan olarak döndü: Fakirliği biliyorum, ihtiraslı değilim
Hazine'den sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, okumak için ayrıldığı Batman'ın Gercüş ilçesine bağlı Arıca köyüne 'bakan' olarak döndü. Eşi Annalise ile birlikte doğduğu köye gelen Şimşek, damlara çıkan hemşehrilerinin zılgıtlarıyla karşılandı.
Teşvikle birbirimizi aldatmayalım sadece fabrikaların yeri değişiyor
Tekstilin başkenti Denizli, Anadolu'da yıldız illerden birisi durumunda. İhracatı 2,2 milyar doları bulan şehir kalkınmasını devlet yatırımlarından çok özel müteşebbislerin gayretiyle meydana getirmiş

Arthur Zico'nun hamlesi ve görünmeyen adamın uyanışı

O ana kadar sahanın en görünmez adamlarından biriydi. İlk yarıda sadece yakın mesafeden değerlendiremediği bir pozisyonda varlığını hissettirebilmişti. Bunun dışında F.Bahçe'nin son zamanlarda şahit olduğum, en tutuk, en temposuz, en hevessiz oyununda o da sessiz, sakin ve verimsizdi.
Hayri Beser yazdı...


 

 

Kenthaber
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2007 Pazartesi 04:51:07
Güncelleme :17 Aralık 2007 Pazartesi 06:14:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?