20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

BUGÜNÜN BASIN ÖZETLERİ

 

ABD’ye yine hayır
NATO’nun dün Bükreş’te liderlerin gayriresmi yemekli zirvesiyle başlayan zirvesi öncesinde ABD Başkanı Bush, Afganistan’a takviye muharip güç gönderilmesi için göz korkuttu:
Afganistan için sivil girişim gerek
Bükreş’teki NATO Zirvesi eşsiz bir toplantı niteliğinde. İlk kez, Afganistan’daki NATO yönetimindeki 39 ulusun liderleri, Başkan Karzai, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri ve Avrupa Birliği ile diğer başlıca uluslararası kuruluşların üst düzey yetkilileri ile bir araya gelecek.
Gıda fiyatları niye çıldırdı
Dünya yeni bir açlık dalgasının korkusunu yaşamaya başladı. Yerkürenin her yerinde gıda fiyatları artıyor. Uzmanlar artışı şu gelişmelere bağlıyor:
İşte Rusya’daki Putin modası
Rusya’da Putin’in yarattığı milliyetçilik dalgası podyumlara sıçradı. Kremlin yanlısı gösterilerin organizasyonunda üç yıl çalışan Antonya Şapovalova, "Putin modasını" defilelere taşıyor. Kreasyonlarını, "Rus olanı sev" ve "Seninleyiz Putin" gibi sloganlar süslüyor
Erdoğan 301 için tarih verdi
Başbakan Tayyip Erdoğan, 301. madde için tarihi İsveç’te verdi. Erdoğan, 301. madde değişikliğinin sosyal güvenlik reformunun ardından Meclis’ten geçirileceğini söyledi.
Bayi gezisinden ölüm haberi geldi
Çevre il ve ilçelerdeki bayileri ziyarete giden Burdurlu işadamı öldürüldü ve cesedi toprağa yarı gömülü bulundu. Katil zanlısı çoban, telefon görüşmeleri incelenince yakalandı.

Tutanak...
ÇARPIŞMIŞ arabaların çevresinde koşuşturup kalem arayan iki Türk görürseniz, demek ki "tutanak" tutacaklar.
Bu kaza yerinde "tutanak tutma" uygulaması, demokrasimiz ile yakından ilgilidir. Halkımızın bugünlerde çok konuşulan demokrasiden ne anladığını ve uzlaşı becerisini ölçmek açısından...
Bekir Çoşkun yazdı...

Ceberut devlet anlayışı
MUĞLASPOR Başkanı geçtiğimiz gün kısa bir "demokrasi ve insan hakları" macerası yaşama olanağı buldu.
Suçu, sahanın ortasında futbolculara zarf içinde para dağıtan Vali Yardımcısı’na "Bu kulüp bir kurum, parayı bize verin, biz dağıtalım" demiş olması.
Mehmet Y. Yılmaz yazdı..

’Son savaş' çığırtkanları
BİR süre önce kendi açımdan çok önemli bir karar aldığımı yazmıştım.Artık marjinal gazetelerin, marjinal yazarlarını, provokatörlerini okumayacağım demiştim.

Ertuğrul Özkök yazdı...


 

Gizemli kaza
Bolu Dağı'nda salı günü meydana gelen kaza hala esrarını koruyor. 150 metrelik uçurumdan yuvarlanan Mercedes'teki iki kişinin ölüsü de dirisi de ortada yok
BAKACAK Mevkii'ndeki bir park alanından aşağı uçan 06 LT 099 plakalı Mercedes, ağaçlara ve kayalara çarparak durabildi. Alev alan aracın yanına giden jandarma ve polis içinde kimseyi bulamadı.
Cehennemden çıkış yok
Şükrü Saracoğlu Stadı dün akşam tarihinin en önemli 90 dakikasına sahne oldu. İngiliz devi Chelsea karşısında Kanarya destan yazdı. Tribünleri tıka basa dolduran 52 bin Fenerbahçeli, ortalığı adeta cehennem yerine çevirdi.
AKP'den 4 aşamalı dava stratejisi
AKP, kapatılmaktan kurtulmak için ince bir taktik hazırladı: Anayasa Mahkemesi’nin türban kararı beklenecek, Bahçeli’ye Fazilet için altına imza attığı teklif hatırlatılacak, anayasa paketi demokratikleşme adımları da içerecek
Orhan Aslıtürk yakayı ele verdi
ESKİ Şişli Belediye Başkanı Gülay Aslıtürk'ün ayrıldığı eşi Orhan Aslıtürk, İspanya'nın Malaga kentinde yakalandı. Interpol'ün kırmızı bültenle 10 yıldır aradığı Orhan Aslıtürk, Türkiye'ye iade edilecek.
Kadın muhtarın adalet isyanı
İstanbul Bahçeşehir 1. Kısım Mahalle Muhtarı Sakine Turhan’ın başına gelenler filmlere konu olacak cinsten. Turhan’ın hayatı 5 ay önce sivil polislerin muhtarlığa gelmesiyle değişti. Bir mahalle sakini hakkında bilgi isteyen polislere Turhan’ın cevabı ‘MİT dışında jandarmanın izni olmadan bilgi veremem’ oldu
Başsavcı’nın sabrı taştı
Ağır eleştirilere uğrayan Yargıtay Başsavcısı’ndan uyarı geldi: Hakaret ve tehdit içeren söz ve yazılar hakkında yasal işlem yapılacak

Şehrin konuştukları
Hayli şanlı bir geçmişi bulunan New Yorker dergisinin en keyifle okuduğum bölümü ‘Talk of the town’ (şehrin konuştukları) adlı bölümdür.
Serdar Turgut yazdı...

Yorumsuz... Senaryo işte...
Siyasi kulislerde senaryolar havada uçuşuyor, en çok konuşulan senaryoya göre ilk aşamada yapılacaklar şöyleyMİŞ (okuduklarımı aktarıyorum efendim):
Güler Kömürcü yazdı...
Ali Babacan ne işe yarar?
Geçen akşam Uğur Dündar haberlerde “Sadece 23 dakika süren bir bayram olabilir mi” diye sordu ve devamını getirdi: “Burası Türkiye’yse olur.” Bu anonsun ardından “Expo rezaleti” haberine geçildi.
Oray Eğin yazdı...

 

İsveç'ten üç önemli mesaj
1- SAVUNMA ÇALIŞMASI
Erdoğan kapatma davasıyla ilgili "Anayasa Mahkemesi görevini yapacaktır. Biz de savunmaya yönelik çalışmamızı yapacağız" dedi.
Evi terk eden kocaya tazminat  davası açtı
Eşinin cinsel rahatsızlığı olduğu için internetten ürün bile satın aldığını söyleyen genç kadın, evi terk eden kocasından 55 bin YTL tazminat istedi. İzmir'de bir mağazada müdür olarak çalışan İzzet Turşucu ile güzellik uzmanı olan Büşra Sayın Turşucu, geçtiğimiz yıl tanıştıktan kısa süre sonra ...
İnternetteki madalyalar için yasal işlem
Çanakkale ve İstiklal Savaşları madalyalarının internet üzerinden açık artırmaya çıkarılması üzerine harekete geçen Kültür ve Turizm Bakanlığı ilgililer hakkında yasal işlem başlatıyor. Bakanlığa bağlı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü, Emniyet Genel Müdürlüğü Bilişim Suçları Bölümü'ne ...
Ramazan üç kişiye hayat verdi
Beyin kanaması sonucu 12 yaşında ölen Ramazan'ın organları 3 kişiye nakledildi. Karaman'da 7 gün önce beyin damarlarındaki tıkanıklığa bağlı olarak beyin kanaması sonucu ölen ilköğretim okulu öğrencisi 12 yaşındaki Ramazan Karademir'in iki böbreği ve karaciğeri 3 kişiye hayat verdi. ...
Gönüllü Türk doktorları Afrika'nın 'gözünü açıyor'
Uluslararası İnsani Yardım Vakfı (İHH), Dayanışma Vakfı ve Çöl Doktorları'nın hazırladığı, Sağlık Bakanlığı ve TİKA'nın da desteklediği proje kapsamında Sudan'ın başkenti Hartum'da kurulan ameliyathanede gönüllü hizmet veren Türk doktorlar, günde ortalama 40 kişiye katarakt ameliyatı yapıyor. ...
Uras: 'Kayacı fikir suçu işledi' demek 301'e hakaret olur
Aysun Kayacı ve Müjde Ar hakkında, sundukları TV programında sarf ettikleri sözler nedeniyle Hrant Dink, Elif Şafak, Baskın Oran'ın da yargılandığı ve "Türklüğe hakaret" suçunu düzenleyen 301'den suç duyurusunda bulunulması tartışmalara neden oldu. ...

Bükreş Zirvesi
Eşi görülmemiş temizlik operasyonuyla pırıl pırıl yapılan, hepsi de çakı gibi 20 bin polisin görevlendirildiği (Kilolu ve orta yaş üstündeki güvenlik görevlileri "Estetiği bozmamaları için" izine çıkarıldı!) Bükreş'te NATO zirvesi dün akşam Çavuşesku'nun ünlü Halk Sarayı'ndaki yemekle başladı.

Erdal Şafak yazdı...

Şu sihirli kelime
Gelen mesajlardan, üniversite öğrencilerinin yazılarımı tartıştıklarını anlıyorum. Buna çok seviniyorum. Çünkü tartışan tarafların, fikirlerini savunmak için farklı kaynaklara başvuracaklarına, böylece yeni bilgiler edinerek kendilerini geliştireceklerine inanırım.

Emre Aköz yazdı...

Tellakların değişmesi hamamın değiştiğini göstermez...
Acaba cevabını bulmamız gereken öncelikli soru "Bu durumdan nasıl çıkarız" mı, yoksa "Bu durumdan neden hiç çıkamıyoruz" mu olmalı?
"Değişim" tabii ki her şeyi etkiliyor.

Mehmet Barlas yazdı...


Devlet parasıyla saltanat tatilde bitti
Yüzlerce şirkete naylon fatura keserek hayali ihracat yoluyla devleti yaklaşık 6 milyar dolar zarara uğratan Orhan Aslıtürk İspanya'nın sayfiye kenti Malaga'da tatil yaparken yakalandı. Aslıtürk'ün iadesi için işlemler başlatıldı.
Sıfırlama süreci
22 Temmuz'dan itibaren Türkiye'de ne olduysa, hemen hepsi hiç olmamış hale getirilmek isteniyor
Baykal destek versin AK Parti kapatılmasın
Milliyet Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin, demokrasinin zarar görmemesi için AK Parti'nin kapatılmasını önlemek gerektiğini belirterek CHP'yi sosyal demokrat duruşa uygun olarak anayasayı değiştirmeye çağırdı
Herkes kendi görevini yapacak
Başbakan Erdoğan, kapatma davasıyla ilgili mahkeme sürecinin başladığını ifade ederek, “Dava süreci başlamıştır. Anayasa Mahkemesi kendi görevini yapacaktır, biz de ilgili arkadaşlarımızla bu konuda savunmalarımıza yönelik çalışmalarımızı yapacağız” dedi.
Son gaziyi kaybettik
İstiklal Savaşı'nın son gazisi Eskişehirli Yakup Satar 110 yaşında aramızdan ayrıldı.
Kurtuluş Savaşı'nın hayatta kalan son gazisi Eskişehirli Yakup Satar, vefat etti. Eskişehir'de beraber yaşadığı kızının evinde gözlerini hayata kapayan İstiklah Savaşı'nın son gazisi Satar, 1898 yılında Kırım'da doğdu.
Herkes ne yaptığını gayet iyi biliyor…
Önümüzde yeni bir belirsizlik sayfası açıldı, yeni bir otoriterleşme mekanizması tetiklendi, üstelik bu ülkenin en önemli hakemlik kurumu tarafından, asker ikame edercesine yapıldı.
Ali Bayramoğlu yazdı...

Bir intihar bombacısı, bir de nükleer çanta!
Son açıklama Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den geldi: Türkiye Afganistan'la ilgilenmeye devam edecek. Ancak bu ülkeye muharip asker göndermeyecek. Böyle bir niyet yok. Bunun ötesinde Türkiye, oradaki imkanlarını genişletecek. Afgan halkına her türlü yardımı yapacak….
İbrahim Karagül yazdı...

Bizde böyle olur...
İngilizcede 'undo' diye bir fiil var; 'do' (yapmak) fiilinin tam tersi anlama geliyor. Türkçede biraz dolambaçlı anlatabileceğimiz bir eyleme karşılık gelir 'undo' fiili: Yapılmış bir şeyi yapılmamış hale getirmek... Eskiye ait olanın izini bırakmaksızın, bir şeyi sil baştan etmek...
Fehmi Koru yazdı...

 

Sahte pasaport şebekesi, insan kaçakçısı çıktı
İstanbul'da bir sahtecilik şebekesine yönelik yürütülen operasyon, uluslararası bağlantıları olan insan kaçakçılığı çetesini ortaya çıkardı.
Cömert: İhtiyaç duyulursa 'özel kuvvetler' kullanılır
İşçi Partisi (İP) Genel Başkan Yardımcısı emekli Tuğgeneral Servet Cömert, Türkiye'nin birtakım özel kuvvetleri bulunduğunu ve gerektiğinde bunların devreye sokulduğunu söyledi.
Müşteri bulamayan şirketin elektrik lisansı iptal edilecek
Elektrik üreten özel şirketler, artık müşteriyi kendisi bulacak. Enerji Bakanlığı, 'elektrik borsası' olarak da adlandırılan Dengeleme ve Uzlaştırma Yönetmeliği (DUY)'nde değişikliğe gidiyor.
İki liderden yatırımcılara destek sözü
Petrol zengini Körfez ülkelerinin Türkiye'ye ilgisi her geçen gün artıyor. Karşılıklı ziyaretlerle bu ülkelerle ilişkilerde son yıllarda büyük ilerleme kaydedildi.
AK Parti strateji değiştirdi öncelik AB reformlarında
Parti kapatmayı zorlaştıran değişikliği bu hafta Meclis'e sunmayı planlayan AK Parti, 15 Nisan'a kadar bekleme kararı aldı. İktidar, önceliği AB reformlarına verecek. Hazırlanan demokratikleşme paketinde 301 de var.
Yargıtay, 21 yıl önce 'Köşk yargılanamaz' demiş
Anayasa Mahkemesi, AK Parti'ye açılan kapatma davası kapsamında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü yargılamaya hazırlanırken, arşivlerden ilginç bir karar çıktı.
Halkı demokrasiden soğutmayın
Anayasa Mahkemesi'nin AKP iddianamesini kabul ettiği haberi duyulur duyulmaz bir yabancı meslektaş aradı. Sorduğu soru şuydu: "Türkiye Cezayir'e döner mi?!.." Şaşırdım ve irkildim...
Şahin Alpay yazdı...
Ak ile kara
AK Parti ile ilgili kapatma davası, Başbakan'ın önceki gün söylediği gibi "yeni bir sınav". Ancak bu sınav, Türkiye'de nefes alıp veren, geleceğini bu topraklarda arayan herkesin; her kurumun, her aktörün girdiği bir sınav.
Mümtazer Türköne yazdı...
Seyredilirse, AK Parti kapatılacak...
Anayasa Mahkemesi, AK Parti'nin kapatılmasını talep eden iddianameyi kabul etti. İçeriden ve dışarıdan yapılan yorumların ağırlık noktası, bunun bir "yargı darbesi" olduğudur.
Hüseyin Gülerce yazdı...

 

Kenthaber
Yayın Tarihi : 3 Nisan 2008 Perşembe 05:48:21
Güncelleme :3 Nisan 2008 Perşembe 06:37:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?