29
Mayıs
2024
Çarşamba
ANASAYFA

BUGÜNÜN BASIN ÖZETLERİ

 

Tatil ve diplomasi için bugün Bodrum’da
Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile eşi Esma Esad, sürpriz bir şekilde bugün tatil için Türkiye’ye geliyor. Özel bir uçakla Bodrum’a gelecek olan Esad çiftini burada Başbakan Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan karşılayacak.
Kesilen penisi 11 saatlik operasyonla yerine dikildi
Trabzon’da, birlikte olduğu İlknur Toptan tarafından penisi kesilen Sinan Günaydın, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’ndeki doktorlarına "Böyle yaşayamam. Cinsel organım olmazsa ölürüm" diyerek ameliyata girdi.
Galatasaray Emre'yi unuttu
Galatasaray Dergisi'nin Ağustos sayısında, önümüzdeki sezon Turkcell Süper Lig'de mücadele edecek olan kulüplerden giden ve gelen oyuncular ile takımlar hakkındaki yorumlara yer verildi.
İhraç yok
YAŞ kararları dün Cumhurbaşkanı Gül’ün de onayından geçerek açıklandı. Uzun yıllardan sonra ilk kez hiçbir personel, irticai faaliyet ve disiplinsiz davranış nedeniyle ihraç edilmedi. 32 general ve amiral ile 46 albay terfi etti.
Yeni binayı konuştuk
Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç dün Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin’ e sürpriz bir ziyarette bulundu.
Cezaevinden Köşk’e
Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, AKP kapatma davasının sonuçlanmasının ardından dün ilk kez Çankaya Köşkü’ne çıktı.

Yanan biziz
TÜRKİYE’nin ciğerini bu defa Antalya’da dağladılar.  Gazetelerde yayınlanan rakamlara göre 31 Temmuz günü çıkan orman yangınında binlerce hektarlık alandaki ağaçlar kül oldu.
Oktay Ekşi yazdı...

YAŞ...
ŞİMDİ arkadaşlar oturdular, Başbakan’ın değişmesini bekliyorlar. Daha önce de kaç kez "değişmesini" beklemişlerdi. Olmadı... Bu sefer baştan...
Bekir Çoşkun yazdı...

İlker Paşa sizden
ÖNCEKİ cumartesi sabahından itibaren mesajlar akmaya başladı. Anayasa Mahkemesi kararını açıkladı, şimdi sıra sende.
Ertuğrul Özkök yazdı...


 

Kutuda teslim 
Son 15 günde 27 bebeğin öldüğü Ankara Dr. Zekai Tahir Burak Hasta nesi’nde dün hareketli saatler yaşandı.
Güngören faillerinin, bombayı patlatıp seyrettiği ispatlanamadı 
İçİŞleri Bakanı Beşir Atalay’ın Güngören’de yaşanan bombalı saldırının PKK üyesi faillerinin de kesin tespitlerle yakalandığını duyurmasına karşın, mahkemeye çıkarılan 8 kişi, “tasarlayarak birden çok kişiyi öldürmek” suçundan değil de “terör örgütü üyesi olmaktan” tutuklanması kafaları karıştırdı.
15 Milyon dolarlık bebekler 
ABD’Lİ oyuncu çift Angelina Jolie (33) ve Brad Pitt’in (44) geçen ay dünyaya gelen ikizlerinin fotoğrafları ilk kez Hello! dergisinde yayımlandı.
Başkan eşi için Çeşme'ye gitmiş!..
ANTALYA perşembe günü başlayan yangınla mücadale ederken, AKP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in hafta sonu Çeşme’ye gitmesi tepki topladı.
Hırsızın geçim kapısı Beyoğlu Adliyesi oldu 
İstanbul Beyoğlu Adliyesi’ne hırsız dadandı. Haliç Köprüsü’nün altında bulunan adliyenin adli sicil bürosuna giren hırsız ya da hırsızlar çekmecede bulunan 750 YTL’yi alarak kaçtı.
Karar demokrasinin yarıçapını belirleyecek 
HÜKÜMET Sözcüsü Cemil Çiçek, Anayasa Mahkemesi’nin AKP hakkında verdiği kararla ilgili olarak, “Kararın gerekçesi yayımlanmadan bu kararın çerçevesini tayin etmek mümkün değil.
 

Gerilim gerilimi çeker! 
Demokrasi ve evrensel hukuk anlayışımızı bakın neye benzetiyorum. Eskiden hani atletlerimiz uluslararası yarışlara katılır sonuncu olurlardı. Ama Türkiye rekoru da kırılırdı bu yarışmalarda.
Mansur Forutan yazdı...

Kaderimiz kimlere endeksli? 
Birkaç gündür bu sütün Avrupa ile ilgilenmekte. Bundan sonra da Avrupa ekonomilerinin gidişatını yakından izleyeceğiz. Çünkü Avrupa zayıflamakta ve biz de aslında Avrupa’ya endeksliyiz.
Deniz Gökçe yazdı...

Basın göklere de yabancı  
Geçenlerde okudum, Uğur Cebeci’nin “Cockpit” sayfası Hürriyet’te ilk yayımlanacağı zaman herkes “Kim bakar ki bu sayfaya” diye burun kıvırmış.
Oray Eğin yazdı...

 

Susurluk timinin infazı Ergenekon dosyasında 
Susurluk ile gündeme gelen "Sapanca cinayetleri"nin detayları, Ergenekon iddianamesinin eklerinde çıktı. Hikmet Çiçek'te bulunan belgede "Susurluk timi"nden Cavit; Behçet Cantürk ve Savaş Buldan cinayetlerini anlatıyor..
 Başsavcı Savaş ve Erbakan da hedefti 
'Ülkücü çete lideri' olarak tanınan Gençyılmaz ifadesinde: "Emekli subayların da bulunduğu oluşum Vural Savaş ve Erbakan'ı vuracaktı" dedi..
TEDAŞ müdürü: Lokantacılar yaktı 
Antalya'nın Manavgat ve Serik ilçelerinde can ve mal kaybına yol açan yangının çıkış nedeniyle ilgili olarak, TEDAŞ Genel Müdürü Haşim Keklik'ten şok iddia:
'Kuvözde 2 ya da 3 çocuğun kaldığı oldu' 
Zekai Tahir Burak Hastanesi'nde bu yıl yüzde 25 yoğunluk olduğunu belirten Başhekim Yardımcısı Ümit Bilge, bazen bir kuvözde 2-3 çocuğun yatırıldığını kabul etti..
Londra'ya kaçan Çömez kafeteryada görüntülendi 
Ergenekon soruşturması kapsamında kırmızı bültenle aranan Turhan Çömez Londra'da görüntülendi. Bir aydır kaçak olan Çömez'in oldukça moralsiz ve bitkin olduğu gözlendi..
Yunan adasında kesik baş dehşeti 
Yunan turizmi 2 cinayetle sarsıldı. Santorini'de bir aşçı sevgilisinin başını keserek sokakta dolaştırırken, Mykonos'ta korumaların dövdüğü Avustralyalı genç öldü..

Susurluk'un üstüne gidilmiş olsaydı 
Savcı Zekeriya Öz'ün mahkemeye sunduğu 440 klasörlük deliller ortaya döküldükçe "Ergenekon Davası"nı küçümseyenlerin sesi soluğu çıkmaz hale geliyor.
Ergün Babahan yazdı...

Arşiv büyük... 
Gazetede, "Uğur Mumcu ile Orgeneral Eşref Bitlis'in peş peşe, Talabani'ye (PKK'ya!) giden silahları araştırdıkları için öldürüldükleri" ne dair bir şeylerin de yine "Veli Küçük arşivi" nde bulunduğu yazılınca...
Umur Talu yazdı...

"Ilımlı İslam" modeline uygun bir "Ilımlı demokrasi" mi? 
Hatırlarsınız... Çok yakın zamana kadar tartışma konularımızın başında "Türkiye bir ılımlı İslam ülkesi midir" sorunsalı geliyordu.
Mehmet Barlas yazdı...


Paşa'nın elini öptük Başkan'ı bombaladık
Gasptan cezaevinde yatan Yusuf Kılbaş, bombayla öldürülen Silifke Atakent Belediye Başkanı Doğan'ın ölüm emrini 'Veli Küçük’ün verdiğini iddia etti
Ceket diplomasisi
ABD Başkanı Bush, Dubai Şeyhi El Maktum'u Camp David'de ağırladı. Bush’un Şeyh’e özel ilgi gösterdiği dikkatlerden kaçmazken, takım elbise giyen Maktum’un ceketini iliklemediği görüldü.
Enflasyonu elektrik çarptı
TÜİK Temmuz ayında tüketici fiyatları endeksinin yüzde 0.58, üretici fiyatlarının yüzde 1.25 oranında arttığını açıkladı. Yıllık enflasyon TÜFE’de yüzde 12.06 ÜFE’de yüzde 18.41 olarak gerçekleşti.
Zülfikarlı duruşmada arbede çıktı
Akdeniz Üniversitesi'nde çıkan olaylarda öğrencilere ateş eden Zülfikar dövmeli Ömer Ulusoy’un ikinci duruşmasında olay çıktı. İki grup birbirine girdi. Polis olayları güçlükle önledi.
CHP'den Anayasa'yı değiştirmeyin tehdidi
CHP Grup Başkan Vekili Suha Okay, siyasi partilerin kapatılmasını zorlaştıracak bir Anaya-sa değişikliğinin, başörtüsü değişikliğinde olduğu gibi mahkemeden döneceğini iddia etti.
Abas'ı Ergenekon öldürdü
Ergenekon iddianamesinin omurgasını oluşturan 441 klasörlük delil listesinin haricinde, bugüne kadar sanık avukatlarına verilmeyen bir DVD'nin daha olduğu belirtildi.

Uygar bir zeminde
Düşünceler akıllara bir gelir, bir gider. Buna karşılık hemen hepsi ülkenin genel gidişiyle ilgili hiç aklımdan çıkmayan birkaç düşünce kırıntısı vardır. Yüksek Askeri Şura'da (YAŞ) yeni komuta kademesinin kesinleşmesi vesilesiyle bu tür düşüncelerden birini sizlerle de paylaşmak isterim:
Fehmi Koru yazdı...

Mumcu, Küçük, Güney...
Ergenekon soruşturmasının ilk günleriydi. İfadeler gazetelere sırayla düşüyordu. Herkes gibi benim de merakla okuduğum ilk ifade Veli Küçük'ünkü olmuştu… 
Ali Bayramoğlu yazdı...

Dördüncü kişi ben değildim
Önce şaka yapıyor sandım, ama “Çukurambar'da Cumhurbaşkanı-Başbakan buluşmasındaki dördüncü isim sen miydin?” diye soran dostum ciddiydi.
Taha Kıvanç  yazdı...

 

Ulusalcı dernekler bölücü çıktı
Ergenekon soruşturması çerçevesinde denetlenen 10 ulusalcı dernekte çarpıcı sonuçlara ulaşıldı. Darbe çağrılarıyla gündeme gelen USİAD'ın 16 yöneticisi 'bölücülük'ten hapis yatmış.
Hükümet, Ramazan fırsatçılarına göz açtırmayacak
Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Ramazan ayı sebebiyle piyasada spekülatif hareketler yapmayı planlayan esnafı uyardı. Çiçek, "Başta Maliye Bakanlığı olmak üzere konu ile ilgili bakanlar bu konunun üzerine hassasiyetle gideceklerdir." dedi.
Yangın 5. günde kısmen kontrol altında
Manavgat'a bağlı Karabük köyünde başlayan orman yangını 5 gündür sürüyor. Sağırin köyü çevresinde alevler kontrol altına alınırken, Kepez Mahallesi'nde soğutma çalışmaları yapılıyor.
Ergenekon'un asıl gövdesi dışarıda
BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu: Ergenekon'un köklü bir yapı olduğunu belirtti ve asıl gövdeye ulaşılamadığı uyarısında bulundu. Yazıcıoğlu, "Bu yapı bazen darbe yaptı bazen darbeye teşebbüs etti. Devletin kaynaklarını kullanarak belli çevrelerin zenginleşmesini sağladı."
Fikri Karadağ, Türk milletine hakaret ettiğini unutmuş
Kuvayi Milliye Derneği Başkanı emekli Albay Fikri Karadağ'ın, emniyetteki ifadesinde, AK Partinin yüzde 47 oy aldığı genel seçimlerden sonra Türk milleti için söylediği 'Bu şerefsiz, aptal millet' hakaretlerini hatırlayamadığını söylediği ortaya çıktı.
'Üçüncü kişi' iddiasına çifte yalanlama
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Çukurambar'da yaptığı görüşmeyle ilgili "üçüncü kişi" iddiasına Çankaya Köşkü'nden sonra iki yalanlama daha geldi.
Kim, ne yapmalı? 
Anayasa Mahkemesi (AYM) beklenen kritik kararını verdi ve AK Parti'yi kapatmamaya; ancak Hazine yardımından mahrum bırakmaya hükmetti.
Ekrem Dumanlı yazdı...
AKP niye kapatılmadı? 
14 Mart günü Başsavcı'nın AKP'nin kapatılması istemiyle Anayasa Mahkemesi'ne başvurması, gerek Türkiye gerekse bu ülkenin kaderiyle ilgilenen her yerde büyük bir şaşkınlık doğurdu.
Şahin Alpay yazdı...
Sol öldü mü? 
Soyut analizlere, felsefî argümanlara ihtiyaç hissettirmeyecek kadar sade ve basit bir durum var karşımızda. Buna rağmen gerçekler, zengin sol birikimin kaldıramayacağı kadar ağır.
Mümtazer Türköne yazdı...

 

Kenthaber
Yayın Tarihi : 5 Ağustos 2008 Salı 06:33:59
Güncelleme :5 Ağustos 2008 Salı 07:31:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?