22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANASAYFA

BUGÜNÜN BASIN ÖZETLERİ

 

Rus ruleti oyunu Cem’in sonu oldu Büyükelçi Ecvet Tezcan’ın oğlunun Bilkent’teki evinde verdiği parti, korkunç bir sonla noktalandı. Köşk’e manevi evlat yeni tartışma çıkarttı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Hayrünnisa Gül’ün, Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu koruması altındaki 12 yaşındaki bir kız çocuğuna "koruyucu aile" olma girişimi, ilginç bir tartışmayı da beraberinde getirdi.

Unutulmuş bir kutlama üzerine

BENSİYON Pinto, Türkiye’nin en saygıdeğer vatandaşlarından biridir. Yahudi cemaatinin önde gelen kişilerindendir.

Ertuğrul Özkök yazdı...

Sopaları zayıftı, başımda kırıldı İstanbul'da saldırıya uğrayan Rumca yayımlanan İho Gazetesi’nin Genel Yayın Yönetmeni ve Yunan Mega TV Türkiye Temsilcisi 41 yaşındaki Andrea Rombopulos, "Saldırganların sopası zayıftı başımda kırıldı" dedi. Dönmüyor
DTP Lideri Nurettin Demirtaş "Yoğun parti çalışmalarım var" diyerek aralık ayında da dönmeyeceğini açıkladı. Avukatları Demirtaş’a "sahte çürük raporu’ndan tutuklanabilirsiniz" dedi.

Sözümüz var...
BU pazar günü saat 12.00’de Tandoğan Meydanı’na gideceğim.
Hukuku aramak için.

Çünkü bir başka hukukun ilkel karanlığı ülkemizin üzerine çöktüğünde... Ve çağdaş hukuk yok olduğunda... Bekir Çoşkun yazdı...

Kadına şiddet dünyanın en büyük suçu

AKPM’nin Kadın Erkek Eşitliği Komisyonu’nun İstanbul Toplantısı’nda açılış konuşmasını yapan Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, kadına yönelik şiddet konusunda farkındalık artırıcı çalışmalarından dolayı Hürriyet Gazetesi ve Hürriyet Gazetesi İcra Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı’ya teşekkür etti. 
Soy sopumuz bir devletimiz ayrı 


Türkmenistan’da bulunan Cumhurbaşkanı Gül, 7 yıl önce kesilen ilişkileri canlandırmak ve Türkmen gazının Türkiye’ye satışı için girişimlerde bulundu. Gül, Devlet Başkanı Berdimuhammedov’a "Soyumuz sopumuz, dilimiz, dinimiz aynı, fakat ayrı devletlerde yaşıyoruz" dedi.

Aydınlıkevler-Kızılay arası yasaları

HÁKİMLER ve Savcılar Kanunu’nda değişiklik yapan yasanın Cumhurbaşkanı tarafından yeterince incelenmeden imzalanmasına yönelik eleştirilere Köşk’ten şöyle bir yanıt geldi:
Cumhurbaşkanı, yasaları daha TBMM komisyonundayken inceliyor!Mehmet Y.Yılmaz yazdı...

 

PKK'lılar kıskaçta
Sınır bölgesinde hareket kabiliyetini kaybettikleri için Kuzey Irak'a dönmeye çalıştığı istihbaratı alınan 300 PKK'lının kaçış yolları tutuldu. Bölgede binlerce komando, PKK'lıların izini sürüyor
Büyükelçi Tezcan'ın evinde üzücü kaza
Varşova Büyükelçisi Tezcan'ın oğlunun Ankara'daki boş evlerinde arkadaşlarıyla düzenlediği eğlence kanlı bitti. Evde bulduğu tabancayla oynayan gençlerden biri kazayla kendini vurdu

 Niye 'türban' yazmıyorum?
MİLLİYET gazetesi dört gündür Tarhan Erdem'in araştırmasını yayımlıyor: "Gündelik Yaşamda Din, Laiklik ve Türban" adlı araştırmaya göre, dindarlık artıyor  muhafazakârlık artıyor, başını örtenler artıyor...
Taha Akyol yazdı...

O artık 145 milyar dolarlık Coca-Cola'nın patronu
Muhtar Kent, Mayıs 2005'te Coca-Cola Kuzey Asya, Avrasya ve Ortadoğu Başkanı, Şubat 2006'da Coca-Cola International Başkanı, Aralık 2006'da şirketin İcra Başkanı oldu. Son adımı dün attı ve şirketin CEO'su oldu
'Keşke şehit olsak diye dua ediyoruz'
Dağlıca baskınında 13 şehit veren Hakkari Dağ Komando birliği, lise öğrencilerinin gönderdikleri moral mektuplarına verdikleri yanıtlarla herkesi ağlattı


"

'Ne ararsan bulunur derde devadan gayrı' Marko Paşa
Güncel olayların haberlerini sürekli izleyip durmak, bazen insanın boynunda kementleşiyor; ölmeler öldürmeler, tabutlar cenazeler, soygunlar cinayetler, kazalar felaketler...
Çetin Altan yazdı...

KADINLARA BAKIŞ
Kadın hakları açısından bakıldığında türban kullanan kesimde önemli farklılık görülüyor: 'Boşanma doğaldır' diyenler genelde yüzde 73.8, başörtüsü kullananlarda 69.4 iken, türban kullananlarda 60.8'e düşüyor.
Geriye 'derin' soru işaretleri kaldı
Zirve Yayınevi'ne düzenlenen baskında 3 kişinin misyoner olduğu gerekçesiyle öldürülmesinin hemen ardından olayın "adi bir saldırı" olduğu ve "bir örgüt bağlantısı görülmediği" açıklamaları yapıldı.

Sözü olan konuşur
CHP'lisi, MHP'lisi, DTP'lisi, bağımsızı... TBMM'de kendini muhalefet olarak niteleyen milletvekilleri o yüce mekâna kapağı atabilmek için seçim öncesinde deli danalar gibi koşuşturdular. Kapağı attıktan sonra da, pek azı hariç, ortadan kayboldular.
Melih Aşık yazdı...

 

Dünya devine Türk patron
Coca-Cola'nın şu andaki ikinci adamı Muhtar Kent, 1 Temmuz 2008'den itibaren uluslararası şirketin CEO'su olacak. 55 yaşındaki Kent, 200 ülkede faaliyet gösteren, 300 bin kişiye iş sağlayan, cirosu 27 milyar doları bulan dünyanın en değerli markasını yönetecek.

İşte Bosna parasını kurtaran albay
Boşnaklarla Sırplar arasındaki savaşta 3 milyon dolar çalan silah tüccarını yakalayan emekli tabip albay Mustafa Kahramanyol'un TSK'dan "irticai faaliyet gösterdiği" gerekçesiyle atıldığı ortaya çıktı..

"Açık kadınlar da araştırılsın"
Taraf gazetesinden Yıldıray Oğur son derece makul bir 'talepte' bulundu: " Başı açık kadınlar da araştırılsın. " 
Şöyle devam ediyor: "Başı açık kadınlar üzerine bir araştırma yapılması daha kolay ve ucuz olabilir.
Emre Aköz yazdı...

Ellinci kasetin sırrı
Emre Günaydın'ı hastanede izleyen polis memuru yazdığı bilgi notunda "Günaydın'ın konuşmak istediğini, görevlinin engellediğini" yazdı. Polis "Konu 50'nci kasette" dedi, ancak kasetlerde ses yok..

Üniversitelinin Rus ruleti ölümle bitti
Varşova Büyükelçisi Tezcan'ın Ankara'daki evinde parti yapan gençlerden biri bulduğu silahla Rus ruleti oynayınca can verdi..

Sen ne yaptın baba!
Elbette bu gazeteyi alan grup "ilk gün taahhüt ettiği" editoryal bağımsızlığı öldürebilir de, süründürebilir de. 
Umur Talu yazdı...

Tek kültür var, Türk-İslam
Kültür bütçesi üzerine konuşan Doğan, "Türkiye'yi kültürler mozaiği olarak tanımlamak çok yanlıştır. Kültür tektir: Türk-İslam kültürü" dedi..

Borudan 3 milyar ton su sızıyor!
Doğal Hayatı Koruma Vakfı, büyükşehir şebekelerindeki borulardaki hasarlar nedeniyle 16 ilin su kaybının % 44'e ulaştığını belirtti. 'Contahareketi' kampanyasını başlatan vakıf, belediyeleri altyapı eksikliğini gidermeye çağırdı. ...

Baş örtmenin eşitsizliği..
Öğrenmenin sonu yok.. Kadınların başlarını örtmelerinin, bir Hıristiyanlık kuralı olarak dünyaya yayıldığını öğrenmem için "Bu açık seçik porno" diye itham edilen bir Fransız filmine gitmem gerekiyormuş meğer..
Hıncal Uluç yazdı...

 

Büyükelçinin evinde Rus ruleti kanlı bitti
Büyükelçi Tezcan'ın oğlunun partisinde Cem Orga Turakan, mermi koyduğu tabancanın topunu çevirip, namluyu çenesine dayadı. Arkadaşlarının 'yapma' uyarılarına rağmen Turakan, tetiği çekince kanlar içinde yere yığıldı.
İşçilerin halinden en iyi ben anlarım
Türk-İş Genel Kurulu'na katılan Erdoğan, yıllarca İETT'de işçi olarak çalıştığını ifade ederek, "Sorunları ve çözümlerini biliyorum. Ankara'da işçi dostu bir Başbakan var" dedi

'Türban', İsmet Berkan ve Sedat Ergin
Beklediğim cevap geldi. Dün, Aydın Doğan'ın sahibi olduğu gazetelerden Milliyet ve Radikal'in yayın yönetmenleri bana ayrı ayrı cevap verdiler. 
Fehmi Koru yazdı...

Putin Akdeniz'e iniyor
Doğu Akdeniz'deki Amerikan 6. Filosu'na karşı gövde gösterisi yapması beklenen Rus donanmasına ait bir uçak gemisinin de bulunduğu 6 gemi ve 47 uçağın oluşturduğu filo Doğu Akdeniz'e doğru yola çıktı
POAŞ'ın gözü EPDK kararında
Petrol Ofisi CEO'su Melih Türker, rafineri lisansıyla ilgili yaptıkları başvuruda her şeyin tam olduğunu ve EPDK'dan olumlu karar beklediklerini söyledi

Türk siyasetinde sınırlar…
Değişim bir yönüyle somut sorunlara, somut sorunların çözüm yollarına endekslidir.

Ali Bayramoğlu yazdı...

Devlet gelse söylemeyin
Malatya olayının en önemli sanığı Emre Günaydın, ağır yaralı yattığı odada kendine gelince, polisten kağıt kalem istedi ve “Size anlatacaklarımı, devlet gelse söylemeyin” diye bir not yazdı ve yeniden uykuya daldı.
Teziç'e 'mason' sorusu
Görev süresi yarın dolacak olan YÖK Başkanı Teziç, dün veda etti. Teziç veda toplantısında şaşırtan bir soruyla karşılaştı: “Mason musunuz?” YÖK başkanının yanıtı şu oldu: “Ben neysem oyum. Böyle bir sıfatım olsa bunu çekinmeden söylerim.”
Gül'ün manevi evladı başörtülü mü olacak?
Başörtüsü tartışmalarına özellikle ilgi duymuyorum. İbrahim Karagül yazdı...


Camlar kırılınca, asker topları Çukurca'nın dışına taşıdı
Top atışlarından en fazla etkilenen bölge Emir Şaban Mahallesi. Vatandaşlar topların ilçe dışına taşınmasından memnun. 11 çocuk babası Selim Akar, "Camlar kırıldı, duvarlar çatladı. Çocuklarımız gece yarısı korkuyla uyanıp kendisini yere attı." dedi.

Büyükelçinin evindeki Rus ruleti, ölüm getirdi

Varşova Büyükelçisi Ecvet Tezcan'ın oğlu Sait Tarık Tezcan'ın arkadaşlarına verdiği davet ölüm getirdi.
Geç saatlere kadar eğlenen gençler, silahla şakalaşmanın bedelini arkadaşları Can Orga Turakan'ın (20) hayatını kaybetmesiyle ödedi.

Toplu iğnenin ucundaki örtü 
Geçenlerde bir gazetenin iri puntolu sürmanşeti şöyleydi: "Türbanlı sayısı dörde katlandı." Hayretle karşıladım başlığı; çünkü haber ilk bakışta örtünen insan sayısının dört misli arttığını düşündürüyordu.
Ekrem Dumanlı yazdı...

Görevi sona eriyor, artık anayasa kitabı yazacak
YÖK Başkanı Erdoğan Teziç, düzenlediği basın toplantısında 4 yıllık görev süresini değerlendirdi.
YÖK başkanlığını Kemal Gürüz'den devralan Erdoğan Teziç'in görev süresi yarın sona eriyor. 
'Okulda yemek yasağı' mahkemeden döndü

İstanbul'da tam gün eğitim veren 500 okul, ekim ayından bu yana ilginç bir sıkıntı yaşıyor. Milli Eğitim Müdürlüğü, şirketler aracılığıyla öğrencilerin okulda yemek ihtiyacının karşılanmasını yasaklayınca veliler çaresiz kaldı.

Vladimir Putin ve "hükümran demokrasi"
Bahçeşehir Üniversitesi'nde verdiğim derslerden birinde öğrencilerle ülkelerin "sert" (ekonomik ve askerî) ve "yumuşak" (başka ülkelere model/örnek olma) gücü üzerinde konuşuyorduk. 
Şahin Alpay yazdı...

Malatya sanığı Günaydın'la ilgili 42 VHS kaset kayıp
Malatya katliamı sanığı Emre Günaydın'ın hastane görüntülerini içeren 42 VHS kasetin de kayıp olduğu belirlendi.
Türk-İş'in dört gün sürecek 20. Olağan Genel Kurulu dün başladı. Milli Eğitim Bakanlığı Şûra Salonu'nda gerçekleştirilen açılışa TBMM Başkanı Köksal Toptan ve Başbakan Tayyip Erdoğan ile çok sayıda davetli katıldı.

"Tanklar değil, TIR'lar gelsin..."
Türkiye'nin, artık iç mesele olmaktan çıkmış, birbirine geçmiş, bu yüzden de çözümü hayli zorlaşmış bir problemi var: 
Hüseyin Gülerce yazdı...


 

 

Kenthaber
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2007 Cuma 06:13:07
Güncelleme :7 Aralık 2007 Cuma 13:07:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?