16
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

BUGÜNÜN BASIN ÖZETLERİ

 

SİZ GİRMEYİN BİZ KOVUYORUZ!

Irak Dışişleri Bakanı Zebari, Reuters’e yaptığı açıklamada, PKK’dan Irak topraklarını terk etmelerini resmen istediklerini belirtti. PKK’nın Irak topraklarını ’mümkün olan en kısa zamanda’ terk edeceğini kaydeden Zebari, "Talebimiz Irak topraklarından çıkmaları; zaten çektiğimiz dertlere bir yenisini eklememeleridir" dedi.

2 MİLYARDOLARLIK TEFECİ OPERASYONU

Maliye Bakanlığı’nın suç duyurusu üzerine İstanbul’daki 4 faktoring şirketine kayıt dışı tefecilik yaptıkları gerekçesiyle operasyon düzenlendi.

Devletin 2 milyar dolar zarara uğratıldığı belirlenen operasyonda 40 kişi gözaltına alındı ve 500 bin dolara el konuldu

Fotoğraf...
DÜN hemen hemen tüm gazetelerin birinci sayfalarında bir fotoğraf yayınlandı:

Çankaya’dan bir protokol fotoğrafı.

Suriye Cumhurbaşkanı Esad ve modern giyimli eşi ile Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile eşi...
Bekir Çoşkun, Esad ziyaretini yazdı

YUNAN MEDYASI ÇILGINA DÖNDÜ!

55 yıl sonra Türk Milli Takımı karşısında ilk galibiyetini alarak Euro 2008’i garantilemelerine geniş yer ayıran komşu medyasında, "Boğaz’da mavi tsunami her şeyi kasıp kavurdu. İstanbul’un fethi. Yunanistan, Türk seyircisini kendisini alkışlamaya mecbur etti" ifadeleri kullanıldı.

KANLI DÖNÜŞ

Benazir Butto’nun konvoyuna bombalı saldırı düzenlendi.
Pakistan TV’leri Butto’yu taşıyan aracın hemen önünde gerçekleşen ve iki araçla düzenlenen intihar saldırısında 110 kadar insanın öldüğünü ve 150 kişinin de yaralandığını duyurdu. Butto’nun saldırılardan yara almadığı ve güvende olduğu açıklandı.

Sorunlar bitmiyor tersine ağırlaşıyor


TÜRKİYE hem içeride, hem dışarıda savrulup duruyor.

Terör, Kuzey Irak, Kıbrıs, Ege, Ermeni sorunu, AB ile durma noktasına gelen ilişkiler...

Tufan TÜRENÇ, referandumu değerlendirdi

 DIŞ BASINDAN TEPKİLER

Türk silahlı kuvvetlerine sınırötesi operasyona olanak sağlayan tezkerenin TBMM'de rekor oyla kabul(507 kabul 19 ret) edilmesi batı basınında manşet oldu. Haber ve yorumlarda tezkerenin ezici bir çoğunlukla kabul edildiği, olası bir sınırötesi operasyonun Irak'taki durumu daha da kötüleştireceği ve Kuzey Irak'taki istikrarı bozacağı öne sürüldü.

EŞİM BİLE TACİZE UĞRADI

Rusya Federasyonu Trabzon Başkonsolosu Alexande Tolsstopyatenko, fuhuş ve insan ticareti ile ilgili yerel yayın yapan İlkhaber Gazetesi’ne, "Eşim Elena Trabzon’da tacize uğradı" dedi.

Rodos’ta ne oldu

BAZI okurlarım soruyorlar:

"Neden Rodos’u yazmıyorsun? Patron mu yasakladı? Yoksa suskunluk yemini mi ettiniz?"
Cevap veriyorum:
Ne suskunluk yemini söz konusudur, ne de bir yasaklama...
Yazmadım...
Çünkü...
Ahmet Hakan ilginç Rodos gezisini yazdı

 

 

 

 

Butto'ya Karaçi'de bombalı karşılama

Pakistan'ın eski başbakanlarından Benazir Butto (54), 8 yıl ayrılıktan sonra dün ülkesine dönerek sürgün hayatına son verdi. Pakistan'ın Karaçi kentinde 200 bin kadar yandaşı tarafından karşılanan Butto'nun konvoyuna düzenlenen intihar saldırısı bir anda ortalığı savaş alanına çevirdi.

ABD İLE BİLEK GÜREŞİ 

TBMM'nin önceki gün tarihi bir mutabakatla kabul ettiği tezkere, uluslararası politikanın en önemli gündem maddesi oldu.
ABD Başkanı George Bush, Türkiye'yi askeri harekâttan vazgeçmeye çağırırken, NATO Genel Sekreteri Jaap De Hoop Scheffer ile AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso da Ankara'ya itidal önerdiler.

Eşref Erdem: Kürt politikası gözden geçirilmeli

CHP'de Genel Başkan Deniz Baykal'a en yakın iki isimden biri Genel Sekreter Önder Sav ise diğeri Genel Başkan Yardımcısı Eşref Erdem'dir.
Her iki ismin de "Baykal'a rağmen" parti politikalarına karşı bir tutum almaları söz konusu olmamıştır.
Fikret Bila, CHP'nin Kürt politikasını yazdı

Referanduma zamlı tarife


Referandumda oy kullanmayacaklara uygulanacak para cezası 17 YTL olarak açıklandı. Bu, 22 Temmuz seçimleri için belirlenen cezanın iki katından fazla

Meclis erken tatil edildi 




AKP, 21 Ekim Pazar günü yapılacak referandum öncesinde Türkiye çapında "evet" oyu için propaganda yapmak üzere Meclis'i erken tatil etti.

Bu kadar maden mühendisi yeter!

Belki bilmiyorsunuz. Ben de birkaç gün öncesine kadar bilmiyordum. Türkiye her yıl, tek başına, bütün dünyanın ihtiyacını karşılayacak kadar maden mühendisi yetiştiriyor.

Metin Münir, eğitimde ki çarpıklığı yazdı

Cudi ve Gabar bombalanıyor


Cudi, Gabar, Kato ve Küpeli dağlarında teröristlerin barınabileceği bölgelere bomba yağdırılıyor. PKK'ya ait olan sığınaklar imha edildi. ABD helikopterleri de sınırın karşı tarafında uçuşlarını sıklaştırdı.

'Afganistan'da ne arıyorlar?'


Adalet Bakanı Şahin, Türkiye'ye, "Asker göndermeyin" mesajını veren Bush'a, "Bizi bu konuda eleştirenler, Afganistan'da ne aradıklarını izah etmeliler" diye yanıt verdi

Butto ne değiştirir?

Çiçeği burnunda bir politikacı olarak Benazir Butto 1986'da Lahor'daki sürgünden Karaçi'ye döndüğü zaman, kendisini sokaklara dökülen 1 milyona yakın Pakistanlı karşılamıştı.

Sami Kohen,Butto'nun dönüşünü yazdı

2.5 milyar YTL'lik tefeci operasyonu


Şişli Savcılığı, ADK Factoring'in sahibi Gidia Elfase ile iki yıl önce Saral çetesi tarafından yaralanan ortağı Halil Durmuş hakkında 2.5 milyar YTL'lik tefecilik operasyonu başlattı.
Harç pulu artık bankadan alınacak

Yurtdışına seyahat edecek yolculardan istenen harç pulu, bundan böyle "gümrük saymanlık müdürlükleri" yerine bilet alınan firmalar ya da bankalardan temin edilebilecek. Yolcular 22 Ekim'den itibaren, harç pullarını seyahat edecekleri firmadan veya bankalardan alacak.

DSP lideri, Sezer, AKM'ye sahip çıktı


"AKP 2002'den beri AKM'ye ödenek vermedi. Koç'un 12 trilyon dediği yıllık ısıtma masrafı aslında 920 milyar, üstelik elektrik-su da dahil"

Meral Tamer, Sezer'in AKM desteğini yazdı

 

Irak PKK'ya rest çekti: Kuzey Irak'ı terk edin

TBMM'nin tezkereyi oyladığı sırada Türkiye-ABD ve Irak tekrar masaya oturdu. Bağdat'ta gerçekleşen gizli görüşmenin ardından Irak Dışişleri Bakanı Zebari, PKK'ya "Irak'ı terk et" dedi..

Butto'ya kanlı karşılama: 115 ölü


Pakistan'ın eski başbakanı Benazir Butto, El Kaide'nin ölüm tehditlerine rağmen ülkesine döndü. 1 milyon kişinin karşıladığı Butto'nun konvoyuna gece yarısı düzenlenen bombalı saldırıda en az 115 kişi hayatını kaybetti..

 

Kapris mi, ihtiyaç mı?
Bu pazar referandum var. Öyle bir referandum ki "savunanı" az, ama "karşı çıkanı" çok.
Ve "çok kişinin de" bu referandumun "neyin nesi olduğundan haberi yok."

Yavuz Donat, Referandumu yazdı

En düşük memur maaşı 812 YTL

Memura yılbaşında ve temmuz ayında % 2+2 zam yapılacak. 10+10 YTL ek ödeme verilecek. Memur maaşı 2008'de ortalama % 7.46 oranında artacak..

Ayakta tuvalet hunisi 28 bin sattı

Kadınların tuvalet ihtiyacını oturmadan ayakta gidermesini sağlamak için keşfedilen ve kartondan huni formatında üretilen Magic Mate, Türkiye'ye otomatlarla alışveriş merkezleri ve dinlenme tesislerinden girdi

Kennedy-Bush


Başkan Bush bugün Chicago'da Sheraton Oteli'nden çıkışında bir keskin nişancı tarafından vurulacak!
Sadece Türkiye'de değil, dünyanın her yerinde "Ağzından yel alsın" diyeceklerin azınlıkta olduğunu bilmemize rağmen,

Erdal Şafak, Kenedy-Bush kıyası yaptı

Rus Başkonsolos: Eşim Trabzon'da tacize uğradı

"Nataşa'yı Ruslar'la özdeşleştirmek yanlış" diyen başkonsolos Türkiye ve Rusya'nın fuhuş anlaşması yapmasını istedi..

Cumhuriyet Bayramı'nda ışıl ışıl kutlama

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı İstanbul'un çeşitli noktalarında görkemli gösterilerle kutlanacak. Kutlamalar için 2 milyon 250 bin YTL'lik bütçe ayrıldı..

Teşekkürler, Türkiye.. Teşekkürler!..
Bu işe başladığımdan beri hiçbir yazım bu kadar tepki almamıştı.. Emailler yağdı. Yasemin fazla mesai yaptı.. "DTP'ye bir şans tanıyalım. Bırakalım siyaset yapsınlar" demiştim ya..

Hıncal Uluç, okuyucu tepkilerini yazdı

Ersun Yanal ne dediyse oldu


A Milli Takım'ın Yunanistan ile oynadığı karşılaşmayı öncesinde ve sonrasında SABAH için analiz eden ay-yıldızlı ekibimizin eski teknik direktörünün dediklerinin hepsi gerçekleşti..

Ermeni patriği: Biz de karşıyız

Ermeni Patriği Mesrob Mutafyan, dün Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve TBMM Başkanı Köksal Toptan'ı ziyaret etti. Ziyaretlerin ardından ABD Temsilciler Meclisi'nin gündemindeki tasarıyı değerlendiren Mutafyan, "Tasarıya karşıyız. Türkiye'deki ilişkilerimizi zedeleyen bir tasarı" dedi

Demirel devrede yeni lider Batum mu?
Demokrat Parti'de kongre günü yaklaştıkça telaş ve heyecan da artıyor. Ama hala geleneği coşturacak, ayağa kaldıracak ortak bir aday çıkmış değil.

Mahmut Övür, DP adaylarını irdeledi

 

'Kaz'dırmam öfkesi


Kaz Dağları'nda altın aramak için başlatılan sondaj çalışmalarına tepkiler giderek büyüyor. Çevreciler, 27 Ekim'de Türkiye'nin en büyük çevre hareketini başlatacaklar

 

İlginç iddia: Türkiye'nin Irak'ta üsleri var

 

Pentagon, Kuzey Irak'ta 1990'ların sonlarından kalan bir düzenleme çerçevesinde yaklaşık 2-3 tabur Türk askeri bulunduğunu açıkladı.

Referandum önemli hale geldi
Demokrasilerde en zavallı görüntü 'öksüz kalmış referandum' görüntüsüdür. Pazar günü sandık başına gidip görüşümüzü belirleteceğimiz referandum -maalesef- o durumda.
.
Fehmi Koru, Referandumu yeniden yazdı...

Galatasaray Lisesi'ne 'Arka Bahçe' kıyağı
Galatasaray Lisesi'nin 526 yıllık tarihi binasının duvarı üzerine inşa edilen çelik Amerikan evinin 'kaçak' başladığı kaymakamlık açıklamasıyla kanıtlanmasına rağmen, inşaat devam ediyor.

 

'Ayağa Kalk ve Konuş'

 

Küresel yoksullukla mücadele amacıyla, önceki gün 110 ülkede 39 milyona yakın insan, "Ayağa Kalk ve Konuş" adı verilen kampanyaya katılarak rekor kırdı.

'3. dünya savaşı çıkar' ne demek?
Tezkere tartışmalarından önce, tartışma sırasında, oylama öncesinde ve oylama sırasında devam eden ABD'den gelen açıklamalar nasıl da değişti. Washington, birkaç yıldır devam eden oyalama taktiklerinin işe yaramadığını gördükten sonra yarı uyarı yarı tehdit şekline dönüştürdüğü açıklamaları giderek sertleştiriyor. Sanki bir "müdahale" olmasa Türkiye ile ABD arasındaki ilişkilerde çok ciddi bir kırılma yaşanacağı izlenimini veriyor.


İbrahim Karagül, Bush'un sözlerini değerlendirdi

Bush'dan 3. Dünya Savaşı uyarısı

Beyaz Saray, ABD Başkanı George Bush'un,"Üçüncü Dünya Savaşı'nın çıkmasını istemiyorsak İran'ın nükleer silaha sahip olmasını engellemeliyiz" şeklindeki sözünü, "Başkan önemli bir noktaya dikkati çekti" diyerek savundu.

 ABD'den 'Üçüncü Dünya Savaşı çıkar' tehdidi

Beyaz Saray, ABD Başkanı George Bush'un, "Üçüncü Dünya Savaşı'nın çıkmasını istemiyorsak İran'ın nükleer silaha sahip olmasını engellemeliyiz" şeklindeki sözünü, "Başkan önemli bir noktaya dikkati çekti" diyerek savundu.

Refleks meselesi...
Bilinir; siyasetin ana eksenini çatışma oluşturunca, güç merkezli tahlil, tavır ve beklentiler öne çıkar. “Devlet”, “siyaset”in önüne geçer; iç sorunlar, iç dinamikler ikinci plana düşer. Devlete endeksli siyaset algısı doğallaşmaya başlar. Toplumdaki görüşler kutuplaşır, kutuplar homojenleşir
.
Ali Bayramoğlu, siyaseti yazdı
BBC 2 bin 500 çalışanın işine son verecek

İngiliz Yayın Kuruluşu BBC'nin, tasarruf planları çerçevesinde 2 bin 500 çalışanının işine son vermeye, program ve yapımlarını yüzde 10 oranında azaltmaya hazırlandığı bildirildi.

 Demirel: Mutlaka sandık başına gidin

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, "Bir halkın önüne sandık konulduğu zaman bu sandığı kullanmıyorsa, sandık bir gün kaybolur. Oy vermeye vermeye nereye varırsınız biliyor musunuz; ülkenin yönetimine iştirakten silinirsiniz" dedi.

ABD Müjdat Gezen'i mahvetti!
Kadıköy'de bir ustanın, Müjdat Gezen'in açtığı tiyatroya davetliydik. Maç nedeniyle müzikal kabare saat 23.00'e alınmıştı. Yıllardır Kadıköy Altıyol'daki o sokaklara girmemiştim.

Bekir Hazar, Müjdat Gezen Tiyatrosunu yazdı

 

......
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2007 Cuma 08:44:09
Güncelleme :19 Ekim 2007 Cuma 20:14:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?