19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

BUGÜNÜN BASIN ÖZETLERİ

 

Naziler gibi örgütlenmişler İddiananamede
İddiananamede örgütün yapılanmasıyla ilgili şu tespitte bulunuldu: "Örgüt belgeleri ve elde edilen delillerden Ergenekon’un örgütlenmesine, masonik Bilderberg Örgütü, Alman Nazi örgütlenişi, İngiliz İstihbaratının örtülü örgütlenme modelleri...
Egehan için köy boşaltıldı
38 gün önce Amasya’nın Sarayözü Köyü’nde kaybolan minik Egehan’ı, Akut ve sivil savunma ekipleri tüm köyü boşaltıp eğitimli köpeklerle aradı, ancak sonuç alınamadı.
Rahatsızlığımı millete söylerim
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Ergenekon operasyonu hakkında sorulara, "Hukuki süreci düşünün. Operasyon deyince benim aklıma Kuzey Irak operasyonu geliyor" yanıtını vererek, konuyu PKK’yla mücadeleye getirdi.
Yargıyı artık rahat bırakın
Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Adalet Bakanlığı ek binasında düzenlenen Yargıtay ve Danıştay üyeliklerine yeni seçilen üyelerin mazbata töreninde "Yargıyı ve yargı mensuplarımızı rahat bırakın" dedi
Danıştay onların işi
İddianamenin sonuç bölümünde 17 Mayıs 2006’da Danıştay 2. Dairesi’ne yapılan ve üye Mustafa Yücel Özbilgin’in ölümü, Daire başkanı Mustafa Birden ve 3 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan saldırı ile ilgili şu ifadeler yer aldı:
Başhekim ’Siyaset Akademisi’ni bitirdi
AKP’nin çeşitli illerde düzenlediği ve 11 haftalık kursu tamamlayanlara sertifika verilen ’Siyaset Akademisi’ne, devlet memurlarının da devam ettiği ortaya çıktı.

Bir dönem sonra neden olmasın?
AKP İstanbul Milletvekili İbrahim Yiğit, olası bir erken seçimde koltuğunu kaybederse, emeklilik hakkını yitirmemek için kanun teklifi verdi.
Mehmet Y.Yılmaz yazdı...

Sansür anı...
ÜÇ tür sansür vardır:
- Yasaların sansürü.
- İktidarın sansürü.
- Patronun sansürü.
Bu üçü de önemli değildir. Gazetecilik onuru bunları nasıl olsa aşar. Ama bir dördüncü sansür vardır ki, içine oturdu mu o sansür heyeti, ondan asla kurtulamaz gazeteci.
Bekir Çoşkun yazdı...

Türkiye’de iç barışı yeniden kurmalıyız
LİDERLERLE mülakat yapmanın en zor anı, başlamaktır.Mutlaka "ortamı sıcaklaştıracak" bir soruyla işe başlamak istersiniz.
O da genellikle, "Durumu nasıl görüyorsunuz" sorusu olur.
Bu defa da öyle yaptım ve Başbakan anlatmaya başladı:
Ertuğrul Özkök yazdı...


 

İŞTE O İDDiANAME
Tarihi davada 86 sanık yargılanacak. 2 bin 455 sayfalık Ergenekon iddianamesinin ilk duruşması 20 Ekim'de...
Veli Küçük Örgüt yönetmek, adam öldürmeye azmettirmek ve hükümete yönelik tahrik.
İSTENEN CEZA: 2 ağırlaştırılmış müebbet
Mahkeme cezaevinde
Ergenekon davasının sanıkları Silivri L tipi yolcusu. Davanın da görüleceği yüksek güvenlikli cezaevine girmek zor çıkmaksa imkânsız.
'O iş için Oral Çelik'e 500 bin dolar verelim'
İlhan Selçuk’un el yazısıyla kaleme aldığı evinden çıkan bir not da iddianamede yer aldı. Notta, adı Papa suikastında Mehmet Ali Ağca’yla birlikte anılan Oral Çelik’e “yapması gereken bir iş için” 500 bin dolar verilmesi öneriliyordu
Belki bir gün konuşurum
Ergenekon soruşturması ile ilgili görüşleri sorulan Orgeneral Büyükanıt “Operasyon deyince benim aklıma Kuzey Irak geliyor” yanıtını verdi. Hukuki açıdan şu an konuşamadığını vurgulayan Büyükanıt “Belki bir gün” dedi
Ömer 1 YTL için ölüme gitmiş
Adana’da önceki gün Seyhan Nehri’nde boğulan Ömer Dicle’nin (9) cenazesi Küçükoba Mezarlığı’nda toprağa verildi. Seyyar satıcılık yapan baba Mehmet Dicle (33) oğlunun olaydan 1 saat önce belediyenin ‘ücretsiz’ diye reklam yaptığı havuza girmek için annesinden para istediğini, ancak alamadığını söyledi
Baykal’a milyonlarca dolar götürdük!
ERGENEKON soruşturması sırasında Mehmet Adnan Akfırat isimli şüphelinin adresinde yapılan incelemede şu doküman ele geçirildi.
 

İnanmak istiyorum
Çok eski ve ciddi bir bilim kurgu okuyucusu olarak NASA astronotu Edgar Mitchell’in, uzaylıların dünyaya yapmış olduğu ziyaretlerin resmi makamlarca bilindiği ama bu gerçeğin halktan saklandığı iddiasını heyecanla karşıladım.
Serdar Turgut yazdı...

‘Milli Çözüm’süzlük ülkesi
Şu Milli Çözüm hakikaten ilginç bir dergi. Bayii satışı kaç bilmem ama epey geniş bir dağıtım ağı var. Bana geliyordu kaç zamandır ama doğrusunu söylemek gerekirse alıcı gözü ile pek incelememiştim.
Nagehan Alçı yazdı...

Turkcell için ‘maksat matlup olmuş’...
Tabii önce bizim 20 Temmuz’da yazdığımız “Sponsorluk ‘Ver unut!’ şeklinde yapılmaz” başlıklı yazımızı okumak yerinde olur. Çünkü aşağıda aktaracaklarım o yazımıza yanıt niteliğinde.
Ali Saydam yazdı...

 

Zeus'u 'deyyus' yaptı Bakan'dan fırça yedi
Bakan Ertuğrul Günay, "Deyyus lafı Zeus'tan geliyor" diyen Afyon Müze Müdürü'ne sert çıktı: Yanlışsa, vebalini ödersiniz. Afyonkarahisar Arkeoloji Müzesi Müdürü ile Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay arasında, "deyyus" gerginliği... ...
Alkolmetre ölçümüyle ehliyete el konulmaz
Trafik kontrolünde alkollü çıkan ve ehliyetine el konan sürücünün itirazı kabul edildi. Mahkeme "İtiraz halinde alkol oranı için sağlık kuruluşuna gidilmeli" kararı verdi. İzmir'de trafik ekipleri mart ayında yapılan rutin kontrollerinden birinde, evine giden İzmir Barosu'na kayıtlı Cem Nemutlu'nun, ...
Ayrılığa sinirlendi çadırda 3 can aldı
Sivas'a çalışmaya gelen tarım işçisi, tartıştığı için babasının çadırına yerleşen karısı ile kayınpederi ve kayınvalidesini av tüfeğiyle öldürdü. Diyarbakır'dan Sivas'ın Kangal ilçesine çalışmaya gelen tarım işçisi, tartıştığı eşinin babasının çadırına yerleşmesine sinirlenip dehşet saçtı. ...
407 hektarlık gölde artık araba geziyor
Van'ın Özalp ilçesindeki Akgöl, aşırı kuraklık ve yüksek sıcaklıklar nedeniyle tamamen kurudu. Van'ın Özalp ilçesinde 407 hektarlık alana sahip Akgöl, son günlerde etkili olan hava sıcaklığı ve kuraklık nedeniyle tamamen kurudu. ...
iddaa'da Doğan'a uygun bilanço kriteri
iddaa şartnamesinde 3 önemli değişiklik var. Bayi sayısının düşürülmesi, borç ve özkaynak şartlarındaki iyileştirme Doğan'ın ortağı Lottomatica'yı işaret ediyor. Spor Toto tarafından son anda ertelenen iddaa ihalesine ilişkin şartnamede Aydın Doğan ve ortağı Lottomatica'yı işaret eden bayilik şartı ...
İstanbul borsasında Putin depremi
Putin, ülkenin en büyük çelik ihracatçısı için soruşturma açılmasını istedi. Rus Borsası yüzde 5.5 düştü. Rusya'da satış yapamayan fonlar İstanbul Borsası'ndan sattı. Rusya Başbakanı Putin'in Mechel şirketini hedef alan açıklamaları sonrası Rus borsasının büyük değer kaybı, zaten global ...

Sak üstünde damdağan
Luciano Benjamin Menendez, emekli bir korgeneral...
Arjantin ordusundan emekli.
Don Luciano, seksen yaşında.
Müebbete, yani

Engin Ardıç yazdı...

"Şipşak" değil gerçekçi çözüm
Bazı "Hard liberaller" (Not: Medyada "Trend" haline gelen polemiklere durduk yerde bir yenisini eklememek için, özel olarak hiç kimseyi kastetmediğimizi önemle belirtiriz), Türkiye'nin tarihten ve coğrafyadan gelen sorunlarına şipşak çözümler veya reçeteler üretmekte pek ustalar.

Erdal Şafak yazdı...

Bazı durumlara ya alıştık ya da alışmış gibi yapıyoruz
İki ihtimal var.
Ya her şeye alışıyoruz.
Ya da alışmış gibi yapıyoruz.
Herhalde farkındasınızdır.
Türkiye'de demokratik siyaset iki dava arasında sıkıştı.
Bunlardan biri "Kapatma Davası" diğeri de "Ergenekon Davası"...
Mehmet Barlas yazdı...


İhanet örgütü
İddianamede, “Örgütün yakın amacının, ülkede yönetim zaafiyeti oluşturacak derecede eylemler yapıp kargaşa ortamı meydana getirmek, nihai amacının da oluşacak kargaşa ortamı ile hukukdışı bir müdahale sonucu yönetimi ele geçirmek olduğu tespit edilmiştir”denildi.
Bartholomeos kazandı
Fener Rum Patriği ile Moskova arasındaki 'Kiev' savaşını Bartholomeos kazandı. Rusya'nın tüm çabalarına rağmen, 28 Temmuz'da Ukrayna'da yapılacak Kiev Prensliği'nin Hristiyanlığı kabülünün 1020. yıl kutlamalarına Fener Rum Patriği Bartholomeos katılıyor.
Adada çözüm umudu
Türk lider Talat ve Rum lider Hristofyas, 45 yıldır çözülemeyen Kıbrıs sorununun kaderini belirleyecek yeni bir süreci başlattı. 3 Eylül'de çözüm için müzakerelere başlama kararı alan liderler soruna en geç 2009'da çözüm bulmayı amaçlıyor
Sürpriz tanıklar arasında Hanefi Avcı da bulunuyor
Tarihi davada 3'ü gizli 27 tanık bulunuyor. Sürpriz tanıkların arasında Edirne Emniyet Müdürü ve eski İstihbarat Daire Başkan Yardımcısı Hanefi Avcı da var. Avcı, Susurluk skandalına ilişkin açıklama ve TBMM'ye verdiği ifadelerle gündeme gelmişti.
 Baykal savunmakta haklıymış!
İddianamede “Ergenekon'un avukatıyım” diyen Deniz Baykal'la ilgili rüşvet ifadeleri de yer alıyor. Bilsan'da yolsuzluk iddiasıyla ilgili röportaj yapılan bir şahıs, Baykal'a milyonlarca lira para götürdüklerini söylüyor.

Siyaset ile hukukun alanlarını kara kalemle ayırmak
Adı üstünde o da bir 'mahkeme', herhalde Anayasa Mahkemesi de önündeki davaya bütün diğer mahkemeler gibi elindeki kanıtlar açısından yaklaşacaktır. Diğer mahkemelerde yargıçlar karşısına gelen davaya nasıl davalıların siyasi eğilimlerini göz ardı ederek bakıyorsa, Anayasa Mahkemesi üyeleri de benzer bir tavır belirleyeceklerdir hiç kuşkusuz.

Fehmi Koru yazdı...

Ergenekon ve Hrant…
Haber önemli: "13. Ağır Ceza Mahkemesi, incelemesini tamamladı. Ergenekon davası kabul edildi. İddianame, 14 Temmuz'da İstanbul 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilmişti. Şüpheliler hakkında 'terör' suçlarından kamu davası açıldı…"
Ali Bayramoğlu yazdı...

Gerçekler de yalan söyleyebilir
Skandal patlayınca koltuğunu kaybeden Avrupalı politikacı-bürokrat, düşüşünde rol oynayan ve “Ne yapayım, benim tek derdim gerçekler” diyen meslektaşına, “Bazen gerçekler de yalan söyler” cevabını verdiğinde bende makara koptu.
Taha Kıvanç yazdı...

 

Yüzyılın en büyük davası
Ümraniye'de 27 el bombasının ele geçirilmesi üzerine 13 ay önce başlayan Ergenekon terör örgütüyle ilgili soruşturma dün davaya dönüştü. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, savcıların hazırladığı iddianameyi kabul etti.
Danıştay'a Ergenekon saldırdı
İddianamedeki en önemli suçlamalar arasında Danıştay saldırısı yer alıyor. Danıştay davasında verilen kararın aksine, saldırıyı Ergenekon terör örgütünün yaptığı vurgulanıyor.
PKK'nın derin bağlantıları ortaya çıkıyor
PKK'nın, Ergenekon'la bağlantısına geniş yer verilen iddianamede 'Oğuz' adındaki bir özel kuvvetler görevlisi ile Öcalan'ın avukatı arasındaki konuşma aktarılıyor.
Emekli yarbay: Hrant Dink'in öldürüleceğini hepimiz biliyorduk
Jandarma istihbarat elemanlarının, 'Dink'in öldürüleceğini üstlerimize bildirdik.' açıklaması üzerine ifade veren Albay Öz, "Hatırlamıyorum." demişti. Ancak emekli Yarbay Ali Oğuz Çağlar dün mahkemede konuştu: "İstihbaratı hepimiz biliyorduk.
Erdoğan ve Büyükanıt'a suikast planlamışlar
Ergenekon iddianamesinin en önemli ayaklarından birini hazırlanan suikast planları oluşturuyor. Danıştay saldırısı ve Cumhuriyet Gazetesi'ne atılan bombaların Ergenekon ile bağlantılı olduğuna vurgu yapılan iddianamede, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt'ın ismi de suikast planları arasında geçiyor.
Eski Başsavcı Vural Savaş: AB'nin canı cehenneme
Eski Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Vural Savaş, 'vatansever güçleri' AK Parti'ye karşı verdikleri mücadelede yalnız bıraktığı için Avrupa Birliği'ni yerden yere vurdu.
Obama ile çok şey değişebilir
Açık Radyo Genel Yayın Müdürü Ömer Madra, yakın dostlarımın en yakın olanıdır. Şimdilerde işlerimizin yoğunluğu nedeniyle ancak arada sırada görüşebiliyoruz.
Şahin Alpay yazdı...

Bir numara!
Bir numaralı adam kim? Daha aylar önce Ergenekon'la ilgili ilk bilgiler kulaktan kulağa dolaşıp, yer yer haberleşmeye başladığında telaffuz edilen isimlerin dışında çok şaşırtıcı birilerinin örgütte "bir numara"lı yeri doldurduğu imâ edilmekteydi.
A.Turan Alkan yazdı...

Yeni bir başlangıç için üç seçenek
28 Temmuz günü Anayasa Mahkemesi AK Parti'nin kapatılma davasını görüşmeye başlayacak. Kararın kısa sürede verileceği tahmin ediliyor. Yani birkaç gün içinde Mahkeme kararını açıklayacak, öyle olması da iyidir.
Ali Bulaç yazdı...

 

Kenthaber
Yayın Tarihi : 26 Temmuz 2008 Cumartesi 04:10:57
Güncelleme :26 Temmuz 2008 Cumartesi 05:07:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
derya IP: 88.251.174.xxx Tarih : 27.07.2008 00:52:51

hanefi avcı kim ya her yere el atmaya çalışıo yükselme merakı falanmı var anlamıorum yanii kapıkuledir gümrüktür adını duyuramadı büyük oynamak istio ama bakın çakılmasın ayıptır ya kaç kişinin vebaline girmek toplasın kendini artık.