30
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

BUGÜNÜN BASIN ÖZETLERİ

 

Uzlaşma için herkes bir adım geri
TÜRKİYE’nin en etkin ve güçlü sivil toplum örgütlerinin başkanları ile ortaklaşa, ülkedeki gerginliğe ve kamplaşmaya karşı tüm kesimlere ’sağduyu çağrısı’ yapan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "Eğer uzlaşma istiyorsak herkes aldığı pozisyondan bir adım geri atmalı
Yavru vatanda laiklik coşkusu
Göreve geldiğinden beri ilk kez KKTC’ye resmi ziyaret gerçekleştiren Genelkurmay Başkanı Büyükanıt’ı, eski muharipler ve Atatürkçü Düşünce Derneği üyeleri karşıladı.
Cinayetlerin nedeni simit için küfürleşme
Bafra Belediyespor’un teknik direktörü Sedat Gezer ile kaleci antrenörü İsmail Kurt’u öldüren zanlılar yakalandı. Cinayetlerin, maç günü satılacak 50 kuruşluk simit için açılan telefonda karşılıklı küfürleşme nedeniyle işlendiği öne sürüldü.
Abisine kızdı, 20 yaşındaki yeğenini öldürdü
İstanbul Bahçeşehir’de annelerine bakmayı kabul etmeyen ağabeyi Şeref Top ile tartışan 33 yaşındaki Ali Asaf Top, tartışmaya karışan 20 yaşındaki yeğeni Selim Cihan Top’u tabanca ile kafasından vurdu
Lale ve sümbüller için gen bankası
Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsünde yürütülen bir projeyle Türkiye’yi adım adım gezen uzmanlar doğada son kalan lale soğanlarını toplayarak gen bankası oluşturuyorlar.
Sağduyu çağrısına katılıyorum
BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan, sivil toplum kuruluşlarının "Türkiye İçin Sağduyu" çağrısına içerik itibariyle katıldığını belirterek, "Böyle bir ortak aklın oluşması sürecine öncülük etmeye de hazırız" dedi.

Utanmak...
"BU devirde parti kapatmak utanılacak bir şey" diyorlar.
Ki ben onları gazete köşelerinde olsun, televizyonlarda olsun, orada-burada olsun görüyorum, bir gözleri küçülmüş:
Bekir Çoşkun yazdı...

 Baykal kazanır Türkiye kaybeder
TAM bir ay sonra ülkemizin anamuhalefet partisi CHP, bir kurultay toplayacak. Kurultayda bir de genel başkan seçilecek.
Mehmet Y.Yılmaz yazdı...

Başbakan bir adım geri
HERKES bir adım geri mi atacak?Hiçbirimizin yargıdan böyle bir şey isteme hakkı yok.
Dolayısıyla "bir adım geri" meselesini, siyaset düzleminde ele alıp konuşmamız gerekecek.

Ertuğrul Özkök yazdı...


 

Herkes bir adım geri atsın
Türban, AKP’ye açılan kapatma davası, Ergenekon tartışmalarıyla gerilen siyasi ortam, 7 sivil toplum başkanını harekete geçirdi. 81 ilde aynı anda yapılan “Sağduyu” çağrısında “Uzlaşma için herkesin bir adım geri atması” istendi
Milyonlar merakta Memati ölecek mi
KURTLAR Vadisi Pusu'nun son bölümünde ölümle burun buruna gelen Memati'nin akıbeti belli oluyor. Dizinin resmi sitesindeki ankete katılan 360 bin kişinin yüzde 78'i 'Memati ölmesin' dedi. Merak edilen sorunun cevabı bu akşam 21.15'te SHOW TV'de
Baykal Köşk'te soran olursa gündem terör
SİVİL toplum örgütlerinin sağduyu çağrısı yaptığı saatlerde, Çankaya açıklaması Ankara’yı hareketlendirdi... Cumhurbaşkanlığı, Gül’ün bugün CHP ve MHP liderleri ile Köşk’te buluşacağını duyurdu.
Büyükanıt'tan makam öğüdü
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, ağustos ayında emekli olmaya hazırlanıyor. Büyükanıt Paşa, emeklilik sonrası planlarından, hayallerine, kitap sevgisinden meslek anılarına kadar pek çok konuyu AKŞAM’la paylaştı. İşte Orgeneral Yaşar Büyükanıt’ın, AKŞAM’a yaptığı özel açıklamalar:
Sevgilisiyle bir olup kocasını parçaladı
İstanbul’da tüyler ürperten vahşet... Cesedi, çöp kamyonunda başsız halde bulunan adamın, eşi ve sevgilisi tarafından öldürüldüğü ortaya çıktı
Cumhurbaşkanları devreye girer, doğaldır
BAŞBAKAN Erdoğan, Cumhurbaşkanı Gül’ün muhalefetle görüşmesi ve “siyasetteki gerilimi dağıtmak” konusunda, “Herhalde Sayın Cumhurbaşkanı da bu tür bir hassasiyet içerisinde, bu tür bir girişimde bulunmuştur. Cumhurbaşkanlarımızın geçmişten bugüne bu tür anlarda devreye girmesi doğaldır
Siyasetin yönünü MHP belirliyor
Her bir hamlenin, tesadüfilikten bu kadar uzak tutularak, strateji yüklü belirlenmesine uzun zamandır şartlanmamıştık. Türk siyasetinin yönünü bir süredir MHP’nin açılımları belirliyor.
İsmail Küçükkaya yazdı...

I lost it at the movies
Yazının başlığını İngilizce atmak zorunda kaldığım için kusura bakmayın, gerekiyordu. Usta film eleştirmeni Pauline Kael’in bir kitabının başlığı olan bu cümleyi Türkçe’ye çevirince bence anlamından çok şey kaybediyor. 
Serdar Turgut yazdı...

Hâlâ seksi ve cazip
Türk Basını’nın Ayşe Arman’a bir teşekkür borcu var. Bunca yıl teşhircilik başta olmak üzere pek çok şeyle itham edildi ünlü gazeteci. Köşesinde yaşadığı hayatı en ince detaylarına kadar anlattığı için çok eleştirildi,
Oray Eğin yazdı...

 

Gül devrede
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, önceki gün TBMM Başkanı Toptan'la görüşmesinin ardından bugün CHP lideri Baykal'la bir araya gelecek. Gül 16.00'da ise MHP lideri Bahçeli ile görüşecek.
'Uzlaşma için herkesin bir adım geri atması şart'
7 sivil toplum örgütünün başkanı ve 81 ildeki temsilcileri 'Sağduyu Çağrısı' yaptı. Aynı anda okunan ortak metinde "Türkiye'nin istikbalini kimsenin karartmaya hakkı yok" mesajı verildi..
İddianame Aydınlık gazetesinde bulundu
Ergenekon örgütüne yönelik gerçekleştirilen ve İşçi Partisi Doğu Perinçek ile 3 gazetecinin tutuklandığı "beşinci dalga" operasyonunda Aydınlık dergisine ait bir bilgisayarda Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya'nın AKP'nin kapatılması istemiyle Anayasa Mahkemesi'nde açtığı davanın iddianamesine ait bölümlerin bulunduğu ileri sürüldü.
'Emniyet bana bir bilgi vermedi'
Meclis Hrant Dink Komisyonu'nun bilgisine başvurmayı hazırlandığı dönemin Trabzon İl Jandarma Komutanı Albay Ali Öz, Mülkiye müfettişlerine, "Hrant Dink'in öldürüleceğini basından öğrendim.
Meclis'te 'tezek' tartışması çıktı
Meclis Genel Kurulu'nda tezek tartışması yaşandı. CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, Ağrı'da 680 ilköğretim okulundan 538'inin öğrencilerden tezek toplanarak ısındığını, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in memleketi Van'ın birçok okulunda da tezek yakıldığını söyledi. ...
Militanlara silah bırakmaları için 3 gün süre verdi
Radikal Şii din adamı Sadr'ın adamlarının başını çektiği gruplar, Basra ve Bağdat'ta ağır çatışmaya girdi. 102 sivilin öldüğü olaylar sonrası Sadr, hükümeti tehdit etti. Irak'ta güvenlik güçlerinin radikal Şii lider Mukteda Es Sadr yandaşı silahlı gruplara karşı başlattığı geniş çaplı operasyon ...

"Bunu da aşarız"
13 gün önceydi. İslam Konferansı Örgütü (İKÖ) zirvesinin yapıldığı Senegal'in başkenti Dakar'dan dönüyorduk. Cumhurbaşkanı Gül uçakta biz üç gazeteciye AK Parti hakkında o gün açılmış olan kapatma davasıyla ilgili görüşlerini anlatıyordu.

Erdal Şafak yazdı...

Gerilime ilaç, tıkalı kulak
Bir yaşıma daha girmesem de olur. Memlekette, çok önemli meselelerdeki haberlere, iddialara, tutun ki kimi yalanlara "kulağını tıkayarak" daha mutlu ve huzurlu olduğunu beyan eden büyük medya genel yayın yönetmenleri var.
Düşünebiliyor musunuz...
Umur Talu yazdı..

Bir gazete için en acı durum "kullanılmak"tır
Ne yazılırsa yazılsın, ne söylenirse söylensin, kimse önyargılarını değiştirmeye niyetli değil.
Gerginliklerin had safhaya çıktığı kriz dönemlerinde, kamuoyu yapılanmaları kemikleşir. Aklın ve gerçekçiliğin yerini kamplaşmalar alır.Mehmet Barlas yazdı...


Çağrıyı yürekten destekliyorum
TBMM Başkanı Toptan, Türkiye'nin önde gelen sivil toplum örgütlerinin çağrısını 'yürekten desteklediğini' belirterek, ' Türkiye'nin şiddetle, bir yumuşama ortamına ihtiyacı var' dedi.
Genelkurmay'a 'Beni soruşturun' dilekçesi
Susurluk Skandalı'nın kilit ismi, Ergenekon soruşturmasının tutuklu şüphelisi Veli Küçük, 7 yıl önce meydana geldiği iddia edilen “PKK'ya silah teslim etti” iddiasının soruşturulması amacıyla Genelkurmay Başkanlığı'na başvurdu
Sarkozy'lere kötü sürpriz
Dün iki günlük resmi ziyaret için eşi Carla Bruni ve annesiyle birlikte İngiltere'ye giden Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy'yi İngiliz basını kötü bir sürprizle kaşıladı.
İngiltere'nin prestiji Hintli Tata'ya gitti
Hintli otomotiv üreticisi Tata Motors, İngiltere'nin lüks markaları Jaguar ve Land Rover'ı, ABD otomotiv şirketi Ford'dan 2,3 milyar dolara satın aldı.
Artık altın değil tasarım servet
Kuyumculuk sektöründe dünyanın en büyük fuarlarından biri olan İstanbul Jewellery Show açıldı. Fuar altın piyasasındaki değişim rüzgarını da gözler önüne serdi. Artık altının değerini ayarı değil tasarımı belirliyor.
Siyaseti hacir altına alanlar…
Bir süredir bir dizi konferans peşinde yurtdışındayım, yani olup biteni dışarıdan takip ediyorum. Ülke siyasi hayatı bu kadar hararet taşıdığında, dışarıda bulunmanın hem olumlu hem olumsuz yanları oluyor
Ali Bayramoğlu yazdı...
Türkiye'yi 2 yıl içinde kim bölecek?
Bir siyasi linç kampanyasını andıran AK Part'yi kapatma davası ve Ergenekon soruşturması üzerinden “derin devletle yüzleşme” yaklaşımı arasında Türkiye'nin nasıl bir kamplaşma, hesaplaşma ve kaos ortamına sürüklendiğini ölçebildiğimizi söylemek ne zor!
İbrahim Karagül yazdı...
Toplumun sesi: Sağduyu zamanı
Yükselen gerilimi azaltmak için sonunda Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de devreye girdi. Bu önemli bir gelişme. TOBB, TİSK, KAMU-SEN, TÜRK-İŞ, TESK, TZOB ve HAK-İŞ'in de aralarında bulunduğu Türkiye'nin en büyük sivil toplum kuruluşları dün 81 ilde sağduyu çağrısı yaptı 
 Fehmi Koru yazdı...

 

Başlık parası için çocuk yaşta ter döküyorlar
'Başlık parası' geleneğinin kırsal kesimde yoğun şekilde devam etmesi çocukları okul yerine tarlada çalışmaya yönlendiriyor.
İşçi Partisi, bilgisayar hard diskini yakmaya çalışmış
Ergenekon soruşturması kapsamında önceki gün gözaltına alınan İşçi Partisi (İP) Genel Sekreteri Nusret Senem'in avukatlık bürosunda yapılan aramada, bilgisayar hard diskinin yakıldığı ortaya çıktı.
Temizlik ihalesinde 70 milyon YTL'lik vurgun iddiası
Kamu İhale Kurumu, Uludağ Üniversitesi'nin temizlik ihalesinde yolsuzluk yapıldığını tespit etti. Dosyayı da soruşturma açılması amacıyla YÖK'e gönderdi. Rektör Yurtkuran ise ihalenin kanuna uygun olduğunu savundu.
Gasp edilen taksinin yeri 10 saniyede tespit edilecek
Taksicilerin 'gaspçı ve saldırgan' kâbusu bitiyor. Taksici cinayetlerini ortadan kaldırmak amacıyla önerilen elektronik takip ve güvenlik sistemi için sonunda adım atıldı.
40 milyondan 'sağduyu' çağrısı
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı'nın AK Parti'yi kapatma davası açmasının ardından başlayan gerilim, sivil toplum kuruluşlarını harekete geçirdi.
Tansiyonu düşüren buluşmalar
Türkiye'nin en büyük sivil toplum kuruluşları, gerilimi düşürmek için bir araya gelirken, Köşk de önemli görüşmelere ev sahipliği yapacak.
Ya vatandaş demokrasiden ümidini keserse?..
Parti kapatmalarında en çok ihmal edilen konu, vatandaşın düşüncesi, hissiyatı... Oysa asıl söz hakkı topluma aittir. Seçmen o, karar verici o.
Ekrem Dumanlı yazdı...
Cunta tasfiye olmadan gerilim düşmez
TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu'nun sivil toplum kuruluşlarını temsilen okuduğu bildiri, belki şu anda Türkiye'nin en çok ihtiyaç duyduğu sözlerdi.
Mümtaz'er Türköne yazdı..
Kıbrıs'ta çözüm mü?
Güney Kıbrıs'ta geçen ay yapılan başkanlık seçimlerini bir önceki Başkan Tasos Papadopulos'a nazaran çözüme daha yakın duran, Komünist Parti lideri Dimitris Hristofiyas'ın kazanmasıyla, Kıbrıs'ın birleşmesi umudunun yeniden yeşerdiği muhakkak.
Şahin Alpay yazdı...

 

Kenthaber
Yayın Tarihi : 27 Mart 2008 Perşembe 04:12:09
Güncelleme :27 Mart 2008 Perşembe 05:20:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?