20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

BUGÜNÜN BASIN ÖZETLERİ

 

El Kaide’ye siyasi çözüm olur mu 10 Ocak 2008


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Washington’da bir düşünce kuruluşundaku toplantıda yöneltilean ’PKKiçin siyasi çözüm düşünüyor musunuz’ sorusuna, "El Kaide için siyasi çözütm olur mu" sorusuyla yanıt verdi.

 ’Dur’madı ateş açıp bir polisi öldürdü

Ankara’nın Kızılcahamam İlçesi’nde dün saat 22.30 sıralarında yol kontrolü yapan polis, Adıyaman yakınlarında radara yakalanmasına rağmen ’Dur’ ihtarına uymayarak kaçmakta olan Süleyman Yılmaz yönetimindeki 34 MHM 67 plakalı otomobili durdurmak istedi.

Telefonda...
BAŞBAKAN, ABD’deki Cumhurbaşkanı’nı telefonla aradı: "Benim ben..."
Cumhurbaşkanı:
"Hayırlı olsun, gördüğünüz gibi görüşmeler fevkalade iyi oldu. Yani bu kadar güzel olabilir. Bir defa mükemmeldi her şey


Bekir Çoşkun yazdı...

Kürt siyasetinde radikal ayrışma

Şair Bejan Matur, 22 Temmuz seçimleri sonrası Leyla Zana ile Aysel Tuğluk’u karşılaştırmış, "Pozisyonlarını korurlarsa, bu, Kürt siyasetinde radikal bir ayrışmanın işareti olur" demişti

İşte Mehmet Öz'ün Amerika'daki ailesi



Kalp-damar cerrahisinde yaptığı buluşlarla Amerika'da "Milenyum Doktoru" seçilen dünyaca ünlü kalp cerrahı Prof. Dr. Mehmet Öz, New Jersey'deki evinin kapılarını ilk kez Alem Dergisi'ne açtı.

 Rüşvetçi holding soruşturulmadı


OECD’nin Yabancı Kamu Görevlilerine Rüşvetle Mücadele Konvansiyonu’nun raporunda Türkiye, "soruşturmayı engellemekle" suçlanıyor. 

Mehmet Y. YILMAZ yazdı

Türk doktorun geliştirdiği beyin piline patent koruması


Uluslararası Nöroteknoloji Merkezi Başkanı Prof. Dr. Metin Tulgar, ilaçlara dirençli epilepsi (sara), kronik depresyon ve alzheimer hastalığının tedavisinde kullanılan beyin pilleri konusunda geliştirdiği teknikle, arıza riskini sıfıra indirip 2 ile 5 yıl arasında değişen kullanım süresini ömür boyu uzatarak, uluslararası patent koruması aldı.

Trabzon bildiğiniz gibi

Fortis Türkiye Kupası B Grubu 3. maçında Trabzonspor, Adana Demirspor'a deplasmanda 1-0 mağlup oldu. Adana Demirspor'a galibiyeti getiren golü 5. dakikada Özgür kaydetti.

Memleketim...


İran gaz verirse...

Kesinti olmayacak.

ABD istihbarat verirse...

Teröristi vuracağız. 
Yılmaz ÖZDİL yazdı

 

 

"Okuyamıyorsanız kocaya gidin"

Elazığ'ın Karakoçan İlçesi’ne 4 kilometre uzaktaki Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (YİBO) yurdunda barınan 28 kız öğrenci, ilçedeki liseye gidebilmek için her gün bu mesafeyi yürüdüklerini belirterek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nden servis talep etti.

 Meksikalı hemşire döven kocasını zehirli iğneyle öldürdü
Meksika’da bir hemşire, kendisini döven kocasını zehirli iğneyle öldürdü.
Mexico savcılığından yapılan yazılı açıklamada, Norma Jimenez adlı hemşirenin cumartesi günü kocası ...

DTP'den mektup var

DİYARBAKIR'DA PKK'nın terör saldırısı üzerine, 8 Ocak salı günlü Milliyet'te çıkan "Diyarbakır faciası ve DTP" başlıklı yazım üzerine Aysel Tuğluk bir mektup gönderdi. Taha AKYOL yazdı...

İspanya, fikstürün belirlenememesinden dolayı Türkiye'yi suçluyor

- 2010 Dünya Kupası grup elemelerinde Türkiye'nin'de yer aldığı 5.grupta maç tarihlerinin belirlenmesinde anlaşma sağlanamamasından dolayı İspanya, Türkiye'yi suçladı.

 Bush'tan şaşırtan hareket
12 yıllık bir aradan sonra ABD'ye giden ilk Türk Cumhurbaşkanı olan Abdullah Gül, Beyaz Saray'da Başkan George W. Bush ile 40 dakika süren bir görüşme yaptı.

Hediye geldi mi?

Geleceği yakala!

Modern iş hayatının ana sloganlarından biri malum:
"Geleceği yakalamak"tır. 
Melih Aşık yazdı....

 Alevi dedeleri, AKP iftarına katılanları ''düşkün" ilan edecek
AKP İstanbul milletvekili Reha Çamuroğlu’nun girişimleriyle düzenlenecek olan “Muharrem iftarı" tartışmaları büyüyor. Alevi dedeleri, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılacağı ve Alevi kuruluşlarının, “Hızır Paşa sofrası" adını verdikleri yemeğe katılanların “düşkün" olarak ilan etmeye hazırlanıyor.

Akarsu’dan çalıntı parça YouTube’da
Nelly Furtado’nun “Wait For You'' adlı parçasının Muhlis Akarsu’nun seslendirdiği “Allah Allah Desem Gelsem'' türküsünden çalındığı YouTube’daki yer alan bir video sayesinde anlaşıldı.

Tarih üstüne otel olayı, ya da milliyetçilik... 
PKK'nın silah ve terörüne geçit yok!

Sözü uzatmak yersiz. Cumhurbaşkanı Gül'le Başkan Bush'un Beyaz Saray buluşması olumlu geçti. Bu konuda herhangi bir kuşku yok.Hasan Cemal yazdı...

 

Üçü de kaçtı ara ki bulasın
Polisin gözaltına almasından sonra mahkemece tutuksuz yargılanmaları kararı verilen ve bundan yararlanarak ortadan kaybolan Yeşil'in sağ kolu Zakir Selvi ile iki adamı Mahmut ve Hasan Kılınç, önceki gece gelen yeni tutuklama kararından önce sırra kadem bastı. Mahkeme kararı üzerine, polis üç sanığı yeniden aramaya başladı.

İslam Oyunları'na Bakan engeli

Hükümet, Türkiye'nin tanıtımı ve dünyadaki itibarı açısından devrim niteliğinde bir karar aldı. Mehmet Ali Şahin'in spordan sorumlu olduğu dönemde, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nün "İslam Oyunları'nın Diyarbakır'da yapılması" projesinden vazgeçildi.

Pax Americana
Sizi hakikaten mutlu edebilir.
Huzurlu da kılabilir.
Birtakım ilkeler, şuydu buydu bir yana, eh işte arzulanan olmuştur.

UMUR TALU yazdı...

 

Cinayeti dansözün 'piercing'i çözdü

Konya'da 3 ay önce, tek başına çalıştığı PTT şubesinde soygun için boğazı kesilerek öldürülen Veli Sağdıç'ın katil zanlıları, zanlılardan bir kadının göbeğindeki piercingden yola çıkılarak yakalandı.

 Sınırı geç 6 kat maaş

Diyarbakır'da yaşayan işçiler, çalışmak için Irak'ın kuzeyine gittiklerinde Türkiye'dekinin 5 katından fazla para kazanıyor. İngiliz Reuters haber ajansı, geçen haftaki saldırının ardından Diyarbakır'daki ekonomik koşulları içeren bir haber derledi.

Dededen toruna siyaset
Çarşamba saat 09.30.
Gazetede kahvaltıya "2 konuğumuz" geldi.
Demokrat Parti'nin çiçeği burnunda genel başkanı Süleyman Soylu ile Nevval Sevindi.
YAVUZ DONAT yazdı...

Tabela değişti
Alman hayırseverin vasiyetiyle yaptırılan okula yabancı diye isminin verilmemesi uygulaması Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'ten döndü. Çelik, Fatma Şensoy İlköğretim Okulu'nun isminin Fatma Dumke Şensoy İlköğretim Okulu olarak değiştirilmesini istedi.

Erzik adaysa ben de varım

Futbol Federasyonu'na konulan ihtiyati tedbir ve atanan kayyumun kongre tarihini açıklamasının ardından gözler başkan adaylarına çevrildi. Ortada dolaşan isimler arasında en önemlisi kuşkusuz UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik. Erzik'in

 CHP'nin girişimi
CHP -biraz geç de olsa- 1999'da hazırladığı "Doğu ve Güneydoğu" ve "Demokratikleşme ve İnsan Hakları" raporlarında belirlediği politikalara dönüyor.

Erdal Şafak yazdı..

Bin yıllık kardeşliğimizi kurda kuşa yem etmeyiz
Başbakan Erdoğan, 70 milyonluk Türk milletinin kalbinin birlikten yana olduğunu vurgulayarak, “Hiç kimse kendini boş umutlara kaptırmasın. Türkiye'nin huzurunu, istikrarını, bin yıllık kardeşlik ruhunu biz kurda kuşa yem etmeyiz” dedi.

Dinç Bilgin Yeni Şafak'a konuştu


Etibank'a el konulduktan sonra 7 yıl medyadan uzak kalan bir devrin 'en güçlü adamı' Dinç Bilgin, Yeni Şafak'a konuştu:

ABD'nin fiyakası bozulabilir
Her büyük olayın sonrasında derleyip toparlama biraz sorunludur. Olacağı zamana kadar hazırlıklar yapılır, herkes olay üzerinde yoğunlaşır; olup bittiğinde ise arkadan toplama sıkıntısı başlar, dikkatler dağılır 


Fehmi Koru yazdı...

Paradaki parmak izi bombacıya götürdü
Diyarbakır'ı kana bulayan PKK'lı teröristin kimliğini, bombayı yerleştirdiği aracın sahibine verdiği banknotlardaki parmak izinden tespit eden polis, önceki gece düğmeye bastı. Polis, E.P'yi gizlendiği evde kıskıvrak yakalarken, işbirlikçisi 6 kişiyi de gözaltına aldı.

PKK'ya siyasi çözüm olmaz
Dışardan gelen bir teröre karşı politik çözüm olamayacağını belirten Gül, ABD ile yürütülen işbirliğine karşılık Washington'un bir beklentisi olmadığını da kaydetti.

PKK, K. Irak'tan kaçıyor, Ermenistan'a yerleşiyor!
5 Kasım 2007'de Başbakan Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı George Bush arasındaki görüşmede belirlenen “PKK'yı tasfiye etme” kararları, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün ziyaretiyle pekişti. 

İbrahim Karagülyazdı

Dikkat! Cebiniz ve eviniz dinlemede

Türkiye'deki bazı kişi ve firmaların internet üzerinden satışa sundukları “casus” yazılım ve ürünler büyük ilgi görüyor. Çeşitli amaçlar için kullanılan ürünlerle kişilerin özel yaşamı, haberleşme özgürlüğü ve mahremiyeti, kurumların sırları ve iletişimi riske girebiliyor.

Gözyaşları oy olup aktı

Amerika'daki başkanlık yarışının ilk ayağında siyahi aday Barack Obama'ya yenilerek herkesi şaşırtan Hillary Clinton, New Hampshire'da önceki gün düzenlenen ikinci önseçimde rakiplerini geçmeyi başardı.

 O sekiz asker suçlu mu mağdur mu?
Dağlıca baskınında esir düşen 8 askere “basının gösterdiği ilgi” her geçen gün azalıyor. İlgi azlığı aslında bu erlerle ilgili erken ve ön hükümden kaynaklanıyor.


Ali Bayramoğlu yazdı...


Bombacı, PKK'lı ağabeyinin evinde saklanmış


Diyarbakır'da 3 Ocak'ta meydana gelen bombalı saldırıyı gerçekleştiren Erdal P., Kuzey Irak'a kaçmak için ağabeyinin evinde saklanırken yakalandı. Erdal P.'nin bomba eğitimi aldığı ve İran'da faaliyet gösteren PJAK saflarında görev yaptığı belirtildi.
'Alo 170' ihbar hattı, kaçak işçi çalıştıran patronu yakacak


Türkiye'de yaklaşık 11 milyon kişi, sigortasız çalışıyor. 2008'i 'kayıt dışı istihdamla mücadele yılı' ilan eden hükümet, denetimleri sıklaştırıyor.

Anlamsız bir kıskançlık

1 Mart tezkeresi, hem Amerika için çok çetin bir sınavdı hem Türkiye için. Her iki ülkenin de kendine göre haklı gerekçeleri vardı şüphesiz.

Ekrem Dumanlı Yazdı..

Enerjide basit tedbirler faturayı yarıya düşürüyor


İran'ın doğalgaz sevkıyatını durdurması sebebiyle 'soğuk ve karanlıkta kalır mıyız?' endişesine kapılan tüketiciler, bir yandan da fatura şaşkınlığı yaşıyor

'Avukat, oğlumuzun tazminatını bize vermedi'

Tunceli'nin Hozat ilçesindeki Hozat 51. Motor Piyade Tugay Komutanlığı'nda vatanî görevini yaparken şehit olan Ayhan Canbaz'ın (20) ailesi, avukatları tarafından dolandırıldıkları iddiasıyla cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulundu.

Elit klan üyeliğinden eşit vatandaşlığa

"Klan", "Kabile", "Aşiret" dışa kapalı, kan bağı ile birbirine bağlı insanların farklı gelişmişlik düzeyi ve çapta içinde yer aldıkları sosyal birimlerin değişik isimleridir. 


MÜMTAZ'ER TÜRKÖNE yazdı...
CHP'den Güneydoğu'da Kürtçe eğitim atağı


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), oy oranını yüzde 5'lere düşürdüğü Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde, seçmenin gönlünü yeniden kazanmanın yollarını arıyor.
Erdoğan'dan ilginç çıkış: Türkiye'nin kalkınmasını istemeyen siyasetçiler var

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, muhalefet partilerinin üslubundan yakınırken ilginç ifadeler kullandı. Türkiye'nin düz bir çizgide ilerlemesini ve kırılma yaşamadan kalkınmasını istemeyenlerin bulunduğunu belirten Erdoğan, "Bırakın vatandaşları şu anda siyaset yapanlar içinde Türkiye'nin kalkınmasını istemeyenler var;
Amerika anladı, siz de anlayın...

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün ABD Başkanı Bush ile Washington'da yaptığı görüşme, Türk-Amerikan ilişkilerinde bir dönüm noktasıdır. Bunun en önemli sebebi, Cumhurbaşkanı Gül'ün, güçlü bir temsil yetkisine sahip olmasıdır. 
HÜSEYİN GÜLERCE  yazdı...

 

 

Kenthaber
Yayın Tarihi : 10 Ocak 2008 Perşembe 05:13:28
Güncelleme :10 Ocak 2008 Perşembe 09:20:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?