19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

BUGÜNÜN BASIN ÖZETLERİ

 

AKPM bildirisi küme düştü
AKP’nin kapatma davasıyla ilgili Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi’nden Divan deklarasyonu olarak çıkması beklenen bildiri sadece parlamenterlerin imzasına açıldı. 

Başbakan’a ’sahtekár’ demek eleştiridir
Yargıtay 4. Hukuk Dairesi, Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu’nun partisinin grup toplantısında Başbakan Tayyip Erdoğan’a yönelik yaptığı sert eleştiriler nedeniyle Ankara 3. Asliye Hukuk Mahkemesi’nin verdiği 10 bin YTL manevi tazminat kararını bozdu.
Asker, 23 Nisan için henüz karar vermedi
TBMM Başkanı Köksal Toptan’ın göreve geldikten sonraki ilk 23 Nisan Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarına kimlerin katılacağı tartışma konusu oldu.
Silahla girerim
Meclis’te AKP’li vekillerin saldırısına uğrayan Kamer Genç, CHP ve MHP’lilerin sayesinde linç olmaktan kurtulduğunu söyledi.
Hayalini Gül gerçekleştirdi
Şanlıurfa’nın Yaylak Beldesi 8. sınıf öğrencisi Aysel Keser, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e mektup yazıp, ilköğretim sonrası okutmayacağını söyleyen babasını şikáyet etti.
Senfoni senfoni olalı böyle seyirci görmedi
Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nın merakla beklenen Bayburt konserini, yerinde izledim. Şef büyük bir alkış eşliğinde sahneye çıktı.

Kız tavlama sanatı
ORTA ikinci sınıftayken elimize şöyle bir kitap geçti: Kız Tavlama Sanatı! Yatakhanede, gece ışıklar söndükten sonra el feneriyle "etüde" devam ettik tabii ki.
Mehmet Y.Yılmaz yazdı...

Adam dövücü...
YILLARCA parlamento muhabirliği yapmış birisi olarak adam dövücüleri yakından tanımışımdır.
Meclis’in adam dövücülerinin en büyük özellikleri, hiçbir zaman kürsüye çıkmamış ve konuşmamış olmalarıdır, bu nedenle adam döverler.
Bekir Çoşkun yazdı..

Nasıl devlet adamı olunur
12 Eylül askeri müdahalesinin ertesindeki günleri çok iyi hatırlıyorum.
O günlerde rahmetli Bülent Ecevit’in yanındaydım.
Arayış Dergisi’ni çıkarıyorduk.
Ertuğrul Özkök yazdı...


 

DAĞBAŞI GİBİ
İstanbul'da sokağa çıkmak bile cesaret işi haline geldi. Kan davalılar, kapkaççılar, tecavüzcüler ve magandalar terör estirdi. İşte sadece bir günde yaşanan dehşet...
301 dayağı
TCK’nın 301. maddesinde değişiklik öngören yasa teklifinin Adalet Komisyonu’ndaki görüşmeleri gergin başladı. CHP ve MHP’li vekiller bir olup, basını dışarı çıkarmak isteyen Meclis Emniyet Amiri’ni tartakladı
Öldürecekler sandım, artık Genel Kurul'a silahlı girerim
TBMM Genel Kurulu’nda ve muhalefet kulisinde önceki akşam AKP’li vekillerin saldırısına uğrayan Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç TBMM’de basın toplantısı düzenledi.
Bebek isterken boşanma kararı
NTV spor spikeri Burcu Esmersoy’dan üzücü haber. Esmersoy, Ferrari’nin reklam müdürü Massimo Cusimano’dan boşanıyor. 2005 yılında Paris’teki Türk Konsolosluğu’nda dünya evine giren, ardından da İtalya’da kilise nikâhı kıyan çift, yollarını ayırma kararı aldı
Şiddet uygulayan o zatın kendisidir
BAŞBAKAN Erdoğan, bir gazetecinin, ‘’Partiniz milletvekillerinin Genç’e şiddet uygulamasını nasıl değerlendiriyorsunuz’’ sorusu üzerine, ‘’Benim partimin milletvekilleri hiçbir zaman şiddet uygulamaz. Şiddet uygulayan bizzat o zatın kendisidir. Çünkü her hareketi şiddettir’’ karşılığını verdi.
Korkunç şüphe!
İSTANBUL Çatalca’da bir hafta önce kaçırılan baba ve oğulun cesetleri, evlerinin 150 metre uzağındaki foseptik çukuru ve gübrelikte bulundu.
Sigara öldürür; vitamin de!
Tam kıvamında pilav yapmaya başladığım gün pirinç krizi kopar!..
Ve hayatımda ilk kez sektirmeden, unutmadan ve de yarım bakmadan vitamin almaya başlarım “aman bi’dur bu işte yamukluk var” derler!..
Mansur Forutan yazdı...
Namussuz kadının dayanılmaz cazibesi
“Bıyıklı” gazetecilerin birkaç gündür keyiflerine diyecek yoktur herhalde. Ellerine yine harika bir malzeme geçti. Kocasını 300 erkekle aldattığı iddia edilen bir kadının haberini ağızlarının suyu aka aka yansıttılar sayfalarına.
Nagehan Alçı yazdı...
Sayın Baykal, sizi kimse tutamaz!..
Helal olsun CHP Başkanı Sayın Deniz Baykal ve üst yönetimine... Beni yine yanıltmadılar... İstanbul İl ve İlçe Teşkilatları’nda göstermiş oldukları performans müthiş... Aynen beklediğim gibi. Kurultaya 10 gün kala işi bitirmişler. Dün gazetelerde kıyıda köşede kalmış açıklamayı ben de tesadüfen okuyup bu tarihi olaya vakıf oldum.
Ali Saydam yazdı...

 

İşte o bildiri
AKPM'nin tartışmalar nedeniyle merakla beklenen bildirisini aralarında grup başkanlarının da bulunduğu çeşitli ülkelerden 21 parlamenter imzaladı. Konseyi bağlamayan bildiride şöyle denildi:
Öğretmen, Azrail'i okul sırasına soktu
Gaziantep Hasan Ali Yücel Lisesi'nin din kültürü öğretmeni tarafından geçtiğimiz hafta öğrencilere namaz kılmayan bir gencin başına gelenlerin anlatıldığı ölüm ve Azrail'i konu alan filmin izletilmesi ortalığı karıştırdı. ...
Ayda 25 bin dolar nafaka ödeyecek
Bir zamanların ünlü "Kara Şimşek" ve "Sahil Güvenlik" dizilerinin oyuncusu David Hasselhoff, ayrıldığı eşine ve kızlarına ayda 25 bin dolar nafaka ödeyecek.
Büyükanıt, hastaneden atılan felçli hastaya sahip çıktı
İstanbul'da Vakıf Gureba Hastanesi'nde, 6 yıl önce felç olan 65 yaşındaki Müzeyyen Boztaş'ın "Uzman doktor yok" denilerek sedye üzerinde kapı önüne bırakıldığı öne sürüldü.
Bütün gün aç kaldı dönüşte araç çarptı
Organlarıyla 6 kişiye hayat veren Sercan'ın ölümünün ardında bir dram çıktı. Ailenin arka arkaya üç gün aç yattıkları olmuş. İzmir Buca'da oturan 14 yaşındaki Sercan Bodruk, geçtiğimiz hafta Buca Atatürk İlköğretim Okulu'ndan çıktıktan sonra, karşıdan karşıya geçmek isterken hızla gelen bir aracın altında kaldı.
Nesli tükenen beyaz gergedana klonlama
The Independent gazetesine göre, bilim adamları, nesli tükenme tehlikesi ile karşı karşıya bulunan ve doğada sadece birkaç örneği kalan kuzey beyaz gergedanının yok oluşunu önlemek için, klonlama yöntemini kullanacak. ...

Açlık, asimetrik tehdit ve demokrasi
Milli Güvenlik Kurulu'nun (MGK) 24 Nisan'da yapılacak olağan toplantısının gündeminde "Tarım ve beslenmedeki sıkıntılar" maddesi de yeralacak.
Erdal Şafak yazdı...

Sömürge yönetimi
Kriz arzulanır bir durum değil elbette... Ancak az sayıda da olsa, hayatımıza olumlu etkiler yapıyor. Buna son örnek, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi'ni ( AKPM ) konu edinen tartışma oldu.

Emre Aköz yazdı...

Tayyip Erdoğan şanssızlıklarına uyum gösteriyor...
Siyasetçilerin de yöneticilerin de şansları, hem "çevre" lerinin, hem de "rakip" lerinin kalitesine bağlı olarak artar.
Aslında siyasetçi veya yönetici olmasanız da, düşünce ve yaşam düzeyiniz çevrenize endeksli değil midir? Bilgili, görgülü, birikimli, ufku açık bir arkadaş çevreniz varsa siz de gelişirsiniz.

Mehmet Barlas yazdı...


Tarlada 90 YKr markette 5 YTL
Pirinçteki fahiş fiyatın nedeni olarak stok yapan toptancılar gösteriliyor. Tarladan 90 kuruşa alınan çeltiğin fiyatı markette 5 YTL'yi buluyor. Halkın tepkisi ise pirinç tüketimini azaltmak oldu
Danıştay tetikçisinden Gürses'e acil mesaj
Danıştay tetikçisi Arslan'ın, Ergenekon'da tutuklanan Doç. Emin Gürses'e “Osman Yıldırım, mahkemede 'saldırı talimatını Veli Küçük'ten aldık' diyecek, önlem alın” mesajı gönderdiği ortaya çıktı. Baba Arslan'ın aracılık ettiği 'uyarı mesajı' telefon dinlemesine takıldı
Yargıya saygılıyız ama büyük endişe duyuyoruz
Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi, kapatma davasına karşı günlerdir tartışma konusu olan bildiriyi yayınladı. Bildiride, davanın kabul edilmesinden endişe duyulduğu bildirildi.
Harley-Davidson kan kaybediyor
Dünyanın en büyük motor üreticisi Amerikalı Harley-Davidson şirketi ekonomik sıkıntıya girdi. Şirket, 700'den fazla kişinin işine son verdi
Sapık dehşeti
Sabah 6.30'da işe giden 28 yaşındaki Y.Ç'nin yolunu kesen sapık, boş bir alana sürükleyerek tecavüze yeltendi. Genç kadın direnince de başını taşla ezmeye kalkıştı

Sosyal demokrasiden diğerlerine darbe sürecinde sol
Siyaset denilince sıkça siyasi iktidar akla gelir…
Oysa Türkiye'nin siyasi aktörler açısından ana sorununun muhalafet sorunu olduğunu düşünen pek çok kişi var…
Ali Bayramoğlu yazdı...

New York düşünceleri
Bizim dernek Türkiye ile de yakından ilgili General Electric (GE) devinin en tepe noktası Jeffery İmmelt'e iki ülke ilişkilerine getirdiği yeni boyut sebebiyle 'üstün başarı ödülü' verdi, ama GE ortakları kendisini o kadar da başarılı bulmuyor.
Taha Kıvanç yazdı...

Dinlenirken düşünmek...
Görevi gereği Türkiye'yi yakın gözlemi altında tutan bir Amerikalı, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın gün boyu ortada görünmediğini haber almış, “Nedir bu iş?” diye soruyordu etrafına. Göz göze geldiğimizde, “Sizde Camp David neye yarıyor?” deyiverdim.
Fehmi Koru yazdı...

 

Avrupa Konseyi: Kapatma davası endişe verici, reform yapılmalı
AB ve Amerika'nın ardından Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi de AK Parti hakkındaki kapatma davasına tepki gösterdi. Bütün grup başkanlarının imzasıyla resmî bir bildiri yayımlayan konsey, örgütlenme ve ifade özgürlüğünden vazgeçilemeyeceğini vurguladı
Danıştay saldırganı ve Veli Küçük'e ait fotoğraf orijinal çıktı
Ergenekon terör örgütü soruşturması kapsamında tutuklanan Veli Küçük ile Danıştay katili Alparslan Arslan'ı yan yana gösteren fotoğrafın gerçek olduğu ortaya çıktı.
Telefon kayıtları ortaya çıktı: Milleti birbirine yedireceksin
Ümraniye'de ele geçirilen bombalarla ilgili yürütülen Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanarak cezaevine gönderilen Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Emin Gürses'in, 'milletin nasıl birbirine düşürüleceğini' anlattığı ses kayıtları yayınlandı.
Normal doğum yaptıran doktor, daha fazla maaş alacak
Sağlık Bakanlığı, sezaryenle yapılan doğumları azaltmak için harekete geçti. Tıbbî zorunluluk olmamasına rağmen sezaryenle yapılan doğum sayılarının Avrupa ülkelerini ikiye katlaması üzerine doktora ödenen performans maaşlarında değişiklik yapıldı.
Vekiller 301 kavgasına tutuştu, dayağı polis yedi
Türk Ceza Kanunu'nun 301. ve 305. maddelerinin değiştirilmesini öngören kanun teklifi, Meclis'te tansiyonu yükseltti. Adalet Komisyonu'nda daha maddeler görüşülmeden kavga çıktı.
Dava açma izni adalet bakanına verildi
Türk Ceza Kanunu'nun 301. ve 305. maddelerine ilişkin değişiklik teklifi, TBMM Adalet Komisyonu'ndan değişikliğe uğrayarak geçti.
Yasalardan tavşan çıkartan yargı
'Yayınevi cinayeti' sanıklarının yargılandığı Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi, müdahil avukatların 'sanıkların kullandığı sim kartların incelenmesi' talebini reddediyor.
Mehmet Kamış yazdı...
İstikrar senin neyine Vesâyet? 
Haberin tarihi hakkında bilgi bulamadım; Youtube'a 9 ay önce yüklendiğine göre yeni değil; hayli zaman olmuş besbelli.
A.Turan Alkan yazdı...
Demokrasiyi savunma stratejisi
AKP'yi kapatma davasının arkasında, demokrasiyi bürokratik vesayet altında tutma çabasının yattığı muhakkak. Otoriter laikliğin korunması iddiası, sadece bir bahane...
Şahin Alpay yazdı...

 

Kenthaber
Yayın Tarihi : 19 Nisan 2008 Cumartesi 04:50:27
Güncelleme :19 Nisan 2008 Cumartesi 05:44:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?