22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANASAYFA

BUGÜNÜN BASIN ÖZETLERİ

 

Hainlerin tek dostu kalmadı

Dünya, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Kuzey Irak’taki terörist inlerine karşı gerçekleştirdiği son dönemlerin en kapsamlı hava harekátına son derece makul bir tepki verdi.

Türbandan beslenen siyasetcinin karizması cizildi AKP iktidarıyla birlikte ülkenin İslamileştiğini, bu yüzden Türkiye’yi terk edebileceğini söyleyen dünyaca ünlü piyanist Fazıl Say’ın annesi Gürgün Say basına bir mektup yazdı. Piyanist...
TÜRKİYE "Kızımı alıp giderim" diyen piyanist-besteci Fazıl Say’ın "yerini" tartışıyor.
Türkiye sınırları içinde bir yerde mi dursun; yoksa sınırların ötesinde bir yerde mi?..
Bekir Çoşkun yazdı..
Kurban Bayramı kazalarına son 10 yılda 1252 kurban 1998-2007 yılları arasında kutlanan kurban bayramlarında 907 trafik kazası meydana geldi.
Şehir içi ve dışındaki yollarda 10 yılda sadece kurban bayramlarında 1252 kişi hayatını kaybetti, 2 bin 130 kişi de yaralandı.

Uyuşturucu kaçakçısı Baybaşin açlık grevinde Diylarsakırlı uyuşturucu kaçakçısı Hüseyin Baybaşin, Hollanda Adalet Bakanlığı’nın önceki gün aldığı bir kararla, "cezaevinden kaçma şüphesi" oluştuğu gerekçesiyle özel güvenlik rejimine tabi tutulmaya başlandı.

Şartsız şurtsuz destekliyorum
DÜŞÜNEBİLİYOR musunuz?Neticede bir ülkenin uçakları, başka bir ülkenin hava sahasına giriyor.

Onun sınırları içindeki bir bölgeyi bombalıyor.

Yani neredeyse bir savaş durumu söz konusu.
Ertuğrul Özkök yazdı...

DTP Lideri Demirtaş’a uçak kapısında gözaltı

DTP Genel Başkanı Nurettin Demirtaş, dün Düsseldorf’tan geldiği Esenboğa Havalimanı’nda uçağın kapısında sahte çürük raporu aldığı iddiasıyla gözaltına alındı.

ABD’li gözüyle PKK’nın kitabı ABD’de yıllarca The Observer gazetesi adına PKK’yı izleyen gazeteci Aliza Marcus, piyasaya çıkan ’Blood and Belief’ adlı kitabında, terör örgütünü ve elebaşısı Abdullah Öcalan’ı anlattı.

Kral’ın hediyelerine ne oldu?
SUUDİ Arabistan Kralı Abdullah’ın, Ankara ziyareti sırasında kendisine eşlik ve hizmet eden kamu görevlilerine bahşiş verip vermediğiyle ilgili sorularımız bir muhatap bulamadı.

Mehmet Y.Yılmaz yazdı...

 

'Terminatörler' akıllı bomba yağdırdı
Türk Silahlı Kuvvetleri Kuzey Irak'taki PKK kamplarına düzenlediği operasyonda, modernize edilmiş Fantom uçakları ve lazer güdümlü bombalar ile son model füze sistemleri kullandı.
Türkün güveni arttı
Erdoğan, Türk insanının kendisine olan güveninin arttığını söyleyerek, "Türkiye dikkate alınmadan sadece bölgemizde değil, dünyada da bir şey yapılamayacağını söylüyoruz, söyleyeceğiz" dedi

Fazıl Say olayı
ORHAN Pamuk'a onun edebi değerine bakmadan hücum etmiş olanlar, bugün Fazıl Say'ın sanatçı değerini ön plana çıkararak onu şiddetle savunuyorlar.
Örnek, Cumhuriyet gazetesidir.

Taha Akyol yazdı...

'Rodos ve 12 Ada silahlandırılıyor'
Genelkurmay, 'Megali İdea'dan vazgeçmeyen Yunanistan'ın antlaşmalara aykırı olarak Rodos ve 12 Ada'yı silahlandırdığını, kamuoyunu, 'Adalara karşı hayali Türk tehlikesi' olduğuna inandırmaya çalıştığını belirtti
Kurbanın kurbanı da canisi de olmayın!
Bilinçsiz kurban kesiminin insanın ölümüne bile neden olabilecek 230'dan fazla hastalığa yakalanma riski taşıdığını belirten uzmanlar, bayram öncesinde önemli uyarılarda bulundu

Müzik sanatının kalesi düştü mü? Fazıl Say'ın "İktidar bana ve müzik sanatına dostça davranmıyor" diyerek başlattığı tartışmayı bu gece NTV'de Neden programına taşıyacağız.

Can Dündar yazdı...

Batılı hayat tarzı kanseri artırıyor
Son raporlara göre "sigara içmek, az hareket etmek ve doymuş yağ oranı yüksek besinleri tüketmek" gibi Batı tarzı alışkanlıklar kanseri tetikliyor. Ancak Batı'da kanserin erken fark edilme oranı çok daha yüksek....
Ege usulü cinayet
Seferihisar'da 9 Aralık'ta 50 kaçağın yaşamını yitirdiği kazanın ardından dün de Bodrum'da kaçakları taşıyan bir tekne battı. Teknedeki 8 kaçak boğulurken, 1 organizatör ve 8 kaçak kurtarıldı, 1 kaçak ise kayboldu

Diplomatik talepler sokağı kesmiyor
Hep açlıkla 'onur' arasında kalan bölge halkı bu açlığa bir hayal ile katlanıyordu. Şimdi o hayalin yeri boşalınca Kürt siyasetinin Diyarbakır surlarında siyasal İslamın dağıttığı kumanyalarla gedik açılıyor
Ece Temelkuran yazdı...

 

'Tek sivil hedefi vurmadık'
Hava Kuvvetleri Komutanı Org. Babaoğlu: "Çok hassas bir harekâttı. Herşey planlandığı gibi gerçekleşti. Bir tek bomba plansız yere düşmedi. Harekât sonrası istihbarat birimlerinden gelen bilgilerle söylüyorum. Tek sivil hedef vurulmadı."
Yılbaşı promosyonu okula gitti
Arıkan Holding dört yıldan beri sürdürdüğü geleneği bu yıl da devam ettirdi. Yılbaşında promosyon dağıtmak yerine bu parayla Avcılar Cihangir İlköğretim Okulu'nu baştan sona yeniledi. Arıkan Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Arıkan, okulda

Dost ve müttefik!
A) Milattan önce:
1. ABD, Irak'a Kuzey'den girmesi için tezkere çıkaramayan Türkiye'ye öfkeli.
2. ABD'liler Kuzey Irak'ta Türk askerlerine çuval geçirdi.
3. ABD, Kuzey Irak'ta Kürt devleti kurmak istiyor.

Umur Talu yazdı...

Kürt yönetimi sert Irak notası 'nazik'
Operasyonun ardından Bağdat, Kürt bölgesel yönetiminin baskısıyla Türkiye'ye nota verdi. Sivillerin zarar gördüğü belirtilen notada 'saha ihlali' ve 'zarar tazmini' ifadeleri kullanılmadı.
Annesi öldükten sonra 'dağılmış'
Rahibi bıçaklayan Ramazan Bay'ın ailesi şaşkın. Annesi öldükten sonra boşluğa düştügü söylenen Bay için köylüleri "Garibandı" derken; babası ise "Artık evladım değil" diyor.

Fazıl Say'ın yerinde olmak..
Holly'den ayrılma sebebimdi, Türkiye'den ayrılamamam.. Beraber olduğumuz yıllar boyunca, Holly Amerika'ya yerleşme arzusundan hiç ama hiç söz etmemişti.. Sebebini sonra anladım..

Huncal Uluc yazdı...

'Mevki için el ayak öpmeye değmez'
Merkeze alınan Erzurum Emniyet Müdürü Çolak, tayini nedeniyle sitemde bulundu. Çolak "Mevki için el ayak öpmeye değmez" dedi. Son
Ziyarete gelen artık depozit verecek
İngiltere'de parlamento onayına sunulan yeni bir önergeye göre artık göçmenler yurtdışından gelen akrabaları için bin sterlin ödeyecek....

Bayram değil, seyran değil
Hoppala! Herkesin Kuzey Irak'taki PKK kamplarına düzenlenen operasyona yoğunlaştığı sırada Genelkurmay ters köşeden çaktı: .

Erdal Şafak yazdı..

Herşey yıkıldı

F-16'ların gece yarısı inlerinde vurduğu PKK teröristlerinin, operasyonun hemen ardından telsizle panik ve şaşkınlığı yansıtan konuşmalar yaptıkları belirlendi.

PKK'ya karşı yapılan en büyük operasyon
Türkiye'nin terör örgütü PKK'nın Kuzey Irak'taki kamplarına yaptığı operasyon, dünya basınında büyük yankı buldu. Operasyon, Türkiye'nin terör

Güç ve haklılık
Türkiye'nin hafta sonu Irak'ın kuzeyine yaptığı hava operasyonu beklenen bir gelişme sayılabilir. Başbakan Tayyip Erdoğan defalarca bu konuda....
Fehmi Koru yazdı...

Türkiye'siz hesap yapılamaz
Türkiye'nin her alanda büyük gelişme kaydettiğini belirten Başbakan Erdoğan, “Artık Türkiye dikkate alınmadan sadece bölgesinde değil, dünyada hesap yapılmadığını ve yapılamayacağını söylüyoruz” dedi.
Carlton Oteli'nin arsası 70 milyon YTL'ye satıldı
TMSF, Toprak Grubu'na ait 60 milyon YTL muhammen bedelle satışa çıkardığı eski Carlton Oteli arsasını 70 milyon YTL'ye Yeniköy Turizm İşletmeleri ve Yatırım A.Ş.'ye sattı.

'Sivil Anayasa'nın da sinema ile arası iyi değil
82 Anayasası “Düşünceyi açıklama ve yayma hürriyeti” (Madde 26) diyordu. “Sivil Anayasa” bu arabaşlığı “İfade hürriyeti” (Madde 26) olarak kaleme almış.
Yerinde bir öneri tabii ki... Kürşat Bumin yazdı...

Fazıııl... Endişelenmeee...
“Azınlık durumuna düştük. Türkiye'den gitmek istiyorum” diyen piyanist Fazıl Say'a bir tepki de şarkıcı Müslüm Gürses'ten geldi. Say'a endişelenme tavsiyesinde bulunan ünlü şarkıcı, “Memleket yerli yerinde duruyor' dedi.
Mevlana buluşturdu
Şeb-i Arus törenleri devletin zirvesini biraraya getirdi. Cumhurbaşkanı Gül, TBMM Başkanı Toptan, Başbakan Erdoğan, CHP lideri Baykal ve DSP lideri Sezer Mevlana'nın 'Ne olursan ol yine gel' çağrısına uyarak Konya'da buluştu.
Bir karıştırıcı yazarın izinde
Artık yazarlık kolaylaştı. Yeter ki bütün nüfus kayıtlarının tutulduğu MERNİS biriminde istediğin bilgileri temin edeceğin biri olsun. Aslında ileride herkesin istifadesine açılacağı
Taha Kıvanç yazdı...


Operasyon, Türkiye'nin diplomatik başarısı
Türkiye, terör örgütü PKK ile mücadele konusunda birkaç yıldır sürdürdüğü diplomasi atağının sonuçlarını almaya başladı.
Lübnan'daki cumhurbaşkanlığı krizi için Türkiye devrede

Batı yanlısı Fuad Sinyora hükümeti ile Suriye yanlısı muhalefet arasındaki uzlaşmazlık sebebiyle cumhurbaşkanını seçemeyen Lübnan'da seçimler 9. kez ertelendi.

AB sürecinin neresindeyiz?

Son AB zirvesinin sonuç bildirisinde, Fransa'nın istediği değişiklikler benimsendi. Türkiye ile ilgili paragrafta "katılım müzakereleri" yerine "müzakereler"den söz
Şahin Alpay yazdı...

Barzani, Kandil Operasyonu'na tepkili
Irak'ın kuzeyindeki bölgesel Kürt yönetiminin lideri Mesut Barzani, Türkiye'nin sınır ötesindeki PKK hedeflerine düzenlediği operasyona tepki gösterdi. Barzani, Türkiye'yi 'sert bir dille kınadıklarını' söyledi. 
Bayramda hava üşütecek
Türkiye, Kurban Bayramı süresince Karadeniz üzerinden gelen yüksek basınç sistemi ile soğuk havanın etkisinde kalacak. Hava sıcaklığı yurdun kuzey iç ve doğu bölgelerinde hissedilir derecede (4-6 derece) azalacak
Medyanın 'resmî seçkinleri' nasıl bir cumhuriyet arzuluyor?
Fazıl Say; "Tüm bakan eşleri türban takıyor. İslamcılar zaten kazandı, biz yüzde 30, onlar yüzde 70. Bizi dışlıyorlar." diyerek Köşk'e davet edilmediğinden yakındı.
Leyla İpekçi yazdı..
Predator'lar buldu, F-16'lar vurdu
Türkiye'nin, terör örgütü PKK'nın ana karargâhlarına yönelik düzenlediği hava harekâtının ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı. Geniş kapsamlı operasyonun, Türkiye ile ABD'nin ortak istihbaratıyla gerçekleştirildiği öğrenildi.
Hacılardan, Arafat'ta mahşer provası
Hac farizasını yerine getirmek için kutsal topraklara akın eden Müslümanlar, dün Arafat'a çıktı. Sabah namazıyla birlikte yola koyulan hacı adayları, kilometreler boyunca insan seli oluşturdu. 
Bir an evvel Arafat'a ulaşmanın heyecanını yaşayan 2 milyon kişi, adeta mahşerin provasını yaptı.
"Şiddetin ölümü"ne ağıt yakanlar
Ece Temelkuran'ın hayıflandığı, üstelik ağıt yaktığı durum ilk defa şiddetin sırra kadem bastığı bir tablo. Milliyet Gazetesi'nde başladığı yazı dizisinin birazı bölgenin bugününü anlatıyor, ama daha çok Mümtazer Türköne yazdı..

 

 

Kenthaber
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2007 Salı 05:37:48
Güncelleme :18 Aralık 2007 Salı 06:41:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?