31
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

BUGÜNÜN BASIN ÖZETLERİ

 

Hükümetten askere mesaj ATO Başkanı Sinan
ATO Başkanı Sinan Aygün, 1 Mayıs 2008’de Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt’a hükümetin bir mesajını ilettiğini, telefonla görüştüğü ve "Abi" dediği kişiye de bu bilgiyi aktardığını vurguladı.
Millet çeteleri tasfiye etti
Başbakan Tayyip Erdoğan, "çetelere, mafyaya, karanlık odalara arka çıkan siyaseti milletin tasfiye ettiğini, elinin tersiyle ittiğini" belirterek, "Hukuksuzluk siyaset için de ekonomi için de ticaret için de kabul edilemez bir sorundur" dedi.
Emekli generaller temenni bildirdi
DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, eski başbakanlardan Bülent Ecevit’e "çekil baskısı" yapıldığı iddiaları konusunda, bazı emekli generallerin baskı değil, ama temennisini bildirdiğini söyledi.
Serinleten yağmur
İstanbul’da aşırı sıcaklardan bunalan vatandaşlar, dün gün boyu kent genelinde etkili olan sağanak yağışla serinlediler
Belge yoktu Danıştay kararını verdim
Danıştay saldırısının Ergenekon bağını İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na sordum, 3 ay cevap gelmedi. 2. kez istedim. İkisi arasında bağ kurulamadığına dair yazı geldi. Biz de bağ kuracak bir delil bulamadık
CHP bastırdı bakan devrede
CHP’nin doktor vekillerinden Canan Arıtman, Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin’i dün telefonla arayarak, Ergenekon soruşturması kapsamında 11 aydır tutuklu bulunan siroz hastası Asuman Özdemir’in tutukluluk haline son verilmesi için aktif rol almasını istedi.

Asfalt sevdasının aslı anlaşıldı
SAYIŞTAY’ın yaptığı denetimler, başta büyük şehir belediyeleri olmak üzere, belediye bütçelerinin önemli bölümünün "asfalt harcamalarına" ayrıldığını gösteriyor.
Mehmet Y. Yılmaz yazdı...

Mübaşir...
BENCE Başbakan’ın hukuk bilgisi de fena değil.
"Hu..." zaten zihninde vardı... ABD ile irtibata geçince de "Kuk..." eklenmiştir, işte etti mi size:
"Hukuk..."
Bekir Çoşkun yazdı...

Türkçesi mi yoksa niyeti mi
AVRUPA Parlamentosu üyesi Cem Özdemir için, Türkiye’de belki de ilk övücü yazıyı ben yazdım.
Ondan sonra iyi bir dostluğumuz da oluştu.
Ertuğrul Özkök yazdı...


 

KAPATILMASIN
Raportör Doç. Can AKP davasına ilişkin raporunu sundu. AKP’nin ‘kapatılmaması’ yönünde görüş bildiren Can, AKP savunmasının belkemiğini oluşturan Venedik kriterlerine atıf yaptı. Osman Can, iptal edilen ‘türban düzenlemesi’ için ‘ret’ yönünde görüş bildirmişti
Balkondan aşağı sarkıp komşusunu taciz etti
Antalya’da misafir gittiği evin balkon korkuluklarına tırmanarak, alt balkonda kocasıyla uyuyan kadını taciz etmeye kalkışan Ramazan A. yakalandı. “Hırsız kovalıyordum” diyen tacizci tutuklandı
Generaller Ecevit’e ‘çekil’ baskısı yapmış
Ergenekon’un Ecevit’in başbakan olduğu dönemde de darbe girişimi yaptığı iddialarına Sezer’den cevap geldi. Ecevit’e baskı yapıldığı iddialarını doğrulayan Sezer, “Bazı emekli generaller başbakanlıktan çekilmesi yönünde temennilerini bildirdi” dedi
Amerikan kehaneti 15.08.08
Mark Parris, AKP’nin kapatma davasında kararın ağustosun üçüncü haftasında tahminen bir cuma günü çıkacağını ‘kestirdi’. Eski ABD’li büyükelçi, ‘AKP kapatılırsa Türk-Amerikan ilişkilerinin tonu değişir’ dedi
Hakan futbolu seçti babası G.Saray'ı!
Hakan’ın babası Sermet Şükür, oğlunun siyasete kesinlikle girmeyeceğini belirterek, “Oğlum Galatasaray’dan dini inançları nedeniyle uzaklaştırıldı” dedi
Harp Akademisi'nde Gül'süz mezuniyet
CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül, teamüllerin aksine İstanbul’daki Harp Akademileri Komutanlığı’nın 24 Temmuz’daki mezuniyet törenine katılmayacak. Geleceğin kurmay subayları için düzenlenen törende geçmiş protokollerin aksine ilk kez Cumhurbaşkanı yer almayacak.
 

İddianame beni mahvetti
Bilmem savcı bey farkında mı acaba ama yazdığı iddianame ile bana hayli ağır darbe vurduğu kesin. Sızan bilgilerde Agarta kelimesini duyar duymaz dehşete kapıldım, içimden tüm yaşam gücü akar gibi oldu.
Serdar Turgut yazdı...

Türk kadını tabii ki çalışmaz
Kadınlar hızla iş hayatından çekiliyor... KAGİDER ile TÜSİAD’ın ‘Türkiye’de Toplumsal Eşitsizlik’ raporuna göre, kadın istihdamında 8 yılda yüzde 9’luk düşüş yaşandı. Üstelik sadece kırsal alandan bahsetmiyoruz: Şehirde yaşayan, eğitimli kadınlar da giderek daha fazla evde oturmayı tercih ediyor.
Mehveş Evin yazdı...

Medyada iki yüzlüleri tanıyalım
Garibime gitti, dün Güneri Cıvaoğlu’nun köşesinde okudum Milliyet’te. Meğerse Ragıp Duran bir röportaj vermiş ve Cıvaoğlu’nu kastederek kimi ithamlarda bulunmuş.
Oray Eğin yazdı...

 

Sigara molasına kart sınırı geldi, sistemi ilk başlatan THY oldu
Kartlı giriş sistemleriyle çalışanların tuvalette kaldığı süreleri kayıt altına alan teknoloji, şimdi de sigara molasına çıkanlar için kullanılmaya başlandı..
Tahıl ambarı Konya çöle dönüyor
2 yıldır yeterli yağmur almayan Konya'nın yeraltı suları da 60 bini kaçak toplam 90 bin kuyu ile kurutuluyor. Bu yıl tahıl üretimi yarı yarıya düştü. Uzmanlar: Böyle giderse çölleşme kaçınılmaz..
Tesadüfen gördü hayata döndürdü
İstanbul'da kamyonun çarptığı kadının kalbi durdu. Olay yerinden geçen bir doktor, kalp masajı ve suni teneffüsle son anda kurtardı..
'Kapatılmasın'
Türban değişikliğinin iptal edilmesi nedeniyle eylemin devam etmediğini belirten Can, raporunda "Parti kapatılmasın" dedi..
Kürt sorunu için 'Panzehir'li çözüm
Veli Küçük'ün evinde ele geçirilen ve iddianamede yer alan 'Panzehir' isimli belgeye göre Ergenekoncular; PKK ve Barzani ile Güney, Perinçek ve Küçük gibi isimler sayesinde ilişki kurmuş..
"Emekli generaller Ecevit'e 'Çekil' diye baskı yaptı"
DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Bülent Ecevit'in başbakanlığı sırasında "Bazı emekli generallerin çekilmesi için baskı değil ama temennide bulunduğunu" söyledi. Sezer, 'Birilerinin' Ecevit'e genel başkanlık için isim önerdiklerini de söyledi

Seçenek üretmek
Dışişleri Bakanı Ali Babacan başkanlığında Ankara'da toplanan Türkiye'nin tüm büyükelçileri, bölgemizde ve dünyada kısa ve orta vadede gözlenebilecek gelişmeler üstüne beyin fırtınası estiriyorlar.

Erdal Şafak yazdı...

'Kayseri milliyetçiliği'
Bugün gündeme çevreden bakalım. Geçenlerde bir mesaj geldi. Kayseri Genç Sanayici ve İş Adamları Derneği'nin (GESİAD) 'Bakış' adlı dergisi için röportaj yapmak istiyorlardı. 'İsterseniz ben geleyim' dedim.
Böyle dedim çünkü 'Anadolu Kaplanları'nın durumunu merak ediyor, bizzat görmek istiyordum.
Emre Aköz yazdı...

Yargıçlar bile karar için zorlanırken biz neden acele ediyoruz?
Antalya'daki Topçu Alayı'nda kısa dönem askerliğimizi yaparken, bir bölük komutanı "Kafanızda bir izdiham olduğu anda bana danışın" diyerek eğitimimize başlamıştı. O gün bizler "Neden istifham değil de izdiham dedi" tartışmaları arasında, yüzbaşının Türkçe'ye hakimiyetini kendi aramızda sorgulamıştık

Mehmet Barlas yazdı...


Millet 'Çete siyaseti'ni tasfiye etti
Başbakan Erdoğan, “çetelere, mafyaya, karanlık odaklara arka çıkan siyaseti' milletin tasfiye ettiğini, elinin tersiyle ittiğini söyledi. Erdoğan, “Hukuksuzluk siyaset için de ekonomi için de kabul edilemez ' dedi
'Fasa fiso'
Baykal, Ergenekon iddianamesi ilişkin soruları cevapladı. Örgütün avukatı olduğunu söyleyen Baykal savunmasını dün de sürdürdü
Kapatılma ihtimali zayıf
AK Parti'nin kapatılacağına ilişkin güçlü beklentinin son zamanlarda tersine dönmeye başladığını söyleyen Mark Parris, “kapatmanın önüne geçecek ihtimaller”in güç kazandığını söyledi
Hakkari'de PKK'ya ağır darbe
Genelkurmay, Hakkari Buzul Dağları'nda 13 Temmuz'da başlatılan operasyonlarda 11 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Bölgede son beş günde ise 33 PKK'lı öldürüldü
Şans kapını tercih yaparken çalabilir
İstediğiniz bölüme belki ilk tercihinizde giremediniz ama üzülmeyin. Okulların kesin kayıtlardan sonra açtığı ek kontenjanla herşey değişebilir. Ek kontenjan fırsatını ve yetenekle öğrenci alan bölümleri iyi takip edin
Olup bitene dair: Kimileri için yeni baştan…
Olup bitenin açık ve keskin bir iktidar mücadelesine işaret ettiğine şüphe yok. Adını nasıl koyarsanız koyun, hangi sıfatı kullanırsanız kullanın, açıktır ki, kavga, “vesayetçi bürokrasi modeli”ni korumak isteyenlerle, “açık toplum istikametinde bir değişim”i temsil ve arzu edenler arasında yaşanıyor.
Ali bayramoğlu yazdı...
Gerisi teferruat
En son dalgada tutuklanarak cezaevine gönderilen Ergenekon zanlısı, gazetecilerin “Neden tutuklandınız?” sorusuna, “Vatanımı ve Cumhuriyet'i çok sevdiğim için” cevabını vermişti.
Fehmi Koru yazdı....

Agarta, Ergenekon, Nazizm, Dabbet-ul Arz
Ergenekon operasyonu, Türkiye'ye has iktidar çatışmaları, çetecilik, darbe geleneği, devlet içinde örgütlenmiş bir yapı, sistemden beslenen kontrol dışı güçler, faili meçhuller, siyasi cinayetler çerçevesinde devam etseydi kolaydı. Bize tanıdık gelen bir konuydu, anlayabilmemiz mümkündü.
İbrahim Karagül yazdı...

 

Ecevit'e darbe planını Zeki Sezer de doğruladı
DSP lideri Sezer, Ergenekon iddianamesiyle gündeme gelen Ecevit'e yönelik darbe girişimini doğruladı. 2001-2002 döneminde Ecevit'e çekil baskıları yapıldığını anlatan Sezer, "Bazı emekli generaller de temennisini bildirdi." dedi
Ergenekon birçok davayı etkileyecek
Ergenekon terör örgütüyle ilgili iddianame, sonuçlanmamış birçok davanın yanı sıra faili meçhul kalan olayları da etkileyecek.
AK Parti'nin eylemleri laikliğe aykırı değil kapatılmamalı
AK Parti hakkında açılan kapatma davasında sona yaklaşılıyor. Raportör Doç. Dr. Osman Can, raporunu tamamladı. Anayasa Mahkemesi üyelerine dağıtılan raporda Can, "AK Parti kapatılmamalı." dedi.
YÖK'ün rektör ilanına 523 profesör başvurdu
Yeni kurulan 23 devlet üniversitesine rektör atamak için 30 Haziran'da ilan veren Yükseköğretim Kurulu (YÖK), rekor sayıda müracaat aldı. 523 profesör rektör olmak için sıraya girerken, en çok başvuru (74) Yalova Üniversitesi için geldi.
İzmir 4 ay daha arsenikli su kullanacak
İzmir'in suyundaki arsenik oranının yüksek olmasına ilişkin tartışmaların ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kentteki su kalitesini artırmaya yönelik önlemler aldığı açıklandı.
Akaryakıt şirketlerine 'tek fiyat' incelemesi
Rekabet Kurulu, akaryakıt dağıtım şirketlerinin aynı fiyattan benzin-motorin sattığı iddiaları üzerine ön araştırma başlattı. Kurul, TÜPRAŞ, Petrol Ofisi, Shell&Turcas, BP, Opet ve Total Oil Türkiye hakkında ön araştırma yapılmasına karar verdi.
Ergenekon ve AKP davalarının anlamı
Yabancı akademisyen ve gazeteci meslektaşlar soruyorlar: Ergenekon ve AKP davalarının anlamı nedir? Türkiye nereye gidiyor?
Şahin Alpay yazdı...
Ergenekon'un CHP'si
Cüneyt Ülsever iki gün boyunca köşesini yanlış bir hükmü temellendirmeye ayırdı. İddianame'de "darbe" sözcüğünün geçmemesini, "Ergenekon örgütü"nün "terör örgütü" olarak nitelenmesini, işin darbeyle ilgili kısmının "çökmesi" olarak yorumladı.
Mümtazer Türköene yazdı...
AK Parti kapatılmayacak
Bir ay önce yazdığım yazıda, AK Parti'nin kapatılmama ihtimalinin yüzde 1 olduğunu, ama bunun da bir ihtimal olduğunu belirtmiştim. Şimdi, AK Parti kapatılmayacak diyorum.
Hüseyin Gülerce yazdı....

 

Kenthaber
Yayın Tarihi : 17 Temmuz 2008 Perşembe 04:06:58
Güncelleme :17 Temmuz 2008 Perşembe 05:01:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?