29
Mayıs
2024
Çarşamba
ANASAYFA

BUGÜNÜN BASIN ÖZETLERİ

 

Aş bunları Aşkale
Çayla doldurulan viski ve bira şişelerinden plastik bardaklarla içki içip sarhoş olan ve adına "Ermeni" denen birtakım adamlar önce camiyi yakıyor, ezan okuyan imamı asıyor
Irak heyeti harekát bölgesinde
Güneş Harekátı’nın ardından Irak Parlamentosu’ndan 3 kişilik heyet, teröristlerin geçiş güzergáhındaki bombalanan köprülerde incelemelerde bulundu
Başında silahlı, sonunda silahsız kuvvetler var
Başında silahlı, sonunda silahsız kuvvetler var Eski Başbakan Mesut Yılmaz, 28 Şubat’ın "postmodern darbe" olduğu yönündeki görüşlere katılmıyor.
Avukatıyla geldi okula giremedi
İstanbul Üniversitesi’nde akademik yılın ikinci yarısının başladığı ilk gün avukatı ile birlikte okula gelen başörtülü öğrenci, güvenlik görevlileri tarafından içeri alınmadı.
Tepkileri yumuşatmak istiyorum
Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, gazetecilerin türban konusundaki sorularını yanıtsız bırakırken, "Son olaylarla ilgili havayı, tepkileri yumuşatmaya çalışacağız" dedi
Uniformamı çıkarırım
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt, sınır ötesi harekátta planlanan hedefe ulaşıldığını ve gerektiğinde tekrar yapılacağını söyledi.
Duvarları örmeye başlayan kimdi?
BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, "Türbanlı ile başı açık arasında kimse duvar örmesin" dedi.
Mehmet Y.Yılmaz yazdı...

Paşama sorum yok...
BİRİNCİSİ; Cumhurbaşkanı...
Ben hiç böyle "başkomutan" görmedim, "Ordunun yerinden haberim vardı" diyor.

Bekir Çoşkun yazdı...

Bahşedilmiş özgürlük demokrasisi
BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan, siyasi hayatının en tehlikeli dönemine girdi. Gördüklerim, okuduklarım, bunca yıldır edindiğim tecrübe bana bunu söylüyor.
Ertuğrul Özkök yazdı...


İspatlasınlar üniformamı çıkarayım
Genelkurmay Başkanı Büyükanıt kuvvet komutanlarıyla medyanın önüne çıktı. K. Irak harekatıyla ilgili söylentilere çıkıştı: Kesinlikle ABD etkisi yok. Kabile devleti miyiz?
Irkçı hadis ayıklaması
Diyanet İşleri, ‘Peygamberimizin Çağımıza Mesajları’ adını verdiği hadis projesi kapsamında, Arapları üstün gösteren ve Türkleri aşağılayan hadisleri eleme kararı aldı.
Mehmet Ali hostesini sırtladı!
Mehmet Ali Erbil’in ‘Çarkıfelek’ programında ilginç bir olay yaşandı. Mehmet Ali, programında hosteslik yapan İsveçli top model Victoria Silvstedt’i (33) kucaklamak istedi.
Mühendis soyguncu vurularak yakalandı
ANTALYA’da bir banka şubesini soymaya kalkan silahlı soygunculardan biri, güvenlik görevlisi Bülent E.(32) tarafından vuruldu.
Soydaşlarımız huzur içinde
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, “Romanya’da yaşayan 80 bin civarında soydaşımız, güven ve huzur içinde yaşamaktadır
Arkanda balina var!
HAWAİİ’de tatil yapan bir aile kanoyla denizin keyfini çıkarırken, kendilerini bir korku filminin içinde buldu.

 Derin düşünceler
Bugün derin düşüncelerle doluyum, hayatın manasını düşünüyorum, felsefe okuyorum, düşüncelerimi sizlerle paylaşıyorum

Serdar Turgut yazdı..

Milli’yim demek mi daha tehlikeli? PKK’yı övmek mi?
Cevabı hemen vermeyin... Yazının sonunda verelim. Bir tarihte faşist Nazi Almanya’sında olduğu gibi bugün de Türkiye’de ‘milliyim, Cumhuriyet aşığıyım, vatanımı böldürmem’ diyenlerin kapısına çarpı konulmaya devam eder iken diğer yanda
Güler Kömürcü yazdı...
Medyada kristal gece
Son Ergenekon operasyonu kapsamında gözaltına alınan gazeteci listesine baktığımızda, daha evvel de Ümraniye Çetesi’yle ilişkide olduğu iddiasıyla gündeme gelenlerle kıyasladığımızda ortaya çok ilginç bir tablo çıkıyor
Oray Eğin yazdı....

 

Nefret töreni
Erzurum Aşkale'nin kurtuluş töreninde dün temsili Ermeni çeteler bir imamı astı. Temsili Türkler de Ermenileri öldürdü. Bazısı küfretti, çocuklar şokta
Eğitim sisteminin temeli 'özgürlük'
Fransa'da devlet okulları laik ve din dersi yok. Ancak özel okulllar istediği gibi dini eğitim verebiliyor. Devlet okullarına giden de, dilerse çarşamba günü din eğitimi alıyor. Fransa'da

Canlı yayında polis koruması
Jüri üyesi olduğu TV yarışmasının canlı yayın çekiminde polis tarafından korunan Bülent Ersoy, korunma talebinin olmadığını söyledi.

Altın yükseldi, 30 ton yastıkaltından çıktı
Altın fiyatının soluksuz yükselişi Türkiye'de yıllardır çözülemeyen yastıkaltını çözdü. İki ayda 30 ton altın bozduruldu, 1.1 milyar dolar ihracat yapıldı. Uluslararası
ABD iddiasına tepki: Üniformayı çıkarırım
Genelkurmay Başkanı Büyükanıt, "ABD etkisiyle operasyan bitti" iddiasına sert çıktı: İspatlasınlar, üniformamı çıkartırım. Genelkurmay
Ankara'nın gözü bu yakınlaşmada
Ahmedinecad ile Talabani'nin buluşması Ankara'da "Bağdat'a bu ilk ziyaret olumlu ancak sembolik" şeklinde değerlendiriliyor. İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad'ın Bağdat'a yaptığı ziyareti Ankara da izlemeye aldı. ...

İşte bu bildiri imzalanır!
Kimi aydınlar (akademisyen, sanatçı, vb.)... Hükümete, " Avrupa Birliği sürecine sahip çık " diye özetlenebilecek bir bildiriyle çağrıda bulundu.

Emre Aköz yazdı..

Hedef bilinmeyince kaos normal!..
"Kuzey Irak operasyonunun hedefini bilen var mı" diye sormuştum, hemen herkes, harekâtın ne zaman biteceğini konuşurken..

Hıncal Uluç yazdı...

Herkesin farklı gündemi medyanın ortak gündemidir
Bu "gündem" adı verilen olgu, kişilere, toplumlara, coğrafyalara göre değişir.
Mehmet Barlas yazdı...


İspatlasınlar üniformamı çıkarırım
'ABD istedi çekildik' demek devlete saygısızlık. Türkiye kabile devleti mi? Operasyon boyunca devletin kurumları arasında koordinasyon vardı.
Ergenekon savcısı bu fotoğrafın peşine düştü
Ergenekon soruşturmasını yürüten savcılık, Diyarbakır Emniyeti'nden Veli Küçük ile Danıştay saldırısı sanığı Alparslan Arslan'ın birlikte göründüğü fotoğrafı istedi.
Köprü ücretlerinde ikinci indirim
Köprü geçişlerinin ücretsiz olacağı yönündeki haberler gerçek çıkmadı ancak hükümet indirim kararı alındı.
Almanya'da ırkçı saldırılar artıyor
Alman hükümetinin Türklere ait evlerde çıkan yangın olaylarında sessiz kalması ve ırkçı saldırılarla ilgili olarak net bir açıklama yapmaması ülkede devam eden faili meçhul şiddet olaylarını arttırdı
Gıda fiyatı arttı enflasyon fırladı
Enflasyon verileri TÜFE'de yüzde 1.29, ÜFE'de yüzde 2.56 artarak, tahminleri 3'e katladı
Kına yakarsınız
Adım bir biçimde 'hedef' olarak işin içine karıştığı için 'Ergenekon' konusuyla eskisi kadar rahat ilgilenemiyorum. Sade yazılarda değil, dost meclislerinde konu açıldığında bile biraz soğuk davranıyorum.
Taha Kıvanç yazdı...
Bu ülkede "kimi kararları" kimler alıyor?
Türk siyasal sisteminin birçok temel sorunu var.
Askeri vesayet, asayişçi ve devletçi siyaset anlayışı, toplumsal mutabakat krizi önde gelen sorunlarımız arasında yer alır.
Ali Bayramoğlu yazdı...

Başörtüsü bakın neyi gizliyormuş...
Ortalıkta bir 'kaos' sözcüğüdür gidiyor, ama 'psikolojik savaş' taktisyenlerinin er veya geç çarptığı duvara 'kaos' propagandası yapanlar da sonunda çarpıyor.
Fehmi Koru yazdı...

 

Türkiye dünya devlerine teknoloji üssü olacak
Teknoloji yatırımlarında rakiplerinin çok gerisinde kalan Türkiye, bu kısır döngüyü kırmak için Ar-Ge teşviklerinde radikal kararlar aldı
Bakanlıktan sürpriz, köprü geçişi ucuzluyor
Ulaştırma Bakanlığı, köprü geçiş ücretlerini indirdi. Otomobil, motosiklet, kamyonet ve minibüslerin köprü geçiş ücreti 3,75 YTL'den 3,25 YTL'ye indirildi.
Gıda ve benzindeki artış, enflasyonu tırmandırdı
Enflasyon şubat ayında tahminlerin çok üzerinde gerçekleşti. Tüketici fiyatları yüzde 1,29, üretici fiyatları ise yüzde 2,56 arttı. Böylece yıllık enflasyon sırasıyla yüzde 9,1 ve 8,15'e çıktı.
Karar yanlış, Danıştay yetkisini aşıyor
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, Danıştay'ın zorunlu din dersi kararıyla ilgili olarak "Bence alınan karar yanlış, Danıştay yetkisini aşıyor." dedi.
28 Şubatçılar Arapça ezandan bile rahatsız olmuş
Rize Bağımsız Milletvekili Mesut Yılmaz, başbakanlık yaptığı 28 Şubat sürecine ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu
Fenerbahçe, İspanya'da tur arıyor
Avrupa kupalarındaki tek temsilcimiz Fenerbahçe, bu gece Şampiyonlar Ligi ikinci tur rövanş maçında Sevilla'ya konuk oluyor. Kadıköy'deki ilk maçta rakibini 3-2 devirmeyi başaran Sarı Kanaryalar, İspanyol rakibini eleyerek tarihî bir zafer elde etmek istiyor
PKK öldürmekle bitmez
TSK'nın K.Irak'taki PKK'ya karşı kara operasyonu, başladığı gibi sürpriz bir şekilde sona erdi. 21 Şubat gecesi Irak'a giren Türk birlikleri, 29 Şubat'ın erken saatlerinde çekilmeye başladılar.
Şahin Alpay yazdı...

Askerî harekât bitti, sırada siyasî harekât var
İyi niyetle kötü şeyler görenler, ağaçlar yüzünden ormanın farkında değil. Kasıtlı olarak hata ve kusur peşinde olanların derdi ise başka: Sorunun bu haliyle devamından fayda umuyorlar.
Mümtaz'er Türköne yazdı...

Üniversiteye tarikatlar girecek diye çeteler mi girsin?
Ergenekon adlı karanlık çetenin uzantıları araştırılırken 'Kuvvayı Milliye' veya 'vatanseverler' gibi adlarla kurulan bazı çetelerin, beş rektör ve iki dekanla ilişki içinde oldukları ortaya çıktı.
Leyla İprekçi yazdı...

 

Kenthaber
Yayın Tarihi : 4 Mart 2008 Salı 03:24:48
Güncelleme :4 Mart 2008 Salı 06:42:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?