20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

BUGÜNÜN BASIN ÖZETLERİ

 

CHP, Kanaltürk’e 3.5 milyon doları ’özel anlaşma’yla vermiş
CHP’nin, Tuncay Özkan’ın sahipliği döneminde Kanaltürk televizyonuna aktardığı paranın, özel bir anlaşma karşılığında verildiği öne sürüldü. Buna göre kanal ile parti arasında 10 maddelik bir prodüksiyon sözleşmesi imzalandı.
Türban yasağına AİHM’den onay
Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, öğretmen Fatma Karaduman ve Sevil Tandoğan’ın türbanla derslere giremedikleri için ’din ve vicdan özgürlüklerinin kısıtlandığı’, ’ayrımcılığa maruz kaldıkları’, ’mal ve mülkiyet kaybına uğradıkları’ iddiasıyla yaptıkları başvuruyu incelemeye değer bulmadı.
’Dinlenmemek’ için en iyisi konuşmayın
Meclis’te ’telekulağın’ teknik ayrıntıları konusunda bilgi veren Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, korunma için önerilerde bulundu. ’Ortam dinlemesi’ne karşı tam korunmanın mümkün olmadığını aktaran Yıldırım, "Konuştuğumuz sürece mutlaka dinleniriz. Tek yolu, konuşmamak" dedi.
Ülkücü başkan Kızılordu’ya bayıldı
Rusya’nın dünyaca ünlü Kızılordu Korosu’nun Ankara’da verdiği konseri izleyen Ülkü Ocakları Genel Başkanı Harun Öztürk, "Büyük bir keyifle izledim, çok beğendim, çok başarılılar" dedi.
Kürtçe yayın dağ kadrolarına jest
Meclis Grup toplantısında konuşan MHP lideri Bahçeli TRT’nin tam gün Kürtçe yayın yapacak olmasını, Başbakan’ın PKK’nın dağ kadrolarına siyasi jesti olarak niteledi
Ek dosyayı göndermedik serbest kaldı
Teröristbaşı Abdullah Öcalan’ın Kenya’ya kaçışında yanından ayırmadığı ’Rozerin’ kod adlı Ayfer Kaya’nın Türkiye’ye iadesi için alınan tutukluluk kararı kaldırıldı.

Yes, Ce Ha Pes...
ÖNDER Sav’ın dolanırken iki kelimeyi aralıksız tekrarladığını tahmin ediyorum:
"Yes" ve "no"yu...
"No" yapsaydı iyi olurdu.
Ama "no" yerine "yes"e basması da fena değildi.
Ce Ha Pes’in bir genel sekreteri olduğunu duydu halk.
Bekir Çoşkun yazdı...

Orhan Pamuk iftira atıyor...
Evet, iftira atıyor...
Türk milli takımı için "yabancı düşmanlığı üreten bir makine" diyor.
Aurelio, Konyalı mıdır?
Voleybol, Natalia Hanikoğlu, Rus.
Boks, Ramazan Palyani, Gürcü.

Yılmaz Özdil yazdı...

Büyük bir Türk yalanı yıkıldı
ÖNCEKİ gün Göteborg’da, Dünya Gazete Yayıncıları Birliği CEO’su Timothy Balding’i dinlerken, neredeyse yerimden fırlayıp bağırmaya başlayacaktım.
Ertuğrul Özkök yazdı...


 

4 gün sonra yeni bomba
Baykal, YSK Başkanı’nın ‘Erdoğan yasaklı olsa da bağımsız milletvekili olabilir’ sözlerini çok yadırgadığını söyledi. CHP lideri, Anayasa Mahkemesi’nin karar verirken ortaya ‘güvenilir bir içtihat’ koymasını istedi
AİHM'den türbana bir ret daha
AİHM, türbanla görev yaptıkları için işlerine son verilen iki öğretmenin başvurusunu haksız buldu. Mahkeme kararında Leyla Şahin davasına gönderme yaparak, türban yasağı nedeniyle din özgürlüğünün ihlal edildiğine dair iddiayı reddetti
VIP villada gecesi 25 bin dolara tatil
Rus milyarder Roman Abramoviç’le tenisçi Maria Şarapova, bu yaz Antalya Calista Otel’de kalacak. Birer ay arayla gelecek ikili, geceliği 25 bin dolarlık VIP villada tatil yapacak
‘Yes-No’ doğrulandı
TURKCELL Ankara Başsavcılığı’na, Önder Sav’ın cep telefonunun, 23 Mayıs Cuma günü Vakit gazetesine ait sabit bir hattan arandığını bildirdi. Turkcell’den gönderilen yazıda, Sav’a ait hattın, saat 10.03’te arandığı ve 2.647 saniyelik kesintisiz iletişimin sağlandığı bildirildi.
Seri mucizeler kolunu kurtardı
Erciyes Üniversitesi öğrencisi Sevim İyigören, geçirdiği trafik kazasının ardından kopan kolunun başarıyla yerine takılmasının sevincini yaşıyor. Korkunç kaza ve bir dizi mucize şöyle gerçekleşti: Üniversite 1’inci sınıf öğrencisi Sevim İyigören büyükannesini görmek üzere Adana’ya gitmeye karar verdi.
Telekulak’ oturumu kavga-küfür getirdi
CHP Genel Sekreteri Önder Sav’ın dinlendiğine ilişkin AKP tarafından verilen araştırma önergesinin görüşmeleri kavgalı geçti. Kamer Genç’in imalı sözleri ortalığı karıştırdı. Küfürler havada uçuştu. Kadın vekiller de kargaşanın ortasında kaldı

Açlık tehlikesi 
Cormac McCarthy ‘The Road’ adlı romanında çok karanlık bir dünya tarif eder. Onun gelecekteki dünyasında artık tüm tarım alanları tahrip olmuş ve dünyada hiçbir ülkede taze yiyecek maddesi bulunamamaktadır.
Serdar Turgut yazdı...

Otobüsteki medya patronu
Dünya Gazeteciler Birliği’nin (World Newspaper Association-WAN) İsveç’in Göteborg kentinde düzenlediği 61. Kongresi’ne katılım, bu yıl rekor düzeyde. 1500’ün üzerinde gazeteci, yayıncı ve yönetici hem sosyalleşiyor hem de sektörde ne var, ne yok, paylaşma olanağı buluyor

Mehveş Evin yazdı...

Bu düşüşün bir sonu olmalıydı
Banker Kastelli olarak bilinen Cevher Özden’in oğlu Nedim’le yıllar önce Nişantaşı’ndaki Armani Caffe’nin barında tanışmıştım. Armani Caffe, geceleri pek kimsenin uğramadığı, genellikle öğlen müşterisiyle meşhur olan bir yerdi.
Oray Eğin yazdı...

 

'Hakkınızı helal edin karıma da iyi bakın'
Ofisinde intihar eden "Banker Kastelli" Abidin Cevher Özden, çocukları ile çalışanlarına yazdığı veda mektubunda helalleşti, 'Eşime sahip çıkın' dedi. Borç krizi nedeniyle önceki gün İstanbul Kadıköy'deki ofisinde intihar eden Türkiye'nin "Banker Kastelli'si" Abidin Cevher Özden, intiharı öncesinde ...
Allah'ım bu ülkede yaşattığın için teşekkür ederim
Nuri Bilge Ceylan'ın ödülünü Türkiye'ye ithaf etmesinin ardından Tarkan konserinde "Allah'ım beni bu ülkede ve bu şehirde yaşattığın için sana teşekkür ediyorum" dedi. Ünlüler dünyası bu sıralar dillerine memleket sevgisini doladı. ...
Boşanma nedeni: Prestijim sarsıldı
Manken ve oyuncu İpek Tanrıyar ile Tunç Nazikoğlu'nun evliliği bir yılda sona geldi. Tanrıyar, şiddetli geçimsizlik gerekçesiyle boşanma davası açtı. Tanrıyar, geçen yıl kır düğünüyle evlendiği eşinden ayrılmak için Kadıköy Aile Mahkemesi'ne başvurdu. ...
'Lezbiyenim' derse milyon dolar alacak
Düzensiz hayatı ve uyuşturucu ile alkol bağımlılığıyla da tanınan ABD'li sinema yıldızı Lidsay Lohan, DJ'lik yapan kız arkadaşı Samantha Ranson ile öpüşürken görüntülenmişti. Güzel oyuncunun "lezbiyen" olduğu iddia edilmişti. Bu noktadan hareketle ünlü magazin dergisi OK!, Lohan'a "Evet. ...
İstanbul'da beklenen depremin izini sürüyor
Marmara Denizi'nde AB'nin desteğiyle sürdürülen deprem fayının araştırılması ünlü Geo dergisine haber oldu. 1999'daki Körfez depreminden sonra gözlerin çevrildiği Marmara Denizi'nde önemli ve derin bir araştırma sessiz sedasız sürüyor. ...
49 takdir belgeli şehit binbaşı
Van'daki trafik kazasında şehit düşen binbaşı Fikret Aksungur'un 49 adet takdir belgesi vardı. Van'ın Başkale ilçesinde önceki gün tayin bölgesine giderken askeri aracın devrilmesi sonucu şehit olan evli ve 2 çocuk babası binbaşı Fikret Aksungur'un 49 adet takdir belgesi bulunduğu öğrenildi. ...

4.5 yıl sonra
Yaklaşık 4.5 yıl sonra Gül'le yeniden Japonya'dayız. İki gezi arasındaki zaman diliminde pek de farkına varmadığımız değişimi düşününce veya anımsamaya çalışınca, ürpermemek mümkün değil.

Erdal Şafak yazdı...

Hangi Derviş?
Dün Yargıtay Başsavcısı'nın hazırladığı mütalaadaki tarih anlayışının, bilimden ziyade fantastik edebiyata uygun olduğunu belirtmiştim.
Zihniyete o kadar odaklanmıştım ki mütalaadaki bariz yanlışı yazmadan geçmişim.
Emre Aköz yazdı...

Aydın Doğan'dan cevap
28 Mayıs 2008'de, medya kavgalarına duayen sıfatıyla Aydın Doğan'ın el koyması çağrısını yapmıştım. Doğan, bu çağrıma cevap verdi. Mektubundan önemli satırları sütunuma alıyorum:
Nazlı Ilıcak yazdı...


Biri Sav'ı durdursun
1- Hacca gitmek isteyen Mustafa Ünal'a “Araplara para kaptırma” diyen Önder Sav, Peygamber Efendimiz içinde saygısızca sözler sarf etti.
CHP müflis tüccar gibi
Turkcell tarafından verilen belgeye rağmen CHP'nin 'dinlenme' iddialarını devam ettirdiğinin hatırlatılması üzerine Erdoğan, ”Bunlar müflis tüccar gibi eski defterleri karıştırıyor” dedi.
Veda mektubundan borç mirası çıktı
Cevher Özden'in intiharı öncesi yazdığı mektupların içeriği netleşiyor. Özden'in yakın dostu olduğu öğrenilen Erdoğan Demirören'e iletilmesi için yazdığı mektupta borçlarının ödenmesi konusunda yardım istediği ortaya çıktı.
Kızılderililer Hillary'nin ipini çekti
ABD'de Demokrat Parti'li aday adayları Clinton ve Obama için yarışın sonu geldi. Kızılderili bölgesindeki oylar sayılmadan Clinton havlu attı. 2118 delegeyi garantileyen Obama'nın zaferini ilan etmesi bekleniyor
Phoenix'e Türk korsan saldırısı
NASA'nın geçtiğimiz hafta Mars'a indirmeyi başardığı Phoenix (Anka Kuşu)'nun resmi internet sitesi Türk hackerların saldırısına uğradı. Arizona Üniversitesi Ay ve Gezegen Laboratuarı'nın kurduğu site, Cumartesi günü kendilerine 'Sgl loverz crew 2008' adını veren Türkler tarafından hacklendi.
Dink cinayeti ânı ve krokisi…
Hrant Dink, 19 Ocak 2007 günü saat 14.57'de Agos Gazetesi'ne 20 metre mesafedeki Akbank'tan çıktıktan hemen sonra, arkasından yaklaşan katilin sıktığı kurşunlarla can vermişti.
Ali Bayramoğlu yazdı...

Kibirli ve evlere şenlik bir medya
Bizde özeleştiri geleneği yoktur, hiç olmadı. Türk medyası gençliklerinde özeleştiri yapmaya, hatta halk mahkemeleri önüne çıkıp hesap vermeye zorlanmış 'sol' bir kadronun elinde bugün; ama işte görüyorsunuz, suçüstü oldukları durumlarda bile “Özür dileriz” demesini bilmiyorlar.
Fehmi Koru yazdı...

Tecrübe konuşuyor...
Nihal Atsız'ı nasıl bilirdiniz? Bencileyin 'Bozkurtlar Diriliyor' ve 'Bozkurtların Ölümü' romanlarını okumuş olabilirsiniz iyice gençliğinizde, çok meraklıysanız elinize 'Dalkavuklar Gecesi' adlı Cumhuriyet'in kurucu kadrosunu hicveden piyesi de geçmiştir de kahramanların gerçek hayatta kime tekabül ettiğini aramışsınızdır.
Taha Kıvanç yazdı...

 

Sav'ı kurtarayım derken, çetenin 9 yıl önceki raporuna sarıldı
CHP Genel Sekreteri Önder Sav'ın dinlendiği iddialarının fiyaskoyla sonuçlanması üzerine kamuoyunun özür beklediği Deniz Baykal, dün grup toplantısında sansasyonel iddialar ileri sürdü.
AK Parti, Sav'dan özür istedi CHP'liler hakaret yağdırdı
TBMM Genel Kurulu, dün gece CHP Genel Sekreteri Önder Sav'ın dinlendiği iddiasıyla ilgili olarak AK Parti'nin verdiği araştırma önergesini görüştü.
Müflis tüccar, eski defterleri karıştırır
Başbakan Tayyip Erdoğan, telefonunun 44 dakika açık kaldığını gösteren Telekom belgesinin ardından Turkcell raporunu da inkar eden CHP Genel Sekreteri Önder Sav'a tepki gösterdi.
Olimpiyatlardaki dans gösterilerinin koreografisini biz yapalım
6. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'nı izleyenler arasında birbirinden ilginç konuklar da vardı. Önceki akşam İstanbul Gösteri Merkezi'ndeki programa modern dansın Türkiye'deki öncülerinden Türkiye Dans Sporları Federasyonu Başkanı Tolga Han Çinkitaş da katıldı.
Bakan Şahin'den olimpiyatlara övgü

Uluslararası Türkçe Öğretimi Derneği (TÜRKÇEDER) tarafından düzenlenen ''6. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları''nın kapanış töreni Antalya'da yapıldı.
Üreticiden sonra tüketicinin de enflasyonu çift haneye yükseldi
Gıda ve petrol fiyatlarındaki artışların enflasyon üzerindeki etkisi devam ediyor. Mayıs ayında tüketici fiyatları endeksi (Tüfe) yüzde 1,49, üretici fiyatları endeksi (Üfe) ise yüzde 2,12 artış gösterdi.
Hakikatler sizden hesap sorar
Aslında normal zamanlarda Deniz Baykal aklı başında bir politikacı görüntüsü veriyor. Toplumla barışık, halkın değer yargılarına saygılı bir sosyal demokrat lider gibi görünüyor.
Mehmet Kamış yazdı...
Senegal yöresinden bir zeybek
Onlar, mütevazı tavırları, derin hissedişleri, hüzün dolu bakışları ile evrensel bir destan yazıyorlar. Yazmıyorlar; aşkla, vefayla, diğerkâmlıkla rengârenk bir kanaviçe işliyorlar.
Abdulhamit Bilici yazdı...
Serin sulardan kızgın çöllere
Zaman Gazetesi'nin salı günkü nüshası ibretlik. Zira Türkiye'deki iki farklı kıyının, iki farklı yaşam tasavvurunun resmini çiziyor adeta.
Nihal B. Karaca yazdı...

 

Kenthaber
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2008 Çarşamba 03:57:01
Güncelleme :4 Haziran 2008 Çarşamba 04:48:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?