31
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

BUGÜNÜN BASIN ÖZETLERİ

 

Dağlıca belgesini sızdıran yakalandı
Genelkurmay Başkanlığı dün gece yaptığı 7 maddelik açıklamada, Dağlıca belgesini medyaya sızdıran köstebeğin yakalandığını kamuoyuna duyurdu.
Madımak’ı hissettim
Hükümetin enerji politikalarını eleştirdiği için davet edildiği Karabük’te AKP’li Belediye Başkanı Hüseyin Erer tarafından mikrofonu kapatılarak konuşması engellenen yazar Latife Tekin
10 yıldır şeker hastasıymış
Medical Park Hastanesi’nin açılışında Başbakan Erdoğan, internet üzerinde sağlık bilgilerini izleyebileceği numaranın olduğu kartı gazetecilere gösterdi.
Onur 5 kişide yaşayacak
Milli Takım’ın yarı finale çıkmasını kutlarken tamircide unuttuğu için kasksız kullandığı motosikletiyle kaldırıma çarpıp kaza yapan Onur Tekin, 7 gün süren yaşam savaşını kaybetti. 29 yaşındaki Onur Tekin, organlarıyla 5 hastaya hayat verdi.
Oğlum mezarda katili sokakta
Kemal Kılıçarslan, kaçırıp evlendiği 1.5 aylık hamile eşine zorla kürtaj yaptıran kayınbiraderi tarafından öldürüldü. Annesi, taşını kalp şeklinde yaptırdığı oğlunun mezarında 3 yıldır gözyaşı dökerek katilin yakalanması için dua ediyor.
Kocam kendini ’Memati’ sanıyor, bizi boşayın
Antalyalı kadın garson Sevim Zelyurt, 3 ay önce tanışıp 2 ay önce de evlendiği bodyguard eşi Fatih Zelyurt’un "Kurtlar Vadisi" dizisinin karakterlerinden "Memati" gibi yaşadığını ileri sürerek boşanma davası açtı.

Ne yaptın Sevan
SEN bu hallere düşecek adam mıydın Sevan Nişanyan?
Seni "Kavanoza doldurduğu dışkısını karısının başından aşağıya döken adam" diye mi anacaktık?
Ahmet Hakan yazdı....

Mehmet Öz’ü kınıyorum...
Havalar ısındı.
Mehmet Öz geldi gene.
Gençlik İksiri getirmiş bu sefer.
Yeşil, iğrenç bi sıvı.
Kereviz, kabak, salatalık, maydanoz, zencefil kökü, limon falan galiba...
Sıkıp, içiyorsun

Yılmaz Özdil yazdı...

Kastrato semender
HİÇ duymamıştım.Önceki hafta Londra’da havaalanında, "Hayvan Cehaleti" adlı bir kitap aldım, onu okurken öğrendim.
Albatroslar, 6 gün hiç kanat çırpmadan uçabilirlermiş.
Ertuğrul Özkök yazdı...


 

Güneşi kapan sürpriz isim
AKP’nin, kapatılma ihtimaline karşılık amblemi “güneş” olan yeni bir parti kuracağı kulislerde konuşulurken, önceki gün İçişleri Bakanlığı’na başvuran bir grup, güneş amblemli bir partiyi harekete geçirdi.
TSK’ya organize saldırı yapılıyor
Genelkurmay Başkanlığı, Taraf Gazetesi’nin, “Genelkurmay’ınTürkiye’yi Biçimlendirme Planı” ve “Dağlıca Baskını” ile ilgili haberlerine sert tepki gösterdi.
Tüp bebek patladı
Doğal yollardan hamile kalmakta zorlanan ailelerin imdadına yetişen ‘tüp bebek’ uygulaması, 120 milyon dolarlık pazar yarattı. Medical Park Sağlık Grubu Tüp Bebek-Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölüm Direktörü Doç. Dr. Kadir Savan’a göre, dünyadaki tüm toplumlarda evli çiftlerin yüzde 10-15’i infertilite (kısırlık) şikayetinden yakınıyor.
Hulahop 50 yıldır dönüyor
Önceki akşam artık takıntılı olarak seyretmeye başladığım Jerry Springer talk-şovunu (MyMax hafta içi sabaha karşı 1.00’de) izliyordum. Hemen her yönüyle absürd olan bu şovda ön planda çoğu yumruklu kavgayla biten olaylar yaşanırken, arka planda ise olan bitenle katiyen alakalı olmayan abukluklar olabiliyor.
800 YTL maaş alabilmek için KPSS’de ter döktüler
İŞSİZİN umudu yine devlet kapısı oldu. 4 yıllık üniversite mezunları, devlet memuru olmak için iki gün boyunca ter döküyor. 500 bin kişi KPSS’ye katılırken, devletin bu sene sadece 23 bin kişiyi işe alması bekleniyor
F.Bahçe'nin son bombası Burak
Şampiyonluğun Galatasaray’a kaptırılmasından sonra uzun süre sessiz kalan, Teknik Direktör Zico’nun kalıp kalmayacağı ve Stephen Appiah’ın gidip gitmeyeceği ile yaklaşık 2 ayı sürümcemede geçiren Fenerbahçe, transferde bombaları art arda patlatmaya başladı

Hulahop 50 yıldır dönüyor
Önceki akşam artık takıntılı olarak seyretmeye başladığım Jerry Springer talk-şovunu (MyMax hafta içi sabaha karşı 1.00’de) izliyordum.

Serdar Turgut yazdı...

Hacamat!
Televizyonda Yalçın Küçük, her zamanki gibi boynunda kırmızı atkısı, noktasız virgülsüz konuşuyor... ‘Bugünkü olayları anlamamız için’ kitaplar tavsiye ediyor.
Mehveş Evin yazdı...

AK Parti her şıkta ‘Güneş’i seçmeli
Öyle bir iddia var. Üst kademeler tarafından henüz doğrulanmamış. Şimdilik, tevatür yani... AK Parti kapatılırsa, amblemini değiştirip güneş yapacakmış

Ali Saydam yazdı....

 

8.5 milyon dolara Taş Devri'ne yolculuk
Cem Yılmaz, altı yıllık projesi A.R.O.G.'un çekimlerini Afyon'da sürdürüyor. Ünlü isimlerin yer aldığı film, bütçesiyle en pahalı yapım özelliğini taşıyor..
'Kulak zarı yırtılınca hatalı gol yedi' iddiası
Hırvatistan maçında kulak zarı yırtılan Rüştü'nün denge, çınlama ve ağrı sorunu yüzünden hatalı çıkışıyla Almanya'dan 2. golü yediği ileri sürüldü. EURO 2008'de A Milli Takım'ın Almanya karşısındaki 3- 2'lik mağlubiyetinde yediği ikinci golle tepkileri üzerine çeken kaleci Rüştü'nün, karşılaşmaya ...
Turistler yangına kovayla su taşıdı
Marmaris'te önceki günkü orman yangınına tanık olan turistler İngiliz Sun gazetesine konuştu: Böyle büyük yangın görmedik. Bazılarımız kovalarla su taşıyarak yardımcı oldu. Tüm Türkiye'de sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerine çıkmasıyla birlikte ardı ardına çıkan orman yangınlarının 'son ...
Minik İmge, bozuk asansör kurbanı
Adana'nın Ceyhan ilçesinde bozuk olduğu halde kullanılan asansörden düşen küçük kız öldü. Cumhuriyet Mahallesi Atakan Sitesi'nde oturan 4 yaşındaki İmge Sever, iki arkadaşıyla birlikte, iç güvenlik kapısı birkaç gün önce bozuk olduğu gerekçesiyle sökülerek tamire gönderilen, ancak kullanılmaya ...
Miss Kemer'de Samba rüzgârı
Antalya'nın Kemer ilçesinde Club Aura tarafından bu yıl 3'üncüsü düzenlenen Miss Kemer International Güzellik yarışmasını Brezilyalı Mariana Sansches Domingues kazandı. Türkiye'yi temsil eden Tuğba Melis'in ikinci olduğu yarışmada üçüncülüğü ise Tataristanlı Bayguzina Leyla aldı. ...
Genelkurmay: Güvencemiz yargı
TSK'nın organize bir yıpratmayla karşı karşıya olduğunu açıklayan Genelkurmay Başkanlığı, Dağlıca belgesini basına sızdıranın da bulunduğu belirtti. TÜRK Silahlı Kuvvetleri dün gece geç saatlerde internet sitesinden yaptığı yazılı açıklama ile son günlerde medya üzerinden TSK hakkında yapılan ...

CHP ve sosyal demokrasi
CHP bundan 43 yıl önce, 29 Temmuz 1965'te İsmet İnönü'nün Abdi İpekçi'ye verdiği mülakattaki bir cümlesiyle bir günde sola dümen kırdı: "CHP'nin çizgisi ortanın soludur."

Erdal Şafak yazdı...

Şiddete hayır
Agos gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Etyen Mahçupyan'ın "Ataerkil" tavrını anlayan varsa beri gelsin! Sevan Nişanyan, eşi Müjde Nişanyan'ın kafasına dışkı dolu bir kavanozu fırlatıyor;

Nazlı Ilıcak yazdı...

Bill Gates'in emekli yılları kesinlikle rahat geçecek...
Bilgisayarlarımızda açtığı pencerelerle (Windows) bilişim dünyamızı değiştiren Microsoft'un kurucusu Bill Gates, 33 yıllık çalışma hayatının sonunda 53 yaşında emekli olmuş.
Bill Gates'in bizim "erken emekliler"den farkı 58 milyar dolarlık kişisel servete sahip olmasıdır.
Mehmet Barlas yazdı...


Ne olacak bu sosyal demokratların hali!..
Usulsüzlüklerle çalkalanan CHP, anti-demokratik tutumu nedeniyle Sosyalist Enternasyonal'den çıkarılma tehlikesiyle karşı karşıya. 28 Şubat sürecinde iktidara gelen DSP'de ise başarısızlık liderlik krizine dönüştü.
Demokrasi dışındaki seçeneklere 'hayır'
TGTV'nin öncülüğünde bir araya gelen sivil toplum örgütlerinin oluşturduğu "Ortak Akıl Hareketi" dün Malatya'da meydandaydı. Mitinge katılan onbinlerci kişi "Kayıt yok, şart yok. Egemenlik milletindir" diye seslendi.
Yalanlamayı düzeltti Dağlıca'yı doğruladı
Genelkurmay, ikinci kez yalanladığı Bilgi Destek Planı için bu kez “kesinlikle mevcut değil” derken, 'Dağlıca ile ilgili belge için' de “Belge gerçek, tabur uyarıldı" açıklamasını yaptı.
Bush'tan parayı aldı nükleer bacayı yıktı
ABD'nin Kuzey Kore'nin nükleer programının simgesi haline gelen Yongbyon reaktörünün soğutma kulesinin imha edilmesi için 2,5 milyon dolar verdiği bildirildi.
 Engelleri kaldıran Türk öğretmen
ABD'nin New York kentinde bir Türk kızı en iyi öğretmen seçilerek 'mükemmellik' ödülü aldı. Engelli çocuklara eğitim veren Sine Bayar için okul müdürü 'o saklanmış bir hediyeydi, artık tüm dünya onu biliyor' dedi.

'10 yıl 10 ay' ve 'üçüncü duruşmada tahliye'
Habere konu olan gelişmeden –belki hepiniz biliyorsunuz ama- ben yeni haberdar oldum. Hülya Avşar, Şişli Adliyesi'nde savcıya 45 dakika ifade vermiş. Çünkü hakkında, “10 yıl 10 aya kadar hapis istemiyle” dava açılmış.
Kürşat Bumin yazdı...

Mezarımı taştan oyun
Ne olduğunu anlayan beri gelsin. İçeride ve dışarıda herkes, hepimiz, dikkatimizi Ak Parti'yi kapatmayla sonuçlanabilecek süreç üzerinde yoğunlaştırmışken, bir anda CHP'yi topun ağzına koyan eşzamanlı bir başka süreç başlıyor gibi
Fehmi Koru yazdı...

Metal yorgunluğu gibi
Bir fizik kuralı
Fizikte "metal yorulması" diye bir olay vardır: Bir makine, bir köprü veya metal parçalardan yapılmış bir şey, zamanla için için yıpranır. Görünüşte onun yıprandığını anlamak çok zordur. Fakat bir gün madeni parçalar dağılıverir. Bu duruma "metal yorgunluğu" denilir.
Cevdet Akçalı yazdı...

 

Mendilci çocuklar buz hokeyinde şampiyon
Takımdaki 12 oyuncunun hepsi, mendil satarken, ayakkabı boyarken bulunup bir araya getirilmiş. Spor denilince sadece futbolu anlayan bu çocuklar, bir anda kendilerini daha önce adını bile bilmedikleri 'buz hokeyi' takımının içinde bulmuş.
Barolar Birliği başörtülü avukat avına sessiz kaldı 
Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Özdemir Özok, İstanbul Barosu'nun adliyelerde başörtülü avukatların ihbar edilmesi için yaptığı duyuru hakkında sessiz kaldı.
Vakkasoğlu'na 'niye konuştun?' cezası 
Çanakkale destanı üzerine yazdığı kitaplarla tanınan yazar Vehbi Vakkasoğlu, Çanakkale Milli Parkı'nda görevlilerin hakaretine uğradı. 126 YTL de para cezası kesilen Vakkasoğlu, grup içerisinde yapılan saldırının onuruna dokunduğunu, olayı yargıya taşıyacağını söyledi.
Patlayan balonların içinde otogaz şüphesi 
Konya'da bir alışveriş merkezinin açılışında patlayan ve 51 kişinin yaralanmasına sebep olan balonların içine helyum dışında başka gaz doldurulmuş olabileceği belirtildi.
Nakliyeciler iflasın eşiğinde, mazottaki ÖTV'ye çare aranıyor
Akaryakıt fiyatlarındaki artış, en çok nakliye ve ulaşım sektörünü vurdu. Mazot fiyatları yılbaşına göre yüzde 22, geçen yılın mayıs ayına göre yüzde 40 artarken, başta kamyoncular olmak üzere otobüs ve minibüs sahipleri iflasın eşiğine geldi
Zam gelmeden fotoğraf makinesi almak için son 2 gün
Teknoloji marketlerde en çok satılan üç üründen biri olan fotoğraf makineleri, 1 Temmuz'dan itibaren yüzde 20 zamlanıyor
Atatürk ve Gülen testi
Atatürk, Kurtuluş Savaşı'yla yurdumuzu düşmanlardan arındırdı. Fakat yaşanan olaylar gösteriyor ki zihinler esaretten kurtulamadı. Yedi düveli ülkesinden kovmuş, muzaffer insanların ruh halini yaşamak nasip olmadı bir türlü.
Hamdullah Öztürk yazdı...
CHP sıkıntıda
Sıkıntıda olan sadece AK Parti değil, CHP de ciddi problemlerle boğuşuyor bugünlerde. Kanaltürk'e aktardığı paralar nedeniyle CHP'nin hesaplarını inceleyen Anayasa Mahkemesi bu televizyonla ilişkide nedense bir sorun görmezken diğer harcamalarda 1 trilyonluk usulsüzlük tespit etti. .
Mustafa Ünal yazdı...
Kitap yazmayı düşünür müsünüz?
Hemen her yaz başı insanlar bana, bu yaz hangi kitapları okuyalım diye sorarlar. Ben de o sırada hoşuma giden kitaplardan birkaç tanesini öneririm. Sadece okumak adına bir kitabı okumanın sınırlı bir yarar sağladığını düşünüyorum.
Melih Arat yazdı...

 

Kenthaber
Yayın Tarihi : 29 Haziran 2008 Pazar 04:55:41
Güncelleme :29 Haziran 2008 Pazar 05:40:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?