20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

BUGÜNÜN BASIN ÖZETLERİ

 

Bu sözleşme ’açık ofsayt’
Haluk Ulusoy’un, Federasyon Başkanlığı için aday olmadığı seçimler öncesi, sekreteri Semra Özel ve onun yeğeni Kübra Güreşçi ile, yüzde 50’yi aşan zam öngören, uzun vaadeli ’çok özel’ sözleşmeler imzaladığı ortaya çıktı.
Aysun'a inat AKP çobanı
TV'deki programında 'Benim oyum dağdaki çobanın oyu ile eşit olamaz' açıklaması ile yepki çeken Aysun Kayacı, dün AKP Gençlik Kolları Kongresi'nde de protesto edildi.
90+5 kurşunu
Turkcell Süper Lig'in 30. hafta maçında Fenerbahçe, Ankaraspor'la 90+5'te yediği golle 2-2 berabere kaldı. Ankaraspor'un golleri 31. dakikada Hamilton ve 90+5. dakikada Mehmet Yılmaz'dan gelirken, Fenerbahçe'nin gollerini 7. dakikada Alex ve 58. dakikada Vederson
 Zülfikar'dan 3 damla kan damlıyordu
Akdeniz Üniversitesi'nde çıkan olaylara karışan ve 4 gün sonra yakalanan provokatör Ömer Ulusoy, sağlık kontrolü için başında şapkasıyla getirildiği Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi.
Çeteci, polis müdürüne taziyeye gidince yakalandı 
İzmir’de iki yıl önce çıkar amaçlı suç örgütüne yönelik operasyonun ardından aranan Faysal Babayiğit, Asayiş Şube Müdür Yardımcısı Yener Ülgütol’un kalp yetmezliği sonucu ölen lise öğrencisi oğlu Sencer Ülgütol’un cenaze törenine katılınca yakalandı.
Ankaragücülü Tolga'nın beyninde ödem oluştu
 Turkcell Süper Lig'de bugün oynanan Vestel Manisaspor-Ankaragücü karşılaşmasında sakatlanan Ankaragücü'nün defans oyuncusu Tolga Doğantez'in beyninde ödem oluştuğu belirtildi.
Keşke
Keşke o iyi niyetli barış elçisi İtalyan kıza birileri "Türkiye’yi gelinlik giyip otostopla geçmeye kalkışma... Orası 17 aylık bir bebeğin tecavüze uğradığı bir ülkedir" deseydi... 
Ahmet Hakan yazdı...

Pippa Bacca ile yüzleşmek
PİPPA Bacca, ne gerek vardı dünyaya barış mesajı vermek için böyle gereksiz işler yapmaya?

Ferai TINÇ yazdı..

Bir ’dost telefonu’ yeterli olurdu
SUUDİ Arabistan’da, dükkán komşusu ile kavga ettikten sonra hapse atılan ve kavga ettiği komşusunun verdiği ifade nedeniyle idam gibi ağır bir ceza ile karşı karşıya bulunan Türk berberin öyküsünü gazetelerde okudum.
Mehmet Y. YILMAZ yazdı...


 

Yüzkarası
Önceki gece yarısı gelen haber İtalya’nın Milano kentinde kızlarından iyi haber bekleyen bir aileyi değil hepimizi yıktı. Son olarak 11 gün önce Gebze’de görülen 33 yaşındaki İtalyan sanatçı Pippa Bacca’nın cesedi bulundu. Barışı anlatmak için giydiği beyaz gelinliğini parçalayan zanlı, genç kadını tecavüz ederek boğup öldürmüştü.
Dizelcileri mazot yaktı
Uluslararası borsalarda petrol fiyatlarında yaşanan yükseliş ve dolardaki artış yine tüketiciyi vurdu. Geçen hafta benzine gelen zamların ardından önceki cuma motorin fiyatlarına bir gecede yüzde 5 zam yapıldı. Motorin fiyatlarına 13-14 YKr arasında zam gelirken, fiyatlar da 3 YTL’ye dayandı
Tosun’ edebiyatı!
Milli Eğitim Bakanlığı’nın geçtiğimiz ay uygulamaya koyduğu ve öğrencilerin internet ortamından kitaplara rahatlıkla ulaşmasını amaçlayan Okul Kütüphane Otomasyon Sistemi’ndeki (OKUT) hatalar yüz kızarttı.
İşçileri, tarla yerine ölüme taşıdılar
Bahar geldi. Doğu ve Güneydoğu’dan 20 YTL yevmiye için çoluk çocuk bir kamyon kasasına dolup, batıya doğru yolculuk başladı.
Zico'nun avukatı imzaya geliyor!
Her adımını planlı programlı, ileriyi düşünerek atan Fenerbahçe yönetimi, ligin bitmesine 5 hafta kala gelecek sezon için de çalışmalara şimdiden başladı
TMO’da stok var, fiyatı spekülatörler artırıyor
Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Türkiye’de hububat ürünlerinde stok sorunu yaşandığı iddialarının doğru olmadığını belirterek ‘’TMO’da stok bittiği doğru değildir. Bizim açımızdan ne buğdayda, ne pirinçte bir sıkıntı söz konusu değil. Şu anda bizi yeni sezona götürecek kadar elimizde hem buğdayımız, hem pirincimiz var’’ dedi.

Kahraman asker Melih putperest Hititler’e karşı!
Yargı, Melih Gökçek’in camili-minareli Ankara amblemini esastan iptal etti. Abileri, Başkan’ın imdadına bir kez daha yetişmezse, Ankara yoktan var ettiği ‘kent kimliği’ni geri alacak.

Mehmet Kenan Kaya yazdı...

Mehmet Altan’a özür borclular!..
Perşembeyi Cuma’ya bağlayan gece sabahın körüne kadar Ali Kırca’nın Siyaset Meydanı’nı izledim durdum... Bahçeşehir Üniversitesi’nin büyük konferans salonunun sahnesinde sol tarafta AB karşıtları (Sinan Aygün, Profesör Erol Manisalı, Yiğit Bulut), sağ tarafta ise AB yandaşları (AB parlamenteri Vural Öger, TÜSİAD Brüksel Temsilcisi Bahadır Kaleağası, Bahçeşehir Üniversitesi’nden Profesör Eser Karakaş)...
Ali Saydam yazdı...
Yeni zenginler gıdadan çıkacak
Dünya Tarım Örgütü’nün daha önce açıkladığı gibi artık dünyada “beslenme krizleri” dönemi başlayacak, savaşların nedeni gıda olacak. Yapılan tüm uluslararası projeksiyonlar bunu gösteriyor. Nitekim dünya çapında son aylarda yaşanan gıda fiyatlarındaki artış,
Esin Gedik yazdı...

 

Pippa bizi affet
Yakalanan katil zanlısı Murat Karataş, olayı "Otostop yapıyordu, aldım. Otobanda aracı çekip birlikte olmak istedim. Direnince tecavüz ettim. Sonra boğdum ve çalılığa attım" diye anlattı.
Annesinin sevgilisi ona işkence yaptı
Milas'ta 6 yaşındaki küçük kızın vücudunda morluklar ve sigara yanığı tespit edildi. Annenin birlikte yaşadığı A.G. ise tutuklandı. Muğla'nın Milas ilçesinde 6 yaşındaki kız çocuğuna işkence yapıldığı ortaya çıktı. ...
'Evlilik' sözü kızdırdı
İstanbul Aydın Üniversitesi'nde zihinsel engelli çocuklara yardım projesinin tanıtımına katılan Neco "Evlilik telaşında bizi kırmadınız" diyen Dr. Mustafa Aydın'a sert çıktı: Evliliği ne karıştırıyorsunuz?.
Ölüm 'balık istifi' geldi
Afyonkarahisar'da mevsimlik işçi taşıyan kamyon şoför uyuyunca şarampole yuvarlandı: 9 ölü 8'i ağır 35 yaralı. Baharın gelmesiyle birlikte açılan mevsimlik tarım işçisi sezonu, faciayla başladı...
Batı durdu, gelişen ülkelere saldıracağız
Dev perakendecilerin CEO'ları durgunluğa giren Batı'dan umudu kesti. Ikea'nın CEO'su Dahlvig, "Gelişmekte olan ülkelere yönelmekten başka çare yok" derken, Carrefour'un CEO'su Duran "Son 10 yılın en kötü dönemindeyiz. Yeni pazarlara dikkatli girilmeli" dedi. ...
ABD'de batan şirketlerin uçakları Türkiye'ye geliyor
ABD'de yakıt fiyatları ve durgunluk son bir ayda 4 havayolu şirketini sistem dışına itince yaklaşık 150 uçak açığa çıktı. Bu yıl her şeye rağmen iyi bir dönem yaşayan Türk şirketler, bu uçakların talibi oldu.

301 değişebilir mi?
Dileriz yanılırız ama içimizden bir ses zengin kriz koleksiyonumuza "Seçkin" bir parçanın daha katılmakta olduğunu söylüyor.

Erdal Şafak yazdı...

Şu malum 'Günlükler'
Birinci yanlış: Nokta dergisi ' kapatılmadı' yani yayınına mahkeme kararıyla son verilmedi. Sahibi, baskılara dayanamayarak dergisini kapattı. Yani doğru ifade: ' Kapanan Nokta dergisi'.

Emre Aköz yazdı...

Bazı nitelikler dünyada sadece Türkiye'ye mi özgüdür?
Üniversite yıllarında (1960'ların başı), felsefe öğrencisi olan bir arkadaşımızın evinde toplanmış, kavramlar üzerinde tartışıyorduk. Mehmet Barlas yazdı...


10 numaralı yağın yüzde 70'i kaçak
EPDK'nin rutin denetimlerinde, akaryakıt bayilerinin '10 numaralı yağ olarak bilinen atık yağları imha etmek yerine, ucuz yakıt motorinin içerisine enjekte ederek piyasaya sürdükleri tespit edildi
Günlükleri yeniden yayınlayabilirim
Darbe günlüklerini yayınladığı için hakkında açılan hakaret ve iftira davası beraatle sonuçlanan Alper Görmüş; “Nokta'da çıkan hali ile günlükleri yeniden yayınlayabilirim” dedi
Tıp fakültelerine 1500 ek kontenjan
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, doktor açığını kapatmak için bu yıl tıp fakültelerine 1500 fazla öğrenci alınacağını açıkladı. Bakan Akdağ, bu konuda YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan ile anlaştıklarını da söyledi.
Talabani: ABD'nin ihanetini unutmadık
Irak'ın kuzeyindeki bölgesel yönetimin Washington temsilcisi Kubat Talabani, Washington Post gazetesine bir makale yazarak Amerika'yı Kürtlerin 'iyi gün dostu' olmakla suçladı. Iraklı Kürtlerin zor elde ettikleri kazanımları koruma hakkına sahip olduğunu vurgulayan Celal Talabani'nin oğlu Kubat Talabani makalesinde Kürtleri problem olarak gören Amerikalı analistlere yüklendi.
Hackerlar'ın yeni üssü sosyal siteler
Facebook, MySpace gibi sitelerin güvenlik açıklarını keşfeden hackerlar 'casus' programlarını buralardan göndererek kulanıcıların banka hesaplarını ele geçiriyor

Üzüntü ve sevinç bir arada
Antalya'da üniversite kampusü içerisinde meydana gelen olaylar ve ardından yaşananlar, Türkiye için, biri üzülmeyi biri de sevinmeyi gerektirecek iki önemli haberi içinde barındırıyor.
Fehmi Koru yazdı...

Amiral Suspus
Sarıkız ve Ayışığı kod adlı muhtıra girişimlerini anlatan Darbe Günlükleri'nin yayınlanması; Nokta dergisinin kapanmasına, genel yayın yönetmeni Alper Görmüş'ün de yargılanmasına neden olmuştu…
Tamer Korkmaz yazdı...
Sevgili'ye saygısızlığın sebebi
Dâbbetul-Arz diye simgelenen fesad örgütlenmesi; elbette Arz'da Sevgi'nin, Eşitliğin, Hakkaniyet'in hâkim olması için faaliyet gösterecek değildi. Katolik Kilisesi'ni hedef aldı ve bir süre sonra buna Ortodoks Kilisesi'ni de kattı.
Hüseyin Hatemi yazdı...

 

Çoğunluğa baskıyla yönetim olmaz
AB Komisyonu Başkanı Barroso, 'başörtüsünü kadın özgürlüğü kapsamında değerlendiren' sözlerine karşı çıkanlara tepki gösterdi. "Demokrasi çoğunluğun yönetimidir." diyen Barroso, ancak çoğunluk baskısının da çoğunluğa baskının da demokrasiye aykırı olduğunu kaydetti.
15 yıldır akıllı olduğunu ispatlayamadı
Sakaryalı Sadettin Çağlı, 15 yıldır 'akıl sağlığının yerinde olduğuna dair' mahkeme tarafından kabul edilir rapor almaya çalışıyor.
Havalimanındaki kermesin Mahmutpaşa'dan farkı yok
Atatürk Havalimanı'nda unutulan eşyalar geleneksel kermeste satıldı. 'Bir çocuk da siz okutun / Bir kitap da sizden' kampanyası kapsamında 13.'sü gerçekleştirilen kermesteki görüntüler, Mahmutpaşa'yı aratmadı.
Hormonlu domatesin içinden, 'domates filizi' çıktı
Sebze ve meyvelerde aşırı hormon kullanımı garip sonuçlara yol açıyor. Sakarya'nın Akyazı ilçesinde yaşayan Bahattin Aydoğdu'nun, sabah kahvaltısı için kestiği domatesin içinden yeşil filizler çıktı.
Antakyalı kasaptan '37 ekran akvaryum' imalatı
Hatay'ın merkez ilçesi Antakya'nın Harbiye beldesinde bir kasap eski televizyon kasalarını satın alıp akvaryuma dönüştürüyor. Kasap Ali Atasoy (41), içine balık bıraktığı akvaryumları meraklılarına satıyor.
Mehmetçik, PKK'nın bahar saldırısına fırsat vermiyor
Terörle mücadelede kararlılığını sürdüren güvenlik güçleri, terör örgütüne fırsat tanımıyor. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Irak'ın kuzeyindeki PKK kamplarına düzenlediği kara harekâtının ardından büyük darbe alan örgütün, bahar aylarında ses getirecek saldırılarda bulunacağı belirtiliyordu.
Biraz vefa biraz da cesaret
Darbelere maruz kaldıktan sonra tekrar iktidarı elde edebilmiş tecrübeli siyasetçilerimizin "borç ödeme" konusunda millete vefalı davranabileceği çok inandırıcı gelmedi.
Hamdullah Öztürk yazdı...
Talat Aydemir'in suçu neydi?
Bu bir Türkiye hikâyesi. Yalnızca Alper Görmüş veya Nokta Dergisi'nin öyküsü değil. Bakmayın karalar bağlamadığımıza, çok trajik aslında. Ülkenin şu an içinde bulunduğu siyasi sürece de ışık tutuyor.
Mustafa Ünal yazdı...
'Laikliğe küresel saldırı'
Barroso'nun ziyareti üzerine, Cumhuriyet gazetesinin önceki gün attığı başlık: "Laikliğe küresel saldırı yoğunlaştı" Gazete, "Son dönemde Ankara-Washington, Brüksel ekseninde yapılan açıklamalar, Türkiye'deki laik yapıya yönelik olarak yoğun bir küresel saldırının gerçekleştirilmekte olduğunu ortaya koyuyor." iddiasını ileri sürüyor.
Mümtazer Türköne yazdı...

 

Kenthaber
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2008 Pazartesi 11:10:16
Güncelleme :14 Nisan 2008 Pazartesi 11:26:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?