20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

BUGÜNÜN BASIN ÖZETLERİ

 

 
 
 
 
 
 

Baston ile darbe...
PAŞA’nın evinde tabanca da bulundu dediler.
Diyeceksiniz ki; evde fırın küreği bulunsaydı tuhaf olurdu da hiç Paşa’nın tabancası olmaz mı?..

Bekir Çoşkun yazdı...

Erkenekon!
Deli dana.
Kuş gribi.
Kene...
Hayvanat kafayı bize taktı!
Adamın biri tavuk yetiştirmeye karar vermiş. Civciv almış, saksıya ekmiş... Ertesi sabah "Büyüdü mü acaba" diye baktığında bir de görmüş ki, civciv ölü...

Yılmaz Özdil yazdı...

İki çocuk, iki cenaze
ÖNCEKİ gün bu ülkeden iki cenaze kalktı. İki insan uğurlandı.
Biri, İstanbul’da, Fatih Camii’nden.
Öteki Yalova’dan.
Birinde, büyük kalabalıklar vardı.
Ertuğrul Özkök yazdı...


 

 
 
 
 
 
 

Style’a Türk katkısı
Darbe isimlerine bakar mısınız: Sarıkız, Ayışığı, Eldiven, Yakamoz... İnsanda aşk hissi uyandıran romantik kelimeler bunlar. Eldiven kaba kaçıyor gibi. Ama benim aklıma seksi eldivenler giymiş bir kadın geliyor
Serdar Turgut yazdı...

Yüz yılın soygunu
Geçtiğimiz pazar günü Ankara’da soyulan Ziraat Bankası haberini daha doğrusu soyulma şeklini duyduğumda aklıma hemen Albert Spaggiari geldi.
Mansur Forutan yazdı...
Bu ne biçim ihtilalcilik 
Haklarında iddianame hazırlanıp okunmadığı için, tam olarak neyle suçlandıklarını bilmediğimiz ve işin garip tarafı birbirlerini dahi tanımadıkları halde ihtilalcilikle suçlanan insanların tutukluluk ve zanlı halleri sürüyor.
Mustafa Dolu yazdı...

 

 
 
 
 
 
 

Gülüp geçmek
Türkiye'nin bunaltıcı -ve ürkütücü-gündeminin dışına çıkmak isteyenlere "Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ve Arkadaşları Kumpanyası"nın sahnelediği vodvili izlemelerini salık veririz. Çok eğleneceklerinden eminiz.

Erdal Şafak yazdı... 

Kıvıracaklar!
Onlar için hangisini kullanmamı istersiniz: 'Ergenekon medyası' uyar mı? ' Apoletli medya' şık durur mu? ' Darbe medyası' fazla mı düz olur? ' Muvazzaf medya'ya ne dersiniz?

Emre Aköz yazdı...

Hesaplaşma sürecini neden hiç geride bırakamıyoruz?
Türkiye Cumhuriyeti'nin "Halk "ını oluşturan 70 milyonu aşkın insanın bir bölümünü "Şeriatçı", diğer bölümünü de "Darbeci" olarak görmek hangi akla sığar?
Mehmet Barlas yazdı...


Köşk'te sürpriz buluşma
Cumhurbaşkanı Gül, darbe girişimleri ve Ergenekon operasyonu kapsamında yaptığı açıklamalarla dikkatleri üzerine çeken Hilmi Özkök'le bugün görüşecek
Kalleşçe !
İstinye'deki ABD Konsolosluğu'na sabah saatlerinde Fiat Ducato otomobille gelen 4 teröristten 3'ü güvenlik kulübesine baskın yaparak polisle 10 dakika çatıştı Kanlı çatışmada 3 terörist öldürüldü.
Kontör hortumu
Tuncay Özkan'ın 'Biz kaç kişiyiz' hareketinden esinlenen CHP, 10 bin parti üyesine 2 ile 4 bilgilendirme mesajı gönderiyor. CHP, her mesaj karşılığında aylık en az 4 YTL para kazanıyor
Beni topa tutanlar seni niye alkışlıyor
Şener'e seslenen Arınç, 'Aynı çizgiden geliyoruz, Merve Kavakçı ile yan yana basın toplantısı yaptıysam, sen de vardın. Eşlerin başının örtülü olması bir eksiklikse birilerine göre, benimki de öyle seninki de öyle. Beni topa tutanlar, seni niye alkışıyor' diye sordu
SGK, 9 ayda 10 kez doğuranları inceliyor
Sosyal Güvenlik Kurumu Başkan Vekili Acar, hastanelerde fiili denetimlere başlayacaklarını belirterek, "Ölmüş insanlara ameliyat edilmiş gibi işlemler yapılmış. 9 ayda 10 kere doğum yapılmış gibi gösterilerek faturalar çıkarılmış" dedi

Malum gündeme dair sorular
Hürriyet'in (4 Temmiz 2008 Cuma) manşetiydi: “İddianame fısıltıları”.
Devamla:
“2 bin 500 sayfadan fazla tutan iddianamede Türk Silahlı Kuvvetleri'nin itibarını zedeleyeceği gerekçesiyle kullanılan dile özen gösterildi ve 'TSK-Ergenekon ilişkisi' yerine 'Sözde TSK içindeki terör örgütü' ifadesi kullanıldı.”
Kürşat Bumin yazdı...

Gerçekler çıplak…
Gelişmeler "derin"… Ergenekon'a yönelik "efsane, masal, iktidar uydurması" gibi söz ve tavırların rafa kalkma zamanı geldi.

Ali Bayramoğlu yazdı...
El Kaide mi, Ergenekon mu? İhaleyi kim açıyor ona bak!
Kimsiniz siz?
Kimler adına öldürdünüz?
Kimlerin senaryolarını gerçekleştirdiniz?
Kimler istedi diye bu saldırıyı gerçekleştirdiniz?

İbrahim Karagül yazdı...

 


Kahraman polis oyunu bozdu
İstanbul'daki ABD Başkonsolosluğu terörün hedefi oldu. Bina önünde nöbet bekleyen üç polis şehit olurken, terörün karanlık oyununu bir başka güvenlik görevlisi bozdu.
Ağır yaralı polisler, sürekli Kelime-i Şehadet getirdi
ABD Başkonsolosluğu'nda meydana gelen silahlı saldırının ardından olay yerine gelen 112 Acil Servis kurtarma ekipleri, yaralılara müdahale anını anlattı
Büyükanıtlar'ın manevi tazminat davası gergin geçti
Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt ve eşi Filiz Büyükanıt'ın, Birgün Gazetesi ve eski Kültür Bakanı Fikri Sağlar hakkında açtıkları tazminat davasının ilk duruşması gergin geçti.
Bir ay sonra doğacak bebeğini göremedi
Amerikan Başkonsolosluğu ö-nünde görev yaparken vurularak şehit edilen polis memuru Erdal Öztaş'ın (28) ailesi, ölümüyle birlikte büyük şok yaşadı
Faizler bu kadar yüksekken hiç kimse reel sektöre yatırım yapmayı düşünmez
Türkiye'nin ihracatı, düşük kura rağmen bu yılın ilk altı ayında yüzde 36 oranında arttı. Özellikle taşıt araçları ve yan sanayi ile demir-çelik sektöründe ciddi yükselme gözleniyor.
İspanyol 'Boğa'sı Fener'i uçurdu
Şampiyonluğu kıl payı kaçıran Fenerbahçe, hisse pazarında rakiplerine büyük fark attı. Sarı-Lacivertlilerin, son Avrupa şampiyonu İspanya'dan yaptığı transfer bombalarının ardından İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nda (İMKB)
Gladyo'nun mahareti
Ergenekon Soruşturması'na dair bilgiler sızdıkça insanı hayretler içinde bırakacak olaylara rastlanıyor. Daha iddianame kamuoyuyla paylaşılmadı. 2 bin sayfadan fazla olduğu söylenen iddianame ortaya çıkınca şaşkınlığımız daha da artacak gözüküyor.
Ekrem Dumanlı yazdı...

Asker niçin siyasetin içinde?
Geçenlerde çıkan bir yazım (3 Temmuz) şu soruyla bitiyordu: En az 60 yıllık demokrasi tecrübesine rağmen Türkiye'de askerin hâlâ siyasetin içinde olması nasıl açıklanabilir?

Şahin Alpay yazdı...

Biraz da sen hesap ver...
Ergenekon'un nihai amacından şimdilik basına yansıyan aşağı yukarı şöyle bir şey: Şiddet kullanarak hükümeti devirmek ve anayasal düzeni değiştirmek.
Nihal B.Karaca yazdı...

 

Kenthaber
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2008 Çarşamba 04:23:49
Güncelleme :10 Temmuz 2008 Perşembe 05:20:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?