20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

BUGÜNÜN BASIN ÖZETLERİ

 

Toplumsal barış zedelenir 
Yargıtay’ın ardından dün Danıştay’dan da türban için çok sert bir bildiri geldi. Danıştay dinsel kaynaklı düzenleme ve girişimlerin Anayasa’daki laiklik ilkesi karşısında demokratik bir hak olmadığını vurguladı

Spor lokalinde alkole kırmızı kart çıkıyor
Üç yıl önce sessiz sedasız çıkarılan, spor kulüpleri lokallerinde alkollü içki satışını yasaklayan genelge, mart ayı sonundan itibaren yürürlüğe giriyor.
Ankesörlü telefonla istihbarat toplanmış
Hrant Dink’in öldürülmesinden bir yıl önce Trabzon Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şubesi’nden İstanbul Emniyeti’ne gönderilen yazıda, McDonald’s bombacılarından Yasin Hayal’in, Dink’e yönelik ses getirecek bir eylem düzenlemek için İstanbul’daki ağabeyi Osman Hayal’in Sarıgazi’de çalıştığı fırına gideceğine yönelik bir istihbarat yapıldı
AKP’den sonra MHP’ye inceleme
Türbanın serbest bırakılmasına karşı ’çatışma’ uyarısı içeren sert bir açıklama yapan Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya, AKP’nin yanısıra MHP hakkında da inceleme başlattı.
AKP’ye Rum başkan
Çanakkale’nin Bozcaada İlçesi’nde Rum Ortodoks Cemaati’nin Başkanı 70 yaşındaki Simyon Salto’nun 26 yaşındaki oğlu Kosta Salto, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla AKP Gençlik Kolları Başkanı oldu
İnşallah sonucu olumlu olur
Başbakan Tayyip Erdoğan’ın, partisinin MYK toplantısında MHP’nin türban desteği için, "Bir çağrı yaptık, onlar da katıldı, inşallah sonucu olumlu olur" dedi.

Türbanın pamuklusu...
HERHALDE medyadan izlediniz; Başbakan türban için oturmuş Meydan Larousse’a bakmış.
Normalde Nur Suresi 31’e bakması gerekmez miydi?
Bekir Çoşkun yazdı...

Türbanın kendisini tartışmanın zamanı
TÜRBAN tartışması yeniden alevlendiğine göre, türbanın kendisini de tartışmanın zamanı gelmiş demektir.
Mehmet Y. Yılmaz yazdı..

Rejimin başına türban örmek
DÜN Ankara’da AKP’den bazı milletvekilleriyle konuştum.Aldığım hava şu. "Türban konusunu Anayasa’ya madde koyarak halletmek" konusunda kararlılar
Ertuğrul Özkök yazdı...


Başsavcı görevini yapıyor
Bahçeli, "Tesettürlü komiser, hâkim olur mu? Hanım subaylarımız, ayrı bir üniforma giyebilir mi? Kamuda hizmet verecekler kamunun kurallarına uyacak. Türban, siyasi simgedir demek çok yanlış. AKP, başörtüsü sorununu istismar ediyor" dedi
Dağlıca saldırısını 4 saat önce sezmiş!
Hakkâri Dağlıca'da kaçırılan askerlerden Başoda, saldırıdan 4 saat önce konuşmaların arttığını, bunu üsteğmenine rapor ettiğini öne sürdü.
Reuters: Türban AB'yi tüketir
İngiliz Reuters ajansı, AKP hükümetinin türban yasağı ve Anayasa konusunda yapmayı planladığı yeni düzenlemelerle AB reformları arasında bağ kuran bir analiz yayımladı. Gareth Jones imzalı analizde, AKP'nin yeni girişimleri nedeniyle Türkiye'de oluşabilecek yeni iç siyasi gerilimlerin Ankara'nın AB yolunda ilerleme enerjisini tüketebileceği imasına yer verildi

"Kazara" keşfedilen 10 ürün..Patates cipsleri: New York'ta keşfedildi
Aşçı George Crum, bir müşterisi patates kızartmalarının çok kalın olmasından şikayetçi olunca, çok ince doğradığı patatesleri kızartmaya başladı ve böylece patates cipsi doğmuş oldu.

Alkollü araç kullanan morga gider!
Henüz 21 yaşında olmasına karşın 'erkek avcısı' tabiriyle anılan, geçen yıl da iki kez alkollü araç kullanırken yakalanan aktris Lindsay Lohan bunun cezasını acil servis ve morgda çalışarak çekecek
Ankara 12. Sulh Ceza Mahkemesi, Mustafa Kemal Atatürk'e "Turko Maymun" diyerek hakaret edildiği gerekçesiyle "youtube.com" adlı internet sitesine Türkiye'den erişimi engelledi.
Ankara Cumhuriyet Savcısı Kürşat Kayral, Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi'ne başvurarak "youtube.com" adlı siteye Türkiye'den erişimin engellenmesi talebinde bulundu. Sitede "Turko Maymun" denilerek, Mustafa Kemal Atatürk'e hakaret edildiğini belirten Kayral, siteye Türkiye'den erişimin yasaklanmasını istedi. Kayral, mahkemeye yazdığı yazıda şunları belirtti:
AKP'yi ve MHP'yi kapatın!
TÜRBAN yasağının kaldırılmasını istemek parti kapatmak için bir sebep teşkil ediyorsa, AKP'yi de MHP'yi de kapatın!
Bir tek CHP yeter!
1930'larda bir tek CHP yetiyordu da, şimdi mi yetmeyecek?!
Taha Ayol yazdı...

Kaşımak acıtır
AKP 2002 yılında iktidara geldikten sonra akllı davranmış, türban konusunu kaşımayı bırakmıştı. Zaten sorun o günlerde büyük ölçüde çözülmüştü. Birçok hanım kız türbanını çıkarmıştı.

Melih Aşık yazdı....

Sevgili Hrant Dink'in anısına
Hey sen, eline kan bulaşan!
Hey sen, eline kan bulaşan. Sen değil misin? Vatan hainleri diye sürekli bağıran, yazan, manşet atan...
Sen değil misin?

Hasan Cemal yazdı...

 

Lösemiyi bu ikizler çözdü
İngiltere'de tek yumurta ikizlerinden Olivia 2 yaşındayken "akut lenfoid lösemi" ye yakalandı. Ancak kardeşi Isabella sağlıklıydı. İki kardeşin genetik özelliklerinin aynı olması hastalığın araştırılmasında bilim adamlarına büyük fırsat yarattı.
Beyaz Saray'ın önlem paketi borsaları kurtarmaya yetmedi
ABD Başkanı Bush'un açıkladığı ekonomik önlem paketi dünya borsalarını toparlamaya yetmedi. Avrupa Merkez Bankası'nın AB ekonomisinin likidite krizinden etkilendiğini belirten raporu havayı yeniden bozdu..
Huzurevinde dehşet
İstanbul'da kaçak bir huzurevinin 3'üncü katından düşen yaşlı kadının cesedi kanepenin altında, kanlı elbiseleri ise çamaşır makinesinde çıktı..
Okulda tecavüz girişimi oyun çıktı
Önceki gün İstanbul Eyüp'te okul tuvaletinde el ve ayakları bağlı, ağzı bantlı bulunan küçük kızın, iki kız arkadaşıyla birlikte "dikkat" çekmek için oyun oynadığı ortaya çıktı.
Doktor eşini, lezbiyen âşığıyla görüntüledi 
Elektronikçi koca, eşinin gizli gittiği evin anahtarının kopyasını çıkardı. Bir kadınla sevişmesini de kaydetti. Boşanmak isteyince, kayıtlar için dövülüp senet imzalatıldı..
Genelkurmay: On 'genç' teslim oldu
Genelkurmay, 10 PKK'lının teslim olduğunu duyururken, önceki açıklamaların aksine "terörist" değil "gençler" ifadesini kullandı. Genelkurmay, 10 terör örgütü militanının teslim oluşunu alışılmadık biçimde duyurdu.

Bay Vitali asıl şimdi öldü!..
Zeynep U., Akmerkez Vakko'da bir çizme beğendi, ayağına uymadı. Akmerkez Vakkocuları hemen telefona sarıldılar. Aranan numarayı Kadıköy Vakko'da buldular.

Hıncal Uluç yazdı...

Bu cinayeti çözmek niye çok önemli?
Gazeteci Hrant Dink, bundan bir yıl önce 19 Ocak günü öldürüldü. Bu cinayetin, devlet teşkilatının içine uzanan, bir tür çete yapılanması tarafından örgütlendiği artık apaçık ortada...
Emre Aköz yazdı...

Samim'den Hrant Dink'e
Türkiye'nin değerli evladı, sevgili meslektaşımız Hrant Dink geçen yıl bugün alçakça katledildi. Geçen bir yılda Türkiye bahçesinin ne denli güzel bir çiçeğinin koparılmış olduğunu her gün daha da derinden hissettik. Burnumuzun direği sızlayarak.
Erdal Şafak yazdı..


Çakıcı'ya hastanede suikast planı
Hülya Ağansoy'un, eşinin öldürülmesinden sorumlu tuttuğu Alaattin Çakıcı'yı tedavi için götürüldüğü hastanede öldürtmek amacıyla Karagümrük Çetesi ile anlaştığı iddia edildi
Huzurevinde bir garip ölüm
Huzurevi bahçesinde üzeri örtülü kadın cesedi bulundu. Bahçeden kaçırılan ceset, odadaki yatağın altında, kanlı elbiseler ise çamaşır makinesinde ortaya çıktı.
THY, Sao Paolo'ya da doğrudan uçuş başlattı
Türk Hava Yolları (THY) 2008 yılında yurtdışında 11 yeni noktaya uçmaya başlayacak. Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu, 11 yeni hattın açılmasına karar verdi.
Başörtüsü yasağı cinsiyet ayrımcılığı
Başörtüsü yasağını savunanların tezlerinin hiçbir bilimsel veriye dayanmadığını kaydeden Çubukçu, “Kadınların başörtüsünü dini bir vecibe olarak taktıkları belli” dedi.
Lösemi tedavisinde ikizler ışık oldu
Kanser tedavisinde tarihi bir buluşa imza atıldı. İngiliz bilimadamları çocuk lösemisine yol açan kök hücreyi keşfettiler.
1 yıl sonra... 1 gün sonrası gibi
Ermeni asıllı gazeteci Hrant Dink, geçen yıl bugün saat 14:58'de, gazetesinin önünde öldürüldü. Dink'e suikast birçok devlet birimindeki göz yummanın ve ihmalin ürünüydü.

Bir yıl uzun bir süre
Üzerinden birkaç saat geçmeden kâtilin kimliğinin tesbit edildiği, cinayeti işleyene 24 saat içerisinde ulaşılan, azmettiricisi ve çete arkadaşlarının teker teker yakalandığı bir suikasttı Hrant Dink'in uğradığı Fehmi Koru yazdı...

Yarının gazetesi / Yarının gazetecisi
Bir meslektaş, "Teknolojiyi yakından izleyen bir gazetenin internet sitesinin başkalarından önde olması gerekmez mi?" diye sordu online-Yeni Şafak için... Dediği doğru
Taha Kıvanç yazdı...

Bir yıl sonra: Cinayeti gördüm…
Bugün Hrant Dink'in öldürülme yıldönümü… Katilleri hapiste, siyasetçi buna dayanarak gönlünün rahat olduğunu söylüyor
Peki şunları biliyor mu?
Ali Bayramoğlu yazdı...

 

Doğu'ya doktor çıkarması
Doğu ve Güneydoğu'yla kurulan kardeşlik köprüsüne bir katkı da doktorlardan geldi. Şubat başından itibaren Siirt, Kars, Van ve Hakkari'ye gidecek olan gönüllü hekimler, ücretsiz sağlık taraması yapacak.

Yine Türk telekom, yine yasaklama komedisi
Yeni bir mahkeme kararı, Türk Telekom'u bi,r kez daha komik duruma düşürdü. İnternete bağlananlar YouTube video paylaşım sitesine girmeye çalıştıklarında 'Bu siteye erişim mahkeme kararıyla engellenmiştir.' uyarısı ile karşılaşıyor
Cumhurbaşkanı Gül, sigara yasağı kanununu onayladı
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, sigara içme yasağının kapsamını genişleten 5227 sayılı Kanunu onayladı.
Jetlerden 60 PKK hedefine tam isabet
Genelkurmay Başkanlığı, 15 Ocak 2008'de terör örgütü PKK'ya yönelik Irak'ın kuzeyine düzenlenen hava harekatında tüm hedeflerin savaş uçaklarınca tam isabetle vurulduğunu bildirdi
Enerji faturası 35 milyar doları buldu, petrol aramada 'Brezilya modeli' mercek altında
Başta doğalgaz ve petrol olmak üzere enerji alımları için yurtdışına 35 milyar dolar ödeyen Türkiye, çare aramak için denizlere açılıyor.
Nükleer tercih değil, zorunluluk haline geldi
İran'dan gelen doğalgazın kesilmesine bağlı olarak elektrik kesintisi olabileceği şüphesi, kaynak çeşitliliğini yeniden gündeme getirdi.
Başörtüsü sorunu ya da elitistlerin yenilmişlik duygusu
Türkiye'yi anlamsız bir şekilde yoran semboller savaşı devam ediyor. Karmakarışık bir coğrafyada, terörle, enflasyonla, işsizlikle, ekonomik sorunlarla, Irak'taki kargaşa ile ve yüzlerce problemle uğraşan bir ülkenin elitlerinin konuştuğu ana konu başörtüsü.
Mehmet Kamış yazdı...
Hrant için, adalet için
Bugün 19 Ocak 2008. Siyasî bir cinayete kurban giden Agos gazetesi genel yayın müdürü, değerli meslektaşım ve dostum Hrant Dink'i ölümünün birinci yıldönümünde acıyla ve saygıyla anıyorum.
Şahin Alpay yazdı...
Modern görünümlü tutucu zihinler
Çok modern giyinen insanlar var. Marka mağazalardan takım elbiseler giyiliyor. Moda restoranlarda yemek yeniyor, moda kafelerde kahve içiliyor. Batı müziği dinleniyor. Çok satan kitaplar okunuyor.
Melih Arat yazdı...

 

Kenthaber
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2008 Cumartesi 03:38:39
Güncelleme :19 Ocak 2008 Cumartesi 07:13:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?