29
Mayıs
2024
Çarşamba
ANASAYFA

BUGÜNÜN BASIN ÖZETLERİ

 

Dünyaya en anlamlı mesaj
Genelkurmay Başkanlığı 29 Şubat 2008'de biten kara harekatına ilişkin yeni fotoğraflar yayımladı. Yayınlanan fotoğraflar arasında en ilgi çekici karelerden biri de yine elinde top mermisi tutan bir Mehmetçik'ti.

ABD 10 bin Mehmetçik beklemiyordu
İLK söz şu: "Türk Silahlı Kuvvetleri tarihinde milletinden başka hiçbir güce ihtiyaç duymamıştır. Milleti dışında hiçbir güçten emir ve talimat almaz."

Rusya halkı üçüncü başkanı Medvedev’i seçti
Rusya, Devlet Başkanı Putin’in yerine veliahtı Dmitriy Medvedev’i seçmek üzere dün oy kullandı. Komünist muhalefet çok sayıda seçim bölgesinde hile yapıldığını iddia etti.
Eşkıya şehre hükümdar oldu
Isparta'da düşmanlık beslediği 36 yaşındaki Hasan Baslı'yı tabancayla bacağından vuran 33 yaşındaki Mustafa Turan, arabasının bagajına koyup götürmeye çalıştığı sırada elinden kaçırdı.
Resmen provokasyon 
BATMAN’da DTP’nin düzenlediği ve mitinge dönüşen basın açıklamasında konuşan DTP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, PKK’nın bu ülkenin bir gerçeği olduğunu ileri sürerek, “Körler ve sağırlar diyaloguna söyleyebileceğimiz bir şey vardır.
 Ülkeyi cok ciddi badireden kurtardık
MGK’nın 28 Şubat kararları sonrası Erbakan’ın istifa etmesi üzerine fırsatı değerlendiren Demirel, hükümeti kurma görevini Çiller’e değil Yılmaz’a verdi.

Bu ahkámı elit semtten kestim
UNUTMAYIN: Burası hiç de tekin bir memleket değildir...
Mesela...
Ege’nin deniz görmeyen bir vilayetinde ikamet eden "cezbeye tutulmuş" herifin teki,
Ahmet Hakan yazdı...

Cambaza bak cambaza...
DENGİR Mir Mehmet Fırat’la bazı televizyon programlarında birlikte olduk. Program boyunca da tartıştık kendisiyle.
Bende nazik bir insan izlenimi bırakmıştı. 
Tufan TÜRENÇ yazdı...

Ceset göstermem
Aslında zayiatları çok daha fazla. Hava kuvvetleri ile o kamplara çok ağır bombardıman yaptık. Tabii biz o kayıpları göremedik. Ama aldığımız istihbarat çok ağır kayıp verdiklerini gösteriyor
Ertuğrul Özkök yazdı...


Kandil İtirafları
Eski PKK’lı, ABD’nin 80’lerde Beyrut’a soktuğu silahların Ortadoğu ‘silah pazarında’ satıldığını ve örgütün operasyonu ‘istediğini’ söylüyor:
‘Daha bitmedi devamı gelecek’ 
GENELKURMAY Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, bugün gazete ve televizyonların Ankara temsilcilerinin karşısına çıkacak ve Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından gerçekleştirilen Kuzey Irak’a kara harekatının detaylarını anlatacak.
Talabani’nin elini tuttu ABD’ye çattı 
İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad, Irak Devlet Başkanı Celal Talabani’nin davetlisi olarak Bağdat’a gitti. İran’ın, 1980’li yıllarda 8 yıl boyunca savaştığı Irak’ı ziyaret eden ilk devlet başkanı olan Ahmedinecad’ın ziyaretini ABD yakından takip ediyor.
Yağız’dan umuda her gün bin adım
“Var mısın Yok musun” yarışmasında Türkiye’yi duygulandıran Ömer Hoca’nın, lösemi hastası olan ve belden aşağısı tutmayan oğlu Yağız Boran Fırat’ın yeniden yürüyebilmesi için umut doğdu.
Kartal, Aslan’ı tahttan indirdi 1-0 
Ve Beşiktaş’ın hasreti bitti. Tam 137 haftadır liderlik koltuğuna kurulamayan Siyah-Beyazlılar, Galatasaray’ı yenerek devrim yaptı. Beşiktaş gibi bir takımın 4 yıldır nasıl lider olamadığı ise şaşkınlık verici bir konu.
Saldırıların insani izahı bulunmuyor
İSRAİL’İN Gazze Şeridi’nde aralarında çocukların da bulunduğu 110 kişinin ölümüne yol açan operasyonu 6’ncı gününe girerken, Başbakan Tayyip Erdoğan, AK Parti Gençlik Kolları Kongresi’nde İsrail’i sert bir dille kınadı.

Bayan Bakoyannis’e ne diyeceğiz? 
8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne bir hafta kaldı. Ankara’da bu yıl da pek çok etkinlik düzenlenecek. Bunlardan birini de AKP Kadın Kolları Başkanlığı organize ediyor. 
Deniz Güçer yazdı..

En doğrusu gülüp geçmek aslında
Önceleri, kelam etmenin, racon kesmenin, sevgili üstat Hakkı Devrim’in sık sık kullandığı deyişle ‘Köşe kadılığı’na kalkışmanın gereği yok diye düşündüm. Fakat sonra Bülent Ersoy’dan konuşmamak, zül haline geldi.
Ali Saydam yazdı...

Güvendiğimiz dağlara kar yağdı
Bu harekât bir fiyaskodur. İletişim fiyaskosu. Fiziki hedeflerin tamamına ulaşılmış olabilir, yüzlerce PKK’lı öldürülmüş olabilir...
PKK’nın “kalpgâhı” vurulmuş 
Serdar Akinan yazdı...

 

Ölüden para kazanılmaz 
Çalışma Bakanı Çelik, Tuzla tersanelerindeki ölümler konusunda konuştu: Her şey insan hayatı için. Gerekirse 44 tersaneyi kapatırız.
ÖSS ve YDS'ye başvurular başladı
Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS), Yabancı Dil Sınavı (YDS) ve meslek yüksekokullarına sınavsız geçiş için başvurular bugün eleştirdi.
1000 dolar yoksa Libya'ya gelmeyin

Libya lideri Kaddafi, şimdi de cebinde bin dolar olmayanları ülkeye almıyor. THY, yolcuları uyarmaya başladı.
Rusya'da devir teslim 
Dün yapılan başkanlık seçimleri, oy verme işleminden çok Putin'in halefi Medvedev'e görevi teslim etmesi gibiydi.
Çin'de günde 14 saat ders

Bir grup Türk öğrenci, Çin'deki kardeş okulu ziyaret etti ve gördükleri ile şaşırıp kaldı. İşte ayrıntılar...
Aydınlar dilekçesi imzada
100'ü aşkın aydın imzaya açtıkları bildiriyle hükümete, "AB konusunda gerekli adımları at" çağrısında bulundu.

Vali baba
Tebriklerimiz Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu'na.  Tam "3 bin 418 çocuğa" mektup yazdı.  Kimi "şehit çocuğu."  Kimi de "öksüz, yetim."

YAVUZ DONAT yazdı..

Dış politika yazısı
Daniel Barenboim'u tanır mısınız, hem büyük bir piyanist hem büyük bir orkestra şefi... Buenos Aires doğumludur, çok iyi tango da çalar.
Adaaam sen de, Buenos Airesli Orhan Avşar'ı kaç kişi tanıyor ki bu ülkede Barenboim'u bilecek?
Engin Ardıç yazdı...

Sorunlara çözüm üretmek zor... O zaman kavga mı edelim?
Geçenlerde Amerikan Merkez Bankası'nın (Federal Rezerve Board) efsanevi eski Başkanı Greenspan, televizyonda yeni dünyayı anlatıyordu.
Mehmet Barlas yazdı...


Alman polisinin dövdüğü Türk genci tıbben öldü
Alman polisinin döverek komalık ettiği Türk genci Adem Özdamar'ın beyin ölümü gerçekleşti. Beyoğlu karakolunda ölen Nijeryalı Festus Okey için haklı olarak devreye giren AB ve BM'nin Özdamar'a sessiz kalması dikkat çekti.
Irak'ta tarihi buluşma
İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad, 30 yıl aradan sonra Tahran ve Bağdat arasındaki en üst düzey buluşmayı gerçekleştirdi.
Tekel meydan muharebesi
Adana'da Tekel'in özelleştirilmesine karşı çıkan sendika üyeleri yolu trafiğe kapatmak isteyince polis engeliyle karşılaştı ve olanlar oldu: 3'ü polis memuru 6 kişi yaralandı.
Herkese ilan edecek değildik
Cumhurbaşkanı Gül, Irak'ın kara harekatının ne zaman sona ereceğine ilişkin bilgisinin olduğunu belirterek, “Herkese ilan ederek bir operasyon ne başlatılır ne de oradaki askerin çıkışı
Ve zirve siyah beyaz 
İnönü'deki tek devreli derbinin ilk yarısı sessiz geçti, son 45 dakika nefes kesti. Beşiktaş, 56. dakikada Nobre ile skor tabelasını değiştirdi
Selam Ronit!
Şalom Gazetesinin çocuk ekinde, Güneş Gibi Doğan başlıklı bir çocuk şiiri okudum: Ne fark eder, yüzü siyah...
Hüseyin Hatemi yazdı...

Haber bol, dolayısıyla kısa kısa
Youtube'da dolaşan ve YÖK eski Başkanı Erdoğan Teziç'e ait olduğu iddia edilen “ses kaydı”ndan mutlaka haberdarsınızdır.
Kürşat Bumin yazdı...

Kanun bir çalgı âleti değilse 
ABD Savunma Bakanı Robert Gates'in geçen hafta içinde gerçekleştirdiği Ankara ziyareti hakkında bir çok spekülasyon yapıldı…
Tamer Korkmaz yazdı...

 

Dünya İsrail'i kınıyor; Gazze'de 'soykırım' durmuyor

Filistin'e yönelik İsrail saldırıları, soykırıma dönüştü. Beş gündür Gazze'yi füze ve tanklarla vuran İsrail,»»
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül: Operasyonun biteceği günü biliyordum
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Irak'ın kuzeyine yönelik kara harekâtının bitiş tarihiyle ilgili spekülasyonlara »»
Kara Kartal, 4 yıl sonra liderlik koltuğuna kondu
Tam 137 haftadır Süper Lig'de liderlik yüzü görmeyen Beşiktaş, sonunda muradına erdi. İnönü Stadı'nda lider Galatasaray'ı »»
'Başörtülü görmek istemiyorum' diyen, insanlık suçu işliyor

Başbakan Tayyip Erdoğan, üniversitelerdeki başörtüsü yasağının kaldırılmasının ardından başlayan başı»»
Son askerî birlikler de döndü 
Irak'ın kuzeyinde konuşlanan PKK terör örgütüne yönelik 21 Şubat 2008 tarihinde başlatılan ve 8 gün sonra planlandığı şekilde tamamlanan»»
Putin'in koltuğuna Medvedev oturdu
Rusya'da pazar günü yapılan seçimlerde sandıkların yüzde 98'i açıldı. Birleşik Rusya partisi adayı Dmitri Medvedev, oyların yüzde »»
Çılgınlığın bu kadarı da fazla!
Haftanın en önemli olayı, hiç kuşkusuz, Kuzey Irak'a yapılan kara harekâtıydı. Kışın en sert geçtiği dönemde kara harekâtı yapılması başlı başına büyük bir olay. Dolayısıyla basın, bu hadiseye geniş yer ayırdı.
EKREM DUMANLI yazdı...

Rektör be!
Akşamüstüydü, Ankara'ydı; fena halde kamusal bir alandı. Vaziyetler vahimdi; endişe doruklardaydı; vatan elden gidiyordu.

A. TURAN ALKAN yazdı...

'Mahalle baskısı' 
Ünlü sosyologlarımızdan Şerif Mardin'e soruyorlar: "Mahalle baskısı nedir?" Mardin şu cevabı veriyor: "'Mahalle baskısı' bilinmeyen ve sosyal bilimce ifade edilmesi çok zor olan bir havadır. 
ALİ BULAÇ  yazdı...

 

Kenthaber
Yayın Tarihi : 3 Mart 2008 Pazartesi 08:49:36
Güncelleme :3 Mart 2008 Pazartesi 10:12:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?