27
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

BUGÜNÜN BASIN ÖZETLERİ

 

Kardeşini çarşafa sokan anne babasını dava etti

Sekiz yıllık zorunlu eğitime rağmen, ailesi tarafından 5. sınıfta okuldan alınıp çarşafa sokularak Kuran kursuna yazdırılan Z.K’nın ABD’de yaşayan abisiyle ablası, bu kararı alan anne ve babalarını mahkemeye verdi.

Dünyanın en seksi meclisi

RUSYA’da muhalefet, "2 Aralık seçimlerini iktidardaki Birlik Rusya Partisi, baskı ve hileyle kazandı" feryatları atmaya devam ededursun, önceki gün ilk oturumunu yapan yeni meclis (Duma), dünyanın en seksi yasama organı.

Değiştirilmiş yüzler ülkesi...

KİMLİKLERİNİ gizlemek için itirafçıların yüzünü estetik cerrahi ile değiştirme yasası da çıktı sayılır.
İtirafçı teröristler, bir estetik operasyonla başka bir insan olacak diyorlar.
Fındık burun, tavşan diş... Güldükçe öne gelen kulaklar...Bekir Çoşkun yazdı...

 Tsunami yaralarını Türk Kızılayı sardı



İngiliz The Times Gazetesi, üç yıl önce tsunaminin vurduğu Endonezya’da haber yaptı. 

Farkında olmasak da hayatımız değişiyor
"Çocuğumdur döverim de, severim de" anlayışını bir kenara bırakmanız gerekiyor artık. Ayrıca istediğiniz oyuncağı da alamayacaksınız çocuğunuza. Hele tehlikeli oyuncaklar kesinlikle yasak.

Çift hilalli bilgiler mi


ÖNCEKİ gece Katar’ın başkenti Doha’daydım.Sabah havaalanında, Birleşik Arap Emirlikleri’nde yayınlanan İngilizce gazetelere baktım.
Hemen hepsi, Türk Hava Kuvvetleri’nin PKK kamplarına vurduğu darbeyi birinci sayfadan büyük şekilde vermiş.
Ertuğrul Özkök yazdı

Artık mağaralarında bile rahat değiller 



Kuzey Irak’taki PKK hedeflerine karşı 16 Aralık’ta başlatılan hava operasyonlarıyla terör örgütüne indirilen ağır darbe, havadan ve karadan sürüyor. 

En düşük motorlu taşıtlar vergisi 351 YTL’ye çıktı

Yeni yıl ile birlikte motorlu taşıtlar vergisi de yüzde 7.2 oranında artıyor. Üç yaşına kadar olan otomobillerde vergi silindir hacmine göre 351 YTL ile 12 bin 697 YTL arasında değişirken, vergi miktarlarındaki artış 23 YTL ile 852 YTL arasında gerçekleşecek.

 

Patlıcan...


"OYUNA gelmeyelim."

"Bizi bataklığa çekmeye çalışıyorlar."

"İkinci Sarıkamış faciası olur!"

"Harekát fayda sağlamaz."

"Hukuka göre, işgalci oluruz."

"Dağı taşı bombalamak manasız."

Yılmaz Özdil yazdı...

 

Mağaralara bomba yağdı

Türk savaş uçakları, dün sabah Kuzey Irak'ın Zap bölgesinde PKK'lıların barındığı 8 mağara ile barınaklara bomba yağdırdı. 1 saat süren hava operasyonunda, etkisini artırmak için lazer güdümlü bombalar mağara ağızlarında patlatıldı.

Papa: Hıristiyanlar zulme uğruyor

Katolik dünyasının ruhani lideri Papa 16. Benedictus, Noel'in ardından kutlanan Aziz Stephen yortusu nedeniyle yaptığı konuşmada, dünyanın birçok yerinde Hıristiyan din adamlarının zulme maruz kaldığını belirterek, bu kişileri "şehit" olarak tanımladı.

 Dağdan şehre başka iniş

Şişli'yi havaya uçuracak PKK bombacısı bağlamında Abdullah Öcalan'ın söylediklerini yansıtayım.
Bekaa'daki PKK kampındaydık. Merhum Turgut Özal'dan "TC'deki tek akıllı lider" diye söz ediyordu. Güneri Civaoğlu yazdı..

Facebook ve Youtube'a 'SA' yasağı

Ergun Hepvar, holding içinde hiç kimsenin istediği anda istediği bilgileye ulaşmasının mümkün olmadığına dikkat çekerek, "Güler Hanım (Güler Sabancı) için de aynı şey söz konusu. Sistemin kuralları içinde işleyen ağ kapsamında talep ederek istediği bilgiye ulaşabilir" dedi.

Piramidi yapan telifini öder!

 MISIR Meclisi, sfenksler, piramitler, Karnak Tapınağı ve Tutankamon'un mezarı gibi ülkede bulunan dünyaca ünlü tarihi eserlerin benzerlerini gerçek boyutta inşa edenlerden telif hakkı alınmasını öngören bir yasa çıkarmayı planlıyor.

Fazıl Say'la barış dili!

Tatil dönüşlerinde bazen yazılar birikmiş olur, yazılması gereken. Bu sefer de öyle oldu.
Fazıl Say olayı... Kuzey Irak'taki PKK hedeflerine yönelik nokta operasyonları... YÖK ve yeni başkanı... Şemdinli olayı... Bir rahibe daha bıçaklı saldırı...
Hiçbirini yazamadım.
Oysa hepsi önemli.
Birer birer ele almak istiyorum.
Önce Fazıl Say...
Hasan Cemal yazdı...

Okulda veremli aşçı skandalı
Kars'ın Susuz ilçesindeki Yatılı İlköğretim Okulu'nun aşçısı, 22 öğrenci ve 6 öğretmene tüberküloz mikrobu bulaştırdı. Aşçının sağlık raporu almadan çalıştığı ortaya çıktı
2007'nin en ilginçleri
Fransız haber ajansı AFP 2007 yılına damgasını vuran ilginç olayları derleyip dün dünyaya geçti. İşte bir sene boyunca bizleri güldüren komik haberler...
Amerika’nın ünlü haber kanalı CNN, terör örgütü El-Kaide’nin lideri Usame Bin Ladin ile ilgili bir program için Amerika Başkanlığı’na aday adayı olan Barack Obama’dan özür dilemek zorunda kaldı.

YÖK'ün acelesi

YÖK Başkanı Prof. Yusuf Ziya Özcan, Başkanvekili Prof. İsa Eşme'nin imza yetkisini dün itibarıyla aldı. Böylece Eşme Başkanvekili görevinden istifaya zorlandı. Ancak Prof. Eşme istifa yerine ilk YÖK Genel Kurulu'na kadar izinli sayılması yönünde dilekçe verdi...Melih Aşık yazdı...

 

İlk gün internette 45 bin kişi dinledi

Tarkan'ın yeni albümü Metamorfoz'un çıkış şarkısı "Vay Anam Vay," YouTube'da ilk gün 45 bin kişi tarafından dinlendi. Tarkan'ın beklenen yeni albümü "Metamorfoz," dün tüm Türkiye'ye dağıtıldı. Müzik marketlerin büyük ilgisi üzerine 300 bin adet dağıtılan albümün çıkış şarkısı "Vay Anam Vay," ilk ...

10 ilçede toplam 44 aracı kundakladılar

17 günde 44 aracı ateşe veren, 50 aracın lastiklerini şişleyen kimliği belirsiz saldırganlar İstanbul'da ayak basmadık ilçe bırakmadı. Kağıthane, Üsküdar, Ümraniye, Beyoğlu, Beşiktaş, Bağcılar, Şişli, Fatih, Gaziosmanpaşa ve Eminönü ilçelerinde gerçekleşen kundaklama olaylarının diğer ilçelere de sıçrama ihtimalinin bulunması vatandaşların tedirginlik yaşamasına neden oluyor.

Bilanço-2007
Yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik.
İşte 2007 de bitmek üzere.
Cemil Çiçek'e dedik ki "nasıl geçti?"
"Hükümet 2007'de neler yaptı, neler yapamadı?"
Hangi işlerde sonuç aldı?
Hangi konularda aksadı?
İktidar 2007'nin bir bilançosunu çıkardı mı?


Yavuz Donat  yazdı...

50 metrelik minare uçuşları durdurdu 
Tokat Havaalanı'na uçan tek şirket olan Atlasjet Havayolları'nın pilotu Batu Hanağasıoğlu'nun, inişleri tehlikeye soktuğunu söylediği cami minaresinin kesilmesine Endiz (Küçükbağlar) köyü sakinleri karşı çıktı.

Kardeşini kapatan ailesine dava açtı 
Amerika'da yaşamını sürdüren Ömer K. (33) kız kardeşi Zehra'yı ilköğretim 6. sınıftan alarak Kuran kursuna gönderip, başını türbanla örttüren anne ve babasına karşı velayeti kötüye kullanma davası açtı.

 Küçük hesaplı küçük kafalar ülkesi!..
SABAH iyi bir gazetecilik yaptı, bana sorarsanız. Herkesin bildiği, ama yazmaya cesaret edemediği, ya da yazmak istemediği bir haberi birinci sayfadan manşete taşıdı. Özü..
Kadıköy Belediyesi Fenerbahçe'ye bir kıyak yapıyor. Kulübe yılda 200 milyon dolar gelir getirebilecek bir imkânı sağlıyor.
Hıncal Uluç yazdı...

İşte kaçırtan muamele! 
11 yıl önce ailesiyle Türkiye'ye yerleşen ABD'li, bürokratik engeller yüzünden şirketini kapatıp ülkesine dönüyor. yıldır Türkiye'de yaşayan Amerikalı dilbilimci Robert Johnson, 2 kez yaptığı Türk vatandaşlığı başvurularının sonuçsuz kalmasından sonra geçtiğimiz hafta da çalışma izni için yaptığı başvuruya ret yanıtı alınca pes etti.

"Talabani'ye gidebilirim" 
Gül, ABD ile ilgili olarak "Müttefikliğe yakışan bir işbirliği söz konusu" derken, Sezer döneminden bu yana davet bekleyen Celal Talabani'ye "Biz de gidebiliriz, o da gelebilir" mesajı verdi..

Bir yasanın çağrıştırdıkları
Dünyada jinekolojinin öncüleri arasında sayılan Prof. Wilhelm Liepman, insülini bulan Prof. Erich Frank, medeni hukuk ve Roma hukuku uzmanı Prof. Andreas Schwarz, uluslararası hukuk uzmanı Prof. Karl Strupp, neoklasik ekonominin son teorisyeni Prof. Wilhelm Röpke, modern mantığın kurucularından filozof Prof. Hans Reichenbach...
Erdal Şafak yazdı..

                           Sır ölümleri MİT araştırsın 
Aselsan mühendisleriyle 2004'teki kazada ölen TÜBİTAK görevlilerinin ölümü arasında ortak yönler var. Davaların birleştirilmesini isteyen avukatlar, "MİT'in iki olaya da müdahil olması gerekir” görüşünde

ABD'ye söz verildiği iddiası çok alçakça 
İstihbarat paylaşımı karşılığında ABD'ye gizli taahhütler verildiği iddialarına sert çıkan Erdoğan, “Bu değerlendirmeler çok alçakça. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı, bir şeyler vermek karşılığı böyle bir işbirliğine girecek kadar şerefsiz değildir' dedi.

Beni bu havalar mahvediyor
Hükümetin yürüttüğü politikaların başarısı, içte kazanılan istikrar ve dışta elde edilen itibar, belli ki, bazılarını durum muhasebesi yapmaya yönlendiriyor. Sorulan soru şu: "Hükümetin izlediği politikaları başarılı buluyor, kişisel açıdan yararını görüyorsanız, seçimde oyunuzu Ak Parti'ye verir misiniz?"

Fehmi Koru yazdı...

PKK'ya 'eve dönüş' darbesinin tam sırası


PKK kamplarına yapılan sınır ötesi operasyonlar teröristlerin psikolojisini de bozdu. Emniyet'in istihbarat çalışmaları ve telefon kayıtlarından hazırladığı raporda, teröristlerin daha sık ailelerini aramaya başladığı belirtilerek “Eve dönüş için düğmeye basılmalı” dendi

Talabani'den kışkırtma


Irak Cumhurbaşkanı Talabani'nin, İran ile Irak arasında 1980 yılında patlak veren ve 8 yıl süren savaşın başlamasına neden olan ihtilaflı Şattülarap suyolu ile ilgili anlaşmayı tanımadığını açıklaması iki ülke arasında krize neden oldu

Yargı siyasi silah olunca…
Farkında mısınız?


Türkiye'de yargıya ilişkin yeni ve tehlikeli bir ayrışma ve siyasallaşma eğilimi var. Sözünü ettiğim siyasallaşma, yüksek mahkemelerin "rejimi kollama ve koruma görevi"ne soyunup, hukuk dengelerini alt üst edecek kararlar vermeleri değil, siyasetçilere yönelik tasfiye aracı işlevini görmeleri de değil… 
Ali Bayramoğlu yazdı..

İngilizin ipliği pazara çıktı

İngiltere'de bilgi edinme yasası çarpıcı gerçekleri açığa çıkardı. Tarihe “Kanlı Pazar” olarak geçen olaylarda kullanılan silahların, Sierra Leone ordusu ve Beyrut'taki milislerin eline geçtiği ortaya çıktı

Demirtaş'a kışla yolu göründü

Askerlik yapmamak için sahte çürük raporu aldığı iddiasıyla tutuklanan DTP Genel Başkanı Nurettin Demirtaş, tam teşekküllü bir hastanede yapılan muayenede sağlam çıktı. Demirtaş'ın sağlam çıktığı mahkeme kararıyla kesinleştikten sonra önce cezaevine sonra askere gidecek

Bu da ne? Bir milyon insan daha mı ölsün!Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani'nin, ortada hiç sebep yokken İran-Irak savaşına neden olan bir sorunu yeniden gündeme getirmesinin anlamı ne? Sekiz yıl süren, yüz binlerce insanın ölümüne neden olan, Irak'ı harabeye çeviren, kimyasal katliamlar dahil her türlü insanlık suçunun işlenmesine zemin hazırlayan,
İbrahim Karagül yazdı...


Karadeniz'deki rezerv, petrol ve doğalgaz ihtiyacını karşılayacak

TPAO Genel Müdür Vekili Mehmet Uysal, Karadeniz'den çıkacak petrol ve gaz sayesinde dışa bağımlılığın ortadan kalkacağını söyledi. "Bundan sonra sık sık müjdeli haber duyacaksınız." diyen Uysal, birkaç yıl içinde üretime başlanacağını, 2023'te ise enerji ithalatının biteceğini kaydetti.

'Destek karşılığı ABD'ye bir şeyler verileceği iddiası alçakça'
Başbakan Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Bush ile 5 Kasım'da yaptığı görüşmede, Türkiye'nin sınır ötesi operasyonlarına destek verilmesi karşılığında gizli bir anlaşma yaparak ABD'ye bazı taahhütlerde bulunduğu yolundaki iddialara sert cevap verdi

Öncü doktorlar nerede? 
Önceki gün bu sayfada "Doktorlara sitem" başlıklı bir yazı kaleme aldım. Annemin vefatını vesile ederek, hemen herkesin dert yandığı bir meseleye parmak basmaya gayret ettim. Nitekim, okurdan büyük bir ilgi buldu bu yazı; demek ki yara derin.
EKREM DUMANLI Yazdı...

Cumhurbaşkanı Gül, TSK'nın operasyonlarda kullandığı teknolojiyi övdü: Onur duydum


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin sınır ötesi operasyonlarda kullandığı yüksek teknoloji konusunda önemli açıklamalarda bulundu.
İstiklal Savaşı'nın çilekeş şairine vefa


Bugün, Mehmet Âkif Ersoy'un vefatının 71. yıldönümü. Âkif için bugün birçok etkinlik gerçekleştirilecek ve son günlerini geçirdiği Mısır Apartmanı'na yıllar sonra plaket yerleştirilecek.

Amed mi, Diyarbakır mı? 
Söylediğim bu değildi. Türkiye'nin imzasını bekleyen uluslararası sözleşmelere ve şartlara atıfta bulunarak gelecekte yöre halkının kararı ile sokak, mahalle, ilçe hatta şehir isimlerinin değişebileceği ihtimalinden bahsetmiştim.
MÜMTAZ'ER TÜRKÖNE Yazdı..

Harekât sürüyor; F-16'lar, 8 terör yuvasına bomba yağdırdı


Türk Silahlı Kuvvetleri, 'kış şartları sebebiyle sınır ötesi operasyon yapılamayacağı' iddialarını boşa çıkardı. Neredeyse her gün yeni harekât haberi geliyor.

Zorunlu eğitim, beş yaşında başlayacak


Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), gelecek yıl 15 ilde başlatacağı pilot uygulamayla eğitim yaşını 5'e indirecek. Okulöncesi Eğitim Genel Müdürlüğü'nün hazırladığı yasa taslağına göre uygulama 2013 yılına kadar Türkiye geneline yayılacak.

Uygarlıktan uzaklaştığımız bir yıl
Türkiye Ermenileri cemaatinin avukatı Diran Bakar, bir basın açıklaması yaptı. Yıl boyunca Hıristiyanlara yönelik saldırıların büyük endişe uyandırdığını, malî imkânları iyi olan Ermenilerin "her an gidebilecekmiş gibi" kendilerini hazırladığını, gençlerin tek tek Türkiye'yi terk etmekte olduğunu söyledi. 
ŞAHİN ALPAY Yazdı


 

 

Kenthaber
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2007 Perşembe 05:08:22
Güncelleme :27 Aralık 2007 Perşembe 11:17:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?