31
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

BUGÜNÜN BASIN ÖZETLERİ

 

Devlet farkı
23 Nisan nedeniyle TBMM’de yapılan kutlamada, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın muhalefetle tokalaşırken pas geçtiği DTP’lilere, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli iki ayrı jestle sıcak mesajlar verdi.
Kıyafetleri açık bulan müdür gösteriyi kesti
Kartal Atatürk İlköğretim Okulu’ndaki 23 Nisan gösterilerinde, okul müdürü dans eden kız öğrencilerin gösteri kıyafetleri açık diye gösterilere son verdi.
Askersiz ve türbansız sönük resepsiyon
AKP, kapatma davasının ardından geldikleri ilk 23 Nisan resepsiyonunda türbansız bir görüntü sergiledi.
Daha önceki resepsiyonlara az sayıda da olsa türbanlı eşleriyle katılan AKP’liler, bu kez eşsiz gelmeyi tercih ettiler. Genelkurmay Başkanı ve Kuvvet Komutanları da geçmiş yılların tersine bu kez 23 Nisan resepsiyonuna gelmedi.
CHP kapatılır mı Kılıç: Ne alaka
Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, CHP’nin Kanaltürk’e (Yaşam TV) usulsüz olarak 4 milyon 102 bin YTL ödeme yaptığı iddiasıyla ilgili partiye kapatma yaptırımı uygulanabileceği tartışmasını noktaladı.
Baykal Köşk’e değil muhtarlara
Cumhurbaşkanı Gül’ün 23 Nisan yemeğine katılmayan CHP Lideri Deniz Baykal, aynı saatlerde Mamaklı muhtarlarla Gülveren semtindeki bir lokantaya gitti
23 Nisan oturumunda ’yuh’ sesleri
Başbakan Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Deniz Baykal arasındaki gerginlik, TBMM Genel Kurul’undaki 23 Nisan Özel Oturumu’nda yapılan konuşmalara da yansıdı.

’Seçilmiş kral’ böyle buyurdu!
MANKEN Aysun Kayacı, "Dağdaki çoban ile benim oyum bir mi" diye sorduğunda yer yerinden oynamıştı.
Başbakan Recep Tayip Erdoğan da bunun iyi bir fırsat olduğunu düşünerek konuşmalarında çokça kullandı

Mehmet Y.Yılmaz yazdı...

Ters pozisyon...
DOĞRUSUNU isterseniz konu "ayaklar ile başın yeri" olduğunda, Türkiye ters durmaktadır.
Başı aşağıda, ayakları yukarıdadır.
Bekir Çoşkun yazdı..

Hoş geldiniz Sayın Çalık
GAZETECİLİKTE, insanın "katarsis" anları vardır.
Yani içinde birikmiş, yük haline gelmiş bazı duyguların boşaldığı anlar. Dün böyle bir günümdü.
Ertuğrul Özkök yazdı...


 

Kerem'in Bayramı
Dört yaşındaki kanser hastası Kerem de dün bayramını kutladı. En büyük dileği Örümcek Adam kostümünü ona AKŞAM getirdi. Kerem’in ilk cümlesi anlamlıydı: Örümcek Adam önce kendini kurtaracak sonra diğer insanları
Protokol buz gibi
TBMM’nin doğumgünü 23 Nisan’da gerginlik bitmedi. Başbakan Erdoğan ve CHP lideri Baykal, birbirlerini hedef alan konuşmalarını sürdürdü. AKP sıraları Baykal’a tepki gösterdi.
Uçak gemisinde kalacak
Resmi bir ziyaret için 13-16 Mayıs tarihlerinde Türkiye’yi ziyaret edecek olan İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth, uçak gemisi HMS ILLUSTRIOUS ile İstanbul’a gelecek. Kraliçe ziyareti boyunca uçak gemisinde kalacak
Nicole Kidman kadın hakları için yola çıktı
BM İyi Niyet Elçisi aktris Nicole Kidman, şiddete maruz kalan kadınlar için devreye girdi. Birleşmiş Milletler’de konuşan 40 yaşındaki 7 aylık hamile Kidman, “Dünyada her 3 kadından biri hayatı boyunca bir şekilde şiddete maruz kalıyor.
Anneden kanlı namus temizliği
ANTALYA’da 45 yaşındaki anne Elmas Aydoğan, eşinden ayrılıp yanına gelen ve bir süre sonra tekrar İstanbul’a dönmeye karar veren kızı 33 yaşındaki Nuran Yalçın’ı ikna edemeyince kurşun yağdırdı.
Sorunları tartışalım
Cumhurbaşkanı Gül, Çankaya Köşkü’nde verdiği yemekte siyasi parti liderleriyle bir araya geldi. Yemek öncesi söz alan ve liderlerden “ufuk turu” yapmasını isteyen Gül, “Hiçbir sorunun üstünü kapatmayalım ve her şeyi açıkça tartışalım” dedi
Oray’ın haksızlığa isyanı
Geçen haftaki New York seyahatinden sonra ne yapıp yapıp kendime mutlaka özel bir uçak almam gerektiğine karar verdim. Bunu başarabilirsem o uçağın içine Oray’ın girmesini de yasaklatacağım.
Serdar Turgut yazdı...
Kelimeleriniz teslim alınmak istenirse...
Dinlenme geldiğinde her şey aynı olur, dinlenme nefretin tam tersidir... İşte dinlendiğim zamanlarda da her şey ve ben aynı oluyoruz, her şey birleşiyor... Şimdi dinlenme halindeyim, aynı anda her yerdeyim.
Güler Kömürcü yazdı...

Rahat olun, Polat’ın eli kolu bağlı
Galatasaray camiası ayaklandı. Hakan Şükür’ün kutlu doğum haftasıyla ilgili görüşleri kulübün geleceğinden endişe duyanları harekete geçirdi. Bir süredir, Fethullah Gülen’in Galatasaray üzerindeki etkisi tartışılıyordu zaten, şimdi işin ciddiyetle incelenmesi gereken bir noktaya vardığı da anlaşıldı.
Oray Eğin yazdı...

 

Utanç atlası
Türkiye İnsan Hakları Vakfı, 9 profesör ve doktorun çalışmasıyla 226 sayfalık işkence kitabı hazırladı. Beş yıl süren çalışmada, tedavi merkezlerine başvuran 10 binden fazla işkence mağdurunun 6 bin fotoğraf ve x-ray'i tarandı.
Karakola robot koruma
Makine ve Kimya Endüstrisi, terörle mücadelede en büyük tehditle karşı karşıya kalan karakollar için 'robot silah' geliştirdi. Tüfek uzaktan kumandayla yönetilecek, nöbetçilerin hayatı kurtulacak. Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK), Yüksel Holding ile işbirliğiyle yeni bir robot silah üretti. ...
Gözü dönen anne, öz kızına kurşun yağdırdı
İstanbul'a gitmesini istemediği kızına Antalya Otobüs Terminali'nde kurşun yağdıran anne, "Onu doğuran, büyüten, vuran benim, kime ne" diye bağırdı. Antalya Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde Elmas Aydoğan isimli anne, İstanbul'a gitmesini istemediği kızı Nuran Yalçın'ı kurşun yağmuruna tuttu. ...
O fotoğrafı çeken gazeteciye tehdit
Ergenekon sanığı emekli tuğgeneral Veli Küçük ile Danıştay saldırganı Alparslan Arslan'ı İsveç'te aynı karede görüntüleyen gazeteci Mizgin Bingöl ölüm tehditleri aldığını söyledi.
Askersiz, türbansız resepsiyon
Askerlerin katılmadığı 23 Nisan Resepsiyonunda, Cumhurbaşkanı Gül, Başbakan Erdoğan, siyasiler ve bürokratlar yer aldı. Resepsiyonda Gül, Erdoğan ve Meclis Başkanı Toptan üçlüsü salonu birlikte gezdi.
'Hakaret edersen, bunun dayak yeme karşılığı var'
Genç'e saldırırken görüntülenen Aslan, "Sürekli hakaret ediyorsan bunun dayak yeme karşılığı vardır" dedi. Meclis Genel Kurulu'nda çıkan kavgada, Tunceli bağımsız milletvekili Kamer Genç'in üzerine yürüyen AK Parti Tokat milletvekili Zeyid Aslan, "Hiç kimse; kendinde sürekli hakaret etme hakkı göremez dedi.

Ofer ve Gülbenkyan
Alarko Holding'in patronu İshak Alaton, Referans gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Eyüp Can'a gönderdiği mektupta yabancı sermayede ırk ve köken ayrımcılığı yapıldığını öne sürüyor. Şöyle diyor:
Erdal Şafak yazdı...

Kitapsızların zaferi
CHP Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen şöyle demiş: "CHP'liler daha fazla kitap okuyor. Bizim en cahilimiz, sağcıların en akıllısından daha bilgili ve becerilidir..."

Emre Aköz yazdı...

 Mesleğine sadık insanların maratonu koşuluyor...
Türk gazetecilerinin içinden bir türlü çıkamadıkları ikilemin özünde "Sadakat" sorunsalı vardır.
- Mesleğimin temel gereklerine, düşüncelerime, bilgime, evrensel doğrulara mı sadık olacağım?
- Sadece çalıştığım yayın organının patronuna mı sadık olacağım?
Mehmet Barlas yazdı...


Meclis'te Baykal'sız resepsiyon
TBMM Başkanı Köksal Toptan, TBMM Tören Salonu'nda 23 Nisan dolayısıyla bir resepsiyon verdi. Resepsiyona Cumhurbaşkanı Gül, Başbakan Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, DTP Grup Başkanı Ahmet Türk, kabine üyeleri, milletvekilleri, yüksek yargı mensupları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı
Google, 23 Nisan'ı böyle kutladı
Google'nin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için açtığı yarışmada birinci seçilen Aytuğ Fidan'ın tasarladığı özel logo, Google Türkiye ana sayfasında kullanıldı. Google Türkiye'den yapılan açıklamada, 23 Nisan logosunun şirketin Türkiye pazarına verdiği önemin bir göstergesi olduğu belirtildi.
Osmanlı döneminin kıyafetlerini sunduk
Tekbir Giyim'in sahibi Karaduman, defilede Osmanlı coğrafyasında yer alan tüm kültürlerin kıyafetlerini sergilediklerini, peçeli mankenin ise 'Osmanlı Arabistanı'nın kıyafetlerini sergilediğini ifade ederek, bazı basın organlarının sadece o fotoğraf üzerinden yayın yapmalarına tepki gösterdi.
Uçtu uçtu papaz uçtu
Brezilya'da balonla en uzun süre havada kalma rekorunu kırmak için bir papaz 600 balonla havalandı ve bir daha kendisinden haber alınamadı. Brezilya basınında çıkan haberlere göre arama kurtarma ekipleri önceki gün, akşam saatlerinde Rahip Adelir Antonio di Carli'nin kullandığı balonların parçalarına, kendisiyle en son irtibat kurulan Santa Catarina sahili açıklarında rastladıklarını açıkladılar
Psikolojik derbi
Yazarlarımız Ogün Altıparmak ve Osman Tanburacı yılın maçını mercek altına aldı .Futbolda teknik, taktik, kondisyon ne kadar önemliyse psikolojik motivasyonun da o derece önemli. G.Saray'da Hakan Şükür'ün önderlik yaptığı motivasyon yüklemesine, F.Bahçe nasıl karşılık verecek göreceğiz.
Yazı ve yazar takibinde bir bakanlık…
Gazetenin avukatı ve kapı komşum Yeşim masama yeni bir “evrak takımı” bırakmıştı dün. Tahminim doğru çıktı, gelen yine bir suç duyurusuydu.

Ali Bayramoğlu yazdı...
Kan, petrol, yeni enerji düzeni, büyük dönüşüm
İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad'ın “İsrail'i haritadan sileriz” sözü, kıyameti kopardı, bölgesel gerilime neden oldu. Bu söz üzerine sayısız açıklama yapıldı, yazılar yazıldı.
İbrahim Karagül yazdı...

CHP'ye uygun bir Türkiye tablosu
Hafta sonu kurultayı toplanacağı için, medyada Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) etrafında hayli değerlendirme çıkıyor şu sıralarda. Değerlendirmelerin çoğu olumlu. CHP'ye şu yakınlarda bir hayat öpücüğü dokunduğu aday sayısından da belli oluyor; genellikle rakipsiz bazen de tek rakip adayla gidilen kurultaylar geride kaldı; Deniz Baykal'ın koltuğunda gözü olanların sayısı hayli fazla. Heyecanlı bir kurultay olacağa benziyor. Fehmi Koru yazdı...

 

RP'nin 'kayıp trilyon' mağdurları CHP için savcıları göreve çağırdı
CHP'den Kanaltürk'e usulsüz olarak aktarılan 3 milyon YTL ile ilgili Maliye belgelerinin iletildiği Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın takındığı tavır tartışma konusu oldu
Ergenekon zanlıları 'cuma sohbeti' adı altında Marmara İlahiyat'ta buluşmuş
Ergenekon terör örgütüyle bağlantılı oldukları belirtilen bazı isimlerin 'cuma sohbeti' adı altında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde buluştuğu ortaya çıktı.
Ergenekon'un Türk Solu bağlantısı araştırılıyor
Türksolu, mitingden önce 'Ordu Göreve' kapağıyla çıkmıştı.
Ergenekon terör örgütüyle ilgili soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 4,5 yıl önce Tandoğan'daki mitingde açılan 'Ordu göreve' pankartı ile ilgili inceleme başlatması, dikkatleri 'Türk Solu' dergisine yöneltti.
Şok iddia: Şifresiz ulusal marker kaçak akaryakıtı resmî hale getirdi
Akaryakıt kaçakçılığını önlemek için geliştirilen ulusal markerın taklit edilmesi ile kaçakçılığın daha kolay hale geldiği belirtiliyor. Enerji Bakanlığı'nın inceleme dosyasında kaçak akaryakıta, kimyasal mühür etkisi veren bir çeşit boya karıştırdıkları yer alıyor
Mehmetçiği terörist baskınından yerli robot silah koruyacak
Türkiye, son yıllarda yerli savunma sanayiinde önemli başarılar elde etmeye başladı. Türk Silahlı Kuvvetleri için makineli tüfek, top ve roketatar üreten Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK) şimdi de robot silah geliştirdi
Ahmet Türk: Baykal'ın konuşması seviyesizdi
DTP Grup Başkanı Ahmet Türk ise CHP lideri Deniz Baykal'ın TBMM Genel Kurulu'ndaki konuşmasını değerlendirdi.
Tükeniş
Bir dönem sol, gücünü mağduriyetten alırdı, şimdi mağruriyetten alıyor. "Devletin sahibi benim; siz kim oluyorsunuz" dercesine yaklaşıyor insanlara.
Ekrem Dumanlı yazdı...
Olduğu gibi görünemeyen CHP
Ankara'da caddelerde gördüğüm afiş, gerçek ötesi bir şakaya benziyor. Belki gösteri dünyasından bir yıldız, reklâma anlam katmak için kendisiyle dalga geçiyor. Belki zıt çağrışımla biri dikkat çekmek istiyor.
Mümtaz'er Türköne yazdı..
Bu rahatsızlık niye?
Çok fazla değil, kısa süre önce, 9 Şubat'ta yazmışım şu satırları: "Türkiye Cumhuriyeti tarihinin hiçbir döneminde bu kadar aleni ve pervasızca inanç düşmanlığı yapıldığı, din hakkında ileri-geri, bilip-bilmeden atılıp tutulduğu dönem olmamıştır.
M.Nedim Hazar yazdı..

 

Kenthaber
Yayın Tarihi : 24 Nisan 2008 Perşembe 04:12:05
Güncelleme :24 Nisan 2008 Perşembe 05:11:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?