20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

BUGÜNÜN BASIN ÖZETLERİ

 

Trabzon’u ’buz’ ısırdı
Süper Lig’de Sivasspor ile karşılaşan Trabzonspor’da, 11 oyuncuda buz ısırması vakası meydana geldiği bildirildi. Kulüp doktoru Doç. Dr. Ahmet Kalaycıoğlu, kulübün internet sitesinde yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Eksi 25 derece oynanan maçta en çok Umut Bulut etkilendi.
İnanç için öldürdü ama ibadete zayıf
Malatya’da misyonerlik faaliyetinde bulundukları gerekçesiyle 3 kişiyi boğazlarını keserek vahşice öldürmekten yargılanan zanlılardan Kürşat Kocadağ, ikinci duruşmada "Dini inançlarınıza bağlı mıydınız?" sorusunu şöyle yanıtladı: "Genel olarak ibadetlerim iyi değildir. Emre Günaydın da inançlarına çok bağlı değildi."
Her tanıdığımla aşk yaşasam on ortalı aşk defterim olurdu
Yalın, "İlk albümü çıktığında onunla aşk yaşadım. Ancak çevresindekiler benim yerime Tuba Ünsal'ı uygun gördüler" diyen Nilay Dorsa'ya yanıt verdi.
Baran’ı vuran polise tahliye
İzmir’de "dur" ihtarına uymadığı gerekçesiyle vurulan Baran Tursun’un ölümüyle ilgili davanın 9 saat süren olaylı ilk duruşmasında polis Oral Emre Atar, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Türkiye’nin uranyum zenginleştirme merkezi olması gündemde
TÜRKİYE’nin uluslararası bir enerji aktörü ve bölgesinde "bir enerji merkezi" olma ihtimali her geçen gün artıyor.
Doğmamış bebeğe başkandan ev sözü
Kadir Topbaş, beyin ölümü gerçekleşen Yıldız Alçı’nın henüz dünyaya getiremediği, babası Erdinç Ceylan’ın da yoksulluk yüzünden bakamayacağını söylediği 6 aylık bebeğe, belediye olarak ev vereceklerini açıkladı.
Aleviler...
ALEVİLER; 25 milyondur... Aleviler; bu ülkenin yüz akıdır...
Aleviler; aydındır...
Aleviler; iyi vatandaştır.
Bekir Çoşkun yazdı...
Çocukları iyi eğitmek büyüklerin görevi
KIRŞEHİR’de bir grup lise öğrencisinin "iki ay boyunca her gün okul dışında bir araya gelip parmaklarına iğne batırarak kanlarıyla yaptıkları bayrak" konusu, Türk toplumunun nasıl bir "duygusallık" içinde olduğunu ortaya koyan çarpıcı bir örnek.
Mehmet Y. YILMAZ yazdı..

Al sana istikrar!
4 milyon kişi işsiz.
24 milyon kişi yoksul.
40 milyon kişi borçlu.
Netice? Haftada... 2 milyon kişi piyango bileti alıyor.
Yılmaz ÖZDİL yazdı


Yeni türban çıkışı
Daha önceki birçok açıklamasında türban sorununu 'dini inanç' ve 'insan hakları' çerçevesinde değerlendiren Başbakan Erdoğan, Madrid'de, 'Türban siyasi simge olsa da yasaklanamaz' dedi
DTP'ye 'kurallara uyun' hatırlatması
Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Başkanı Rene Van Der Linden, Türkiye'den "TCK'nın 301. maddesi konusunda dikkatin artırılmasını istedikleri"ni açıkladı.
Yanıltan tercüme iddiası
Dağlıca baskınında kaçırılan erlerden vatana ihanetle suçlanan R.Y.'nin, telsizdeki Kürtçe konuşmalarda geçen eylem gününü pazartesi olarak tercüme ettiği iddia edildi. Baskın ise cumartesi günü yapıldı
Büyük ikramiyeyi yeni fark etmiş
Milli Piyango'nun yılbaşı büyük ikramiyesini kazanan 4 talihliden ikincisi de dün ortaya çıktı. Biletini Mersin'den alan Gaziantepli talihlinin, serbest meslekle uğraştığı, evli ve çocuk sahibi olduğu bildirildi
'Yaşam' sırasını oğluna verdi
Nakil bekleyen böbrek hastası baba-oğul için ikisine de uyan bir böbrek bulundu. Baba Ekrem Yavuz, nakil sırasını oğlu Ömer'e (11) bıraktı.
Devletin mutfağından anılar...
Cumhurbaşkanı eşi Hayrünnisa Gül’ün, “Dışişleri Konutu’nda sadece hünkârbeğendi yapılıyordu” açıklaması, çok tartışıldı. .
Erdoğan ve Aleviler
BAŞBAKAN Erdoğan'ın Alevilerle ilgili açılımı samimi olabilir, siyaseten hesabı olabilir.
Taha AKYOL yazdı...
PKK çözüldü mü?
PKK ile mücadelede sonuç nedir? Birkaç hava saldırısıyla sorun çözüldü mü? Bundan sonra ne olacak? 27 Aralık tarihli Financial Times'ta yayımlanan bir haber dikkat çekici:
Melih Aşık yazdı....
Dağlıca davasına yakın markaj gerekiyor!
On iki asker şehit olmuştu Dağlıca baskınında. PKK'nın bu kanlı saldırısı elbette içimizi acıttı. Silahı, şiddeti, terörü bir kez daha lanetledik.
Olayın şimdi bir yanı daha var:
Hasan Cemal yazdı...

 

Tapucuları 'Parsel' çarptı
Ankara dün geniş kapsamlı "tapuda rüşvet" operasyonuna sahne oldu. Aralarında üç tapu müdürünün de bulunduğu 16 memur rüşvetten gözaltına alındı.
Afganistan'da Türk devleti kuruyorduk
Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) ilk Sovyetolog unvanlı elemanı Özbek asıllı istihbaratçı Enver Altaylı'nın anıları kitap haline getirildi. Gazeteci İrfan Ülkü tarafından hazırlanan kitapta Enver Altaylı 90'lı yıllarda Türkiye'nin Kuzey Afganistan'da bir Türk devleti kurmanın eşiğinden döndüğünü itiraf etti.
Sadece engelli işçilerin çalıştığı fabrikayı biz değil Japon farketti
İzmit'te 93 engellinin çalıştığı Bizimköy Engelliler Üretim Merkezi'nde iş elbisesi dikiliyor, balcılık yapılıyor, eti ve yünü için tavşan yetiştiriliyor. Borç içindeki tesisin yaşaması için iş dünyasından sipariş bekleniyor..
Yılın arsa piyangosu
İstanbul Levent semtinde 11 bin metrekare araziyi 2006 yılında Novartis ilaç firmasından 17 milyon dolara alan Soyak'a talih kuşu kondu. Bölge değerlenince, Soyak holding merkezi yapmak yerine arsayı satışa çıkardı.
Sadece engelli işçilerin çalıştığı fabrikayı biz değil Japon farketti
İzmit'te 93 engellinin çalıştığı Bizimköy Engelliler Üretim Merkezi'nde iş elbisesi dikiliyor, balcılık yapılıyor, eti ve yünü için tavşan yetiştiriliyor. Borç içindeki tesisin yaşaması için iş dünyasından sipariş bekleniyor..
Başka fikrin yok mu?
F.Bahçe'nin hocası Zico, Alex'in yokluğunda sabitlendiği sisteminde ısrar etti. Eleştirilerden ders çıkarabilen Brezilyalı'nın başka alternatifler düşünmesini öneririz..
Taş üstünde taş
Farkındasınızdır. Değişik yazı türleri var. Mesela, öyle seçilen "şöhretli biri" ne, ilkesel eleştiriden ziyade, taş atarak başını büyüten yazı tipleri de var.
Ki çok seviliyor!
UMUR TALU yazdı...
Merkez Bankası taşınmalı mı?
Çağdaş teknoloji, özellikle de dijital olanı, insanlar arasındaki ilişkileri değiştiriyor. Ancak biz çoğu zaman zihniyetimizi ona göre akort etmiyoruz.
Emre Aköz yazdı...
Kosova ve Kıbrıs
Başbakan Erdoğan dün Madrid'de "Türkiye'nin Kosova'nın bağımsızlığına olumlu baktığını" bildirdi ve ekledi: "Kosova'nın Kıbrıs sorunuyla hiç alakası yok. Kıbrıs ile Kosova'nın durumları çok çok farklı."
Erdal Şafak yazdı..


Gülen'e suikasti FBI önledi
İstanbul'da iki kez suikast girişiminden kurtulduğunu kitabında anlatan Fethullah Gülen Hocaefendi'ye, ABD'de de suikast girişiminde bulunulduğu, ancak bunun da önlendiği iddia edildi.
Malatya duruşmasında çığlık attıran ifadeler
Malatya katliamı sanıkları ilk kez konuştu. Hamit Ç, cinayet anını anlatırken Necati Aydın'ın rahat ölmesi için başının altına havlu koyduğunu söyleyince Aydın'ın eşi Şemse Aydın çığlık atarak “Bu alçakça” dedi.
Ciple sıkıştırıp kurşun yağdırdılar
Oto galericisi Mahmut ve Recep Demirel kardeşleri, ciple takip ederek, evlerinin sokağında sıkıştıran saldırganlar, kurşun yağdırdı. Kardeşlerden biri olay yerinde diğeri hastanede öldü
Maliye 'lüküs hayat' yaşayanı takip edecek
Yeni Gelir Vergisi Kanunu nedeniyle bundan böyle lüks hayat yaşayanları Maliye takip edecek. Kredi kartı harcaması çok olandan hizmetçisi olana, 'Bunları nasıl finanse ettin' denilecek
Basinas geliyor
Yunan futbolcunun menajeri Koutsoluakis ile İstanbul'da buluşan G.Saraylı yöneticiler ön anlaşmayı imzaladı. Basinas'ın menajeri yıllık 1 milyon 200 bin euroyu kabul etti. Kulübü Mallorca da bonservisini 300 bin euroya vermeye razı oldu.
'Meleğin' Amerika kâbusu
Hollywood'da çekilen 'Meleğin Sırları', Mart'ta gösterime giriyor. İngilizce öğrenmek için ABD'ye giden 'Ebru'nun kâbusa dönen Amerikan rüyasının konu edinildiği filmde Patrick Muldoon ve Zachary Charles da rol alıyor.
Bir sebebi olmalı, ama ne?
Yeni Şafak'ın 28 Şubat döneminde medya sektöründe yaşananları yeniden gündeme taşıyan Dinç Bilgin söyleşisi neden bu denli ses getirdi?
Fehmi Koru yazdı...
Amerika'da 'komplo' olur mu?
Konu benim tam yarım günümü yedi. Efendim, bildiğiniz üzere, kendim o sularda yüzmesem bile içinde 'komplo' sözcüğü geçen bir cümle duydum mu kulak kabartanlardanım.
Taha KIvanç yazdı...
Dağlıca'daki suçlu: İçerideki insan
Dağlıca baskını, baskın sonrasının politikası ve gelişmeleri "Türkiye'nin siyaset defteri"nde yeni bir sayfa açtı.
Ali Bayramoğlu yazdı...

 

İran'dan Türkiye'ye özel gaz hattı
İran, Türkiye ile yaşadığı doğalgaz sorununu çözmek için boru hattı inşa edecek. Yeni hat sayesinde ülke içi şebekeden ayrı doğrudan gaz akışı sağlanacak. İran, iki kat gaz verebilecek durumda.
DTP'li vekilden provokatif açıklama: PKK, bölge partisidir
DTP Batman Milletvekili Bengi Yıldız, terör örgütü PKK'yı 'bölgede etkin bir parti' olarak tanımladı.
Dağlıca'da ifadeler ortaya çıktıkça soru işaretleri artıyor
Terör örgütü PKK'nın gerçekleştirdiği Dağlıca baskınıyla ilgili ifadeler ortaya çıktıkça soru işaretleri de artıyor.
Sokak çocukları, canlı bomba adayı!
Terör örgütü PKK, canlı bomba olarak çocukları kullanmaya başladı. PKK'nın, son bir ay içinde 15 sokak çocuğunu canlı bomba yapmak amacıyla kaçırdığı iddia ediliyor.
301'in Türkiye'ye faydası yok; mantalite değişikliği gerekiyor
Mısır'da resmî temaslarda bulunan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 301. maddenin Türkiye'ye bir faydası olmadığını, ancak maddenin kaldırılmasından çok mantalite değişikliğinin önemli olduğunu vurguladı.
'Polis kurşunuyla ölüm' davasından tahliye çıktı
Sanık polis Atar'a yumurta atan Şelale Tursun salondan çıkarıldı. Avukatlar 'kalemini kıran' baba Mehmet Tursun hakkında suç duyurusunda bulunacak.
Dış politikadaki değişim anlaşılamayınca
Son yıllarda Türk dış politikası büyük bir değişim yaşıyor. Ne var ki bu hareketliliğin çok defa doğru anlaşılamadığı ortada. Bu nedenle çok yönlü yürütülen politikalara "ABD'cilik, AB'cilik, 3. dünyacılık" gibi yakıştırmalar yapılıyor. Böyle bir durumda, analizler yanlış çıkıyor, gelecekle ilgili öngörülerde hata yapılıyor.
EKREM DUMANLI yazdı...
Bayrağın kanı
Parmağa iğne batırıp damla damla akan 20 gencin kanından bayrak yapmak yerine; Kızılay Kan Merkezi'nden alacağınız bir ünite kanı boya niyetine kullanıp bir bayrak yapabilirsiniz.
MÜMTAZ'ER TÜRKÖNE yazdı...
Obama olmazsa Clinton olsun
Dünyanın büyük bölümü kasımda yapılacak başkanlık seçimleriyle ABD'de George W.Bush yönetiminden kurtulacak olmanın sevinci ve yerine kimin geleceğine dair merakı yaşıyor.
Şahin Alpay yazdı...

 

Kenthaber
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2008 Salı 06:04:55
Güncelleme :15 Ocak 2008 Salı 11:20:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?