20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

BUGÜNÜN BASIN ÖZETLERİ

 

Masadan kaçmayız
Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, "Çatışmayı giderebilmek için Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, yürütme ve yargı erkleri başkanlarını bir araya getirsin" formülüne sıcak baktı.
Öğretmen mahalleye karşı kaybetti
’Mahalle baskısı’ kavramını ortaya atan sosyolog Prof. Dr. Şerif Mardin, "Ne demek istedim" konulu toplantıdaki sözleriyle yeni tartışmalar yaratacak. Mardin, Kemalizm’in zaafları ve kuru bir yanı olduğunu, İslamın bu zayıf ve boş alanı doldurduğunu ileri sürdü.
Bir hastane rezaleti daha
Şanlıurfa’da trafik kazası geçiren çocuğun hastane hastane dolaştırılması olayının bir benzeri İstanbul’da yaşandı.
2 milyon YTL’lik zehirli kağıt
Atatürk Havalimanı’nda kaybolan valizde, 16 kilo kokain emdirilmiş 738 adet A-4 boyutu kağıt çıktı. Kokainin değeri 2 milyon YTL
Rumlar, eşitliği kabul etti
Kıbrıs Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas, dün Lefkoşa’daki ara bölgede yaptıkları görüşmede, KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat’ın baskısı sonucu, muhtemel bir anlaşmada KKTC’nin "kurucu ve Rumlarla eşit bir devlet" olmasını kabul etti.
Milli halterci kocamı elimden aldı
Milli halterci İncinur Şahin’in adı, cinsel taciz skandalının ardından şimdi de boşanma davasına karıştı

Hangi cumhurbaşkanı?..
YİNE bir kriz karşısında Cumhurbaşkanı’nın inisiyatif alarak tarafları çağırıp bir "uzlaşma zemini" bulmasını istiyorlar.
Hangi Cumhurbaşkanı?..
Tayyip Erdoğan’ın AKP grubunda alkışlar altında "Cumhurbaşkanımız kardeşim Abdullah Gül’dür" diyerek uzlaşı-mutabakat aramaya gerek görmeden açıkladığı Cumhurbaşkanı mı?..

Bekir Çoşkun yazdı...

Tarassut köpekleri işbaşında
BU hafta "New England Journal of Medicine"de ilginç bir bilimsel makale yayımlandı.
Bir insanın sigarayı bırakmasında en etkili insanlar, eşler ve arkadaş gruplarıymış.
Ertuğrul Özkök yazdı...

Boğaz’da yüzen bir banyo küveti
İSTANBUL’da denizde çalışacak "taksiler" hizmete girmiş. Gazetelerde haberini okudum, fotoğrafını gördüm.
Bir banyo küvetini almışlar, üzerine tersten bir başka banyo küvetini giydirmişler, olmuş sana "deniz taksi".

Mehmet Y. Yılmaz yazdı...


 

SINAV YOGİLERİ
İş dünyasından sonra şimdi de OKS ve SBS’ye giren çocuklara yoga ve NLP tekniği uygulanıyor. Küçük ‘Yogi’ler 23.500 YTL’ye ‘doğru nefes’ alıyor
Kraliçe'den sonra İmparator
Kraliçe II’nci Elizabeht’i ağırlayan Cumhurbaş-kanı Abdullah Gül ve eşi Hayrünnisa Gül Doğan Güneş’in ülkesi Japonya’ya gidiyor. Abdullah Gül ve eşini İmparator Akihoto ve imparatoriçe öğle yemeğinde ağırlayacak
Şimdilik dönmüyor
Eski Başbakan Tansu Çiller’i Demokrat Parti’nin başına geçmesi için ziyaret eden 7 kişilik DP ekibi, umduğunu bulamadı. Yeniköy’de 1 saat 45 dakika süren görüşmenin sonunda Çiller, bir açıklama yaparak “Bugün, o gün değildir. Genç genel başkanın etrafında kenetlenme günüdür” dedi.
Bülent Arınç'ı kızdıran kızlar
MANİSA’da 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarında, Celal Bayar Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu öğrencilerinin giydiği kıyafetler, eski TBMM Başkanı Bülent Arınç ve AKP’li vekilleri öfkelendirdi. Arınç tepkisini Manisa’nın AKP’li Belediye Başkanı Bülent Kar’a iletti.
Efemine!
Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Karacasu Meslek Yüksek Okulu’nun erkek öğrencileri, okulun halk oyunları ekibi için harmandalı oynamayı öğrenemeyince, halk oyunları eğitmenliği yapan üç kız öğrenci efelik yapmaya başladı.
Terim'in 7 bankosu
Haziran ayındaki Avrupa Futbol Şampiyonası için geri sayım devam ederken, Ay-Yıldızlı futbolcuları ilk 11 heyecanı sardı. Teknik Direktör Fatih Terim, zorlu yarışa Almanya’da kamp yaparak hazırlanan milli takımın ilk 11’ine 7 ismi banko yazdı.
Seksüel kafa karışıklığı
Eşcinselliği tercih etmeye çalışan arkadaşım çok. Ama ne yazık ki onlar hep ikinci sınıf vatandaş muamelesi görecekler çünkü baştan beri istikrarlı biçimde eşcinsel olan arkadaşlarım sonradan eşcinsel olmaya çalışanları küçümsüyorlar ve aşağılıyorlar
Serdar Turgut yazdı...
Sigara yasağı tutacak; eminim!
Sigara yasağının başarılı olacağına tüm kalbimle inanıyorum. Tamam, kene dişlemesi sonucu insanların öldüğü, mikroplu şebeke suyu yüzünden bir şehrin topyekün zehirlendiği bir coğrafyada yaşıyoruz.
Mansur Forutan yazdı...
Türkiye toplumları
Başlıkta bir yanlışlık yok. ‘Türk toplumu’ yerine ‘Türkiye toplumları’ tanımlamasını özellikle kullandım. Zaten bu yazının konusu da o tanımlama... Ancak ne demek istediğimi anlatmak için önce Almanya örneğini vermem gerek.
Nagehan Alçı yazdı...

 

AB'den Türk yargısına demokrasi hatırlatması
COROPER'de son şekli verilen AB belgesinde, Türk yargısı "Demokratik süreçten uzaklaştı" denilerek eleştirilirken, AKP ve DTP kapatma davalarında AB kriterlerine uyulması istendi..
"Kanalizasyonla su şebekesi birbirine karıştı"
Aksaray'da inceleme yapan Bakanlık görevlisi Çom "Kanalizasyonla su şebekesinin birbirine karışması sonucu çok kişiye virüs bulaştı" dedi..
Dağ köyünde üç idealist öğretmen
Diyarbakır'ın Geçitköy ilköğretim okulunun 3 bayan öğretmeni derslerin yanı sıra, boya-badana ve çevre ile de ilgileniyor. Üç idealist kadın öğretmen, Diyarbakır'da bir dağ köyünde çocukların geleceğini hazırlıyor. ...
Ülkücü Alaattin Çakıcı'yı kanıyla yaşatan solcu
Gazeteci Halim Bahadır kitabında, 30 yıl önce yaralanan Çakıcı'yı, kan vererek nasıl hayata döndürdüğünü anlattı. Gazeteci-Yazar Halim Bahadır'ın Say Yayınları'ndan çıkan son kitabı "Tuzağa Düşen Masumiyet" 30 yıllık bir sırrı ortaya çıkardı. ...
'Yargı saygınlığı korunmalıdır'
Yargıtay'ın bildirisiyle başlayan tartışmaya üniversiteler de katıldı. Üniversitelerarası Kurul Başkanı (ÜAK) Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın, "Üniversitelerarası Kurulumuz, Türk yargısına özellikle yurtdışı odaklardan ve yurtiçi bilinen odaklardan yapılan yorumlarla, müdahalelerle yapılan ...
Mısır Çarşısı'nda ikinci kez beraat
Eminönü'nde 7 kişinin ölümü, 127 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan Mısır Çarşısı'ndaki patlama nedeniyle yargılanan sosyolog Pınar Selek ikinci kez beraat etti. İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden 2'si tutuklu 15 sanıklı davada, patlamaya sanık Selek'in gözcülük yaptığı Abdulmecit ...

Spekülatör
Spekülatör" sözcüğüyle eskiden bir ürünü piyasadan toplayıp stoklayan ve fiyatının artmasını bekleyen ticaret erbabı kastedilirdi. Onlar "Reel", yani üreten ekonominin oyuncularıydılar. Günümüzde ise "İrreel", yani finansal ekonominin oyuncularına spekülatör deniyor.

Erdal Şafak yazdı...

Egemenlik mücadelesi
Millet, egemenliğini nasıl kullanır? Bu ilginç bir meseledir.
Milyonlarca vatandaş yönetime katılarak egemen olduklarını gösteremeyeceklerine göre, ' aracıya' ihtiyaç vardır.

Emre Aköz yazdı...

Bağımsızlık ve tarafsızlık kadar ciddiyet de önemlidir...
Yüksek yargıdan gelen muhtıra niteliğindeki bildirilerde ana tema "Yargının Bağımsızlığı" ilkesinin vurgulanması olmakta.
Ancak bu bildirilerin içeriğindeki CHP-ulusalcı esinti ve TBMM çoğunluğunun hedef alınması sonunda, "Yargının Tarafsızlığı" konusu da şiddetle tartışılıyor
Mehmet Barlas yazdı...


Bu elbise kene ve sinek kovuyor
Son yıllarda başımızın belası olan kenelere de çözüm olacak giysi üretildi. Elbise, kene gibi haşereleri vücuttan uzak tutuyor. Öte yandan kenelerle mücedele için keklik üretim tesisleri kurulmaya başlandı
Babasının izinde
MHP lideri Bahçeli, son açıklamalarıyla CHP'ye daha yakın bir profil çizerken, Taha Kıvanç gelişmelerin arka planını irdeledi
İsrail savaş uçakları Blair'i terörist sandı
Eski İngiltere Başbakanı Blair'i taşıyan jet, İsrail savaş uçakları tarafından vurulmaktan son anda kurtuldu. Blair'in uçağı, İsrail hava sahasında iken dost kodu kullanmaması nedeniyle terörist hareket olarak algılandı
Müthiş Türk'ten süper buluş
Ameliyatlarda daha ucuz lazer kullanma fırsatı olacak.Bilkent Üniversitesi öğrencisi Bayram Bütün, organik kimya ve nanoteknoloji kullanarak yeni nesil görüntüleme sistemlerinde kullanılabilecek geleceğin teknolojisini üretti.
Birleşik Federal Kıbrıs Cumhuriyeti doğuyor
Lefkoşa'da buluşan KKTC Cumhurbaşkanı Talat ile Rum lider Hristofyas, eşit statüdeki Türk ve Rum kurucu devletlerinin oluşturacağı, tek uluslararası kimlikli, federal bir hükümet konusunda uzlaştı.
Kulampara sarması
MHP lideri Devlet Bahçeli'nin, “Cumhurbaşkanı Abdullah Gül devreye girsin” dediği duyulunca, “Ben olsam” dedi bir dostum, “Uzak dururum.”
Taha Kıvanç yazdı...
Bağımsız gazetecilik ha!
“Kişiyi nasıl bilirsin?” diye sormuşlar, hoş bir cevap gelmiş: “Kendim gibi...” Birbiri ardına fos çıkan manşet haberleriyle suçüstü yakalanmış bir gazete, isim de vererek, bazı gazete ve televizyonların Başbakanlık Basın Merkezi (BBM) tarafından yönlendirildiğini iddia ediyor.
Fehmi Koru yazdı...
Kürt sorunu ne olacak?
Toplumsal ve siyasal sorunlar dinamiktir. Zaman içinde, yeni koşullarda, yeni iç ve dış girdilerle biçim değiştirirler.
Kürt sorunu da bunlardan birisi, belki de en önde geleni...
Ali Bayramoğlu yazdı...

 

Enerji Üst Kurulu, akaryakıtta fahiş kâra seyirci kalıyor
Akaryakıt fiyatları hızla tırmanıyor. Ancak bu artış sadece dünyadaki dalgalanmadan kaynaklanmıyor. Ana dağıtım şirketlerinin fahiş kâr oranları yüksek fiyatın önemli sebepleri arasında. EPDK ise farklı illerde bile aynı fiyat uygulamasının normal olduğu görüşünde
Yeni su rezervi bulundu, Konya Ovası bayram ediyor
Aşırı su kullanımı sonucu kuraklık endişesi yaşayan Türkiye'nin tahıl ambarı Konya'dan müjdeli haber geldi. Maden Tetkik ve Arama (MTA)'nın yaptığı araştırmalar sonucunda, Konya havzasında mevcut yeraltı suyunun daha da altında ikinci bir rezerv bulundu
Şerif Mardin: Mahalle baskısı kavramı yanlış kullanıldı
Sabancı Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Şerif Mardin, geçtiğimiz yıl kullandığı ve büyük tartışmalara sebep olan 'mahalle baskısı' kavramına açıklık getirdi.
Olimpiyatlarda 'kardelen öğretmen' için şiir okunacak
Almanya'nın Mannheim kentinden Türkçe Olimpiyatları'na katılan Büşra Kaynak'ın okuyacağı 'Kardelenler Kara İnat Büyür' isimli şiirin anlamlı bir hikâyesinin olduğu ortaya çıktı.
Elveda değil, Rumeli'ye yeniden merhaba
Osmanlı için Balkanlar vatanın yarısı ve ilk gözağrısıydı. Onca yıkıma rağmen hâlâ 16 bin Osmanlı eseri Balkan şehirlerinde inci gibi parlıyor. Yıllardır uzak kalınan Rumeli'yle son 10-15 yıldır yeni bağlar kuruluyor.
Kriz günlerine asla dönülmeyecek; istikamet demokrasi
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, il başkanlarına 'demokrasi ve özgürlük' mesajı verdi. Fırat, "Hiçbir bariyer, hiçbir engel, hiçbir zorlama Türkiye'nin demokratik yürüyüşünü durdurmaya muktedir olamayacaktır." dedi.

Kürt sorununa barışçı çözüm
İktidardaki Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) hakkında açılan kapatma davasının, hukuk devletini ayaklar altına aldığı, tümüyle haksız iddialara dayandığı, demokrasiye bir "yargı darbesi" niteliğini taşıdığı muhakkak.
Şahin Alpay yazdı...

Adalet duygusu
Yargılama, mahkeme etme neredeyse insanoğlunun yaratılmasından beri var olan, belki kıyamete kadar da var olacak bir konudur. Bugün de dünyanın her yerinde toplumun sağlığı, ülkenin var olabilmesi için en önemli müesseselerden biri olarak karşımızda duruyor adil yargılama.
Mehmet Kamış yazdı...
İran'a saldırı ve AK Parti!
Yargıtay ve Danıştay'ın kendilerini kapatma davasında taraf yapan bildirilerini tartışırken, yanı başımızdaki kritik gelişmeleri kaçırıyoruz. Bu haftanın belki de en vahim gelişmesi, İsrail gazetesi Jerusalem Post'taki haberdi.
Abdulhamit Bilici yazdı...

 

Kenthaber
Yayın Tarihi : 24 Mayıs 2008 Cumartesi 04:18:31
Güncelleme :24 Mayıs 2008 Cumartesi 05:02:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?