20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

BUGÜNÜN BASIN ÖZETLERİ

 

Anayasayı beklemeye gerek yok

Başbakan Tayyip Erdoğan, türban sorununun çözümü konusunda "Yeni Anayasa’yı beklemeye gerek yok, onun çözümü çok kolay. Oturup beraber mutabık kaldığımız bir cümleyle çözülür" dedi.

Medeniyetler İttifakı ’fena yumruk yedi’
Önceki gün açılışı yapılan ve Başbakan Tayyip Erdoğan’ın İspanya Kralı Carlos ve Kraliçesi Sofia ile de biraraya geldiği 1. Medeniyetler İttifakı Forumu’nda arbede çıkarıp İspanyol korumalarla dövüşen Başbakan’ın Özel Kalem Müdür Yardımcısı Çağatay Kılıç ile korumaları, İspanya’da meşhur oldu.
Sinem’i cipiyle ezdi ’Şoförüm yaptı’ dedi
Üsküdar’da kaza yaptıktan sonra aracındaki hasara bakmak için emniyet şeridine çektiği otomobilinden inen moda tasarımcısı Sinem Yalçın (30), Faruk Kalkavan’ın (24) kullandığı Lincoln marka cipin çarpması sonucu öldü.
Kalbi paintball’a dayanamadı
Profesyonel reklam fotoğrafçısı olan 20 yaşındaki Sercan Cömert, önceki akşam arkadaşlarıyla birlikte Erenköy’de Adorium Paintball Arena’ya paintball oynamaya gitti.

25 Doçka sustu, mağara hastane yerle bir

Türk Hava Kuvvetleri’nin önceki gün düzenlediği kapsamlı hava operasyonunda yerle bir edilen Hakurk Kampı, teröristbaşı Abdullah Öcalan’ın en gözde kamplarından biriydi.

Yolcular uçağa binmek istemiyoruz demişler
Isparta’da 30 Kasım gecesi 50 yolcusu ve 7 mürettebatıyla düşerek Türkiye’yi yasa boğan Atlasjet Havayolları uçağının enkazında bulunan bir not, yolcuların uçağa binmek istemediklerini ortaya çıkardı
Rüşvetin faydaları...
ANKARA’daki tapu dairesinde olduğu gibi öbür dairelerdeki rüşvetçiler de toplanacak olsa, daha birçok devlet dairesi kapanır.
Kimse kalmaz.
Bekir Çoşkun yazdı...

Türbanlı kızlar umurunda bile değil
BAŞBAKAN’ın Madrid’de yaptığı "türban" çıkışı, "Bak gördün mü, kendisi de itiraf etti, türban siyasi bir simgedir" şeklinde algılandı.

Mehmet Y. YILMAZ yazdı..

Eski gömleğe dönüş mü
"AKP evine dönüyor."Cümlenin müellifi ben değilim.
Milliyet Gazetesi yazarı Ece Temelkuran’ın dünkü yazısından aldım.
O başlığı soru haline getirip soruyorum.
Ertuğrul Özkök yazdı...


Nezle ve griple başetme yolları...

Antibiyotiklerin vücudun savunmasında rol oynayan mikroorganizmaları öldürerek hastalığa karşı daha dirençli mikroorganizmaların üremesine neden olduğunu belirten Leblebicioğlu, "Bu nedenle kesinlikle hekime danışılarak ilaç kullanılmalıdır" dedi.

DTP Şırnak'a yürüyecek

DTP'liler Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) yürüttüğü sınır ötesi ve sınır içi operasyonlara karşı olduklarını göstermek için 4-6 Şubat arasında Şırnak kırsalına yürüyecek. Burada çadır kuracak olan DTP'liler, bir de deklarasyon yayımlayacak. DTP MYK toplantısında alınan sınıra yürüme kararına, başta Grup Başkanı Ahmet Türk olmak üzere bazı milletvekilleri karşı çıktı.
'Aleyhinde haber yapmayacağım'
TGRT'nin eski sahibi Enver Ören, eski Başbakan Mesut Yılmaz'ın yanına gelerek Kur'an-ı Kerim'e el basıp partisi aleyhinde haber yapmama taahhüdünde bulunmuş...
Tapu daireleri kamerayla izlenecek
Tapu Genel Müdürü Zeki Adlı, Ankara Keçiören ve İzmir Menderes'te düzenlenen yolsuzluk operasyonlarıyla gündeme gelen tapu dairelerine kamera sistemleri yerleştirileceğini açıkladı
Türk-İş uzlaşma istedi

Muhalefet, "Türban siyasi simge de olsa yasaklanamaz" diyen Erdoğan'a tepki gösterdi. Türk-İş Başkanı Mustafa Kumlu, "Türbanda toplumsal uzlaşmaya özen gösterilsin" dedi
Hamile olduğum yalan

GEÇEN pazar Mustafa Sandal ile hayatını birleştiren Emina Türkcan, teyzesi ve kız arkadaşlarıyla önceki akşam Tarabya Kıyı Balık’taki yemekte buluştu. Türkcan, ''Bebek beklediğiniz için evlendiğiniz söylentileri için ne diyeceksiniz'' sorusuna..
Türban tartışması
DÜN Prof. İlhan Tekeli ile konuşurken, "AKP dış politikada başarılı, iyi şeyler yapıyorlar" dedi. Prof. Tekeli, YÖK reformu için yapılan uluslararası bilimsel toplantıda neo-liberalizmi eleştiren, üniversiteye cumhuriyetçilik, yani "yurttaş sorumluluğu" açısından bakan bir bilim adamıdır.
Taha AKYOL yazdı...

Merkez Ankara'dır
Başbakan Erdoğan, Merkez Bankası'nın İstanbul'a taşınacağı haberini demokrasi anlayışına uygun üslupta verdi: - Bunu kimseye danışacak değiliz. Gerekirse kanun çıkarırız...

Melih Aşık yazdı....

Sorunlar birikirken Merkez Bankası'yla uğraşmak hata!
Merkez Bankası başkentte kalsın mı, İstanbul'a taşınsın mı?.. Yazmak içimden gelmiyordu.
Ama sıcak bir konu.
Biraz sıkıcı da olsa öyle. Gazeteci milleti güncelin peşinde koşar diyerek bir yandan yazılanları okudum,  Hasan Cemal yazdı...

 

Bir cümle çözer
Başbakan Erdoğan türbanla ilgili İspanya'da yaptığı açıklamalara gelen eleştirileri Esenboğa Havalimanı'nda yanıtladı. Erdoğan, türban sorununun çözümüne yeni bir boyut getirerek, "Yeni anayasayı beklemeye gerek yok, onun çözümü kolay.
Florya ormanında liseli kıza tecavüz
Liseli M.K, sahilde bira içtiği gruptaki Hicret K. isimli hurdacının tecavüzüne uğradı. Evli ve bir çocuklu zanlı, küçük yaşta kıza tecavüzden sabıkalı çıktı. İstanbul Florya Atatürk Ormanı'nda liseli bir genç kız, tecavüz kurbanı oldu. ...
En etkili kolesterol ilacı 'yararsız' çıktı
Hollanda'da yapılan bir çalışma, 100 milyon insanın kullandığı kolesterol ilacı Ezetrol'ün yararsız olduğunu ve kalp krizini tetiklediğini ortaya koydu. En etkili kolesterol düşürücü ilaçlardan biri olarak kabul edilen Ezetrol hakkında Hollanda'da yapılan klinik çalışmalar, çarpıcı sonuçlar ortayaçıkardı.
Cipiyle üniversiteli Sinem'i ezip kaçtı
Sinem Yalçın'ın ölümüne neden olan Faruk Kalkavan, cipini bırakıp kaçtı. Olayın ardından başka bir kişi teslim oldu ancak polis cipi Kalkavan'ın kullandığını belirledi. İstanbul'da otomobilini emniyet şeridinde kontrol etmek isteyen 29 yaşındaki Sinem Yalçın bir cipin altında kalarak hayatını kaybetti.
Türkiye'de cinayete neden olur 
'300 bin dolara aşk' davasında Yıldırım'ın beraatının istenmesine, Akkaya'nın avukatı itiraz etti: Avrupa'da küçümsenen bir şey burada cinayet sebebi olabilir..
'Eşimle MİT için rapor hazırladık'
Eski MİT'çi Enver Altaylı'nın kitabında MİT için çalıştığını söylediği kadın sanatçıyı Sabah buldu: Türk sanat müziğinin ünlü sesi Nesrin Sipahi 1970'teki SSCB turnesinden sonra eşiyle MİT'e rapor verdiklerini söyleyen Sipahi, "Dönemin müsteşarı Fuat Doğu ile defalarca görüştük" dedi. ...

Mum dibine...
Onu bunu yazıyoruz; atıyoruz tutuyoruz ama, işte bir gazetecinin başına gelenler. (Zaten yasada yazılı) Hak arayan (iyi) bir gazetecinin (daha) "demokrasi, cumhuriyet, adalet, hukuk, maneviyat, insanlık" düşkünü medyada lanetlenmesi.

Umur Talu yazdı...

Sigara içmek ahlaksızlık mı?
Hatırlarsınız: Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hazırlanan takvimlerde, Atatürk'ün fotoğraflarından sigara silinmişti.
Ben de "Tarihi tahrif ediyorsunuz... Onun yerine Atatürk'ün sigarasız fotoğraflarını kullanın..." demiştim.
Emre Aköz yazdı...

Komşudan tarihi ziyaret
Önümüzdeki haftanın gündemine Yunanistan Başbakanı Kostas Karamanlis'in 23-25 Ocak tarihleri arasında Türkiye ziyareti damgasını vuracak.
Erdal Şafak yazdı..


Sercan savaş oyununda öldü
19 yaşındaki Sercan, arkadaşlarıyla paintball oynarken can verdi. Adli Tıp, oyundaki tazyikli boya darbelerinin kalp krizini tetikleyip tetiklemediğini araştırıyor.
İş Bankası'nı İstanbul'a neden taşıdınız
Merkez Bankası'nın İstanbul'a taşınmasına karşı çıkan Baykal'a cevap veren AK Parti Grup Başkanvekili Canikli, “Atatürk, İş Bankası'nı Ankara'ya kurdu. Ancak bankas sessiz-sedasız İstanbul'a taşındı” dedi.
Üç kalp krizinden biri ölüme götürüyor
Vücudumuza kan pompalayan bir organı üzmek istemeyiz. Ama sorumluluğumuzun bilincinde değilsek, sorunlara merhaba demenin zamanı mutlaka gelecektir.
Hostes ve pilotları Vakko giydirecek
THY'nin 75. yılında yeni formaların yapımı için açılan ihaleyi Vakko aldı. İlk etapta kaptan pilotların kıyafetleri değiştirilecek
Müslüman değilim
MSNBC televizyonunda katıldığı bir tartışma programında Müslüman olmadığını açıklayan Barack Hüseyin Obama, Ben Hristiyanım. Senatörlük yeminimi de İncil üzerine ettim” dedi
Kalkavanların oğlu hayallerini ezdi
Ünlü armatör Bülent Kalkavan'ın oğlu Faruk Kalkavan'ın kullandığı cip, emniyet şeridinde bekleyen yüksek lisans öğrencisi Sinem Yalçın'ı ezerek öldürdü.

Bundan sonrası çıkmaz sokak
Başbakan Tayyip Erdoğan'ın “Velev ki bir siyasi simge olarak türban taktığını düşünün. Bir siyasi simge olarak takmayı suç kabul edebilir misiniz? Simgelere, sembollere, özgürlüklere yasak getirebilir misiniz?”
Fehmi Koru yazdı...

Beyaz Saray ihalesi: Kimler satın alacak?
4 Kasım'da yapılacak ABD başkanlık seçimlerini kimin kazanacağına ilişkin şu aşamada bir tahminde bulunmak elbette çok zor. Demokrat ve Cumhuriyetçi adaylar arasındaki ön seçim yarışını kimler kazanacak?
İbrahim Karagül yazdı...
Hrant Dink hâlâ uyarıyor
Cumartesi günü tam bir yıl olacak. Hrant Dink'in 19 Ocak 2007 günü Agos'un önünde öldürülmesinin üzerinden bir yıl geçti. 
 Ali Bayramoğlu yazdı...

 

Hırsızlığa 10, bebek kaçırmaya 3 yıl hapis
Fidyeciler, Murat ve Zeynep Özgönül çiftinin 2 aylık bebeğini çöp konteynırına bırakmıştı.
Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi, dün tartışmalı bir karara imza attı. Hırsızlık yaptıkları evin bebeğini fidye için kaçıranlara ilginç cezalar uygulandı.
28 Şubat mağduru sağlıkçılara gizli kamera tuzağı
Ali Kırca yönetimindeki Show Haber, hastane içinde gizli kamerayla fişleme yaptı.
Başbakan Tayyip Erdoğan'ın, "Velev ki siyasi simge olsun, başörtüsünü yasaklamak mı gerekir?" sözlerinin hemen ardından medyada adeta kampanya başladı.
Başbakan: Türbanı muhalefet istismar ediyor
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, türban konusundaki tavırlarının net olduğunu söyledi. Başbakan Erdoğan, İspanya'dan dönüşünde Esenboğa Havalimanı'nda gazetecilerin sorularını cevapladı
İsrail'in ilk Arap bakanı: Yahudiler Filistin'e yerleşirken barış hayal
İsrail'in Arap asıllı Bilim, Kültür ve Spor Bakanı Galip Mücadele, Zaman'a konuştu.
Bilim, Kültür ve Spor Bakanı Galip Mücadele, İsrail hükümetinin ilk Arap asıllı Müslüman üyesi. Bir yıldır kabinede görev yapıyor
Elektrikte zam oranı kesinleşti: Yüzde 19,5
Ocak itibarıyla geçerli olan elektrik ve doğalgaz zamları faturaya yansımaya başladı. Böylece yüzde 15-20 diye sürüp giden tartışmalar da son buldu.
ABD'de durgunluk endişesi dünya borsalarını sarstı
Dünyanın en büyük ekonomisi ABD'de yaşanan gelişmeler, uluslararası piyasaları vuruyor. Bankacılık devi Citigroup'un geçen yılı 18 milyar dolarlık rekor zararla kapatmasının ardından ABD'de artan durgunluk kaygıları başta New York olmak üzere dünya borsalarını olumsuz etkiledi.
Hiçbir mesele böyle çözülmez
Türkiye'nin problemleri var; hepsinin de üstesinden gelmek zorunda. Problemleri aşacak gücü de var bu ülkenin. Eğitimli kadrosu, tarihî birikimi, ilmî donanımı, kültürel altyapısı da.
Ekrem Dumanlı yazdı...
 Velev ki, medeniyetin simgesi olsa!
"Velev ki, bir siyasî simge olarak taktığını düşünün" diyor Başbakan başörtüsü için. Ve soruyor: "Bir siyasî simge olarak takmayı da suç kabul edebilir misiniz?" En taze "başörtüsü sorunu" tartışması bu sözlerle başlıyor.
Mümtazer Türköne yazdı...
Muharrem iftarının anlamı
Başbakan Tayyip Erdoğan, 11 Ocak Cuma akşamı Alevilerin Muharrem Ayı Orucu iftarına katılarak, kardeşlik ve birlik mesajları verdi; Alevilerin taleplerinin karşılanacağına dair vaatlerde bulundu. Bu olayın, Türkiye Cumhuriyeti'nin kimlik politikaları açısından dikkate değer bir simgesel anlamı olduğuna kuşku yok. Neden?
Şahin Alpay yazdı...

 

Kenthaber
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2008 Perşembe 04:24:31
Güncelleme :17 Ocak 2008 Perşembe 08:20:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmet KOZAN IP: 213.189.73.xxx Tarih : 17.01.2008 17:21:08

saygideyer basbakanimizin tuban kirizine bir cozum getireceyini umuyorum madem demokrasi bir ulkede yasiyorsak istiyen istediyi gibi giyinebilmeli sorunu bukadar buyutup abartmamali birakalim butur zihniyeti cunku TURKIYE CUMHURIYETI buyuk bir devlettir turbani kiriz haline getirmeyelim ve alay konusu olmayalim dis ulkelere...Sagilarimla