30
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

BUGÜNÜN BASIN ÖZETLERİ

 

Görme engellileri yendiniz, tebrikler
Engelliler Haftası kapsamında 12 Mayıs’ta milletvekillerinden oluşan Meclisspor, sadece yüzde 20 görme yeteneği olan engellilerden oluşan Başkent Görme Engelliler Spor Kulübü takımıyla dostluk maçı yaptı.
Babacan: Sözlerimin arkasındayım
AKP’nin Kızılcahamam kampına, Dışişleri Bakanı Ali Babacan’ın Avrupa Parlamentosu’ndaki, "Türkiye’de Müslüman çoğunluğun da sorunları var" sözleri damgasını vurdu.
Akıllanmadı 2 cana mal oldu
Emrah A. 20 Mayıs’ta Samsun’da aşırı sürat yaparak 6 yaşındaki Yücel Nurhan Önal’ı çarparak öldürdü.
Zirveleri zorluyor
Motosiklet ve dağcılık tutkunu makine mühendisi Çelikkol, motosikletiyle geçirdiği kaza sonucu bir bacağını kaybetti. 8 ay tedavi görüp sayısız ameliyatlar geçiren genç, protezli bacağıyla yürümeyi yeniden öğrendi. Şimdi köpeğiyle karlı zirveleri zorluyor.
Dinlemede Batı’ya göre iyi durumdayız
’Devlet Dinliyor’ dizimizin bugünkü bölümünde de, Telekomünikasyon İletişim Başkanı Fethi Şimşek’le söyleşimizin kalan bölümü yer alıyor. Türkiye’de, istihbarat birimlerinin (MİT, Emniyet, askeri istihbarat) birbirlerini dinlediklerine dair iddialar için, "25 yıllık Cumhuriyet Savcılığı görevimde böyle bir iddia duymadım" diyen Şimşek, şöyle devam ediyor: "Bizden habersiz her dinleme yasadışıdır. Yapan, sonucuna katlanır..."
Yalancı çoban durumunda
Başbakan Tayyip Erdoğan, dinleme skandalında partisini hedef alan CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ı "yalancı çoban" diye nitelerken, skandala yol açan CHP Genel Sekreteri Önder Sav ile merkez valisi Ali Serindağ arasındaki konuşmada Baykal’ın da "tartışıldığı" imasında bulundu

Antalya, Antalya...
NE yapabiliriz?..
Biz doğaya ve canlılara saygıyı insanlara anlattık, büyükler anladılar, çocuklar anladılar, köylüler anladılar...
En acımasızlar anladılar...
Taş yürekliler anladılar...
Bekir Çoşkun yazdı...

Çuvalladık ey halkım
SİYASİ bir savaşın öncü kuvveti değilim... Bir propaganda dairesinin maaşlı elemanı da değilim...
"Ne gazeteciliği! Burada küffara karşı harp yapıyoruz... Madem harp hiledir... O zaman desisenin kralını çeviririm... Kazanacağım sevap da cabası" diyenlerden de değilim...

Ahmet Hakan yazdı...

 Bir sokak savaşı hatırası
1968 yılının sonbahar günüydü.Genç bir adam, Londra’daki binadan içeri girip elindeki zarfı esmer tenli başka bir genç adama uzattı.

Ertuğrul Özkök yazdı...


 

TURKCELL’le bağlan hayata
CHP Genel Sekreteri Önder Sav ile Merkez Valisi Ali Serindağ arasında geçen özel görüşmenin Vakit Gazetesi’nde yayınlanmasıyla başlayan “dinleme” tartışması önceki gün ortaya çıkan Telekom belgesiyle başka bir boyuta taşındı.
Belge moraliyle Erdoğan coştu Baykal suskun
Başbakan Erdoğan, AKP’nin Kızılcahamam’daki Değerlendirme ve İstişare Toplantısı’nın açılışında hem gündemdeki ‘dinleme’ polemiğine hem de aleyhlerinde açılan kapatma davasına değindi. Erdoğan, şunları söyledi:
Krizden fırsat yaratmak
CHP son günlerde bir yönetim krizi yaşıyor. Bu kriz günlük sorunlara yol açıyor olsa da, lider Baykal’ın her kriz ortamının insanlara bazı yanlışları düzeltmek hedefine yönelik fırsatlar da verdiğini görmesi gerekiyor.
Kondom’u İtalyan Eros kaptı
35 milyonluk albüm satışıyla dünyanın en çok dinlenen müzisyenleri arasında yer alan Eros Ramazotti, Tuğba Ekinci’nin ‘Kondom’ adlı şarkısının klibinde rol alacak.
Kürekçilere ‘neden şort giydin’ dayağı
Sapanca’da düzenlenen “Türkiye Kürek Şampiyonası” na katılan aralarında milli sporcuların da bulunduğu Ankara Üniversitesi Kürek Takımı, polis merkezine 25 metre mesafede, 25 kişinin tekmeli tokatlı saldırısına uğradı
Çok mutluyum çok
Transferdeki suskunluğunu Galatasaray’da yetiştikten sonra Avrupa vitrinine çıkan Emre Belözoğlu ile bozan Fenerbahçe yönetimi, İtalya, İngiltere ve Almanya’da da büyük ses getirdi.
Başkalarının yaşamı
Telekulak dinlemesi süreci, dinleneni de dinleyeni de değiştirebilen bir süreçtir. Geçenlerde Ertuğrul Özkök’ün bu temaya ayırdığı yazısını okurken, birden kendimi o yazıya paralel yazıyormuş gibi hissettim.
Serdar Turgut yazdı...
YouTube baskısı
İngiltere’de okuyan delikanlı, tatil için Türkiye’deydi. İlk işi, bilgisayarın başına çöküp YouTube’a girmek oldu, ama boşuna... Video paylaşım sitesinin 10 günden fazla zamandır kapalı olduğunu öğrendiğinde şaşırıp, nedenini sordu.

Ölçün, en azından içiniz rahatlasın!
25 Kasım 2007 tarihinde Şekerbank’ın reklam kampanyasıyla ilgili “Şekerbank da ulusal duygulara oynuyor” başlıklı bir yazıda şöyle demişim: “Ben reklamı çok sevdim...
Ali Saydam yazdı...

 

Akciğer kanseri 5 günde iyileşti
Dr. Pao, EGFR adlı akciğer tümörünün yalnızca beş günde bir ilaçla iyileştiğini belgelemiş. Kanser tamamen yok olmadığı için hasta sürekli ilaç almak zorunda. BAŞLARKEN Dünya Sağlık Örgütü kanser vakalarının artacağına dair uyarılarda bulunuyor. ...
Taksim'in ortasında kanlı infaz: İki ölü
Tarlabaşı Bulvarı'nda kimliği belirsiz bir şahıs, tartıştığı iki kişiyi sokak ortasında öldürdükten sonra kayıplara karıştı. İstanbul'un en hareketli semtlerinden Beyoğlu'ndaki Tarlabaşı Bulvarı dün Teksas'ı andıran görüntülere sahne oldu. ...
'Marmara fayı çatırdıyor depremin sahibi yok'
"Beklenen Marmara Depremi" konulu konferans veren Prof. Dr. Görür, "Devlet bu işin içinde olmadıkça, hükümetler bu işi ciddi bir şekilde ele almadıkça depreme karşı önlemleri hayata geçiremezsiniz" dedi....
Cinsel saldırıda ürküten rapor
Polisin "Cinsel Dokunulmazlığa Karşı Suçlar" başlıklı raporu çocuklarımızı koruyamadığımızı ortaya koydu. 1997'de 705 cinsel istismar olurken, 2007'de vakalar bin 268'e yükseldi. Emniyet'in cinsel suçlarla ilgili raporu, dudak uçuklatan istatistikleri ortaya koydu. ...
Zehir listesinde bir Türk baronu
ABD, uyuşturucu kaçakçıları listesine Türkiye'nin 8 yıldır aradığı Cumhur Yakut'u aldı. Yakut, eski Van milletvekili Mustafa Bayram'ın da damadı. ABD yönetimi, terör örgütü PKK ile eski Van milletvekili Mustafa Bayram'ın damadı Cumhur Yakut'u, Başkanlık Yabancı Uyuşturucu Kaçakçıları listesine ...
TSK, hava harekâtının görüntülerini yayınladı
Genelkurmay Başkanlığı, PKK'ya yönelik son taarruzun bilgilerini verdi. 29 Mayıs günü yapılan hava operasyonunun Kuzey Irak'taki Hakurk bölgesinde tespit edilen PKK/KONGRA-GEL hedeflerinin hepsinin tam isabetle vurulduğu açıklanırken, bu tesislerdeki teröristlerin de etkisiz hale getirildiği ifade ...

PKK'nın yeni adı
ABD Başkanı Bush'un kararıyla ilgili olarak tepkilerini, yorumlarını öğrenmek için dün bildiğimiz tüm Kürt internet sitelerini taradık.

 Erdal Şafak yazdı...

Kurdun davetine köpekle gidilir!
Râm, dilimize Farsçadan girmiş bir sıfat. " İtaatli, teslim olmuş, kendini birinin eline bırakmış " demek.
Gündelik konuşmalarda fazla kullanılmayan bu kelimeyi son günlerde sıkça duyduk."
Emre Aköz yazdı...

Memleket mazbut, lakin matbuat...
Yahu biz "Araplar'a kum, Eskimolar'a da buzdolabı satmakla" övünürdük ama dizi de satar olmuşuz...
Evet, Suudi Arabistan ve Dubai'de "illa Türk dizisi şükran" diye kıvranırlarmış meğerse!

Engin Ardıç yazdı...


44 dakikada 44 kontör gitti
CHP Genel Sekreteri Önder Sav, Turkcell, kullanıcılarına aranmaları halinde bedava görüşme olanağı sağlamadığı için 44 dakikalık konuşmasından hiç bonus kazanamadı. Önder Sav'ın kullandığı cep telefonu operatörü, Turkcell değil de Vodafone ya da Avea olsaydı 44 dakikalık 'bedava kontör' kazanacaktı.
Biz sadece millete kulak veririz
CHP'li Önder Sav'ın dinlenildiği yönündeki iddialara ilişkin gelişmeleri değerlendiren Başbakan Erdoğan, 'Yalancının mumu yatsıya kadar yanar. Ne oldu? Yatsıya bile çıkmadan hakikat rüzgarı mumlarını söndürdü. Yalancı çobanlar durumuna düştüler” dedi
Polisin yanıbaşına Hint keneviri ekmişler
İstanbul'da, uyuşturucu operasyonlarından birinde polisi de şaşırtan bir olay yaşandı: İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü'ne 400 metre, Fatih İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne ise 200 metre mesafede bulunan, Millet Caddesi'nin orta refüjüne Hint keneviri ekildi.
Türksat uçuşu başka sefere
Türksat 3-A uydusunun yedek yazılımındaki aksaklık nedeniyle fırlatılması 12 Haziran'a ertelendi. Ulaştırma Bakanı Yıldırım, "Uydu fırlatılır ama milyonda bir ihtimal de olsa riske atamayız" dedi.
Kazadan kurtuldu sahneye koştu
Honduras'ta uçak otoyola çıktı: 4 kişi öldü. Uçakta bulunan Arjantinli tangocu Cortes kazanın şokunu atlatmadan sahneye çıkarak konser verdi.
Müslüman “Avrupalı”
Sarkozy; “Müslüman ülke Avrupalı olamaz” buyurmuş. Esasen kendisinden “Türkiye AB'ne girebilir ve girmelidir” gibi bir söz sâdır olsa idi, o zaman şaşırırdım. Nitekim on yıldan az fazla bir süre önce Avrupa'da “Müslüman ülke” denebilecek küçük bir Bosna-Hersek'in bulunmasına da tahammül edilemedi.
Hüseyin Hatemi yazdı...

Sorunun adı kondu ya...
Dışişleri Bakanı Ali Babacan'ın “Türkiye'de Müslüman çoğunluk da dini özgürlüklerle ilgili sorun yaşıyor” sözünde sorunlu bir yön yok mu? Var elbette. Bakanlık koltukları 'sorun' dillendirme yeri değildir; altıncı iktidar yılı içerisinde olan Ali Babacan'lı Ak Parti hükümeti o sorunların büyük bölümünü şimdiye kadar çoktan çözmeliydi.
Fehmi Koru yazdı...

Doğruya doğru
Dünyanın hiçbir yerinde her iki kişiden birinin oyunu alarak iktidarını pekiştirmiş bir siyasi grup kellesini giyotin altına teslim etmez. Dünyanın hiçbir yerinde bir iktidarın mum gibi erimesine müsaade edilmez.
Taha Kıvanç yazdı...

 

Türkiye özür bekliyor
CHP Genel Sekreteri Önder Sav ile eski Bolu Valisi Ali Serindağ arasındaki görüşmenin 'dinlenme' olarak sunulması, yeni bir tartışmayı beraberinde getirdi.
Başsavcılığın mütalaası da tartışılıyor
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya'nın Anayasa Mahkemesi'ne sunduğu mütalaa, hukukçular ve sivil toplum örgütlerinin tepkisine yol açtı.
'Sav ya umreye gitsin ya da dava açarız'
CHP Genel Sekreteri Önder Sav ile eski Bolu Valisi Ali Serindağ arasında geçen görüşme bir haftadır Türkiye'nin gündeminde. Görüşmeyi ortaya çıkaran gazetenin Ankara temsilcisi Serdar Arseven dün basının karşısına çıktı.
Emre: Artık Fenerbahçe'deyim geri dönüş yok
Fenerbahçe, İngiltere Premier Lig takımlarından Newcastle United forması giyen milli futbolcu Emre Belözoğlu ile anlaşarak sezonun en flaş transferine imza attı.
Türkçenin yıldızları, İstanbul'a hayran kaldı
6. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'nda büyük final bugün. Bir haftalık eleme maratonunda ter döken öğrenciler dün İstanbul'un tarihî ve turistik mekânlarını gezerek yorgunluk attı.
İş dünyasından net mesaj: Huzur istiyoruz huzur!
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) 63. olağan genel kurulu, dün gerçekleştirildi.
Bunlar da bizim İncili Çavuş'lar
Alnının teri, yüzünün akı ve vicdanının sesiyle hareket eden, harıl harıl çalışan vatandaşlarımızı hazmedemeyenler her gün yeni bir alarm veriyor. "F tipi", "cemaat", "malum tarikat" gibi isimler üretip, hayali ihracat yapanlar gibi vehimle örgülenmiş ne kadar senaryo varsa o isimlere fatura ediyor.
Hamdullah Öztürk yazdı...
Yargıtay Başsavcısı'nın mütalaası ışığında dinleme skandalı
Vardığı nokta itibarıyla "dinleme skandalı" bir ciddiyetsizlik ve beceriksizlik sorunu. CHP'ye oy veren seçmenler başta olmak üzere, herkesin parti yönetimine dönüp "kendisi muhtac-ı himmet bir dede, nerde kaldı gayriye himmet ede" diye sorgulamaya başlaması lâzım.
Mümtazer Türköne yazdı...
Şimdi CHP ne yapacak?
Neler söylenmedi ki... Siyasetçiler konuştu. Gazeteciler yorumladı. Uzmanlar ahkâm kesti. Türkiye büyük bir skandalla karşı karşıyaydı. Amerika'daki Nixon'ın Watergate skandalına benzetenler oldu.
Mustafa Ünal yazdı...

 

Kenthaber
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2008 Pazar 04:15:28
Güncelleme :1 Haziran 2008 Pazar 05:10:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?