19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

BUGÜNÜN BASIN ÖZETLERİ

 

Protokolde küme düştüler
8 Mayıs 2008’de Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün onayladığı yeni protokol listesinde Yargıtay ve Danıştay daire başkan ve üyeleri, Cumhurbaşkanlığı ve TBMM Genel Sekreter yardımcılarının gerisine alındılar.
Gülen’le savunacaklar
3 Temmuz’da Cemil Çiçek ve Bekir Bozdağ ile Anayasa Mahkemesi’nde sözlü savunma yapacak olan AKP, Yargıtay’ın Fethullah Gülen’le ilgili beraat kararını gündeme getirecek.
’Güneş’i AKP’den kaptı
AKP’nin kapatılması olasılığına karşı parti yönetiminin, "yeni bir parti" ve "yeni amblem" için çalıştığı iddiaları, rakiplerini harekete geçirdi. Yaşar Okuyan, elini çabuk tutarak, Güneş amblemli Yeni Parti’yi (YP) kurdurdu.
Rahşan Hanım büyüğümüzdür
DSP’nin kurucu Genel Başkanı Rahşan Ecevit’in, "Partiyi büyütemediği ve alternatif siyaset üretemediği" gerekçesiyle Genel Başkan Zeki Sezer’e karşı harekete geçmesi, partide sıkıntı yarattı.
İşlem tamam Strasbourg’a müsteşar oldu
Yurtdışı tayini için AKP milletvekili Murat Mercan’dan "torpil isteyen" AB Genel Sekreterliği Siyasi İşler Dairesi Başkanı Büyükelçi Cem Kahyaoğlu’nun bu isteği kabul gördü.
CHP’ye trilyon şoku
Mali denetimi tamamlayan Anayasa Mahkemesi CHP’nin 1998 yılı hesaplarında 35 bin YTL, 2004’te 269 bin YTL, 2005’te 162 bin YTL, 2006 da da 466 bin YTL, gider karşılığı usulsüzlük tespit etti.

Yürek ne kadar büyük olursa olsun!
TÜRKİYE Futbol Milli Takımı’nın, Avrupa Kupası’ndan elenmesinden sonra ve maçlar boyunca yapılan yorumlara bakıyorum ve doğrusunu isterseniz anlamakta güçlük çekiyorum.
Mehmet Y Yılmaz yazdı...

Ameliyat çok başarılı geçti ama hastayı kaybettik
Elektriğe yüzde 21 zam geldi.
Niye?
Ekonomi Bakanımız açıkladı:
"Tasarruf sağlamak için!"
Yılmaz Özdil yazdı...

Biz kazandık ama iyi oynayan sizdiniz
ÖNCEKİ akşam Berlin’de, Bild Gazetesi’nin yaz partisine katıldım.Gazete bu yılki partiye özel bir önem veriyordu.
Çünkü Bild’in merkezini Hamburg’dan Berlin’e taşıdılar.
O nedenle bu yılki partiye katılım da öncekilere göre hem daha kalabalık, hem daha üst düzeydeydi
Ertuğrul Özkök yazdı...


 

SGK’lıya ilaç yok
Sağlık karnesiyle eczaneden ilaç alabilme riske girdi. SGK ile Türk Eczacılar Birliği arasında 1 Temmuz’da yürürlüğe girecek sözleşmede görüşmeler tıkanınca Bakan Akdağ ile Bakan Çelik devreye girdi. Son görüşme bugün. 51 eczacı odası da Ankara’da toplanıyor
Erkekler futbolu da kaptırdı!
Alman Medya Kontrol Merkezi’nden yapılan bir araştırmaya göre, Almanya-Türkiye maçını TV’den en çok kadınlar izledi. ZDF’te naklen yayınlanan maçı 14.15 milyon kadın seyrederken, maçı izleyen erkeklerin sayısı ise 13.45 milyonda kaldı.
ABD'den iddia: Marmara'yı 8'lik deprem bekliyor
Ünlü Amerikan haber kanalı CNN’e bağlı www.ireport.com adlı internet sitesinde, birkaç hafta içinde Marmara Denizi’nde Bandırma’nın 60 kilometre güneyinde 8.0 şiddetinde deprem olacağına ilişkin haber yayınlandı
Gülen'in umudu Obama
Birkaç gündür Fethullah Gülen’in ABD’de oturma ve çalışma izni için gerekli I-140 vizesinin reddedilmesini okuyoruz. Oturma süresi dolunca Hoca’nın Türkiye’ye dönüp dönmeyeceğini tartışıyoruz. Peki ama Gülen’e izin neden çıkmadı?
Arılar yok olunca kıyamet kopar mı?
Son 3 yıldır kaybolan arılar, dünyanın bir numaralı gündem maddesi haline geldi. Şimdiye kadar dünyadaki balarılarının 4’te birinin ortadan yok olduğu tespit edildi. İlk başlarda küresel ısınma, kene ve tarım ilaçlarının üzerinde duran bilim adamları olayların gizemli bir virüs sonucunda yaşandığını ortaya koydu
Öyle öldürmüş
SİNOP’UN Uzungürgen Köyü’nde boğazı kesilerek öldürülen lise 1. sınıf öğrencisi Yeliz Özdoğru (14) cinayetinde çarpıcı gelişme. Katil zanlısı Kurtuluş E.’yi (19) msn görüşmelerinin yakalattığı ortaya çıktı.

Carrie’nin ilk gerçek aşkı Misha’ydı
Son zamanlarda benim ilgi duyduğum TV kanallarının hangisini açsam (MyMax, E! Entertainment gibi) hep Sex and the City filmiyle ilgili gelişmeleri izliyorum.
Serdar Turgut yazdı...

Gülen'in umudu Obama
Birkaç gündür Fethullah Gülen’in ABD’de oturma ve çalışma izni için gerekli I-140 vizesinin reddedilmesini okuyoruz. Oturma süresi dolunca Hoca’nın Türkiye’ye dönüp dönmeyeceğini tartışıyoruz.
Nagehan Alçı yazdı...

Banu Alkan bir anda ‘duygudaşımız’ oldu
Her mahallede bir tane bulunurdu eskiden. Gerçeklerden hafif yollu kopmuş olan o vatandaşların geçmişinde mutlaka bir trajedi vardı. En azından mahalleli öyle olduğuna inanırdı
Ali Saydam yazdı....

 

Villada çocuğa bıçak dayadı, soydu, sadece 15 yıl ceza aldı
İşadamı Halil Doğan Bolak'ın villasına girip oğlunu bıçakla rehin alan, sonra paralarla kaçan sanık "yağma" suçundan yargılandı. Mahkeme sanığa 15 yıl hapis cezası verdi. Türk
Boşanma nedeni 'Kabala' tarikatı
İngiliz Sun gazetesi, pop müziğin kraliçesi Madonna'nın, 'Kabala' inancına sırtını dönen 7 yıllık eşinden ayrılmaya karar verdiğini yazdı. Pop müziğinin divası Madonna'nın eşi Guy Ritchie ile olan 7 yıllık evliliğini noktalayacağı haberi geçtiğimiz günlerde magazin gündemine bomba gibi düştü. ...
DHKP-C arşivi Ankara'da
Belçika'ya çıkarma yapan 7 kişilik Türk heyeti, burada ele geçirilen DHKP-C arşivinin kopyasını aldı. Arşivde örgütün tüm yapılanması ve eylemleriyle ilgili bilgiler var. Türkiye, DHKP-C'nin arşivine el konulması için Belçika'ya çıkarma yaptı. ...
İnsan haklarında yine sınıfta kaldık
Uluslararası İnsan Hakları Federasyonu'nca (FİDH) yayımlanan yıllık insan hakları raporunda Türkiye'nin çok yetersiz kaldığı belirtilirken Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'i hedef alan cinayetin 2007'ye damgasını vurduğu belirtildi. ...
AP, Türkiye'yi Arjantin'e benzetti
Amerikan AP ajansı, Cumartesi Anneleri'nden Hanım Tosun'un hikâyesini verdi. Tosun'un, 1995 yılında evinin önünden polislerce alınan kocasından bir daha haber alamadığını belirten AP ajansı, "Arjantin'deki kirli savaş yıllarına benzeyen olaylar yaşayan Türkiye, AB üyesi olmaya çalışıyor.
Şikâyet mektubu yağıyor
Liberal solculardan Prof. Dr. Baskın Oran, CHP'nin Sosyalist Enternasyonal'den atılması için mektup yazdı. Almanya, Fransa ve İsveç'in CHP'yi "CHP sosyal demokrat değil" diyerek uyarmaya hazırlandığı, Sosyalist Enternasyonel'in 23. Kongresi öncesi Türkiye'nin liberal solcuları arasında önemli bir ...

Ay çöreği ve kahve
Euro 2008 finallerinde Millilerimiz'in müthiş başarısı -dün de belirttiğimiz gibi- Avrupa'da Türkiye'yle ilgili önyargıların sorgulanmaya başlamasını sağladı.
Zaferlerimizin bir yansıması daha oldu: Avrupalılar tarihlerini hatırladılar. Haydi adını koyalım; Osmanlı travmaları biraz depreşti.
Erdal Şafak yazdı...

Siyaset sorun üretiyor
İnsanlar her gün siyaset okumaktan sıkılır. Hele de yaz sıcağında. Genel Yayın Müdürümüz Ergun Babahan'ın bu teşhisi doğru. Bana, "Biraz farklı konulara girelim" dedi. Kiminin, politika dışında bir dünyası yoktur.

Nazlı Ilıcak yazdı...

Atalarımızın fosillerini nereye kadar tüketebiliriz?
Dün sabah petrolün varil fiyatı 140 doların üzerindeydi... Brent petrolü 141 dolar 98 cent, New York petrolü de 141 dolar 71 centten alıcı bulmaktaydı.
Düşünün ki geçen ayın başında bu fiyat 123 dolardı. Üç yıl önceki haziranda ise petrolün varilini 55 dolara alabilmek mümkündü.
Mehmet Barlas yazdı...


Mahkeme, CHP'nin sahteciliğini belgeledi
CHP'nin Kanaltürk ve Halk TV'ye para transferini tartışmalı bir kararla aklayan Anayasa Mahkemesi, partinin hesaplarında 1 milyon YTL'lik usulsüzlük tespit etti.
Bu sadece buzdağının görünen kısmıdır
CHP hesaplarında ortaya çıkan 1 milyon YTL'lik usulsüzlüğün sadece tespit edilebilen usulsüzlük olduğunu belirten AK Parti Grup Başkanvekili Nihat Ergün, “CHP için bir trilyon davası gündeme gelebilir” dedi
Marmaris'te korkutan yangın
Muğla'nın Marmaris ilçesi Armutalan beldesi mevkiinde kızılçam ağaçlarıyla kaplı ormanlık alanda çıkan ve otellere 200 metre kadar yaklaşan orman yangın korkuttu. Çıkış nedeni henüz belirlenemeyen yangın, 5 hektarda etkili olurken rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüdü.
Hastanede gizli kamera sorgusu
Eskişehir'de Yunus Emre Devlet Hastanesi Beyin Cerrahi Bölümü'ndeki 3 poliklinikte bulunan 3 gizli kamera olayı ile ilgili araştırmalar sürerken gizli kameraların şantaj amaçlı kurulduğu şüphesi üzerinde duruluyor.
Şeytan giyer Papa giymez!
Vatikan, şıklığı ve pahalı kırmızı ayakkabıları ile sık sık gündeme gelen Vatikan lideri Papa 16. Benedict'in Prada marka ayakkabı giydiği yönündeki söylentilerle ilgili suskunluğunu bozdu: Şeytan Prada giyer ama Papa giymez!

İki katman…
Tesettür, laiklik, Anayasa Mahkemesi, Büyükanıt, Başbuğ Lahika-1, Irak, PKK, Inkar Kürtleri, Dağlıca, …. Olaylara parça parça bakıldığında ya da olayları parça parça algılayıp sadece tavır almakla yetinildiğinde pek iyi farkedilmeyen büyük bir resim var önümüzde.
Ali Bayramoğlu yazdı...

Gülen gülerek gelmeli
Hiçbir insan vatanından ve sevdiklerinden uzakta yaşamak istemez; özellikle de bu toprakların insanları... Buna rağmen dünyanın dört bir tarafına yayılmışız. Kimimiz eğitim için, kimimiz ekmek parası kazanma uğruna...
Fehmi Koru yazdı...

Tersinden travma
O kadar şey biliyor, duymadığı-işitmediği yok Engin Ardıç'ın, yine de Damal'da her yıl bu zamanlarda şenliği yapılan 'Atatürk silueti' konusu dikkatinden kaçmış... İyi ki de öyle olmuş; aksi halde son zamanlarda en keyifle okuduğum yazılardan birine imza atamayacaktı.
Taha Kıvanç yazdı...

 

Trilyonluk usulsüzlük savcıya, Kanaltürk ilişkisi RTÜK'e havale
Kanaltürk'e para ak-tardığı gerekçesiyle Maliye'nin CHP hakkında başlattığı yargı süreci yeni bir boyut kazandı. Partinin hesaplarını inceleyen Anayasa Mahkemesi, 1 milyon YTL'lik usulsüzlük tespit etti.
Cumhurbaşkanı'na hakaret eden avukata soruşturma
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Hayrünnisa Hanım'a ağır hakarette bulunan İstanbul Barosu Meclis Başkan Vekili Avukat Nizar Özkaya hakkında soruşturma açıldı
'Darbecilerin yüreği yetiyorsa gelip ülkeyi kurtarsın'
Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Süleyman Soylu, 1980 ihtilalinin Türkiye'nin makul siyasetini devreden çıkardığını söyledi. 1982 Anayasa'sının Türkiye'ye giydirilen deli gömleği olduğunu ifade eden Soylu, "Biz bu gün siyasi partinin lideri ve kadroları olarak Türkiye'yi AKP'den kurtaracağız diye uğraşıyoruz.
Çöp evden kurtarılan eski konsolos: Evladım olsaydı bu hale düşmezdim
Galatasaray Lisesi'ni birincilikle bitiren, çeşitli ülkelerde yıllarca konsolosluk yapan 82 yaşındaki Necat Alkan, yaşadığı çöp evden kurtarılarak huzurevine yerleştirildi.
Marmaris'teki orman yangınına 'naklen' müdahale 
Muğla'nın Marmaris ilçesine bağlı Armutalan beldesinde, kızılçam ağaçlarıyla kaplı ormanlık alanda dün 15.00 sıralarında yangın çıktı. Yangın, bölgede bulunan kameralar yardımıyla saniye saniye takip edildi
Gizli sözleşme dikkate alınmadı
Anayasa Mahkemesi, CHP'nin Kanaltürk'le yaptığı gizli sözleşmeyi gündemine almadı. Siyasi Partiler Kanunu'na aykırı 10 maddelik sözleşmenin altında CHP Genel Sekreteri Önder Sav, eski Genel Muhasip Mahmut Yıldız ile Kanaltürk'ün eski sahibi Tuncay Özkan'ın imzası bulunuyor.
Her yerde Köşk krizi!
Özellikle son dönemde cumhurbaşkanlığı krizleri, dünya çapında bir salgına dönüştü. Öyle ki, kriz bir ülkede çözülüyor, diğerinde başlıyor. Ülkeler, 'cumhurbaşkanı seçeceğim' derken, iç savaşın eşiğine geliyor. Sınırlı enerjilerini, bu şekilde heba ediyorlar.
Abdulhamit Bilici yazdı...
Gülen'in vize davasında doğrular ve yanlışlar
Fethullah Gülen'in ABD'deki vize statüsüyle ilgili bazı haberler kafaları karıştırdı. Çünkü haberler -kasıtlı ya da kasıtsız olarak- birçok tercüme ve yorum hatasıyla dolu. Mahkemeye intikal eden ve kamuoyunun erişimine de açık olan bilgi ve belgelerdeki kısa bir inceleme, bu gerçeği ortaya koyuyor.
Ali H.Aslan yazdı...
100 Entelektüel
Foreign Policy dergisinin Prospect'le birlikte düzenlediği "Yaşayan En Büyük 100 Entelektüel" anketinde en başa Fethullah Gülen Hocaefendi'nin yerleşmesi ve ilk on sırayı İslam dünyasından entelektüellerin doldurması, üzerinde durulması gereken bir konudur.
Ali Bulaç Yazdı...

 

Kenthaber
Yayın Tarihi : 28 Haziran 2008 Cumartesi 04:47:45
Güncelleme :28 Haziran 2008 Cumartesi 05:40:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?