19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

BUGÜNÜN BASIN ÖZETLERİ

 

Yağcı müdür
Son dönemde bazı bürokratlar yerel seçim öncesinde belediye başkanlığı adaylığı için akla gelmedik yağcılık örnekleri sergiliyor.
MHP’linin kızına PKK gözaltısı
PKK propagandası yaptıkları, molotof attıkları ve izinsiz gösteri yaptıkları gerekçesiyle gözaltına alınan 12 kişiden Fatma Damla Kayayerli, 1999’da MHP’den milletvekili seçilen Müjdat Kayayerli’nin kızı çıktı.
Babası tanıdı parmak izi uydu
Teröristbaşı Abdullah Öcalan’ın, Kenya’da yakalanana kadar yanında kalarak tercümanlığını yapan ve sevgilisi olduğu da iddia edilen "Rozerin" kod adlı Ayfer Kaya’nın yakalandığı Almanya’da sorgusunda söylediği "Rozerin ben değilim" yalanı kısa sürede çürütüldü.
2. Ordu Komutanı sınırda
Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Şırnak ve çevresindeki teröristlere karşı 3 gün önce başlattığı operasyon tüm hızıyla devam ederken 2’nci Ordu Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız, sınır boyu ve Şırnak’taki birlikleri denetledi
Piton PKK’yı yuttu
ASELSAN mühendisleri tarafından üretilen ve geçen aralıkta TSK’ya teslim edilen yeni nesil termal dürbün Piton, sınır ötesi operasyonda ilk defa denendi
Bebeğin babası kendisi çıktı
’Çocuk benden değil’ diye hamile karısını öldüren Asker Coşkun’u DNA yalanladı. Doğmamış bebeğin babası olduğu belirlenen Coşkun 24 yıl hapis istemiyle yargılanıyor.

Gülen’in Özkök’e mektubu üzerine
FETHULLAH Gülen’in Ertuğrul Özkök’e yazdığı mektubu (11.3.2008) Hürriyet’te okudum.
Sayın Gülen mektubunda, "Allah’a kul olmak, Hz. Muhammed’e layık bir ümmet olmak hayatımın en temel gayesidir" diyor ve devam ediyor

Yalçın Bayer yazdı...

Deprem
17 Ağustos’ta tanışmıştık ilk.
Adapazarı yerle bir.
Demişti ki:
"Düzce’ye dikkat!"
Biz de manşet atmıştık: .....

Yılmaz Özdil yazdı...

Bana o sözü söyletemezsiniz
EDİRNE Belediye Başkanı ile ilgili haber önümüze düştüğü an, "Manşetimiz geldi" dedim.
Masada bir arkadaşımız, "Belediye başkanı hangi partiden" diye sordu. 
Ertuğrul Özkök yazdı...


Keşke ben ölseydim
Eskişehir'de yaptığı kazada 2 arkadaşının ölümüne yol açtığı iddiasıyla yargılanan üniversiteli Esra 45 bin 500 YTL para cezasına çarptırıldı. Genç kız “Kim can arkadaşının ölmesini ister ki“ dedi
Büyük deprem İstanbul'dan uzaklaşıyor
ÇINARCIK’ta meydana gelen 4.8’lik deprem, uzmanları yine ikiye böldü. Prof. Dr. Naci Görür başkanlığındaki heyet tehlikenin artarak sürdüğünü savunurken, Prof. Dr. Şener Üşümezsoy ‘Tehlike uzaklaşıyor’ dedi
DTP önce PKK'ya 'terör örgütü' desin
Başbakan Erdoğan, DTP’ye yüklenerek “Randevu istediler. Ama PKK’yı terörist ilan etmedikleri sürece onlarla görüşmem” dedi
Kıdem tazminatları özel şirkete havale
İş Kanunu’nu değiştirerek, kıdem tazminatını kaldırmayı kararlaştıran hükümet, yepyeni bir model geliştirdi. Kıdem tazminatını, ‘bireysel emeklilik şirketleri’ üzerinden ödemeyi uygun bulan hükümet, işverene her işçi için ‘özel bireysel fon kurmayı’ zorunluluk haline getirecek
Kardeşini parçaladı cesede parfüm sıktı
Salih Okan I., bir ay önce kardeşi Gökhan’ı öldürüp baltayla parçaladı. Eve sakladığı cesede kokmasın diye parfüm sıkan katil ağabey, şüphe üzerine yakalandı
Paşalar da ağlar
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt, Kara Harp Okulu öğrencilerinin gösterisi ve seslendirilen marşlar sırasında duygulandı, dayanamayıp gözyaşlarına boğuldu

Emine Erdoğan’a Türkiye adına büyük bir görev düşüyor
Esprisini yaptık, işi şakaya vurduk ama Başbakan’ın “üç çocuk” açıklamasının hakikaten de üzerinde ciddiyetle durulması gereken bir tarafı var
Oray Eğin yazdı...

Araştırmalarım sürüyor
Dün bu köşede New York Valisi’nin istifasına yol açan skandalın arkasında yatan büyük sırrı bulacağımı, bu kentte yaşayan ve çalışan bir fahişenin saatte bin doları hak etmek için ne tür seks ihtiyacına cevap verdiğini bulmaya çalışacağımı söylemiştim.
Serdar Turgut yazdı...

Peki... Şener ne düşünüyor?
Aslında ‘miyop gündeme’ dair ‘MIŞ’lı ‘MİŞ’li yazılar yazmak pek hoşuma gitmiyor (çünkü ben hiç ‘MIŞ gibi’ yapmam. Gönül ne tarafı gösterir ise 5 duyunun da o tarafa koşması gerektiğine inanırım
Güler Kömürcü yazdı...

 

Deprem öncü değil çünkü
Marmara'yı sarsan 4.8'lik depremi yorumlayan Prof. Şener Üşümezsoy herkesi rahatlattı: "Kırılan fay, 1999'da kırılan Çınarcık fayı ile 2006'da kırılan Gemlik fayı arasındaki köprü faydır.
'Tanrıyı hissetmek için uzaya gitmeye gerek yok'
Uzayda en uzun süre kalan 2'nci kadın astronot, ruhani açıdan kendisini özellikle etkileyecek bir bulguya rastlamadığını söyledi. 
Petrol 111, altın 1000 dolara vurdu
Merkez bankalarının ortak operasyonu sonrası iyimser hava çabuk dağıldı. Güven bunalımı ile piyasalar çalkalanırken İMKB-100 endeksi % 4.13 geriledi.
"Resesyon bize uğramaz, yatırım rakamı bu yıl 2007'yi de geçecek"
Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı Alparslan Korkmaz, Türkiye'nin dünyada yaşanan mortgage kaynaklı kredi sıkışması ve devamında gelmesi beklenen resesyondan etkilenmeyeceğini söyledi.
Japon uzman: Felaket olabilir
İstanbul'da iki yıldır zemin etüdü yapan Japon Tanaka: Büyükada arkasındaki fay kolu aktif. Olası bir deprem ise felaket olur.
Kızılyıldızlı ülkücü Ukrayna'da öldü
Yedi üniversite öğrencisinin öldürülmesi olayının sanığı olduğu günlerden milletvekilliğine uzanan yaşam öyküsünde, en çok, başında kızılyıldızlı Che şapkasıyla kurt işareti yaparak hafızalara kazınan Mehmet Gül, soğuk algınlığı sonucu yaşamını yitirdi. ...

Gül: Bağdat'a gitmeye hazırım
Dün de belirttiğimiz gibi, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'le birlikte İslam Konferansı Örgütü'nün (İKÖ) 11'inci zirve konferansı için Senegal yollarına düştük.

Erdal Şafak yazdı...

Omurgasız, ben-merkezci ve oportünist
Hasan Celal Güzel, 1991'de Yeni Asya Gazetesi Neşriyatı'ndan çıkan ve Süleyman Demirel ile yapılmış söyleşileri içeren " İslam, Demokrasi, Laiklik " adlı kitabı yeniden gündeme getirdi. ( Radikal, 13 Mart )
Emre Aköz yazdı...

Siyasetimizde artık tebessüme hiç mi yer kalmadı?
Sovyet İmparatorluğu çöküp dağılmadan önce Batı Avrupa'nın "Ortak Pazar" ına karşı Demir Perde ülkeleri de "Komünist Ortak Pazar" ı (COMECON) kurmuşlardı.

Mehmet Barlas yazdı...


Önce Emniyet sonra CHP
Yolsuzluk operasyonunu önceden haber alan Edirne Belediye Başkanı'na bu bilginin haberi Emniyet'ten alan CHP'den gittiği ileri sürüldü.
ABD kendi ihlallerini unuttu mu?
ABD'nin önceki gün yayınladığı 2007 İnsan Hakları Tutanağı'na en sert tepki Çin'den geldi. Çin, Türkiye dahil bir çok ülkedeki insan hakları ihlallerini sıralayan ABD'nin kendi insan hakları durumundan hiç bahsetmediğini vurguladı.
Gazetecilere konsolosu örnek gösterdi
Basın toplantısında gazeteciler ile '3 çocuk' soruları ile karşılaşan Erdoğan, Konsolos Mete Akçaylı'yı işaret ederek, Konsolos Bey, benim tavsiyeme uyanlardan. Tavsiyeme dışardakiler uyuyor” dedi.
Her köşeye BİM açtı 3 milyar ciroya ulaştı
BİM geçen yıl toplam satışlarını yüzde 34 oranında artırarak 2,9 milyar YTL düzeyine çıkardı. 2007'de yaklaşık olarak her bir buçuk günde bir mağaza açan BİM net kârını da yüzde 51 oranında artırdı.
Heparine Sodium Panpharma adlı ilacın geri çekilmesi istendi
Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından tüm dünyada geri çekilmesi istenen "Heparine Sodium Panpharma" adlı ilacın, Türkiye'de de 1. sınıf A seviyesinde geri çekilmesi istendi.
Siyasi iktidar ve yeni hamleler
Sık tekrar ediyoruz, Türkiye'nin 2002-2007 arasında yaşadığı "değişim süreci", hukuk üzerinden ve "hukuk eli"yle oldu.
Ali Bayramoğlu yazdı...
PKK El Kaide ile ittifak mı kurdu?
İki ay önce burada, ilginç bir tartışmadan söz ettim. Bazı çevrelerin, PKK sonrasına ilişkin tezlerine işaret ederek, PKK ile El Kaide arasında farazi ortaklıklar inşa etmeye çalışıldığını,
İbrahim Karagül yazdı...

Akreditasyon ve Genelkurmay Başkanlığı
Sonuç alamayacağım işlerle uğraşmayı vakit kaybı sayarım. Sizler de öyle sayın. Kaybedecek üç dakikamız bile yok çünkü
Fehmi Koru yazdı...

 

İKÖ yolunda 3 önemli mesaj
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, terörle mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğini; ancak Kürt sorunu veya Güneydoğu meselesi olarak isimlendirilen problemin sadece silahla çözülemeyeceğini vurguladı.
İşte GAP paketindeki yatırımlar 
Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Güneydoğu Bölgesi için açıkladığı yatırım paketinin ayrıntıları ortaya çıkıyor. Bölgede heyecanla karşılanan pakette; barajlardan eğitime, sağlıktan sulama yatırımlarına kadar birçok başlık bulunuyor
Perinçek: Kıvrıkoğlu, Küçük'e özel kuvvet kurma görevi verdi
İşçi Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek, terör örgütü Ergenekon operasyonu kapsamında tutuklanan emekli Tuğgeneral Veli Küçük'ün, Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Hüseyin Kıvrıkoğlu tarafından Kuzey Irak'ta 'özel bir kuvvet' kurmak için görevlendirildiğini iddia etti.
Geçen yıl 3 bin doktor özel hastanelere geçti 
Türk Sağlık-Sen, '14 Mart Tıp Bayramı' sebebiyle yaptığı araştırmayla, Türkiye'nin doktor haritasını çıkardı. Çıkan sonuçlara göre, Türkiye'de hâlâ bir doktora 653 kişi düşüyor.
'Çınarcık merkezli deprem, öncü değil'
Afete Hazırlık Derneği Başkanı Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara, Çınarcık merkezli 4,8 büyüklüğündeki depremin doğal sürecinde meydana gelen bir sarsıntı olduğunu söyledi.
Konut kredilerinde yüzde 1 hayal oldu
Dünya piyasalarında yaşanan dalgalanma ev sahibi olmayı hayal edenleri de vurdu. Uluslararası piyasalardaki sıkışma Türk bankalarının da muslukları kısmasına sebep oldu.
Reform
Sendikalarla AK Parti hükümeti arasında gerilime neden olan sosyal güvenlik alanında reform kaçınılmaz mıydı? Kesinlikle evet. Sebebi çok. Rakamlar ortada.
Mustaf Ünal yazdı...
Laikçilerin endişesi: 'Modern' dindarlar
Önceki gün Star gazetesinde yayınlanmaya başlayan VERİTAS araştırma şirketinin dindarlık araştırması ezber bozacak sonuçlar içeriyor. 
İhsan Dağı yazdı...
Demireller, Kıvrıkoğlular ve Çölaşanlar...
Bu üç isim, bu hafta farklı olaylarla ama özde demokrasiye inançsızlığın örnekleri olarak aynı anda gündeme geldiler.
Hüseyin Gülerce yazdı...

 

Kenthaber
Yayın Tarihi : 14 Mart 2008 Cuma 03:57:18
Güncelleme :14 Mart 2008 Cuma 04:50:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?