20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

BUGÜNÜN BASIN ÖZETLERİ

 

MYO öğrencileri icin ’kısa dönem’ askerlik teklifiMYO öğrencileri icin ’kısa dönem’ askerlik teklifi 
YÖK Başkanı Prof. Özcan, kısa dönem askerlik hakkının meslek yüksekokulu (MYO) mezunlarına da tanınması için Genelkurmay Başkanı Büyükanıt’tan randevu talep etmeye hazırlanıyor. Özcan’ın üniversitelerdeki yığılmayı önleyeceğini, meslek yüksekokullarını tercih edilir hale getireceğini savunduğu teklif, yüz binlerce öğrenciyi ilgilendiriyor.
Polonya’ya gittik pişman olduk, hafif ticariyle Türkiye’de üretime döneriz
2000’de Türkiye’deki fabrikasını kapatan GM’nin Başkanı ve CEO’su Rick Wagoner, yeni Astra Sedan üretimi için Türkiye yerine Polonya’yı seçmelerinden dolayı pişman olduklarını söyledi. 
Gülduren Nonda
Turkcell Süper Lig'in 19. hafta maçında Galatasaray, evinde konuk ettiği Bursaspor'u 1-0 mağlup etti. Galatasaray'a galibiyeti getiren gol 24. dakikada Nonda'dan geldi.
O raporlarınız seref madalyamdır
Her şey Anadolu’da Vakit adlı din istismarcısı gazetenin Aydın Doğan’ın sekreterine geçtiği notla başladı. Notta, 28 Şubat döneminin Adalet Bakanı Şevket Kazan’la yapılan mülakatın tam metni vardı ve Aydın Doğan hakkında 3 ağır iddia ortaya atılıyordu. Bunlarla ilgili ne düşündüğü sorulan Aydın Doğan’ın cevabı ise sansürleniyordu. Ve işin altında başka gerçekler yatıyordu...
Topkapı’nın yeni yeniçerileri hazır
Kültür ve Turizm Bakanlığı, Topkapı Sarayı’nın ruhunu daha iyi yansıtmak ve ilgiyi artırmak amacıyla, saray görevlilerine giydirmek için yeniçeri kıyafetleri hazırlattı.
 Soykırım varsa idam edilmeliyim
Türk Tarih Kurumu (TTK) Başkanı Yusuf Halaçoğlu, Ermeni soykırım iddialarının kesinlikle yalan olduğunu ve bunun belgelerle kanıtlanabileceğini belirterek, "Bu belgeler nedeniyle Başbakan bile dünyaya ’hodri meydan’ dedi.

Ölüm yıldönümde Kemal Bilbaşar’ı okumalıyız
BUGÜN Türk edebiyatının toplumcu, gerçekçi ustalarından öykücü, romancı Kemal Bilbaşar’ın (1910-1983) ölümünün 25. yıldönümü. 
Doğan HIZLAN yazdı...

Bunca dert varken türbanı tartışacağız
EVET kardeşim, memleketin bunca derdi varken türbanı tartışacağız...
Neden mi? 
Ahmet Hakan yazdı...

Yaşamla dalgasını geçerek didişen adam
KARŞILIKLI çıkarlara dayanmayan, hep saygı ve sevgiyle süren bir dostluğun birdenbire bitivermesinin dayanılmaz acısıyla oturdum yazıya. 
Tufan TÜRENÇ yazdı...


Karamanlis'in TBMM sıkıntısı 
Yunanistan Başbakanı Karamanlis, Yunanistan'la "savaş nedeni" kararı alan TBMM'yi ziyaret etmiyor. 24 Ocak'ta Anıtkabir'i ziyaret edecek olan Karamanlis, hatıra defterine yazacağı cümleyi titizlikle hazırlıyor
Milletvekili kafa ile vurdu
Samsun Milletvekili Suat Binici, CHP Samsun Milletvekili Haluk Koç'u destekleyen gruba bağırınca, iki grup birbirine girdi.
Kan donduran cinayet!
Sırtından vurularak öldürülen galericinin katil zanlısı, karısının genç sevgilisi çıktı: Kocasını kıskandığım için vurdum!..

Aslan şampiyon olamaz!
Galatasaray bu kadrosu ile şampiyon olamaz. Bunun aksini söylemek hayalcilik olur. Takviye yapılmalı Halil Özer

Erdoğan: Önünüzdeki engelleri kaldıracağız
Erdoğan, "Gençlerin önündeki engelleri kaldıracağız. Gençlerimizin kırılan hayallerini onaracağız. Hâlâ bu ayrımcılığın kavgasını verenler, gözya...
Dağlıca'da bazı sorular!  
12 askerin şehit düştüğü dosyadan bazı soru işaretleri çıktı: Bütün silahlar neden incelenmedi? Yüzbaşı ile savcıya verilen ifadeler neden farklı...

Yargı ve siyaset  
DANIŞTAY İdari Dava Daireleri Kurulu'nun bir oy farkıyla aldığı karar, sadece PETKİM'in özelleş... 
Taha AKYOLyazdı...

 

Bu ara çok oldun ölüm!
Rahşan Ecevit'e gittik Rıdvan Akar'la cuma günü... Yarın Milliyet'te okumaya başlayacağınız...Can Dündar yazdı....

 

Erdoğan-Sarkozy-Merkel zirvesi...  
Başbakan Erdoğan'ın, Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy ve Almanya Başbakanı Merkel ile yapacağını aç...
Semih İdiz yazdı...

 

Karışanlar yargılansın
Adalet Bakanı Şahin: Kamuoyunda haklı beklenti var. Malatya ve Dink olayına karışan Emniyetçiler varsa gereken yapılmalı
'Sesimden tanıyorlar'
atv Ana Haber Bülteni'ni sunan Şebnem Sunar: "Görüntümle değil, sesimle tanınıyorum."
G.Saray takipte: 1-0
Galatasaray, Bursa'yı Shabani Nonda 24. dakikada attığı gol ile geçti.
14. bebeği 6 kilo doğdu
13 çocuk annesi Saniye Angin 6 kilo ağırlığında bir bebek dünyaya getirdi
Hollanda'daki Alevilerden resim sergisine protesto 
Hollanda'nın Gouda şehri müzesinde sergilenmek istenen ve İslam'ın kutsal ...
Kredi batırmayan Ford müşterisi faizi düşürdü  
Koç Finans Genel Müdürü Kürşat Öçel, Ford otomobil alanların kredi geri ...

Dil yarası 
Bestekâr Şevki Bey bir zamanlar dillerden düşmeyen Hicaz şarkısında "Dil yaresini andıracak yare bulunmaz" diye yakınıyordu.  "Dil", Osmanlıca'da "Gönül", "Kalp" anlamına geliyor.
Erdal Şafak yazdı...

Sarkozy bu yolu kesemez
Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy ve Almanya Başbakanı Merkel, Türkiye'nin Avrupa Birliği üyeliğine karşı bir tavır içindeler. Özellikle Sarkozy hemen her platformda Türkiye'nin önünü kesecek hamleler yapmaya özen gösteriyor.
ERGUN BABAHAN yazdı...

'Blöfünü gördük' 
Önem verdiğimiz bir "ayrıntı" var. Buna "perde arkası" da diyebiliriz. Ya da bir gelişme (başörtüsü-türban) ile ilgili olarak "arka plan."  Başbakan Erdoğan 16 Ocak çarşamba akşamı İspanya'dan döndü.
YAVUZ DONAT yazdı..


Peygamber torunu anısına kan verdiler
Peygamber Efendimiz'in torunu Hz. Hüseyin ve beraberindeki 72 kişi, şehadetlerinin 1368. yılında çeşitli il ve ilçelerde anıldı.
O zaman Meclis'i feshedelim
Danıştay'ın “yargı kararlarını ortadan kaldıracak bir düzenleme yapılamaz” şekilindeki açıklaması hukukçuların tepkisine neden oldu.
Kimse kendini yasaların üstünde görmesin
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kimsenin bu milletin kılık kıyafeti ile uğraşmaya hakkı olmadığını belirterek, “Herkes kendi yerini, konumunu gayet iyi bilmeli.
Kanın sesi adaletle susar
Hrant Dink'i, Türkiye ve dünyanın birçok ülkesinde onbinlerce insan andı. İstanbul'daki anmada 50 bini aşkın insan vardı. Her yerde “adalet” çağrısı öne çıktı.
Dağlıca'da hata olabilir ayrıntısıyla inceleniyor
Dağlıca saldırısı ve 8 askerin tutuklanmasıyla ilgili tartışmalara ilk kez cevap veren Genelkurmay Başkanlığı “Her kurumda hata yapanlar olabilir
Diziler tarihi mi temizliyor? Günaydın! Burası Rumeli!
Televizyonların yeni gözdesi dönem dizileri. Tarihte yaşanmış olaylar ya da dönemlerden yola çıkılarak kurgulanan hikayeler, birbiri ardına izleyiciyle buluşuyor

Yapılması gereken
Ne yalan söyleyeyim, kendimi uzun zamandır ilk defa ortalara doğru savrulmuş hissediyorum. Türban/başörtüsü ile ilgili son tartışmalarda tam benimsediğim bir 'taraf' yok.
Fehmi Koru yazdı...

Yargı'nın başına buyruk bağımsızlığı
İnsan sormadan edemiyor: Locke'dan, Montesquieu'den başlayarak “kuvvetler ayrılığı” ilkesini savunan düşünürlerin kafasındaki “model” bizdekine ne derece benziyor?
Kürşat Bumin yazdı...

Kerbela'dan günümüze
Yüce Sevgili, Yesrib'i Medîne kılmak üzere bu beldeyi şereflendirdiğinde, Yesrib (Medine) halkı “dolunay ışıdı üzerimize/veda' geçiti ardından” coşkusu içinde idiler. Yıl, 622 Milâdî yıl idi
Hüseyin Hatemi yazdı...

 

Hiç kimse kendini Meclis'in üstünde göremez
Başörtüsü yasağının kaldırılmasıyla ilgili tartışmalar Ankara'nın bir numaralı gündemi haline geldi. Anayasa'da yapılması planlanan değişiklik konusunda AK Parti ve MHP'nin çalışmaları sürerken, Başbakan Tayyip Erdoğan, dün eleştirileri cevapladı
CHP'li Arıtman ve Perinçek'ten İslam'a hakaret
Başörtüsü tartışmaları, İslam dinine saygısızlık boyutuna taşındı. CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman, başörtüsünün İslam'la ortaya çıkmadığını savunurken, Asurlularda fahişelerin örtündüğünü söyledi.
CHP'li Çakar: Diyanet tartışmayı bitirdi; başörtüsü serbest olmalı
Seçimde 'türban'ı propaganda malzemesi olarak kullanmasına rağmen yasağın sürmesini isteyen CHP'ye parti içinden itirazlar geliyor.
Bahçeli, yargıdan destek istedi: Çözüme yardımcı olun
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, başörtüsü sorununun çözümüne yargının da yardımcı olması gerektiğini söyledi.
Bahçeli, sorunun çözümü için yaptıkları anayasa değişikliği teklifinin de sonuna kadar arkasında olduklarını kaydetti
Mehmet Sağlam: Başörtüsü serbest iken üniversitede huzur vardı
Yargıtay Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya ve Danıştay, üniversitelerdeki başörtüsü yasağının kalkmasının toplumda çatışmaya yol açacağını savundu. CHP ve DSP de bu iddiaya destek verdi.
Ülker'in Godiva'yı satın alması 'Made in Turkey'i marka yaptı
Elvan Çikolata'nın sahibi Hidayet Kadiroğlu, küresel ısınmaya bağlı kuraklığın neden olduğu verim kaybının en çok çikolata sektörünü etkilediğini söyledi.
Bu sorular soruldukça...
Tuncay Özkan'a yöneltilen bir soru, ümitlerimi artırdı. Bunlar soruldukça sis bulutlarının dağılacağına inanmaya başladım. Çünkü sadece bir soru yöneltmek, rakamlar, istatistikler ve tespitlerle süslenen anlatımları bir noktaya kilitlemeyi başarıyor:
Hamdullah Öztürk yazdı...

Sesli azınlık veya yüzde 20 dayatması
Başörtüsü sadece AK Parti'nin sorunu mu? Üniversitelerde yasağın kaldırılması yüzde 47'nin talebi mi yalnızca? Tabii ki hayır. Bu rakamın üzerine MHP'yi de ekleyin. Diğer sağ partileri de... Oran yüzde 80'lere ulaşır.
Mustafa Ünal yazdı...

Ben yamyam değilim
Küçük bir safari gezisi yaptık. Zebralar, antiloplar, impalalar, kırmızı antiloplar, siprinbacaklar, erkekleri üç metre zıplayanlar, ayrı ayrı şekilde safari meşherinde sergilenmiş.
Abdullah Aymaz yazdı...

 

Kenthaber
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2008 Pazartesi 09:53:03
Güncelleme :21 Ocak 2008 Pazartesi 10:37:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?