30
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

BUGÜNÜN BASIN ÖZETLERİ

 

Kalbimizdeler
Güneş Operasyonu’nda şehit düşen Binbaşı Zafer Kılıç, Kara Pilot Yüzbaşı Tekin Işık ile Kara Pilot Üsteğmen Gürcan Ulucan’ın Kocatepe’deki cenaze töreni devletin zirvesini buluşturdu

23 aylık mahkûmiyeti var
Sevgilisine tehditle para kaptırdığı iddiası ile gündeme gelen Bel-Pa Genel Müdürü Yalçın Beyaz, dün istifa etti.
’Çapraz’ küfür
Tüm sanıkların çapraz sorgularının yapılması için ertelenen Hrant Dink cinayeti davasının dünkü duruşmasına, sanık O.S. ile Yasin Hayal’in avukatı Fuat Turgut’un küfürleri damga vurdu.
Malatya’da reddi hakim istendi
Malatya’da, Hıristiyanlıkla ilgili kitaplar basıp dağıtan Zirve Yayınevi’ni 18 Nisan 2007’de basarak Alman uyruklu Tilman Ekkehart Geske ile Necati Aydın ve Uğur Yüksel’i öldürdükleri
’Beni ancak ABD savcısı alabilir’
Öğretim Üyesi Emin Gürses, Ergenekon operasyonu kapsamında gözaltına alınacağını bildiğini, bir hafta önce katıldığı televizyon programında şu sözlerle açıkladı
Kartal gibi düşmana aktılar
Turgut Özakman, kitabında düşmana taarruza kalkan arkadaşlarına hiç emir almadan katılan kahraman Türk askerini anlatıyor

Katil ’İslamcı’ ise komplo teorisi üret!
İSLAMCI basın, Danıştay’a saldırıp bir yargıcı öldürdüğü için müebbet hapis cezasına çarptırılan Alparslan Arslan’ı, "Ergenekon" olarak isimlendirilen çete ile ilişkilendirmeye çalışıyor.
Mehmet Y. YILMAZ yazdı...

Türkiye pişman...
ŞİMDİ anladınız mı "Gül benim cumhurbaşkanım değildir" dememi?..
Evet; o benim cumhurbaşkanım değil...
O geçerken, kaldırımın kenarında durup asla alkışlamam.
Bekir Çoşkun yazdı...

Sansürlenmiş bir yazı
GEÇEN cumartesi günü, Prof. Atilla Yayla’nın Herald Tribune Gazetesi’nde yayımlanan iki cümlesinden hareketle şu soruyu sormuştum:

Ertuğrul Özkök yazdı...


Oğlum sen mi geldin
Kuzey Irak'tan gelen şehit haberleri 15 eve ateş düşürdü. Er İbrahim Doğan'ın evinde yaşanan trajedi yürekleri yaktı. Şehidin annesi acı haberi vermek için kapıda bekleyen askeri oğlu sandı
Türban düellosu
Cumhurbaşkanı Gül tarafından onayı ve YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan’ın rektörlüklere gönderdiği “Türbanlı öğrencileri içeri alın” genelgesi uygulamada işe yaramadı
Leyla Zana konuştu Diyarbakır karıştı
TSK’nın sınır ötesi operasyonuna karşı çıkan DTP’liler Diyarbakır’da eylem yaptı. Yaklaşık 5 bin kişinin toplandığı topluluğa seslenen DTP’li Belediye Başkanı Osman Baydemir
Dink'in tetikçileri küfürler yağdırdı
HRANT Dink davasında yüz kızartan küfürler. Tetikçi O.S., avukat Hatemi’ye küfretti. Yasin Hayal’in avukatı, ‘Allah hepsini Hrantlar’ına kavuştursun’ diye bağırdı.
Öğretmen adayının borç vahşeti!
Kilis’te yaşanan akıl almaz vahşet tüyler ürpertti. Eğitim Fakültesi mezunu olan ve atama bekleyen Yasemin M., (23) 3 ay önce dairesine kiracı olarak taşındığı 2 çocuk annesi Remziye
THY uçağı ‘çatlak’ kapıyla Muş’a uçtu
İSTANBUL-Muş seferini yapan THY’nin Boeing 737- 400 tipi ‘Marmaris’ isimli uçağı, önceki gün saat 14.20'de İstanbul’dan 80 yolcusuyla birlikte Muş Havalimanı’na indi.

Bilim kurgu gibi
Bu yazıda anlatacağım olay, bir bilim kurgu filminin konusu olabilirdi. Olan bitene belki inanmayacaksınız ama inanın oldu. Bizzat yaşarken ben bile olan bitene inanmakta zorlandım 
Serdar Turgut yazdı..

Türban takmak da türbana yasak koymak da artık aynı
Abdullah Gül göreve geldiğinden beri yarattığı krizlere bir yenisini daha ekleyerek, Türkiye’nin en kritik gününde türban yasasını geçirdi.
Oray Eğin yazdı...

Derin’in gerçek derini geliyor 
Ortada büyük bir güç kavgası varsa o denli büyük risk almak alınması kaçınılmaz demektir, analitik mikserden geçirilmiş risk alımı büyük güç kavgasının belirleyici ‘joker’idir.
Güler Kömürcü yazdı...

 

YÖK'te kavga
Başkanı "Türbanlıyı alın" açıklaması yapınca dokuz YÖK üyesi karşı çıktı, iki taraf bildirilerle meydan okudu
Çatışmalar yoğunlaştı PKK'ya 'kaç' talimatı
Kara harekâtı PKK'nın üstlendiği Zap Vadisi'ndeki Nerveh, Basyan ve Şeladıza'da yoğunlaştı. PKK'nın lider kadrosu Güneş Operasyonu'na karşı "Kaçın" talimatı verdi.
Türkiye şehitlere ağladı unutulmayacaklar
Binbaşı Zafer Kılıç, yüzbaşı Tekin Işık ve üsteğmen Gürcan Ulucan'ın cenazeleri, Ankara'da devlet erkânı ve vatandaşlar tarafından uğurlandı.

Destekçiye tehditErmenilere hakaret Rakel Dink'e küfür
Dink davası duruşmasında tetikçi O.S., Rakel Dink'e küfür etti. Avukat Fuat Turgut "Kuduz Ermeniler" diye bağırdı, aileye destek verenlere "Allah hepsini Hrantlarına kavuştursun" dedi.

CHP'den 50 sayfalık itiraz
Araslı'nın hazırladığı, CHP'nin Anayasa Mahkemesi'ne vereceği türbanla ilgili 50 sayfalık dilekçe için, bin sayfayı aşkın belge incelendi.
Başkan garanti verdi: Suyunuzu kesmeyeceğiz
Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş, önümüzdeki yaz yaşanacak su sorunuyla ilgili olarak "İstanbul'u susuz bırakmayacağız. Kimsenin endişesi olmasın" dedi.

Muhalefet boşluğu da, iktidar boşluğu gibi doldurulur...
Seçimleri kazanıp tek başına iktidar olmak, bir parti için siyasette nihai başarıyı ifade eder.

Mehmet Barlas yazdı...

Aynalı çarşı
Biz "çılgın Türk" diye kurtuluş savaşımızı yürütenlere denildiğini sanıyorduk, meğerse bunun kitabını yazan da "çılgın Türk" çıktı...

Engin Ardıç yazdı...

Ben işte bundan...
Kızarsınız kızmazsınız; kimimiz "gaz" a inat başka şey de düşünmek, hissetmek, söylemek, sormak zorundayız.
Bir "ulus" un, emperyalist bir saldırı, işgal karşısındaki topyekun seferberliği başka şeydir

Umur Talu yazdı...


Anayasa'ya direnen rektörler
Başörtüsü yasağının kaldırılmasına ilişkin Anayasa değişikliği yürürlüğe girmesine rağmen, bazı üniversite rektörleri, yasakta ısrar ediyor.
Zap düştü Kandil tutuldu
Mehmetçik, PKK'nın Çemço, Havaşin ve Hakurk kamplarından sonra dün Zap kampına da girdi.
PKK'da yardım çığlığı
Sınırötesi harekatın 4. gününde 30 PKK hedefi uçak ve helikopterlerle yerlebir edilirken, 41 terörist etkisiz hale getirildi.
Devlet uğurladı
Sınırötesi kara operasyonunda şehid düşen Binbaşı Zafer Kılıç, Yüzbaşı Tekin Işık ile Üsteğmen Gürcan Ulucan, devletin zirvesi ve binlerce kişinin katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı
ODTÜ'de 'ikna odası' kuruldu
Başörtülü olarak ODTÜ'ye girmek isteyen öğrenciler kapıda güvenlikçiler tarafından engellenirken, “Ama bu anayasal hakkım!”

Yakışıyor haspaya
Dünya basınını takip edip 'ombudsman' ya da 'okur temsilcisi' kimdir, işlevi nedir bilmesem, Hürriyet'ten Temuçin Tüzecan'ı öyle biri sayacağım.
Taha KIvanç yazdı...

Böyle olacağı besbelli idi
Başörtüsü yasağının kalkmasına taraftar gazeteler dün "cesur rektör" arayışı içindeydi. Gaziantep'de sorun çıkmamıştı.
Kürşat Bumin yazdı...

İtirazcılar da kabul ediyor: Yasak kalktı
Herhalde herkesi hukuk nosyonundan ve akıldan mahrum sanıyorlar. Öyle olmasaydı, Cumhurbaşkanının imzası ve Resmi Gazete'de yayımlanmasıyla yürürlüğe giren
Fehmi Koru yazdı...

 

Mehmetçik tipiye rağmen iki kampı imha etti
Kara harekâtının 4. gününde etkisini artıran kar yağışı, Amedi, Hakurk ve Kanimasi bölgelerinde tipiye dönüştü.
Türk doktor, 7 bilimsel çalışmayla dünya tıp literatürüne adını yazdırdı
Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyelerinden Doç. Dr. Mert Yılmaz, 7 bilimsel çalışmasıyla dünya tıp literatürüne girdi.
5 dakikada 7 bin öğretmen atandı
7 bin 159 öğretmenin puan üstünlüğüne göre yapılan ataması 5 dakika sürdü. Atama sırasında ismini ekranda gören adaylardan kimi çığlık attı, kimi de gözyaşlarına hakim olamadı.
Bülent Ersoy'a 'askerlikten soğutma' soruşturması
Pop Star Alaturka adlı yarışma programında söylediği sözler nedeniyle ünlü sanatçı Bülent Ersoy hakkında soruşturma başlatıldı.
Başörtüsü özgürlüğüne direnen rektörler siyasetçileri kızdırdı
Meclis'ten rekor oyla geçen anayasa değişikliği ve Yükseköğretim Kurulu (YÖK)'nun uyarılarına rağmen bazı rektörler başörtüsü yasağını uygulamaya devam ediyor.
Fener'le Cim Bom uçurumun eşiğinde
Türkiye Kupası çeyrek final rövanş maçında yarın Galatasaray'la Fenerbahçe karşı karşıya gelecek. Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanan ilk maç golsüz eşitlikle sona ermişti.
Kara operasyonu nereye götürür?
Bir grup aydın 19 Şubat günü Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü ziyaret ettiler ve kendisine 100 akademisyen ve sivil toplum temsilcisinin imzaladığı bir mektup verdiler.
Şahin Alpay yazdı...
Yıkılan statüko ve fırsatlar
Kıbrıs'ta yeni bir dönemin başladığı kuşkusuz. Denktaş kuşağının Güney'deki temsilcisi Papadopulos seçimi kaybetti.
İhsan Dağı yazdı...
Anayasa kimi bağlar?
Yönetme hakkının halka ait olduğu demokrasilerin, halk tarafından anlaşılabilir bir yönetim biçimi olması şarttır.
Mümtaz'er Türköne yazdı...

 

Kenthaber
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2008 Salı 05:16:29
Güncelleme :26 Şubat 2008 Salı 06:08:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?