30
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

BUGÜNÜN BASIN ÖZETLERİ

 

Türban genelgesi Danıştay’a takıldı
Danıştay, YÖK Başkanı Özcan’ın rektörlere gönderdiği ’Türbanlıları alın’ yazısını durdurdu. Dün alınan kararda, Prof. Özcan’ın yazısı ’genelge’ kabul edildi ve "YÖK Başkanı’nın böyle bir genelge yayınlama yetkisi yok" denildi
Üniversitelerde yine karşılıklı eylemler
ANADOLU Gençlik Derneği üyesi yaklaşık 20 öğrenci dün İstanbul, Beşiktaş’taki Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) araç giriş kapısı önünde toplandı.
İrtica eleştirisi haksızlık
Genelkurmay eski Başkanı Hüseyin Kıvrıkoğlu’nun, halefi olmasına karşı çıktığı emekli Orgeneral Hilmi Özkök, irtica ile mücadele konusunda kendisine yöneltilen eleştiriyi haksız bulduğunu söyledi.
Müdür Bey’e göre katliam yok
Bu fotoğraf doğa cenneti Muğla’nın dağlarında çekildi. Bir manganez ocağı için ormanın ne hale geldiği açıkça görülüyor
PKK’nın yıllık geliri 500 milyon Euro
Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Ergin Saygun, PKK’nın yıllık gelirinin 500 milyon Euroya ulaştığını söyledi.
Görme özürlü Evren milyonları ağlattı
"Var Mısın Yok Musun" adlı yarışma programının engelli yarışmacısı Evren, programda izleyenleri hem güldürdü, hem de hüngür hüngür ağlattı.

Köşk’te bir yemek daveti
CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül’ün eşi Hayrünnisa Hanım’ın, Çankaya Köşkü’ndeki aşçıların "hünkárbeğendiden başka bir şey bilmiyor olmalarından" yakındığını ve bu durumu düzeltmek için işlere el attığını hatırlayacaksınız
Mehmet Y.Yılmaz yazdı...

Kendiliğinden memleket...
İKTİDAR bir şey yapmıyorsa, bence bekliyor ki ekonomi kendiliğinden düzelsin.
Kişi başına milli gelir bir gecede 1750 dolar nasıl arttı:

Bekir Çoşkun yazdı...

Nedir bu ikinizden çektiğimiz
DAHA önce yazmıştım.Bundan dört beş yıl önceydi.Çankaya Köşkü’de bir Cumhuriyet Bayramı daveti vardı.
Davet sahibi Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’di.
Ertuğrul Özkök yazdı...


Diyanet'e mor isyan
Diyanet İşleri Başkanlığı’nın, 8 Mart’ta yaptığı, “Feminizm ahlaksızlıktır” açıklaması her kesimden kadının tepkisiyle karşılaştı. Feministler Diyanet’e dava açmaya hazırlanıyor
Podyum değil Elysee Sarayı
Paris’te İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Perez onuruna verilen akşam yemeği, devletin zirvesinde ilginç bir buluşmaya sahne oldu
Çantasında füze var
ABD Başkan Yardımcısı Dick Cheney, Türkiye’yi de kapsayan Ortadoğu gezisine 16 Mart’ta başlıyor. Cheney görüşmelerde Ankara’dan hem İran’a operasyon hem de İran’a karşı kurulacak füze kalkanı projesi için destek isteyecek
YouTube korkusu herkesi James Bond gibi yaptı!
Gizli olarak kaydedilmiş ses ve görüntülerin son dönemlerde internet ortamında yayınlanması, birçok kişiyi “anti casus’’ sistemlerine yöneltti.
O polis bulundu
İSTANBUL Şişli’de yaptığı kazada yüz güzeli Hazal Müezzinoğlu’nun ölümüne yol açtığı ileri sürülen ve günlerdir aranan polis memuru Sezer B. yakalandı
14 Mart’ta hayat duracak
Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasa tasarısı, işçi ve memur sendikalarının büyük tepkisiyle karşılaştı. Emek Platformu öncülüğünde bir araya gelen sendikalar uyarı amacıyla 14 Mart’ta 2 saat iş bırakma kararı aldı

Başbakan haklı. Üç çocuk şart
Maalesef Başbakan'ın sözlerini ciddiye alacak bir kesim Anadolu'da bir yerlerdedir büyük ihtimalle. Daha doğrusu, Türkiye'nin Başbakanları'nın ciddiye alınır sözler söylediğine inanan.
Oray Eğin yazdı...

Kıyamet için geliyor
Benim çoktan delirdiğine inanmakta olduğum ama bunu resmen teyit ettiremediğim bu insan, İran’la savaşmayı kafaya koymuş durumda. İran’ın vurulması bir tür kıyamet anlamına gelecektir
Serdar Turgut yazdı...

THY’nin reklamı ne kadar ‘ecnebi’?..
İşe tersten başlayalım. Önce başarılı çalışmalarını zaman zaman burada övdüğümüz reklam ajansı Art Grup’un kurucularından Özgür Sağlam Bey ile Asistanım Aslı Hanım görüştü
Ali Saydam yazdı...

 

Ankara'da yeni süreç
Aylardır DTP'ye kapalı tutulan devlet kapıları art arda açılıyor. DTP, Toptan ve Çiçek'ten sonra Gül'le görüştü
Kapıyı önceki gün Meclis Başkanı Toptan açtı. Toptan DTP'ye, "Devletin üniter yapısı korunacak. Terör örgütü ile aranıza mesafe koyun, yoksa süreç yumuşamaz" uyarısında bulundu.
'Doğuluyuz' diye işkence iddiası
Gebze'de yaşayan 6 kişi, polisin kendilerini dövüp işkence yaptığını ve idrar içmeye zorladığını ileri sürdü.
Saran'dan Clinton'a 2300 dolarlık bağış
Sadettin Saran, Clinton'ın kampanyasına "izin verilen limitte" bağış yaptığını söyledi. ABD yasalarına göre başkan adayının kampanyasına yapılacak bireysel bağışın limiti, 2300 dolar.
Eski kız arkadaşından kezzapla intikam aldı
Çorum'da 17 yaşındaki lise öğrencisi, maskeli bir kişinin yüzüne attığı kezzapla yaralandı. Saldırganın, genç kızın terk ettiği eski sevgilisi olduğu anlaşıldı.
Dünyayı batıranlar hesap veriyor!
Sorumsuzca dağıttıkları kredilerin batmasıyla dünya ekonomisini krize sokan finans kurumlarından Citigroup, Countrywide ve Merrill Lynch'in her yıl milyonlarca dolar kazanan tepe yöneticileri, ABD Temsilciler Meclisi Denetleme Komitesi'nde ifade verdi,
Bir gün fazla kaldık
Kuzey Irak operasyonunu değerlendiren Genelkurmay Başkanı "Bilimsel yaptığımıza inanıyorduk. Açıklamalar bizi üzdü" dedi. Büyükanıt harekâtın planlanandan bir gün fazla sürdüğünü de söyledi.

Su ve güvenlik
Bugün Brüksel'deki NATO karargahında 150 uzmanın katıldığı bir konferans düzenleniyor. Konusu: Çevre ve güvenlik. Ayrıca Nisan ayı başında Bükreş'te yapılacak NATO zirvesinin gündemine ilk kez olarak "Küresel ısınmanın yolaçtığı güvenlik tehditleri" konusu da alındı.

Erdal Şafak yazdı...

Özkök gibi Büyükanıt'a da 'dinci' diyorlardır
Genelkurmay Başkanı Org. Yaşar Büyükanıt'ın, CHP lideri Deniz Baykal ve MHP lideri Devlet Bahçeli ile girdiği polemiği baştan beri tuhaf buluyorum.
Emre Aköz yazdı...

Olayın kendisi mi yoksa bunun algılanma biçimi mi daha önemli?
Tabii ki görmekten ve duymaktan daha önemli olan "algılamak"tır.
Her kişi ve her toplum, olayları kendi kültür birikimine, içinde bulunduğu ortama, farklı özelliklerine göre değişik algılar.
Mehmet Barlas yazdı...


Ergenekon'dan PKK'ya silah sevkiyatı
2001'de polise Veli Küçük'le ilgili şok iddialarda bulunan gazeteci Tuncay Güney'e Yeni Şafak ulaştı.
Gözaltında 9 gün ağır işkence gördüm
Ergenekon soruşturması kapsamında aranan Tuncay Güney gözaltında 7 yıl önce verdiği ifadeleri doğrularken, “Cinsel organlarıma elektrik verildi. 9 gün işkence yaptılar” dedi.
Kim bu Dede köstebeği?
Edirne'deki yolsuzluk operasyonundan iki gün önce bir kişinin belediye başkanı Hamdi Sedefçi'ye operasyon yapılacağı bilgisini sızdırdığı belirlendi.
Şapkayı alıp gitmeseydi muhtıra verilemezdi
“TBMM'de muhtıra okunamaz” diyerek 12 Mart muhtırasına karşı çıkan dönemin DP Denizli Milletvekili Hasan Korkmazcan, 'Demirel şapkayı alıp gitme yerine güvenoyu isteseydi, tüm Meclis'in desteğini arkasına alacaktı' dedi.
2007 yılının ihracat lideri Ford Otosan
Ford Otosan, 3,4 milyar dolarlık ihracat geliri ile 2007'de otomotiv sektöründe Türkiye'nin ihracat şampiyonu oldu. Şirketin 2007 yılı net kârı 484 milyon YTL olarak gerçekleşti
Tanklar, sözcükler ve uzmanlar
Ankara'da yapılan 'İkinci Küresel Terörizm ve Uluslararası İşbirliği Sempozyumu'nda Michael Rubin de var mıydı acaba?

Taha Kıvanç yazdı...

Diyarbakır'dan zor sorularla döndüm (2)
İki hafta önce Diyarbakır'da geçirdiğim iki gün içindeki gözlemlerimden kaynaklanan "zor sorular"dan söz ediyordum

Kürşat Bumin yazdı...

Tartışıyoruz, ama nasıl tartışıyoruz?
Türkiye'de de bir yerlerde hayatın bütün alanlarının dinî kurallara göre tanzim edilmesini isteyen birileri vardır herhalde; hemen her kültür coğrafyasında –din farkı bulunmaksızın- öyle düşünenler bulunuyor çünkü
Fehmi Koru yazdı...

 

İki öğretmen iki Türkiye
Bir yanda fakir öğrencilerin 100 YTL'lik burslarına göz diken bir öğretmen, diğer yanda köylerdeki zeki çocukları okutmak için çabalayan eğitim gönüllüsü.
Hazine arazisini arkadaşlarına dağıtmışlar
Yenidoğan Belediye Başkanı Hakan Örüng ile başkan yardımcısı Özkan Kral'ın Hazine'ye ait arazileri arkadaşlarına dağıttığı, eski dönemlere ait sahte belge düzenledikleri tespit edildi.

Mahalle baskısı yüzünden ne oruç tutabildim ne cumaya gidebildim

İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mesut Parlak, milletvekili ve işadamlarına içini döktü

Danıştay, YÖK'ün başörtüsü kararını esastan durdurdu
Danıştay 8. Dairesi, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan'ın, 'başörtüsünün yükseköğretimde serbest bırakılmasını öngören değişikliklerin yapıldığı Anayasa'nın 10. ve 42. maddelerine göre
Sendikalara kızdı: Çalışanın hakkında gerileme olmayacak, yalan söylüyorlar
Sendikalar Sosyal Güvenlik Yasa Tasarısı'nı protesto etmek için cuma günü iki saatlik iş bırakma eylemine hazırlanırken, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, tasarıyı eleştirenlere sert çıktı
Vatandaş, konut borcunu ödemek için yemeden-içmeden kesildi
Türkiye'de son yıllarda banka kredisiyle ev ve araba alanların sayısı adeta patladı. Yüz binlerce aile, yüklü borçların altına girdi.
Askerin durduğu yer
Muhalefet ile Genelkurmay arasında yaşanan tartışmada tansiyon biraz düşmeye başlamış olsa da Türkiye'nin bu deneyimden çıkarması gereken önemli dersler var.
Mehmet Kamış yazdı...
İran Türkiye'yi geçti!
Türkiye, son iki haftayı bir polemikle geçirdi. Başarıyla yapılan sınırötesi operasyonun şaşırtıcı şekilde sona ermesi üzerine başlayan bu polemik, ülkemiz adına iyi bir görüntü vermediği gibi, birçok gelişmeyi de gölgeledi. Bunlardan biri, Talabani'nin ziyaretiydi.
Abdulhamit Bilici yazdı...
Milyarderimiz var, şirketimiz yok!..
Bu, "zenginin parasıyla züğürdün çenesini yorma" yazısı değildir. 13 yeni milyarderimiz daha olmuş... Ne kadar övünmemiz lazım geldiğinin bir değerlendirmesidir.
Fikri Türkel yazdı...

 

Kenthaber
Yayın Tarihi : 12 Mart 2008 Çarşamba 04:18:35
Güncelleme :12 Mart 2008 Çarşamba 05:07:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?